LARINGITA

LARINGITA | Autor: andreoti

Link direct la acest mesaj

De o saptamana inebunesc doctorita cu laringita.Spuneti-mi va rog care sunt semnele de laringita(ca pe dr. o tot intreb si se face ca ploua).Am fost internata sapt. trecuta la boli infectioase (cu o enterocolita) unde era plin de copii cu laringita.Eu stiu ca dupa un tratament cu antib. rezistenta corpului scade si foarte usor se imbolnavesc.De o sapt. avem nasucul tare infundat,un pic de rosu in gat,nu avem febra,dar cei mai groaznic e ca de luni de cand ne-am exernat copilul parca tot mai ragusit este,nu poate nici macar sa urle cum o facea inainte.Mi-a zis dr. ca laringita e cand nu mai poate nici macar plange,insa nu vreau sa ajung iar in ultima faza ca sa o interneze.Mi-a dat panadol,sumetrolim,si vibrocil. Raguseala vine si de la nasuc infundat?Avem 6 luni si mare lucru nu zice inca. Multumesc anticipat

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns april spune:

Nu tuseste? Fata mea a inceput cu laringite la 2 ani si ceva, dar cu tuse seaca urmata de sufocare. Mai mereu eram la urgente. Si de obicei se intampla noaptea. Nu stiu ce sa zic.
La laringita ii dadeau antibiotic doar daca era grav. Altfel Nurofen, Paxeladin iar in crize Prednison.
Ai mare grija cu laringitele. Sunt tare pacatoase.


dada

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dianaiulie2009 spune:

Intra pe www.naturaplant.ro si pe www.cosmeticeonline.ro si gasesti acolo leacuri naturale .
Eu folosesc la ambele fete (cea mica are 10 luni,cea mare are 5 ani jumate ) imunobaby si sunt foarte multumita .
Va dorim multa sanatate !!!

Mamica Adriana impreuna cu fetitele Ana-Andreea si Paula-Cezara va doresc numai bine tuturor !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diana904 spune:

La laringinta apare o tuse "latratoare". Si fetita mea facea destul de des cind era mica, tratamentul primit era cam cel descris de April.
Stiu ca la copiii mici laringita e destul de pacatoasa.
Si baietelul meu are laringita, am fost chiar ieri cu el la medic, dar are o forma usoara. Tratamentul primit a fost urmatorul: picaturi nas, Nurofen si Eurespal (dr a zis ca merge f bine in laringite acest sirop). El are 4 ani si jumatate.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adrianangi spune:

Iti copiez tot ce mi-am pastrat eu despre laringita. Nu e de gluma cu ea. in forme grave poate duce la sufocare. Si da, se pare ca e vorba de o epidemie de laringita (poate si fi virala), baietelul meu a avut acum o saptamina, luata de la gradinita.

Responsabila de o tuse seaca si de dureri de gat, laringita este cel mai adesea benigna la copil dar cateodata poate necesita un tratament de urgenta.

Chei pentru intelegere
Sa facem mai intai deosebirea intre laringita, inflamarea laringelui, anghina, inflamarea zonei din spate a gatului. Situat la nivelul gatului, laringele este un canal mic ce prelungeste traheea pana in zona din spate a gatului. Contine doua corzi vocale, cartilagii (printe care marul lui Adam) si epiglota, un fel de capac ce coboara in timpul digestiei. Cauzata in general de un virus, laringita se manifesta prin raguseala sau disparitia vocii, tuse seaca, durere in gat si febra usoara. Dispare spontan in mai putin de o saptamana si poate fi asociata unei infectii bacteriene ca anghina sau bronsita. In caz de tuse "magareasca", ingreunare a respiratiei sau in prezenta altor semne suspecte, laringita poate masca o afectiune mai grava sau existenta unui corp strain necesitand o interventie de urgenta.

LARINGITELE ACUTE sunt alt tip de probleme de sanatate in sezonul rece. Laringele la copil are anumite caractere (mai ingust, mai reflexogen, mucoasa mai bogata in tesut limfatic si usor decofabila) care il diferentiaza de laringele adultului si care il face sa fie mai rapid predispus la edem si deci, la dispnee. Laringita acuta a copilului survine cu o frecventa maxima intre 1 si 6 ani, cauza fiind o infectie mono sau polimicrobiana sau chiar virala (virus influenzae, parainfluenzae etc). Laringitele acute simple (benigne) sunt insotite de raguseala si tuse iritativa, fara dispnee, cu stare generala neafectata. Laringoscopia indirecta evidentiaza o congestie difuza supraglotica.
Laringele acute sufocante sunt intens dispneizante:
1. in laringita striduloasa inflamatia si edemul sunt supralaringiene, sufocarea fiind determinata de spasmul larigian indus de inflamatie;
2. in laringita supraglotica etiologia este virala (influenzae) inflamatia si edemul sunt la nivelul epiglotei, dispneea este simptomul dominant si este insotit uneori de cornaj si tiraj suprasternal;
3. in laringita subglotica etiologia este tot virala, edemul este sub corzile vocale, simptomatologia este aceeasi ca mai sus.
Tratamentul consta din antibiotice si corticoterapie pe cale generala, oxigenoterapie, aerosoli. In caz de dispnee intensa se practica intubatie sau traheostomie de urgenta.

Din cite stiu, ajuta sa ai, in astfel de cazuri, un umidificator in camera copilului. Il ajuta sa respire mai bine.
Cum trebuie sa actionam
Cand e vorba de o tuse banala sau de febra sub 38°C, puteti administra copilului dumneavoastra lapte cald sau un suc de lamaie cu miere sau chiar o alta bautura calda. Feriti-va de siropurile impotriva tusei, vandute fara prescriptie medicala. Actiunea lor nu este intotdeauna dovedita, efectele indezirabile sunt multiple si indicatiile de pe prospect uneori greu de inteles (unele regrupand principii active contradictorii, in acelasi timp impotriva tusei seci si a tusei convulsive).
Supravegheati in mod regulat temperatura si tusea copilului. In caz de febra importanta si de alte semne serioase, nu ezitati sa consultati medicul in cauza. Pentru a reduce rapid inflamatia, medicul se poate gasi in situatia de administra rapid corticoizi. In cazul unei infectii bacteriene (anghina, bronsita), va prescrie antbiotice.

Laringita este una dinte bolile de temut, mai ales in cazul copiilor mici, pentru ca are o evolutie rapida si care poate duce la complicatii. Mai intii apare tusea aspra, iar vocea este foarte ragusita. Mai apoi, laringele se inflameaza, acest lucru putind provoca asfixia.




Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Babisa spune:

Fetita mea doar tusea rar si sec,initial nici nu am vrut sa merg la doctor fiind sambata,dar la sfatul fetelor m-am dus in final la Grigore Alexandrescu,unde mi-au spus ca are laringita,i-a facut o injectie pt a ii da drumul la acea tuse seaca si ne-au dat tratament cu marcofen,amoxicilina,peritol si ambroxol.Abia dupa 2 zile a inceput sa ii curga nasucul ,care ii mai curge si in ziua de azi dupa o saptamana jumate ,dar mai putintel...de ragusit este raguisita doar de 3 zile,adica dupa o saptamana.
Parerea mea este ca un pediatru oarecare ,care nu este specializat in ORL,nu are cum sa stie sigur...asa ca cel mai bine dai o fuga la un specialist,pt ca se poate agrava daca nu o tratezi.
Sanatate multa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dinuralu spune:

Ai mare grija cu laringita! Se pare ca este una din cele mai periculoase afectiuni la copilul mic. Baietelul meu facea frecvent laringita intre 1 si 4 ani. Simptome: voce voalata- pana si-o pierdea aproape de tot, tuse uscata, latratoare, si-ceea ce e cel mai periculos-greutate in respiratie. Am inteles ca sunt si laringite care trec fara complicatii-din pacate toate crizele pe care le facea copilul meu se incheiau la spit. de urgenta, cu injectii cu cortizon (care are actiune f.rapida asupra laringelui. Tratamentul l-am continuat acasa cu Prednison si antibiotice.

Urmareste-l pe bebe si daca observi ceva in neregula cu respiratia, du-te neaparat la doctor!

Multa sanatate!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andreoti spune:

Multumesc mult fetelor.Abia acum am reusit sa deschid si sa vad ce mi-ati scris.Febra nu avem, tuse de nici un fel,insa ne curge nasucul chiar si-au modificat culoarea in galbui(sa fie oare semn bun?)si raguseala.Mi-e la spital mi-e frica sa mai merg ca sa nu ma interneze,nu de alta dar o baga la boli infectioase si credeti-ma a fost un cosmar.In camera de langa mine avea un copil virusul Pioceanic(care am inteles ca e foarte grav si ca in general din spitale il i-au copii),copilul era abandonat asa ca am toate sansele sa-l gasesc din nou.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adrianangi spune:

Culoarea galbuie nu e semn bun. Poate fi semn de infectie... Cel mai bine ar fi sa mergi totusi cu bebe la medicul pediatru, sa-i recomande un medicament eficient.



Mergi la inceput