|
 Album concurs!
Clasament final
|
| Autor |
Subiect  |
|
 anda141
membru de baza

Romania voluntari (ILFOV)
4716 Mesaje
1 Prieten(i) |
|
|
mamini
membru matur

Finland,
2456 Mesaje 0 Prieten(i) |
|
|
Trimis la: - 21/10/2005 : 07:49:31
|
Monica, uite ce reteta am dat la alt topic:
De departe, cea mai buna mincare e pt. mine pilaful de linte. Seamana la gust cu pilaful de gaina. Se face f. usor: se pune linte maro la inmuiat, cam 2 ore. Se pune apoi la fiert, cu capac, in apa cit sa o acopere. Fierbe repede!
Separat se face orezul, cu ceapa morcov, ca la pilaful obisnuit.
Cund sunt gata amindoua, se amesteca si se mai lasa 1 minut pe foc. Dupa ce se ia de pe foc, se adauga uleiul si se amesteca bine.
Proportia dintre linte si orez e de 1:1.
Se maninca cu multa salata(de oricare
Mai fac si pateutz de linte:
dupa ce se fierbe lintea ca mai sus, se pune intr-o strecuratoare. dupa ce s-a scurs bine, se da la blender cu ulei(se toarna cite putin), usturoi, zeama de lamiie. se mai poate pune f. putina pasta de rosii si patrunjel tocat f. fin. Si asta e bun-bun!
" Maamiii, îmi place pielea ta. E ca de câltitză" :)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.
|
(0 aproba)
(0 dezaproba)
|
Raspunde la subiect |
Raporteaza la Moderator
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Trimis la: - 28/10/2005 : 12:42:05
|
Multumesc fetelor, e chiar delicioasa lintea!!!
Uitati ce reteta am mai gasit si eu si am facut si e buna, buna!!
FRIPTURA DE LINTE : 1 cana linte, 4 cepe mari, 10 catei usturoi, 2 linguri pasta tomate sau 1 ahar de suc de rosii, - cimbru, 4 oua, 2 linguri faina, 2 linguri tarate de grau, 3 linguri ulei Lintea se fierbe , dupa aia se scurge, se da prin masina de tocat sau robot. Cepele se toaca fin si se calesc in ulei cu apa 2-3 minute, Usturoiul de poseaza. Intr-un castron se pune lintea pasata, ceapa calita, usturoiul pisat, cimbrul, 1 lingura vegeta, 1 lingura sare, , sucul de rosii, faina, taratele, si amestecam apoi se adauga toate ouale batute bine. compoztia se pune intr-o tava unsa cu suprafata mai mare, sa nu iasa groasa. Se serveste cu legume SAU salata .
E super buna!!!
Salvati viata unui copilas oferind 5 euro la teledonul umanitar
Monica si ALBERT EDUARD (19 ianuarie 2004 )
Album Albert
|
(0 aproba)
(0 dezaproba)
|
Raspunde la subiect |
Raporteaza la Moderator
 |
|
|
|
|