Maioneza fara ou crud se poate?

Maioneza fara ou crud se poate? | Autor: tlaura

Link direct la acest mesaj

Asta este intrebarea, daca se poate face maioneza si fara galbenus crud, doar cu galbenusuri fierte. A incercat cineva? De cand cu gripa aviara, sotul meu nu vrea sa mai auda de oua moi sau de maioneza facuta cu ou crud.
Daca stie cineva sau a inceract cineva sa-mi spuna si mie; daca nu o sa va spun eu ; caci oricum am sa incerc. Multumesc!
Pupici!


Laura, mama lui Andrei

http://community.webshots.com/user/tcatlaura

http://www.imagestation.com/album/?id=4287441075&code=8712142&mode=invite

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mamaariadna spune:

Da, se poate. Eu fac numai cu ou fiert. In rest exact la fel, numai ca oul fiert il trec intai printr-o sita.
Ariadna

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ancutzathree spune:

se poate,dar maioneza propriuzisa o fac fara ou, astfel,inmoi catziva pufuletzi in apa astfel incat sa se obtzina o pasta destul de groasa,la care se adauga mustar si pe urma uleiul,exact ca la maioneza cu ou,aceasta este o retzeta de maioneza de post,dar daca doresti sa aiba gust de ou,potzi sa pui in ea ou fiert,bafta si sa-mi spi daca tzi-a iesit


ancutzathree&alex***raza de lumina si fericire din viatza mea***(17iulie 2005)


www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=60236" target="_blank">POVESTEA NASTERII
www.snugglepie.com/cb/52888" target="_blank">Varsta lui Alex
poze cu noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Liliann spune:

mda, eu am renuntat sa mai fac maioneza decat cu gripa aqsta...
mai demult am incercat sa fac maioneza din oua fierte si nu mi-a iesit.
mamaariadna, cum adica treci oul prin sita? in sensul sa-l maruntesti foarte bine sau cum?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamaariadna spune:

Da Liliann (apropos, foarte frumos nume!!!), il maruntesc trecandu-l printr-o sita (mai exact galbenusul, ca albusul nu-l pun).
Ariadna

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Liliann spune:

mamaariadna, multumesc pt lamurire, o sa incerc asa
iar numele...hmm, chiar iti place?ca mie nu, da dehhh, asa i-a placut mamei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamaariadna spune:

Da, chiar imi place!! Stii, eu sunt acum in saptamana 22 de sarcina, si ne-am tot gandit la nume de bebei de cand am aflat ca sunt gravida. Pentru fetita ma tenta si Liliann, recunosc insa ca pana la urma ma hotarasem pentru Isabella. Dar n-o sa fie nici unul, nici altul, ca e baietel...
Ariadna

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Liliann spune:

sarcina usoara in continuare si nastere usoara ca a mea
eu am nascut in iunie anul asta ,in 3 ore am terminat cu totu: contractii plus nastere, tot, am scapat repede, nici nu ma asteptam. bine, am fost si calma nu m-am gandit ca mi-e teama...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamaariadna spune:

Multumesc frumos Liliann si sa-ti traiasca puiutul!(fetita sau baietel? si ce nume i-ai pus?)
Exact cum ai descris tu nasterea a fost la mine la primul pui, in 2003. 4 ore cu totul, fara anestezie. De-ar fi si acum la fel...
Ariadna

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns valentinag spune:

se poate laura,ou fiert maruntit bine amestecat cu mustar si pe urma incepi sa pui uleiul.

Speranta moare ultima!
Valentina
poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tlaura spune:

Multumesc pentru raspunsuri, fetelor!
Ancutzatree, interesant ceea ce mi-ai spus. Mereu m-am intrebat din ce as putea sa fac o maioneza de post; pentru ca mie imi place la nebunie si as manca-o cu orice.
Mamaariadna, asa am sa fac, multam frumos!
Pupici si numai bine!


Laura, mama lui Andrei

http://community.webshots.com/user/tcatlaura

http://www.imagestation.com/album/?id=4287441075&code=8712142&mode=invite

Mergi la inceput