Regulament! | Concursuri active | Intrebari frecvente | Ajutor    




Album concurs!

Clasament final

Toate forumurile Desprecopii.com: liste de discutii  La bucatarie

sosuri pt paste, penne, tortelini s.a.

    Subiect nou  Subiect inchis  Versiune imprimanta

Vezi toate retetele
Adauga si tu o reteta!
Biscuiti dulci umpluti cu ciocolata si alune * Biscuti dulci cu fructul pasiunii * Prajiturele cu cardamom * Tiramisu Cheesecake * Gogosi coapte * Tort negresa * Rulada cu mango si fructul pasiunii * Negresa simpla cu nuci *
Autor Subiectul precedent Subiect Subiectul urmator  

marittamarina
marittamarina
nou venit


Membru din:30/09/2004

 Romania
Bucuresti

61 Mesaje
0 Prieten(i)

Trimis la - 12/10/2005 :  11:56:56 Link direct la acest mesaj  Arata profilul Adauga semn de carte la mesaj Trimite marittamarina un Mesaj Privat

sosuri pt paste, penne, tortelini s.a.


Buna ziua fetelor,


Daca vreuneia din voi nu-i merge bine internetul, sa stiti ca este din cauza mea. Caut disperata de cateva zile retete de sosuri ALBE, pentru paste. Peste tot unde am cautat am gasit fie retete de sos pt paste in care se pune bulion, suc de rosii, rosii, ceea ce nu mai vreau, ca sunt satula, fie am gasit diverse sosuri albe, dar nu mentionau pentru ce fel de mancare erau.
Iar imaginatia mea nu merge atat de departe.....mie trebuie sa-mi spuna clar ca sosul cutare se serveste, sau este ideal, pentru felul cutare de manacare.

Cand mai mergem in oras sa luam masa, si comandam cumva paste, toate pastele alea au sos alb.

Va rog frumos, spuneti-mi daca gasiti!

Va pup pe toate

Marittamarina
      (0 aproba) (0 dezaproba) | Raspunde la subiect | Raporteaza la Moderator
marittamarina
marittamarina
nou venit


Membru din:30/09/2004
 Romania, Bucuresti
61 Mesaje
0 Prieten(i)
Trimis la: - 12/10/2005 :  12:46:24 Link direct catre acest raspuns  Arata profilul Adauga semn de carte la raspuns Trimite marittamarina un Mesaj Privat
Tot eu sint!


Ma scuzati, dar nu aici am vrut sa ajunga mesajul meu.

Cine ma ajuta sa-l mut, acolo unde trebuie?
Ma miram eu de ce nu reusesc sa-mi vad mesajul... eu tot ii dadeam cu refresh, si degeaba. Tot 21 de pagini erau, si mesajul meu..ioc!!!

Ma scuzati, inca o data!


Marittamarina
      De acord (0 aproba) Dezaprob (0 dezaproba) | Raspunde la subiect | Raporteaza la Moderator Mergi la inceput
cristiama
cristiama
membru junior


Membru din:14/02/2005
 Romania, Bucuresti
1059 Mesaje
0 Prieten(i)
Trimis la: - 12/10/2005 :  14:24:41 Link direct catre acest raspuns  Arata profilul Adauga semn de carte la raspuns Trimite cristiama un Mesaj Privat
Maritta,

Mananc si eu la restaurante italienesti paste quatro formagi, astea au un sos alb si mi se par suuuper bune.

Eu sunt tenace de felul meu si l-am incercat sosul in fel si chip:

- sos bechamel cu branza cu mucegai topita inauntru, a iesit o porcarie
- acu ultima data am pus apa in loc de lapte si a iesit paroape la fel ca cel de la restaurant, din vo 2 incercari tot il nimeresc eu

sau poate zici spaghete carbonara, asta e mai simplu ca pui smantana, ou si costita prajita, da parca nu-i asa de bun.

cristiama
      De acord (0 aproba) Dezaprob (0 dezaproba) | Raspunde la subiect | Raporteaza la Moderator Mergi la inceput
adriana_mihnea
adriana_mihnea
membru matur


Membru din:05/03/2004
 Romania, Bucuresti
1807 Mesaje
0 Prieten(i)
Trimis la: - 12/10/2005 :  16:28:48 Link direct catre acest raspuns  Arata profilul Adauga semn de carte la raspuns Trimite adriana_mihnea un Mesaj Privat
In spaghetti carbonara nu se pune smantana!

Iti dau si reteta mea de sos alb folosit la spaghetti:

- intr-o tigaie de teflon se incinge 1 lg ulei in care se vor arunca cativa catei de usturoi (daca nu-ti plac, ii poti scoate dupa ce s-au prajit putin). Apoi adaug somon taiat bucatele mici si las sa se friga si pestele. La final adaug smantana si zeama de lamaie, precum si sare si piper.

Se fierb pastele, se strecoara si se aseaza in farfurie. deasupra se pun cateva linguri din sosul de mai sus. Mai poti presara si cascaval!

Pofta buna!

Adriana si Mihnea Stefan (11.11.03)
      De acord (0 aproba) Dezaprob (0 dezaproba) | Raspunde la subiect | Raporteaza la Moderator Mergi la inceput
lucre
lucre
nou venit


Membru din:22/04/2004
 Canada,
16 Mesaje
0 Prieten(i)
Trimis la: - 13/10/2005 :  02:53:27 Link direct catre acest raspuns  Arata profilul Adauga semn de carte la raspuns Trimite lucre un Mesaj Privat
sos alfredo - super

1/2 cana unt sau margarina
2/3 cana smantana dulce (de frisca)
1 cana branza parmezan rasa
sare, piper
usturoi (optional)

untul si smantana se pun pe foc pana se topeste untul. se ia de pe foc si se adauga branza, sarea si piperul. se amesteca pana s-a incorporat branza si se amesteca cu pastele, de obicei fettuccine si se mai adauga parmezan ras deasupra.

yummy
      De acord (0 aproba) Dezaprob (0 dezaproba) | Raspunde la subiect | Raporteaza la Moderator Mergi la inceput
MoNickA
MoNickA
nou venit


Membru din:10/10/2005
 Australia, Melbourne
9 Mesaje
0 Prieten(i)
Trimis la: - 13/10/2005 :  05:01:37 Link direct catre acest raspuns  Arata profilul Adauga semn de carte la raspuns
Hello,

Eu fac urmatorul sos alb pentru spaghete:
- 1-2 linguri de unt
- 2 galbenuse
- 1-2 cutii smintina groasa
- sunca afumata (presata, sau costita afumata, ce ai la indemina)
- ciuperci (daca-ti plac, nu sint obligatorii) - 1 cutie, scurse de zeama
- patrunjel - citeva fire, daca iti place, daca nu, merge si fara
- vegeta, sare

Se topeste in tigaie untul, se caleste sunca taiata feliute subtiri, apoi se adauga ciupercile taiate feliute, si se calesc pina dispare apa lasata de ciuperci, sau pina se rumeneste sunca. Separat se amesteca 2 galbenusuri cu 1-2 cutii de smintina groasa si se adauga acest sos in tigaie, se da focul mic si se mesteca incet sa nu se taie. Se adauga sare dupa gust (eu pun putina vegeta in loc de sare), se adauga patrunjel tocat. In total cred ca sta pe foc vreo 5 minute dupa ce pui sosul, adica atit cit sa inceapa sosul sa fiarba, ca sa se faca si galbenusele din el. Se toarna peste spaghete si se presara cascaval ras.
Uneori mai pun si brinza feta rasa - in sos la foc, cind vreau ca sosul sa fie mai gros, dar atunci reduc sarea/vegeta.

Dureaza cam 10 minute sa pregatesti sosul, eu de obicei pun spaghetele la fiert, si cind sint aproape gata fac sosul ca sa fie cald, si dupa ce iau spaghetele de pe foc le clatesc putin in apa rece si le pun peste sos, iar cascavalul il rad separat si-si pune fiecare cit vrea in farfurie.

Pofta buna!



Monica


Next time you think you're perfect, try walking on water.
      De acord (0 aproba) Dezaprob (0 dezaproba) | Raspunde la subiect | Raporteaza la Moderator Mergi la inceput
marittamarina
marittamarina
nou venit


Membru din:30/09/2004
 Romania, Bucuresti
61 Mesaje
0 Prieten(i)
Trimis la: - 19/10/2005 :  13:22:12 Link direct catre acest raspuns  Arata profilul Adauga semn de carte la raspuns Trimite marittamarina un Mesaj Privat
Multam de raspuns,


Am mai mancat la restaurant si cu un sos facut din 4 feluri de branza....delicios era.

Asta e problema, ca nu vreau sa stric branza cu mucegai aiurea. Nici nu e scumpa!


Marittamarina
quote:
Originally posted by cristiama

Maritta,

Mananc si eu la restaurante italienesti paste quatro formagi, astea au un sos alb si mi se par suuuper bune.

Eu sunt tenace de felul meu si l-am incercat sosul in fel si chip:

- sos bechamel cu branza cu mucegai topita inauntru, a iesit o porcarie
- acu ultima data am pus apa in loc de lapte si a iesit paroape la fel ca cel de la restaurant, din vo 2 incercari tot il nimeresc eu

sau poate zici spaghete carbonara, asta e mai simplu ca pui smantana, ou si costita prajita, da parca nu-i asa de bun.

cristiama

      De acord (0 aproba) Dezaprob (0 dezaproba) | Raspunde la subiect | Raporteaza la Moderator Mergi la inceput

Yasmin
strutzocamila rozbonbon


Membru din:23/06/2003
 Turkey, Istanbul
702 Mesaje
0 Prieten(i)
Trimis la: - 19/10/2005 :  15:12:34 Link direct catre acest raspuns  Arata profilul  Trimite mesaj yahoo luiYasmin Adauga semn de carte la raspuns Trimite Yasmin un Mesaj Privat
uite cel mai simplu sos alb pe care l-am gasit odata scris pe un pachet de tortelini: sa iti zic pt 2 pers: o cutie de smantana de 200 gr, intr-o tigaie de teflon. cand fierbe pui 100 gr de branza topita, amesteci pana se topeste si se amesteca cu smanatana. lasi sa fiarba la foc foarte mic si amesteci mereu pana se ingroasa amestecul (capata aproape aspect de crema). pui un pahar de parmezan ras, stigi focul, amesteci bine si pui peste pastele bine scurse. mai ales cu tortelini cu branza e o nebunie, dar ok si cu orice fel de paste simple.
      De acord (0 aproba) Dezaprob (0 dezaproba) | Raspunde la subiect | Raporteaza la Moderator Mergi la inceput
mnarcisa
mnarcisa
membru incepator

Donator desprecopii.com
Membru din:16/03/2005
 Romania, bucuresti
371 Mesaje
0 Prieten(i)
Trimis la: - 20/10/2005 :  19:58:47 Link direct catre acest raspuns  Arata profilul  Trimite mesaj yahoo luimnarcisa Adauga semn de carte la raspuns Trimite mnarcisa un Mesaj Privat
Eu pot sa ma laud ca sosul meu de paste iese chier fff bun
e sosul quatra formagi (cu patru feluri de branza), problema e ca eu nu folosesc niciodata cantarul ci fac totul dupa gust,dar am sa incerc sa dau niste cantitati (aproximative). La acest sos folesesc parmezan ras si trei feluri de branza cu mucegai (trebuie sa fie difer mucegaiul din ele) si un paharel de smantana. Pun toata branza intr-un vas termorezistent si o bag la microunde un minut dupa care amestec putin in ea si o mai las indca un minut si apoi pun smantana mai amestec, indca 50 sec la microunde si apoi se rastoarna peste pastele gata fierte,dar cu racite (recomand penele). Sosul iese ca o creme. pentru doua persoane eu pun cam 50gr din fiecare branza. Am uitat sa zic si de o lingurita de unt. Cam asta ar fi tot. Dureaza putin de tot di sunt deliciose,dar sunt divine daca sunt sevite cu un vinut rusu ses.

Pofta buna

((sper sa intelegeti ceva di ce am zis ca tare-s aiurita))

Narcis George si Narcisa

"Cu cat e mai intuneric cu atat stelele stralucesc mai tare."

http://pg.photos.yahoo.com/ph/smnarci2000/my_photos
      De acord (0 aproba) Dezaprob (0 dezaproba) | Raspunde la subiect | Raporteaza la Moderator Mergi la inceput
  Subiectul precedent Subiect Subiectul urmator  
 Subiect nou  Subiect inchis
 Versiune pentru imprimanta
Mergi la:
Forumul desprecopii.com © desprecopii.com - marca inregistrata La inceputul paginii
(c)



Da un Like!


horoscopcopii
Horoscopul copiilor

... Alte horoscoape ...






DESPRECOPII.COM - NAVIGARE
Preconceptie
Planificarea unui copil
Perioada conceptiei
Infertilitate
Ovulatie
Metode de tratare a infertilitatii
Conceperea unui copil sanatos
Alegerea sexului copilului
Adoptie
Sarcina
Sarcina la inceput
Calculul datei nasterii
Odiseea Sarcinii
Teste in sarcina
Nume de copii
Momente cheie in sarcina
Factori de risc in sarcina
Alimentatia in timpul sarcinii
Frumusete, sport si sex in sarcina
Pierderea sarcinii
Album: Miss Odiseea Sarcinii
Staruri+in+Odisee
Nastere
Pregatirea pentru nastere
Nasterea: modalitati si calmare a durerii
Pregatirea pentru nastere
Starea depresiva postpartum
Recuperarea mamei dupa nastere
Nasterea povestita de mamicile DC
Bebelusul 0-12 luni
Bine ai venit acasa!
Alaptarea bebelusului
Igiena & ingrijirea nou-nascutului
Sanatatea bebelusului
Dezvoltarea in primele 12 luni
Diversificarea si hranirea bebelusului
Bebelusii gemeni
Nou-nascutul: semne de ingrijorare
Copilul 1 - 3 ani
Bolile copilului intre 1-3 ani
Educatia unui copil inca bebelus
1-3 ani, varsta crizelor de independenta
Trecerea de la scutec la olita
Grafice de crestere
Dezvoltarea intelectuala intre 1-3 ani
Alimentatia intre 1-3 ani
Copilul 3 - 6 ani
Inteligenta emotionala a copilului
Educatia copilului intre 3-6 ani
Repere de dezvoltare fizica intre 3-6 ani
Sanatatea copilului intre 3-6 ani
Sportul intre 3-6 ani
Alegerea unui animalut de casa
Alimentatia copilului intre 3-6 ani
Copilul 6 - 10 ani
Repere de dezvoltare intre 6-10 ani
Sanatatea copilului intre 6-10 ani
Copilul de 7 ani
Copilul de 8 ani
Adolescentul
Pubertatea - pe intelesul parintilor
Scoala si notele
Sanatatea adolescentului
Dezvoltarea adolescentului
Siguranta copiilor pe internet
Utilitare: Calculatorul Ovulatiei | Calculul nasterii | Nume de copii | Dosarul bolilor | Doctorii raspund | Top 50 articole | Cele mai noi articole | Actiuni umanitare | Portalul taticilor | Viata de familie | Hai sa ne jucam | Concursuri | Carte de Bucate | Portalul Comunitatii Desprecopii | Galeriile Comunitatii | Toate Forumurile DC | Subiecte active | Mica Publicitate | Copilul tau pe coperta Revistei Desprecopii.com