Regulament! | Concursuri active | Intrebari frecvente | Ajutor    




Album concurs!

Clasament final

Toate forumurile Desprecopii.com: liste de discutii  La bucatarie

Cum gatesc iepure?

    Subiect nou  Subiect inchis  Versiune imprimanta

Vezi toate retetele
Adauga si tu o reteta!
Biscuiti dulci umpluti cu ciocolata si alune * Biscuti dulci cu fructul pasiunii * Prajiturele cu cardamom * Tiramisu Cheesecake * Gogosi coapte * Tort negresa * Rulada cu mango si fructul pasiunii * Negresa simpla cu nuci *
Autor Subiectul precedent Subiect Subiectul urmator  


valentinag
mama natura

Donator desprecopii.comDonator Parohia GlodeanuDonator Proiect UrsiciDonator Maria RubiDonator  Mos Nicolae 2011
Membru din:25/11/2002

 Romania
bucuresti
(BUCURESTI)

6964 Mesaje
25 Prieten(i)

Trimis la - 04/10/2005 :  08:41:07 Link direct la acest mesaj  Arata profilul  Trimite mesaj Yahoo lui valentinag Adauga semn de carte la mesaj Trimite valentinag un Mesaj Privat

Cum gatesc iepure?

Spre rusinea mea,nu am gatit in viata mea iepure,nu stiu cum si aseara mi-a adus al meu sot un iepure si cica sa il fac.Cuuum?pliiiz sfaturi!
sarumina!

Speranta moare ultima!
Valentina
poze

      (0 aproba) (0 dezaproba) | Raspunde la subiect | Raporteaza la Moderator

Darria
~


Membru din:12/04/2005
 Romania, iasiIASI
4026 Mesaje
0 Prieten(i)
Trimis la: - 04/10/2005 :  09:30:58 Link direct catre acest raspuns  Arata profilul Adauga semn de carte la raspuns Trimite Darria un Mesaj Privat
Eu aleg metoda cea mai simpla.
Trebuie tinut la macerat(daca e de camp 2 zile, daca e de casa 1 zi): vin alb sa-l acopere(apa deloc, nici macar la cuptor), ceapa, usturoi, morcov, dafin, cimbru, menta, etc.... - cu ce vrei tu si iti place, in bucatarie poti inventa dupa pofta inimii. Daca e de camp sa nu arunci sangele scurs, se gateste in el. Poti sa-l tii si mai mult la macerat, o sa fie si mai bun.
Apoi la cuptor cu el, si-l gatesti cum vrei(friptura simpla sau cu legume). E ft. bun cu ciuperci.
Se poate face si pastrama dar nu stiu cum.

Editare, uite aici retete:
http://www.repertoar.ro/culinare/reteta.asp?ID=162
http://www.moldova.org/retete/rom/22/207/
Daca ai timp sa cauti pe net vei gasi multe retete.

noi

Editat de - Darria on 04/10/2005 09:37:49
      De acord (0 aproba) Dezaprob (0 dezaproba) | Raspunde la subiect | Raporteaza la Moderator Mergi la inceput
Amaya
Amaya
membru matur

Donator desprecopii.com
Membru din:26/03/2004
 Romania, Bucuresti
2527 Mesaje
0 Prieten(i)
Trimis la: - 04/10/2005 :  09:38:55 Link direct catre acest raspuns  Arata profilul Adauga semn de carte la raspuns Trimite Amaya un Mesaj Privat
Valentina, uite cateva retete:

Un iepure.
4 linguri de ulei, 250 g masline, un pahar cu vin, o lingura de bulion, sare, piper.
Doua cepe mari, 250 g arpagic.
Mod de preparare
Se curata iepurele si se sterge bine cu un prosop curat, de firele de par si de resturile de singe, dupa care se imparte in bucati. Se poate pregati imediat sau se marineaza carnea ( se pune carnea pentru 6-7 ore intr-un vas cu un amestec din vin, otet, apa, usturoi, foi de dafin, dupa care se scoate si se lasa la scurs).
Se curata ceapa, se spala si se taie marunt. Se pune intr-o cratita cu ulei si se lasa pe foc pina se rumeneste.
Dupa ce s-a prajit se adauga bucatile de carne care se rumenesc usor pe toate partile.
Se adauga apa fiarta, se acopera cratita cu un capac si se lasa sa fiarba la foc mic.
Separat, se curata arpagicul si se pune intr-o craticioara cu ulei, unde se lasa pina se inmoaie.
Cind carnea s-a inmuiat, se adauga arpagicul calit, vinul, bulionul si maslinele, desarate si fierte in prealabil.
Se pune sare si piper, dupa gust, si se amesteca bine.
Se mai lasa pe foc pina mai scade din lichid.
Se serveste rece.

Friptura de iepure sote vinatoresc

Ingrediente:
1/2 de iepure, 2 linguri ulei, 1/2 lingura faina, 50 g unt, 1 pahar cu vin alb, 3 cepe, 2 ciuperci, patrunjel verde, sare, piper, 2 bucati zahar

Mod de preparare
Se spala bine carnea si se sterge cu o cirpa curata, se taie bucati si se rumeneste in ulei amestecat cu unt. Se adauga ceapa taiata rondele, ciupercile taiate feliute si patrunjel tocat. Se lasa pe foc pina ce se ingalbeneste ceapa. Se presara faina. Se pune sare si piper si se subtiaza cu vin si putina apa. Se acopera si se fierbe pina ce carnea s-a fragezit. Inainte de a servi friptura, se adauga la sos zaharul caramelizat si o bucatica de unt.


Iepure cu smintina

Ingrediente:
6 bucati (portii) de carne de iepure, 1 lingura untura, 1 lingurita faina, 1 lingura unt proaspat, 1 pahar smintina, 2-3 boabe ienibahar, 1/2 ceapa tocata, sare

Mod de preparare
Intr-o cratita cu o lingura de untura se prajesc usor bucatile de iepure, se adauga pahar de apa, ceapa tocata, ienibaharul, se acopera si se lasa sa fiarba la foc mic timp de ora. Daca scade prea mult, se mai adauga 1-2 linguri de apa. Faina bine amestecata cu smintina se toarna peste carne, se adauga doua linguri de apa, untul, sarea, se acopera si se lasa sa mai fiarba foarte incet 15-20 minute.

Mod de servire
Se serveste cu mamaliguta calda


Iepure impanat, la cuptor

Ingrediente:
1 iepure, usturoi, sunculita afumata, cimbru, sare si piper

Mod de preparare
Iepurele se impaneaza cu bucati de usturoi si sunculita si se presara cimbru, piper si sare deasupra. Astfel pregatit, se lasa la fezandat 1-2 zile. Se pune in tava, se stopeste cu ulei sau grasime si se baga in cuptorul incins, apoi dupa 15 min se reduce la foc mic cuptorul. Tot timpul prajirii, tava va fi acoperita cu o bucata de hirtie. Cind este aproape gata, se pune 1 pahar cu vin rosu si se mai lasa 15 min.

Mod de servire
Se serveste cu mamaliguta calda si un pahar de vin bun

Oana si bebe Andrei (18.02.2005)

Cu ce se ocupa sotul meu!
      De acord (0 aproba) Dezaprob (0 dezaproba) | Raspunde la subiect | Raporteaza la Moderator Mergi la inceput
mieke
mieke
membru incepator


Membru din:05/04/2005
 Belgium, kortrijk
207 Mesaje
0 Prieten(i)
Trimis la: - 04/10/2005 :  19:58:55 Link direct catre acest raspuns  Arata profilul Adauga semn de carte la raspuns Trimite mieke un Mesaj Privat
Valentina eu gatesc iepurele foarte simplu:il rumenesc putin,apoi adaug o ceapa taiata marunt ,o las putin sa devina sticloasa si apoi adaug o sticla de bere neagra.Las o ora si jumatate la foc mic.Il mincam cu piure sau cu cartofi fierti.
      De acord (0 aproba) Dezaprob (0 dezaproba) | Raspunde la subiect | Raporteaza la Moderator Mergi la inceput

valentinag
mama natura

Donator desprecopii.comDonator Parohia GlodeanuDonator proiect ursiciDonator Maria RubiDonator  Mos Nicolae 2011
Membru din:25/11/2002
 Romania, bucurestiBUCURESTI
6964 Mesaje
25 Prieten(i)
Trimis la: - 05/10/2005 :  07:40:55 Link direct catre acest raspuns  Arata profilul  Trimite mesaj yahoo luivalentinag Adauga semn de carte la raspuns Trimite valentinag un Mesaj Privat
Va multumesc de retete fetele.Pina la urma l-am facut aseara,doar vreo 2 ore l-am lasat sa stea in vin,ca al meu sot nu mai avea rabdare.L-am facut la cuptor,am pus,delikat,cimbru,impanat cu usturoi si sunculita,am mai pus putin ulei deasupra si apa, si l-am dat la cuptor,cand a fost aprope gata rumenit am adaugat 2 rosii date pe raz.Arata foarte bine,iar sotul meu a zis ca a iesit foarte bun.
Cand o sa mai am necunoscute d'astea la voi apelez!

Speranta moare ultima!
Valentina
poze

      De acord (0 aproba) Dezaprob (0 dezaproba) | Raspunde la subiect | Raporteaza la Moderator Mergi la inceput
  Subiectul precedent Subiect Subiectul urmator  
 Subiect nou  Subiect inchis
 Versiune pentru imprimanta
Mergi la:
Forumul desprecopii.com © desprecopii.com - marca inregistrata La inceputul paginii
(c)



Da un Like!


horoscopcopii
Horoscopul copiilor

... Alte horoscoape ...






DESPRECOPII.COM - NAVIGARE
Preconceptie
Planificarea unui copil
Perioada conceptiei
Infertilitate
Ovulatie
Metode de tratare a infertilitatii
Conceperea unui copil sanatos
Alegerea sexului copilului
Adoptie
Sarcina
Sarcina la inceput
Calculul datei nasterii
Odiseea Sarcinii
Teste in sarcina
Nume de copii
Momente cheie in sarcina
Factori de risc in sarcina
Alimentatia in timpul sarcinii
Frumusete, sport si sex in sarcina
Pierderea sarcinii
Album: Miss Odiseea Sarcinii
Staruri+in+Odisee
Nastere
Pregatirea pentru nastere
Nasterea: modalitati si calmare a durerii
Pregatirea pentru nastere
Starea depresiva postpartum
Recuperarea mamei dupa nastere
Nasterea povestita de mamicile DC
Bebelusul 0-12 luni
Bine ai venit acasa!
Alaptarea bebelusului
Igiena & ingrijirea nou-nascutului
Sanatatea bebelusului
Dezvoltarea in primele 12 luni
Diversificarea si hranirea bebelusului
Bebelusii gemeni
Nou-nascutul: semne de ingrijorare
Copilul 1 - 3 ani
Bolile copilului intre 1-3 ani
Educatia unui copil inca bebelus
1-3 ani, varsta crizelor de independenta
Trecerea de la scutec la olita
Grafice de crestere
Dezvoltarea intelectuala intre 1-3 ani
Alimentatia intre 1-3 ani
Copilul 3 - 6 ani
Inteligenta emotionala a copilului
Educatia copilului intre 3-6 ani
Repere de dezvoltare fizica intre 3-6 ani
Sanatatea copilului intre 3-6 ani
Sportul intre 3-6 ani
Alegerea unui animalut de casa
Alimentatia copilului intre 3-6 ani
Copilul 6 - 10 ani
Repere de dezvoltare intre 6-10 ani
Sanatatea copilului intre 6-10 ani
Copilul de 7 ani
Copilul de 8 ani
Adolescentul
Pubertatea - pe intelesul parintilor
Scoala si notele
Sanatatea adolescentului
Dezvoltarea adolescentului
Siguranta copiilor pe internet
Utilitare: Calculatorul Ovulatiei | Calculul nasterii | Nume de copii | Dosarul bolilor | Doctorii raspund | Top 50 articole | Cele mai noi articole | Actiuni umanitare | Portalul taticilor | Viata de familie | Hai sa ne jucam | Concursuri | Carte de Bucate | Portalul Comunitatii Desprecopii | Galeriile Comunitatii | Toate Forumurile DC | Subiecte active | Mica Publicitate | Copilul tau pe coperta Revistei Desprecopii.com