cum pot invata sa croiesc

cum pot invata sa croiesc | Autor: carmen3

Link direct la acest mesaj

Cum pot invata sa croiesc diverse? Mi-am tot luat Burda, vad modele de bluzite, de pantaloni de vara super, insa nu ma pricep dupa tiparele de acolo sa fac nimic.Mi-e teama sa ma apuc de probe, atata timp cat nu am nici cele mai vagi notiuni despre materiale, cusaturi, croiala, etc.
Ce pot sa fac?Stiti ceva cursuri de asa ceva?Am vazut ca la Sala Dalles exista un curs de acest gen, dar incepe abia in octombrie. Iar carti nu gasesc deloc in oras.
Voi ce ziceti?
Multam mult!
Carmen

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns lilic spune:

Eu am invatat stricand materiale.Apoi am trecut la Burda.Doar aparent tiparele sunt complicate.Singura problema ar fi sa nu te incadrezi intr-o singura marime,de ex.talia e pt.36 si soldul 40.Cu lungimea nu e o problema ca pot fi scurtate sau lungite f.usor.Cel mai usor de facut sunt fustele si bluzele.La bluze cea mai imp.e marimea pieptului.
Apoi am facut un curs de croitorie,dar tot ce am facut la curs puteam invata din carti.Pe piata nu stiu sa existe carti ,in schimb la biblioteca cu siguranta o sa gasesti.Nu stiu la care, ca eu sunt din Constanta.La noi la biblioteca judeteana sunt o gramada.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Burtocika spune:

M-ar interesa si pe mine un astfel de curs ... eu mai stiu una alta, dar tot as avea nevoie de niste informatii de specialist; parerea mea e ca daca nu te pricepi chiar deloc, n-are rost sa stric materialele ... Incepe cu lucruri foarte simple, asternuturi, fete de perna, huse de scaune etc., sau asta stii deja?

Boghi

http://community.webshots.com/user/bogdanai

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mik spune:


Ca sa invatati sa croiti nu e decit o solutie : exersati !
(alta solutie e sa va faceti ucenice linga o croitoreasa buna).

Incepeti sa croiti chestii foarte simple ca o fusta dreapta si o camasa de noapte. Cumparati materiale foarte ieftine din bumbac (sintetice se trag mai greu la masina). Sau si mai ieftin : reciclati un cearsaf in bluzita, sa vedeti cum iese.

Alte spiluri :
- insailati si apoi coaseti (vreu sa zic cu asta ca nu prindeti materialul cu mina sa-l trageti la masina)
- cind puneti tiparul sa croiti puneti-l in sensul firului de material - daca e (chiar foarte putin) in bie, haina iese strimba.

In rest toate se invata de una singura, sau aproape !




Mik.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cookie spune:

Eu cu Burda am invatat sa croiesc, dar mai intai sa stric!
Acum, dupa mai mult timp, pot face aproape orice dupa tipar!
Important este sa stii cum sa afli marimea ta(din tabelele din revista) si apoi sa scoti cu atentie tiparul corespunzator.Nu e chiar asa de greu, o sa vezi. Poti sa incerci pe niste materiale ieftine sau sa strici niste haine vechi.

Succes!


Cookie si bb Sabina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ardit spune:

deci ai okit ceva din burda, ok, ai facut primul pas:
1.alegi modelul
2.te masori cu un centimetru de croitorie (de la mercerie), in primele file dic cartea tiparelor ti se explica cum sa iei masurile: bust, talie, solduri (pe orizontala), inaltime bust si talie, etc (pe verticala), s-ar putea sa ai nevoie de un asistent, alegi masura la care se potrivesc majoritatea masuratorilor, daca ai inttre doua masuri, alege masura mai mare
3.te duci la modelul ales si vezi cat material ai nevoie pentru masura ta
4.cumperi materialul
5.copiezi tiparul modelului si masurii respective cu hartie de calc pusa peste tiparul mare din revista cu creionul, poti sa folosesti si hartie fina de impachetat dar nu este asa transparenta, vezi ca in revista tiparelor, la modelul ales si pentru masura ta scrie coala de tipar (A,B,C su D) si un numar, precum si un tip de linie si o culoare de linie, cauti pe tiparul mare indicat numarul aferent, linia, pui calcul, copiezi, atentie sa copiezi de pe tipar si micile detaliii care sunt trecute si in revista tiparelor
6.decupezi tiparul de pe hartia de calc
7.pui materialul pe o masa mare cu fata materialului in jos intr-una sau in doua, in functie de ce-ti spune in carte, fixezi tiparele pe material cu ace cu gamalie in mai multe puncte, amplasate cam cum te sfatuiesc in cartea tiparelor, trasezi in jurul tiparelor, chiar langa marginea tiparului o linie fina cu creta de croitorie (de la mercerie) pe materialele colorate si negre cu creta alba, pe cele albe cu creta galbena
8.zici un doamne ajuta si tai materialul la 1,5 sau 2cm de la marginea tiparului adica de la linia trasata cu creta
9.imbini bucatile de material, fata peste fata, cu numerele din colturi suprapuse (numerele din colturi de pe tipare pentru asta sunt), le prinzi cu ace cu gamalie chiar pe liniile trasate cu creta unde vin cusaturile intre bucatile de matriale (la asta folosesc liniile cu creta), insailezi cu ata lejer cu pasi de 1 cm
10.cosi la masina
11.surfilezi
12.pui fermoare, nasturi, capse, catarame, paiete, accesorii etc

indicatii speciale daca vrei ceva cu captuseala
indicatii speciale daca vrei intarituri

carti:la anticariat din cele de dinainte de '89

hai pa, v-am pupat pe bascuta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmen3 spune:

Multumesc fetelor pentru sfaturi!!
Am sa incerc sa dau o tura si prin anticariate...m-am gandit eu ca ceva ceva s-o ascunde si pe acolo.

Mergi la inceput