|
 Album concurs!
Clasament final
|
| Autor |
Subiect  |
 Cristina
membru junior

Romania ploiesti (PRAHOVA)
1087 Mesaje
0 Prieten(i) |
|
|
|
Trimis la: - 05/07/2005 : 12:41:49
|
buna, mama mea are virus de hepatita C. depinde foarte mult persoana respectiva de cand are virusul. probabil il are de mult daca zici ca e intr-o stare destul de avansata. nu exista tratament decat INTERFERON, care se obtine foarte greu prin casa de asigurari si nu se stie daca iese virusul. mama mea a obtinut medicamentul care costa 1,2 miliarde lei, dar e dat gratis prin Casa de Asigurari daca indeplinesti conditiile spuse de ei. mamei mele nu ii merge prea bine cu tratamentul.  ideea e sa tina regim, sa nu bea, sa nu fumeze, sa respecte tot ce zice dr , sa se odihneasca, sa nu faca efort si se prelungeste viata. cand ai ajuns la ciroza, deja esti in drum spre moarte. asa ca tre sa se fereasca sa nu ajunga la ciroza. nu stiu ce sa mai zic, stiu destul de multe despre asta, daca ai ceva anume de intrebat, te rog intreaba-ma.
Ramonika si pisicile Vladutz Tigrutz Alina Bubulina Fetitza Maritza  Cei trei muschetari Bebelusii  Omul traieste pentru bunastarea pisicii...
|
(0 aproba)
(0 dezaproba)
|
Raspunde la subiect |
Raporteaza la Moderator
 |
|
Kittycat
membru junior

Romania, Bucuresti
1295 Mesaje 0 Prieten(i) |
|
|
Trimis la: - 24/08/2005 : 10:23:19
|
quote: Originally posted by Kittycat
Tratamentul este strict conditionat de faza in care se afla boala. In faza de hepatita cronica tratamentul se face numai dupa efectuarea unei biopsii hepatice si a unei analize de sange prin care se determina viremia (care arata gradul in care se inmulteste virusul si care va ajuta apoi la monitorizarea tratamentului); daca sunt intrunite criteriile de admitere in tratament, acesta se face actual cu peg-Interferon (o injectie subcutanata, pe care si-o face singur pacientul, o data pe saptamana) asociat cu Ribavirina (niste tablete care se iau zilnic); tratamentul se face dupa obtinerea aprobarii de la Casa de asigurari de sanatate judeteana si se monitorizeaza periodic prin analize de sange. Unii pacienti il suporta mai greu din cauza interferonului care poate da in ziua injectiei o stare asemanatoare gripei, scadere ponderala; oricum, doar un medic gastroenterolog sau internist abilitat sa prescrie un astfel de tratament il poate recomanda. Daca este depasita faza de hepatita cronica si deja e in stadiu de ciroza, tratamentul este strict unul conservator, fara interferon si ribavirina; eventual exista ca optiune transplantul hepatic. Riscul infectiei cronice cu virus C este de a se transforma in ciroza si pe aceasta, la un moment dat sa se grefeze un hepatom (cancer al ficatului).
Andra, de printesa (15 noiembrie 2004)
Cristina a deschis subiectul acesta in urma cu mult timp. Ii multumesc foarte mult. Persoana despre care intreba Cristina, este mama mea. Din pacate intre timp s-au facut tot felul; de analize si investigatii...mama este deja in stadiul de ciroza hepatica. Care sint de acum sansele si ce trebuie sa faca? Ea este acum in Romania si din cite imi spune la telefon medicul care se ocupa de ea este foarte bun si are incredere in el. Partea proasta este ca sta cu moralul la pamint. Aici am vorbit cu un medic care mi-a spus ca are de trait maximum 5 ani si ca daca a ajuns in acest stadiu inseamna ca are virusul in corp de cel putin 20 de ani.
"Un sfirsit e un inceput..."
ella&com.
|
(0 aproba)
(0 dezaproba)
|
Raspunde la subiect |
Raporteaza la Moderator
 |
|
adiadiadi
nou venit
 Romania, buc.
16 Mesaje 0 Prieten(i) |
Trimis la: - 19/11/2005 : 09:38:15
|
Kittykat; Pentru ca nu accepti pm iti reproduc mesajul pe care am vrut sa ti-l trimit: Salut; Din ce am citit pe forum, se pare ca stii despre ce e vorba, asa ca te rog frumos sa ma ajuti cu niste informatii, daca poti si vrei.
Am HCV.....nu stiu de cand, dar banuiesc ca de la dentist cam de acum vreo 12 ani.... Nu ne cunoastem asa ca nu am nimic de ascuns; nu l-am luat prin sex pentru ca pur si simplu nu mi-am inselat nevasta niciodata - cam fraier, zic unii.... Dupa 4 luni de interferon si ribavirina tratamentul a fost intrerupt pentru ca, conform viremiei aveam virusul cam la 50% fata de situatia initiala. Deci am ramas si cu virusul si cu minunatele efecte ale interferonului - m-am umplut de psoriazis, mi-am facut ochelari de vedere, etc...... Intrebarile sunt urmatoarele: 1 - Cat mai am de trait? - da cinstit ! 2 - Cat mai am pana dau in ciroza ?
De cum am auzit ca sunt suspect de a avea HCV am intrat pe regimul standard - nu alcool, nu cafea, nu........etc......mi-ar prinde bine niste retete dietetice pentru hcv; cred ca o sa-mi creasca pene de la cati pui de gaina am mancat.....
O perioada de vreo 2 luni am luat VIUSID si rezultatul a fost ca m-am ingrasat pentru ca mi-era o foame de lup aproape permanent.
Am 46 ani, o fata de 16 ani - mai am multe de facut prin preajma.
In tinerete am facut sport de performanta, am tras de mine masiv, am pierdut ff multe nopti - am facut facultatea la seral - am baut multa tarie......si m-am apucat de fumat la 26 ani...evident, ca idiotu`....
Partea proasta e ca obosesc repede, mi se umfla ficatul dupa pranz si ma doare - ca niste cutite - si mai imi da dureri de spate puternice pe partea dreapta. Am ajuns la concluzia ca nu trebuie sa mai mannac nimic in timpul zilei, am mai slabit, si ficatul pare sa fie puuuuutin mai bine.
Mai am si hipertensiune, sunt "dependent" de metoprolol - de fapt asa am ajuns la urgenta; am trecut pe langa un infarct....si am iesit suspect de HCV .Mi-a mai zis medicul ca nu aveam voie sa fac sport pentru ca am o problema din nastere la inima; am o valva mai mare decat normal, care nu inchide bine si deci schimbul de sange nu se face corect..... Scuza-ma pentru mesajul lung. Sper sa-mi raspunzi - macar cu niste link-uri de unde pot lua informatii despre noile tratamente impotriva HCV...etc. O zi buna, Adrian.
om ajunge oare la mana lor ....
|
(0 aproba)
(0 dezaproba)
|
Raspunde la subiect |
Raporteaza la Moderator
 |
|
Kittycat
membru junior

Romania, Bucuresti
1295 Mesaje 0 Prieten(i) |
Trimis la: - 19/11/2005 : 14:00:24
|
Adi, de acceptat accept PM, probabil ca n-a mers la acel moment. Iti voi raspunde, sper sa nu stearga moderatorii, pt ca devine o discutie personala care nu priveste toti membrii forumului si asta contravine regulamentului forumului. Ti-as fi trimis un PM, dar nu ai activata optiunea. Nu poate nimeni sa iti spuna cat mai ai de trait sau cat mai ai pana vei face ciroza. In primul rand, ca nu toti pacientii cu hepatita cronica vor evolua obligatoriu la stadiul de ciroza. Iar de hepatita cronica, nu se moare; de ciroza insa da. Conteaza foarte mult pt prognostic si gradul hepatitei cronice, care nu poate fi apreciat decat prin biopsie hepatica. Nu spui niic cand ai facut tratament cu IFN+Riba. Mai nou exista o varianta imbunatatita de IFN, numita Interferon-pegylat, la care sansele de reusita ale tratamentului sunt mult mai mari. Cel mai bine ar fi sa reiei evaluarea la un centru de hepatologie, sa vada in ce stadiu se afla exact atat boala de ficat cat si restul afectiunilor de care suferi si in functie de asta sa se hotarasca tratamentul optim. N-o sa repet indicatiile de viata si regim pe care sper ca le cunosti si mai ales le rspecti; si in primul rand interdicita absoluta de a consuma alcool. Multa sanatate.
Andra, de printesa (15 noiembrie 2004)
|
(0 aproba)
(0 dezaproba)
|
Raspunde la subiect |
Raporteaza la Moderator
 |
|
|
adiadiadi
nou venit