polidactilie,operatie

polidactilie,operatie | Autor: kiwwy

Link direct la acest mesaj

Va rog frumos sa imi spuneti,parintii care au avut copii cu polidactilie,si au fost operati,cat dureaza operatia?Am mai postat cu mult timp in urma un subiect referitor la polidactilie,dar nu il mai gasesc,va multumesc anticipat,

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns sveronica spune:

Baietelul meu s-a nascut cu 6 degetele la fiecate mana ( la una cu os, la cealalta doar un "mugure".Asta inseamna polidactilie, da ? Daca despre asta e vorba.....am fost la Grig.Alexandrescu,am contactat un dr. chirurg.Ne-a fixat o zi, cand sa venim cu puiul,FARA sa manance din seara precedenta.Avea 2 luni, asa ca iti dai seama ce inseamna pentru un bebe sa nu mai bea nimic de la 10 seara pana a doua zi la pranz.............Am fost la spital la 7 , i-a facut o internare fictiva, i-a luat putin sange.Pe la 9 a intrat in operatie, care a durat cca. 20-30 min.L-a adus in salon, semiadormit.Impresionant ptr. noi, ca parinti, dar anestezisa, de care imi era groaza, a trecut cu bine.Am asteptat pana s-a trezit bine, dupa care am plecat acasa.Apoi am fost la cca. 2,3 schimbari de pansament.SUCCES si astept noutati de la tine

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kiwwy spune:

Iti multumesc din suflet ca mi-ai scris.Noi peste 2 saptamini ne pregatim pt.operatie in bucuresti,tot la spitalul Grigore Alexandrescu,la dr.Enescu.Copilul meu(care acuma are 1 an si 4 luni)s-a nascut cu polidactilie simetrica ,la maini si picioare.Puiul va fi operat doar pe partea stanga,pentru inceput,apoi,peste un timp ii va face si partea dreapta.Nu l-am dus la noi in oras,deoarece nu avem chirurgi asa de buni.Aici a vrut sa il opereze deodata,la toate,ceeia ce m-a speriat putin.la Bucuresti,a spus ca il va opera in asa fel incat sa nu se vada ca ar fi avut degetele in plus.La copilul tau se mai vede vreo urma?Firele a spus ca ni le scoate in 2 saptamani de la operatie,asa a procedat si la voi?
Si mai cateva intrebari: ce fel de anestezie a fost facuta copilului,intravenoasa sau cu intubare? dupa operatie copilul a avut dureri,si ce a fost voie sa bea,doar ceai amar? La noi exista problema ca nu vrea sa bea altceva in afara de suc, nimic.
Daca mai am intrebari,o sa iti trimit un P.m.crede-ma sunt ingrijorata.Cand ma gandesc si la drumul pana in Bucuresti cu masina....si la ce ne-o mai astepta acolo,Ma bucur ca voi ati trecut cu bine,va doresc multa sanatate,si am sa iti mai scriu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sveronica spune:

In primul rand ca te ( va ) inteleg f. bine prin ce treceti.Anestezia a fost generala.sincera sa fiu ca nu stiu de care a fost, dar cred ca nu gresesc daca-ti spun ca nu i-a facut injectie,i-a pus o masca pe fata.Iti dai seama ca ca cateva saptamani de viata atentia este si mai mare, respectiv riscul.....cum a iesit din operatie s-a foit si in cca. 10, 15 min. s-a trezit.
Tot ce -ti povestesc_ amanuntele_ mi le amintesc destul de greu....Au trecut doar 5 ani, si totusi asa de mult.Eram atat de ingrozita incat nu ma interesa decat sa se trezeasca, sa-l vad ca misca si sa plec acasa.
Apropo de urme.....firele le-a scos cam tot dupa 2 saptamani.Le-a scos.....impropriu spus, ptr. ca a mai uitat cate unul la fiecare manuta.........A facut puroi.Pot sa-ti spun ca pana a ajunge cu el la control peste cateva zile ( dr. era plecat)l-am curatat eu, cu mare grija, alcool,frica de rigoare ( mie imi tremura mana, era se tot misca), dar le-am scos.A ramas cu niste mici cicatrice, dar ce conteaza?...........Eiiiiiiiiiiiiiii!!!!!!!!DAr ce tot iti indrug eu tie.........Atea sunt mici amanunte, asa ca sa mai am si eu cui povesti pataniile mele.Ce sa-ti mai spun ca, in timp ce "operam", vine cel "mare", care pe atunci avea aproape 3 ani......"uite , mami, la ureche...".Si cand ma uit ? Din urechiusa i se prelingea un firisor de sange..........Nu stiam nici ce s-a intamplat si nici la care sa ma uit mai intai .Sotul meu nu stia cum sa ma ajute......Am "terminat" cu bebe, si am trecut la celalalt.....isi bagase un surubel de la un cercel de-al meu, atat de etans, incat mi-a trebuit ceva timp sa-l scot, dupa multiple incercari cu penseta, cu ac........ASA CA.................MULT, MULT CURAJ.Iti poti da seama si singura ca ceea ce are puiul tau este o banalitate ptr. un chirurg.Niste degetele sunt o nimica toata........Apropo de dupa operatie .....In afara de bandaje......nimic. Apa, sucuri, lapte.........LICHIDE.Acum cred ca depinde de anestezie.Probabil ca ar putea sa dea afara........In rest, dr. va va spune toate amanuntele.....Te rog sa ma mai ti la curent.Nervi tari si curaj.PA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AC spune:

Cezara, baietelul meu de doua luni azi s-a nascut cu polidactilie. Sase degetele la manuta dreapta. A fost operat in spital la doua zile cu anestezie locala de un chirurg pediatru. firele s-au resorbit si are un semn mititel si atat.

Nu te ingrijora. Imi pare tare rau ca a trebuit sa asteptati atat pentru interventie. Din proprie experienta cu fetita care-i mai marisoara copii suporta greu spitalul si anestezia dupa cateva luni. Operatia in sine nu-i mare branza. Eu l-am primit la alaptat in zece minute dupa operatie sia stat depatre de mine vreo jumatate de ora cu tot cu preparative, semnat de hartii privind riscul operatiei etc. Dar fiind maricel poveste-i incearca sa-l pregatesti. La un an sunt asa de speriati si tin minte atat de multe... Bafta.

Andreea si galusca si brotacelul

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kiwwy spune:

va multumesc mult pentru raspunsuri,sa stiti ca daca ar fi dupa mine nu l-as opera,e asa dragalas cu 6 degetele,dar asa trebuie,sa nu fie mai diferit ca altii,sa fie perfect.Am observat ca voi ati operat copii,mult mai devreme decat mine.noua asa ne-a spus medicul din Bucuresti,ca varsta ideala pt. operatii e dupa un an.Stiu ca va fi traumatizant pentru copil,sa fie supus interventiei,mai ales ca deja e constient de tot ce se petrece in jurul lui.Foarte greu se acomodeaza cand vede"halate albe",asa ca nu stiu cum va reactiona inainte de operatie,in sala de operatie,cu toti strainii acolo,mi-e groaza,Doamne ajuta-ne sa trecem cu bine prin tot ce ne asteapta,

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AC spune:

D-ne Ajuta Cezara!


Andreea si galusca si brotacelul

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kiwwy spune:

Dragi mamici,nu l-am mai operat pe copilasul meu,medicul (Georgescu)nu si-a asumat sub nici un fel raspunderea pentru copil, asta in cazul in care ar fi patit ceva.asa ca am mers degeaba pana in Bucuresti!Oricum eu ca parinte,nu am avut curaj sa semnez,pentru operatie,nici sotul meu.Oare am gresit?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ancuta06 spune:

Kiwwy, cred ca gresesti ca nu-l operezi. Gandeste-ta ca daca tie ti se pare acum dragalas, sa aiba 6 degete nu e normal, si va fi privit intotdeauna ca un ciudat. De ce sa-ti expui copilul la asta? Operatia trebuia facuta cat mai devreme. Acum iar ai amanat, dar gandeste-te la el. La cum il vor ocoli ceilalti copii, vor face misto de el. Asta vrei pentru el?

Ancuta 17+ & Martijn, (24.10.2003)
Poze cu Martijn

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kiwwy spune:

Nu!,nu am spus ca nu il voi opera niciodata,dar nu asa mic cat sunt riscuri atit de mari,chiar fatale.Noi am pornit spre Bucuresti,gata sa il operam,pentru ca eram programati sa il ducem in data de 5(luni) dar cand medicul ne-a spus care sunt riscurile,si am sa le enumar,cu siguranta nici tu nu erai de acord ca operatia sa se faca:
1.a spus ca medicul anestezist poate sa greseasca doza corespunzatoare(si bineinteles ca nici el nu isi asuma nici un fel de risc,deci totul era lasat la atitudinea noastra,sa decidem,ca parinti)
2.ca s-ar putea sa intre in fibrilatie,sa il piarda pe masa de operatie,pentru ca un copil de varsta lui,nu are vene, la fel ca si cum ar avea un copil de varsta mai mare iar in cazul in care ar pati ceva,nu ar putea sa il administreze intravenos nici o substanta pt.ca e mult mai greu de gasit venele,iar in astfel de cazuri se reactioneaza in fractiuni de secunda
3.substanta anestezica nu este acceptata de organism,drept urmare -deces.
4.ar putea avea convulsii pe toata viata,din cauza anesteziei
5.ne este prea drag .numai gandul ca l-am putea pierde ,ne-ar innebuni,am stii ca altul ca el nu va mai putea fi vreodata
6.cand am intrebat chirurgul daca el si-ar opera copilasul fiind asa mic,a raspuns,sincer,nu,ca ar mai astepta sa creasca,la 2 sau 3 ani,nu mai implica atatea riscuri interventia.
Poate ca am gresit,stiu ca puiul meu va creste mare si va fi diferit fata de altii,dar ma gandesc ca daca va creste putin mai mare,altfel ii voi putea explica,ca trebuie sa se opereze.Vreau sa va mai spun ca i-am facut analizele in acea zi de luni,dar nu stiu cum au iesit,iar a doua zi,trebuia sa il ducem la radiografie,dar am venit spre casa.Credeti-ma ca am plins mult,si m-am gandit ca decizia care am luat-o sper sa fi fost cea mai corecta,cel putin deocamdata.Va rog frumos sa imi spuneti,dupa tot ce v-am scris aici ,voi ati fi riscat sa va operati copilul?adica din partea medicului nu am primit nici o incurajare,repeta intruna ca tot ce facem pt.el e pe riscul nostru ,iar ei nu isi asuma nici un risc...Am mers aproape 600 km. pana in Bucuresti,sa aflam ca de fapt copilul e prea mic,pt. a fi operat.Stiu ca alti copii s-au operat mult mai devreme de un an,si sunt bucuroasa pentru parintii care auavut curajul acesta,eu nu il am deocamdata,ce sa fac?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kiwwy spune:

imi pare rau,mai inainte am scris"georgescu in loc de "Enescu",scuze,

Mergi la inceput