Informatii despre marar si coada soricelului

Informatii despre marar si coada soricelului | Autor: Kerstin

Link direct la acest mesaj

Coada soricelului

Achillea Millefolium
Fam. Compositae

Planta creste pe marginea drumurilor si pe locuri necultivate. In Banat i se mai spune alunele, datrorita credintei ca ar vindeca alunitele de pe fata oamenilor. In alte parti ale tarii se umeste sorocina. De la ea se folosesc florile - Flores Millefolii - si planta cu frunze si flori - Herba Millefolii.
Datorita continutului in ulei volatil, bogat in azulen, coada-soricelului are proprietati puternic antiseptice, apropiindu-se de cele ale musetelului.
Se recomanda in diferite afectiuni ale stomacului si intestinelor, ca eneterocolite si gastrite. Calmeaza colicile stomacale, ajuta la eliminarea gazelor si restabileste pofta de mancare.
Infuzia de coada-soricelului are si o actiune stimulenta supra ficatului, marind secretia biliara, calmand in acelasi timp spasmele care dau colicile hepatice. Avand si un principiu amar (achileina), care se gaseste in cantitate mai mare in frunze, are proprietati tonice si stimulatorii asupra apetitului. Se recomanda in stari alergice.
Ceaiul de coada-soricelului influenteaza in bine menstruatia neregulata, avand proprietatea de a regla hemoragiile abundente si calma durerile. Pentru hemoroizi se recomanda un amestec de coada-soricelului cu funze de uzica, din care se dau 2-3 ceaiuri pe zi. In caz de constipatie se adauga si coaja de crusin.
O infuzie mai concentrata facuta din 10 g planta la 100 g apa ajuta la eliminarea viermilor intestinali. Ceaiul se bea dimineata pe stomacul gol.
In cura de primavara ajuta la curatarea sangelui.
In tuse si bronsita, in anumite stari nervoase, in boli ale vezicii urinare, ceaiul de coada-soricelului aduce o stare de imbunatatire.
Ceaiul se prepara prin infuzie din 1-2 linguri de planta la 500 g apa. Se bea in cursul unei zile.
Coada-soricelului intra in compozitia urmatoarelor ceaiuri: antiastmatic, gastric, hepatic, contra colicilor, anticolitic, diuretic si laxativ-antihemoroidal.
Extern, se foloseste sub forma de bai sau comprese, cu efecte calmante, antiinflamatoare si dezinfectante in arsuri, diferite plagi purulente, exeme zemuinde, hemoroizi, ulcere varicoase si abcese dentare. Are proprietatea de a regenera tesuturile. Pentru bai se utilizeaza: 30-60 g planta la 1 l de apa. Aceasta insusire se mareste prin: adaugarea de radacina de tataneasa. Compresele cu acest ceai calmeaza tenurile inrosite si iritate.


FORMA MAXIMA
Taina sanilor frumosi
Modalitati practice pentru cresterea volumului si a frumusetii bustului
Exista femei care isi fac complexe atunci cand o vad pe Pamela Anderson. Dar exista si femei care zambesc amuzate gandindu-se ca, de fapt, super-sanii actritei americane sunt... artificiali. Pentru a face parte din categoria celor ce-si permit sa zambeasca, nu trebuie neaparat sa "fii bine dotata" fizic, ci sa stii sa gandesti. De ce sa apelezi la mijloace de infrumusetare periculoase (implanturi cu siliconi, injectii cu hormoni), cand natura iti ofera multiple mijloace pentru a-ti atinge idealul: sani mai mari si frumosi? Metodele pe care vi le propunem au fost deja experimentate. In 1997, la initiativa unui grup de medici si de cercetatori din domeniul terapiilor naturiste, a fost creat la Brasov programul de infrumusetare VENUS. Intrunind o mare aderenta in randul femeilor, el a dus la rezultate deosebite, atat in zona esteticii corporale, cat si in cea psihica si mentala. Nu mai incape nici un fel de indoiala: frumusetea se poate corecta.
Plantele medicinale
Florile si semintele de marar - un mic miracol al gradinii
Mararul (Anethum Graveolens) este o planta de cultura foarte mult folosita la noi si in Europa. In scop medicinal se utilizeaza mai ales semintele si florile.
Pulberea si tinctura extrasa la rece din semintele de marar sunt un stimulent si un reglator hormonal foarte puternic. Se pare ca glandele care beneficiaza cel mai mult de aceasta stimulare sunt gonadele. In urma unui tratament de 15-20 de zile cu pulbere sau tinctura de marar, la femei se constata urmatoarele efecte:
- reglarea ciclului menstrual;
- remedierea amenoreei;
- scaderea duratei de somn;
- cresterea sanilor;
- incetinirea ritmului de crestere a pilozitatilor;
- marirea vitalitatii si a tonusului la nivel global;
- marirea secretiei lactare a femeilor care alapteaza.
In anumite cazuri s-a remarcat: remedierea frigiditatii, dezinhibarea in plan erotic, estomparea simptomelor deranjante ale menopauzei. Izolat, s-a mai constatat sporirea cantitatii de sange menstrual; foarte rar: marirea cu 1-2 zile a duratei ciclului menstrual, in timp ce in alte cazuri s-a remarcat reducerea acestei perioade si reducerea simptomelor deranjante (balonare, sangerari, dureri abdominale).
Pulberea de marar:
¥ Se obtine prin macinarea fina a semintelor si a inflorescentelor uscate de marar cu ajutorul unei rasnite de cafea.
¥ Se ia o lingurita de pulbere de doua ori pe zi, pe stomacul gol. Pulberea se tine sub limba 10-15 minute, dupa care se inghite cu apa.
¥ Dupa inghitirea pulberii nu se mananca timp de 15 minute.
¥ Durata minima a tratamentului este de 21 de zile.
Tinctura de marar:

¥ Intr-un borcan cu capac se pun 100 ml de alcool de 45-50 grade .
¥ Se adauga 3-4 lingurite de pulbere de marar (obtinuta prin macinare cu rasnita electrica de cafea).
¥ Se inchide borcanul si se lasa amestecul la macerat, timp de 7-8 zile, dupa care se filtreaza tinctura si se trage in sticlute mici, inchise la culoare.
¥ Se ia o lingurita de tinctura dizolvata in 100 ml de apa, de 3 ori pe zi, inainte de mese.
¥ Durata minima a tratamentului este de 21 de zile.
Termenul de valabilitate a tincturii este de 2 ani.
Lemnul dulce
Radacina de lemn dulce are o actiune foarte intensa asupra sanilor. Este indicat mai ales femeilor cu o structura mai "uscata", cu masa corporala sub normal. Ajuta la cresterea in greutate, stimuleaza puternic marirea in volum a sanilor (sub actiunea hormonilor estrogeni secretati din abundenta de aceasta planta).
Lemnul dulce este contraindicat in cazurile de chist, fibrom, adenofibrom, mastoza, cancer.
Pulberea de lemn dulce:
¥ Se obtine prin macinarea fina a radacinii de lemn dulce cu ajutorul unei rasnite de cafea.
¥ Se ia o jumatate de lingurita de pulbere de 3 ori pe zi, inainte de mese. Pulberea se tine sub limba 10-15 minute, dupa care se inghite cu apa.
¥ Dupa inghitirea pulberii nu se mananca timp de 15 minute.
¥ Durata minima a tratamentului este de 4 saptamani.
Lemnul dulce este indicat mai ales femeilor subponderale, cu forme subtiri, care au amenoree (lipsa ciclului menstrual), avand pielea cu tendinta de uscaciune.
Alte plante
Semintele si inflorescentele de telina au efecte apropiate de cele ale semintelor de marar, dar ceva mai putin intense. Sunt extrem de eficiente, in schimb, ca reintineritor.
Semintele si inflorescentele de patrunjel sunt folosite pentru revigorare, pentru recapatarea tonusului. Sunt utile in combaterea afectiunilor sanilor asociate cu frigiditate, cu dispareunie. Contraindicatii stricte: graviditate, epilepsie. In doze de peste 7 grame (2 lingurite) pe zi sunt toxice.
Feniculul are actiune estrogena de intensitate mica. Este folosit in tratarea hipomastiei, lactatiei insuficiente, durerilor premenstruale (mai ales la femeile cu temperament sanguin si coleric).
Anasonul si chimenul au o actiune asemanatoare feniculului, dar mai putin intensa.
Toate aceste plante pot fi folosite sub forma de condimente pentru "imbogatirea" supelor, salatelor, mancarurilor revigorante. Pentru a beneficia la maximum de efectele acestor plante, va recomandam un amestec:
Amestec reintineritor si de stimulare a cresterii sanilor:
- 2 linguri pulbere de inflorescente si seminte de patrunjel
- 2 linguri pulbere de seminte si inflorescente de telina
- 1 lingura de pulbere de seminte de fenicul
- 1 lingura de pulbere de seminte de chimen
- 1 lingura de pulbere de seminte de anason.
¥ Pulberile acestor plante (obtinute prin maruntire cu rasnita electrica de cafea) se amesteca bine si se depoziteaza intr-un borcan cu capac.
¥ Amestecul se pastreaza la rece in borcan, cu capacul bine inchis.
¥ La inceputul fiecarei luni se face un tratament cu acest amestec de pulberi, pana cand se termina cantitatea preparata.
¥ De 3 ori pe zi se ia o lingurita de pulbere inainte de mese; pulberea se tine sub limba 10-15 minute, dupa care se inghite cu apa. Timp de 15 minute de la administrarea pulberii nu se mananca. Acest amestec este contraindicat femeilor gravide si celor cu predispozitii spre epilepsie.
Alimentele
Uleiurile naturale
¥ Se folosesc uleiurile obtinute prin presare la rece, nu cele rafinate sau dublu rafinate.
¥ Pentru a nu li se pierde proprietatile, nu vor fi preparate termic, ci vor fi consumate ca remediu (inghitite cu putin suc de lamaie) sau, mai usor, in consum (in salate de cruditati, in salate de legume fierte si apoi racite, in sosuri).
¥ Unele uleiuri - cum ar fi cel de germeni de grau - se gasesc sub forma de capsule, care se pot lua pe cale orala; sunt un "medicament" natural, bine tolerat de digestie (daca este luat in doza corecta).
Uleiurile cele mai active care favorizeaza cresterea si dezvoltarea armonioasa a sanilor sunt: uleiul de masline, uleiul de soia, uleiul de germeni de grau, uleiul de floarea soarelui, uleiul de palmier si uleiul de arahide.
Chiar si in dieta femeilor supraponderale, uleiurile naturale presate la rece sunt binevenite ca substituente ale celorlalte grasimi - cele animale si cele din uleiurile rafinate.
Masajul
1. Automasajul de deblocare energetica
Automasajul de deblocare energetica se face pornind din centrul plexului cardiac spre exterior, intercostal. Apasarea se exercita cu trei degete: inelar, mijlociu si aratator.
2. Automasajul circular, pe conturul sanilor
Automasajul circular, pe conturul sanilor, porneste, de asemenea, din centrul plexului cardiac, mergand pe linia de demarcatie a sanilor de restul pieptului. Atunci cand palmele ajung sub sani, ele fac o miscare de impingere-ridicare (mai usoara sau mai intensa, dupa cum simtiti ca este necesar).
3. Automasajul circular de crestere
Automasajul circular de crestere este la fel ca cel anterior descris, cu diferenta ca palmele trag (cu o miscare ca aceea de stoarcere) sanul spre exterior.
Corectarea pozitiei corpului
Pozitia coloanei - un element de maxima importanta
Pozitia coloanei vertebrale sau a "axului vietii", cum mai este ea numita, are o mare importanta asupra vietii noastre fiziologice si psihologice.
Din punct de vedere psihologic, pozitia coloanei vertebrale este cea care are ponderea cea mai mare asupra aspectului general al unui om. Pozitia coloanei este decisiva pentru felul in care arata o femeie. Sanii unei femei pot aparea superbi atunci cand are o atitudine dreapta, maiestuoasa, in timp ce atunci cand coloana este garbovita, apare senzatia fie ca ei sunt inexistenti, fie ca sunt suficient de inestetici pentru a fi ascunsi. Coloana curbata creeaza o atitudine de vulnerabilitate, care face ca femeia sa fie si mai expusa unor eventuale agresiuni verbale sau atingeri nedorite.
Atunci cand coloana este mentinuta dreapta, sanii mici apar bine conturati si fermi, cei mai dezvoltati au un aspect ferm, plin de vitalitate. Intreaga fiinta emana demnitate si echilibru. In plus, in aceasta pozitie, muschii spinali, abdominali si pectorali sunt angrenati in mod corespunzator, evitandu-se atrofierea lor (atrofiere care, se stie, este principala cauza a lasarii si deformarii sanilor).

Sanii si varsta
Un decolteu apetisant, rotunjimi seducator banuite sub perdeaua unui flanel: cel mai adesea, femeile stiu exact cum sa-si puna sanii in valoare. Asta, atata vreme cat ei sunt puternici si rotunzi: cel mai adesea, la femeile intre 20 si 30 de ani. Mai tarziu, intre 30 si 40 de ani, sanii incep sa-si piarda "puterea". Trei factori sunt responsabili de lasarea sanilor: impotriva primului dintre ei - greutatea - nu poate nimeni lupta. Dar ceilalti doi - procesul firesc de imbatranire si intinderea tesutului conjunctiv - pot fi combatuti cu mult succes.
Calitatea tesutului conjunctiv - slab sau tare - este de natura genetica si ni se transmite prin nastere. Dar starea lui se lasa antrenata. Cu putina rabdare si perseverenta, fiecare femeie poate sa faca cu sanii ei o mica minune.
Sanii intre 20 si 30 de ani
La 20 de ani, sanii femeilor au forma cea mai frumoasa. Tesutul conjunctiv are acum o forta de sustinere nealterata.
Ce vatama tesutul conjunctiv: cine vrea sa aiba sani fermi si frumosi, sa evite cei trei dusmani principali ai tesutului conjunctiv:
1. Expunerea prelungita la soare (razele ultraviolete erodeaza vasele de sange care duc la innoirea tesuturilor).
2. Fumatul (nicotina ingusteaza vasele de sange).
3. Variatiile de greutate. Daca o femeie se ingrasa un kilogram, greutatea pieptului ei creste cu 20 grame. Daca slabeste cu 10 kg, pierde 200 de grame din greutatea sanilor. Este enorm de mult, avand in vedere ca, in medie, un san cantareste 400 de grame. Pe scurt: prin marile pierderi in greutate, mantaua de piele devine prea larga. Sanii atarna ofiliti.
Cum se pot antrena sanii: Inca de la varsta aceasta, tesutul conjunctiv trebuie intarit cu dusuri alternative si spalarea cu apa rece. Faceti alternativ 3 dusuri calde si 3 dusuri reci, iar in final, purtati dusul cu apa rece, in miscari circulare, de jur-imprejurul sanilor. (Tot de trei ori).
Sanii intre 30 si 40 de ani
La varsta aceasta, majoritatea femeilor au mai multe sarcini in spatele lor, care nu trec fara sa lase urme pe sani. Volumul lor se dubleaza adesea, pielea s-a intins. Urmarea: sanul este mai mic decat mantaua in care e invelit.
Cum se pot antrena sanii? In afara dusurilor alternative cotidiene, e bine sa se recurga zilnic la masaje cu o perie moale. Se executa semicercuri sub ambii sani, pana ce pielea se inroseste. (Masajul nu trebuie sa fie violent, ci doar intensiv). La urma, se aplica o crema pe baza de iedera sau extract de castane sau pur si simplu, o crema pe baza de isop si rasini (gama de creme Comag, preparate la Institutul de Ecologie Aplicata si prezentate in revista "Formula AS"). Cine vrea sa faca mai mult, sa-si creeze zilnic oaze de recreere, in care sa practice respiratii yoga, cu spatele drept.
Ce mijloace de infrumusetare ajuta? Aplicati o data pe saptamana o masca speciala, pentru decolteu si sani: 1/2 avocado (o leguma de import care se gaseste si pe pietele noastre) se zdrobeste cu furculita sau se da pe razatoarea mica, amestecandu-se cu o lingurita de miere, o lingurita de smantana si 50 mg de ulei din germeni de porumb. Se aplica si se lasa sa actioneze 20 de minute, apoi se spala.
Sanii de la 40 de ani inainte
Pentru femeile "coapte", alimentatia joaca un rol decisiv. Absenta substantelor vitale - mai ales vitamina C si Zinc - se resfrange negativ asupra tesutului conjunctiv.

Tipul necesar de dieta
¥ Un truc al femeilor din SUA: inainte de a va culca, mancati 30 g de carne de pui sau peste, peste care stoarceti o jumatate de lamaie (stimuleaza producerea de colagen).
¥ Beti, beti, beti (lichide neutre: apa, sucuri de legume si fructe preparate in casa, ceaiuri etc.). Daca organismul nu primeste suficiente lichide, ataca depozitele din tesutul conjunctiv.
Cum se pot antrena sanii:
¥ Faceti gimnastica .
¥ Cindy Crawford recomanda antrenamentele usoare cu haltere (pentru femei - de 2-3 kg). In lipsa lor, puteti folosi sticle umplute cu apa, adaptate la efortul pe care-l puteti presta.


Semintele si florile unor plante aparent banale au niste efecte hormonale care i-au uimit pur si simplu pe oamenii de stiinta. Semintele de telina, de pilda, au un efect extraordinar de stimulare a glandelor sexuale si suprarenale, in timp ce florile morcovului sunt un reglator hipofizaro-gonadotrop exceptional. Semintele de marar au un efect estrogen redutabil. Despre tinctura de marar am mai vorbit in paginile noastre, ea avand efecte exceptionale si in reglarea ciclului menstrual, dar si in cresterea sanilor si combaterea hirsutismului (cresterea anormala a parului, in anumite zone). Fara a avea un efect estrogen extrem de puternic, cum ar fi cel al radacinii de lemn dulce (amintita in articolul din numarul trecut), tinctura de seminte de marar este foarte eficienta si potrivita in tratamentul osteoporozei din mai multe motive:
- este foarte usor de administrat si este asimilata imediat de catre organism.
- este tolerata si in cazul persoanelor cu predispozitie spre afectiuni tumorale benigne sau maligne (spre deosebire de remediile cu efect estrogen foarte puternic).
- poate fi luata in cure de lunga durata, de ordinul lunilor - element extrem de important in tratamentul osteoporozei, care este de regula de lunga durata.


Cum obtinem tinctura de marar
Tinctura se prepara din 20 de linguri de seminte de marar, care se amesteca cu jumatate de litru de alcool alimentar de 70¡, dupa care se lasa la macerat 8 zile si se filtreaza. Se trage in sticlute mici, inchise la culoare.


Cum se administreaza tinctura de marar
Se ia 1 lingurita de tinctura dizolvata in jumatate de pahar de apa, de 3-4 ori pe zi. Tratamentul dureaza minimum 6 luni.





Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns aaaa spune:

Draga Kerstin,

Pe langa altele, legate de sterilitatea masculina, problema cu care se confrunta cuplul nostru, recunosc ca m-a prins foarte mult si povestea ta despre "taina sanilor frumosi". Sanii mei, micuti, m-au complexat tot timpul, dar nu atat incat sa recurg la chirugie plastica, dar acum vazand ca exista si tratamente naturiste , ce mi-am zis ? hai sa incerc, tentatia fiind foarte mare si drept sa spun imi pun sperante foarte mari ca macar acum sa se intample ceva cu sanii mei.
In schimb cateva intrebari .
In primul rand vreau sa spun ca eu am 35 de ani iar intrebarea este: tratamentul va mai da rezultate pozitive la aceasta varsta ?
In al doilea rand , eu am inceput sa iau pulbere de marar sublingual (pe care o tin 10 minute), de doua ori pe zi cu 10 - 15 minute inainte de mese, intrebarea este : daca eu am inceput tratamentul cu pulbere pot continua cu tinctura deoarece pulberea imi face greata si imi este frica ca nu voi mai putea continua tratamentul.
As mai vrea sa-mi spui cate zile sa fac tratamentul? iar in cazul in care sunt nevoita sa fac un tratament medicamentos (eventual antibiotice) ce fac ? intrerup tratamentul cu marar sau merg mai departe, daca continui mai are efect?
Cam asta ar fi.
Te rog mult sa-mi raspunzi.

Multumesc.

Lusu

Mergi la inceput