Amenajarea apartamentului

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns monagan spune:

goguta, pot doar sa-ti dau un exemplu: Un vecin si-a facut un dulap la c-da, din pal si a costat 6 milioane, din care 1.500.000 lei manopera.
La 7.000.000 lei iti vine cam 64% manopera. Din cate stiu eu manopera reprezinta 50% din valoarea materialului, dar asta e discutabila oricum.
CristinaT, cred ca trebuie sa apelezi la un instalator de gaz. Nu ai incercat sa te uiti prin magazine, ca sint picioare de aragaze din diferite materiale si reglabile??

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Catalin spune:

Subiect initial: "cum luminam holul unui apartament"
postat de carla2005, 17/03/2006, 10:38:20


Din nou cu o problema pe aici! S-au apucat oamenii de zugravit apartamentul insa am o problema. Apartamentul nostru din constructie are niste geamuri (luminatoare) deasupra tuturor usilor ca altfel in hol ar fi bezna totala! Mie nu imi plac geamurile alea si as vrea sa le zidim ideea e ca asta ar insemna pe hol sa nu mai ajunga strop de lumina naturala decat daca stau cu usile deschise la camere!
Voi ce ma sfatuiti sa fac? Holurile voastre cum sunt luminate?



raspuns postat de filofteia, 17/03/2006, 11:01:42

Noi am schimbat usile cu unele cu geamuri...



raspuns postat de bebe03, 17/03/2006, 13:25:01

si noi am zidit acele geamuri erau total inestetice si am inlocuit usile cu unele cu geam mare aproape pina jos, cu toate ca geamul de la usi este mat, lumina trece destul de bine, cind afara e lumina si soare se vede si in hol, nu atit de bine insa incit sa supravietuiasca o floare
numai bine
nicol



raspuns postat de alexa si mami, 17/03/2006, 16:54:47

asa zic si io. zideste partea de sus a usilor si pune usi cu geam de sus pina jos. sunt geamuri care dintr-o parte se vede tot, iar de pe cealalta parte nimic. se folosesc f des pt bai. iar lumina intra nestingherita.

alexa



raspuns postat de daniella4, 18/03/2006, 09:51:24

Mie nu-mi plac usile cu geamuri. Eu tin o lampita de veghe pe hol si mi se pare ok.

Daniella



raspuns postat de carla2005, 21/03/2006, 15:01:34

Asa am hotarat si eu ca geamurile vor fi zidite, la sufragerie renuntam la usa , iar la bucatarie o sa punem usa cu geam de sus pana jos ...asta cat sa nu fie bezna totala pe hol, dormitoarele vor avea usi normale (fara geam) si zidita partea de sus unde erau geamuri...asta fiindca eu adorm foarte greu seara daca vad vreo lumina pe undeva ...fiecare cu pasarelel lui!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mi-Ka spune:

Vad ca nu s-a mai scris cam de multisor pe aici, asa ca sa vedem daca raspunde cineva...
De curand mi-am cumparat un apartament cu 4 camere si as vrea sa sparg zidul dintre bucatarie si sufragerie si sa fac un fel de bar,cu un fel de cupola deasupra lui, dar nu am nici o idee cum sa aranjez acest bar.
Daca mi-ati putea da niste idei sau eventual niste site-uri cu poze din care sa ma pot inspira, ar fii super. Eu am cautat in site-uri gen casa lux, caminul etc, dar nu am gasit nimic...

Va pup

Mi-ka
www.snugglepie.com/tickers/tdb.php?tid=478145&ignore=1" target="_blank">bebelusul meu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irina.c. spune:

quote:
Originally posted by CristinaT

Buna am si eu o problema.... la Oana in dormitor am geam termopan si acum vreau sa-mi pun jaluzea din aceea exterioara, rulou sau chiar nu stiu cum ii zice. Va rog frumos sa-mi spuneti daca are cineva, pentru ca colega mea imi spune ca nu se poate pune daca am geamul deja pus.5 ani -14 februarie 2005
PS: si ceva preturi daca aveti va rog!!!

Am eu,mi le-am pus acum vreo trei ani,am dat in jur de 1,5 mil pentru o fereastra de dormitor.Daca ai termopan care e mobil doar pe o parte nu se mai pot pune.Doar daca termopanele se deschid pe ambele parti se pot monta.Irina si bb Ilinca(26 aprilie '04)
"Traim intr-un paradis al nebunilor."
Serafim Rose

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aurora56 spune:

Revin cu subiectul Renovare apartament cu 2 camere.Sunt din Tulcea si as dori sa stiu de unde pot cumpara mai ieftin in Constanta macar var lavabil,parchet laminat,tot ce trebuie pentru izolare interior perete dormitor si alte ustensile pentru ca in Tulcea preturile sunt foarte mari (parchetul de 8 mm este de la 23,8 ron la 28.0 ron lei ).Este mai rentabil sa cumpar de la Metro sau Practiker)? Trimiteti macar mesaj privat sau e-mail daca informatiile contravin regulilor acestui site .Intentionez in 3 saptamani sa ma apuc de zugravit si doresc sa ma pregatesc .Cam cat m-ar costa renovarea unui apartament cu 2 camere (jupuit calciu dormitor,sufragerie,hol ) zugravit camere,izolat 1-2 pereti dormitor ,pus parchet in cele 2 camere .Dar daca as dori si amenajarea baii (zugravit,inlocuit grasie ,faianta,cada,chiuveta,wc,astupat tevi ).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irina.c. spune:

Nu ma pricep la preturi,dar pentru combinatii de culori in diferite incaperi ale casei,dar si pe exterior,e un programel interesant aici-http://www.policolor.ro/virtual/print_virtual_center_rom.htmlIrina si bb Ilinca(26 aprilie '04)
"Traim intr-un paradis al nebunilor."
Serafim Rose

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns V. Erica spune:

Irina, interesant programelul tau. Multumim.

Fetelor, stiti careva unde pot gasi sine flexibile pt draperii?
As vrea sa montez draperiile si perdelele pe rotund, nu doar cu colturile rotunjite, ci si partea frontala... si n-am gasit decat niste sine de plastic cu un soi de "coturi" care se fixeaza in laterale.





Nihil sine Deo!
Dana, Eric (27ian02) si Ruxi (10ian05)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marci spune:

Greu m-am decis sa scriu la acest subiect, dar...nu am nimic de pierdut!
Am un apartament de 3 camere pe care mi-as dori sa-l amenajez cu ajutorul unui specialist.Asta nu ar fi o problema, problema e ca-mi lipssesc banii.
Anul trecut am luat legatura cu un design, dar nu a vrut sa accepte propunerea mea, aceea de a -mi face doar proiectul. In general, ei lucreaza in cadrul unor firme si nu prea sunt de acord doar cu a-ti face tie proiectul, ci vor sa-si aduca si oamenii lor.
Stiti cumva pe cineva care ar accepta conditiile mele? Concret, vreau sa vada apartamentul si sa-mi faca un proiect de amenajare, meseriasii sa mi-i gasesc eu.
Bineinteles ca nici pretul nu-mi este indiferent.
M-am hotarat sa merg pe mana specialistului dupa ce am vazut cateva apartamente amenajate si, sincera sa fiu, nu mi-au placut. Este greu sa ai acea imagine de ansamblu si oricat ai fi de priceput nu vezi unele chestii care tin de finete, de subtilitate.
Sa te inspiri din reviste iarasi este greu, ei prezinta pe bucatele. Am vazut cateva ap, nu multe, la care proprietarii s-au inspirat din reviste. In final a iesti un amalgam, nu respectau liniile, nu armonizau culorile ( ori nu le iesea contrastul, ori era totul sters), amestec de stiluri etc.
Daca stiti vreun design, va rog, dati-mi si mie adresa (accept si student in anii terminali).
Daca am proiectul facut si stiu clar ce-mi trebuie, mi-l fac pe bucatele, nu am bani pt tot apartamentul.
Va multumesc anticipat!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cosmi1975 spune:

MARCI eu m am mutat acum un an si tot atunci am renovat ap cu 3 camere dar spre norocul meu m a ajutat verisorul meu arhitect cu sfaturi apoi intreafa mobila am facut o la comanada la un alt verisor sa nu te gandesti ca mi a facut vreo reducere si s foarte multumita.Eu te sfatuiesc sa te gandesti la ce ti ar placea ca asta i cel mai important sa stai bine si sa mai astepti ca sa poti sa faci toata casa odata deoarece e foarte greu pe bucati.Noi am ales culorile gresia faianta tot si sa stii ca mi a placut perioada aceea .Daca mai vrei sa ti spun altceva cu cea mai mare placere

stef 12 02 2006si bia 12 12 1997 poze stefan

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marci spune:

Cosmina, multumesc mult. De asteptat nu mai pot astepta, ca de 3 ani asta fac. Noi nu putem economisi bani daca nu avem un scop imediat. Am incercat si nu ne-a reusit!
Cand ne-am pus termopane nu aveam bani decat pentru bucatarie si
dormitorul mic (aici erau geamurile mai mici)si uite ca, daca ne-am apucat sa deranjam, am gasit bani pt toata casa.
Eu stiu f clar ce vreau, dar in linii mari. Pe mine ma intereseaza acele detalii care pot sa-ti scape si finish-ul sa fie un fiasco.
In momentul asta, am ceva bani si as vrea ca cineva sa-mi faca o schita. Sa stiu f clar ce-mi tb pt fiecare camera in parte. Pe parcurs imi cumpar materialele si ma apuc de lucru.
Am vazut in reviste niste chestii f misto, nu vreau incarcat, ci ceva f simplu, dar sa dea o nota de eleganta, intimitate.
Vreau sa te mai intreb ceva, amenajarea ap nu tine mai mult de un design-er? Un arhitect cunosc si eu, dar nu am vazut sa se priceapa la amenajarea apartamentului sau nu a zis nimic in sensul asta.
Saptamana viitoare, dupa titularizare, o sa merg sa-mi cumpar usi si sa vad modele de bai. Am inteles ca la Home Design sunt niste bai amenajate superb. De acolo iau modelul, materialele nu cred ca-mi permit.
Tu ai schimbat usile la ap? De unde ti le-ai cumparat? Eu am vazut pe internet f putine modele frumoase, dar preturile sunt de-a dreptul halucinante.
Astept vesti si orice idee este bine venita!

Mergi la inceput