Regulament! | Concursuri active | Intrebari frecvente | Ajutor    




Album concurs!

Clasament final

Toate forumurile Generatia 'Desprecopii.com' / Teme specializate  Odiseea sarcinii in 40 de saptamani ...

triplu test- din nou

    Subiect nou  Sondaj nou Sondaj nou  Versiune imprimanta
Pagina urmatoare

Autor Subiectul precedent Subiect Subiectul urmator Pagina: din 2

mitub
mitub
are mama doua fete


Membru din:10/09/2003

 Romania
Bucuresti

1526 Mesaje
0 Prieten(i)

Trimis la - 22/03/2005 :  15:41:19 Link direct la acest mesaj  Arata profilul  Trimite mesaj Yahoo lui mitub Adauga semn de carte la mesaj Trimite mitub un Mesaj Privat  Reply with Quote

triplu test- din nou

Dragele mele,
sunt un pic cam stresata in urma valorilor analizelor obtinute la triplul test (de fapt a alfafeto-proteinei care a iesit ceva peste normal).
Stiu ca s-au mai purtat discutii in legatura cu utilitatea si mai ales precizia (de fapt lipsa ei), dar mai ales pe fetele care si-au pus intrebari si s-au necajit de rezultate, intreb ce interpretare li s-a dat testului per global si daca au primit o clasa de risc.

Sunt o viitoare mamica de 31 de ani aproape, am o minune de fetita si acum asteptam pe bebe 2. Am facut triplul test la 16 - 17 saptamani.
Valorile au iesit asha:
Free estriol: 4.8 rezultatul meu, valori la sapt 16 (1.4-6.5) si valori la sapt 17 (1.5-6.6)
Beta HCG:33497.37 rezultatul meu, valori la sapt 16 (7000-64000) si valori la sapt 17 (5500-56000)
Alfafetoproteina: 48.51 rezultatul meu, valori saptamanile 15 - 17 intre 10 si 44, apoi intre 18 - 20 minim 10, maxim 71.

Astept parerile voastre si eventual intervalul de valori normale dat de clinica voastra.
Va pup, sper din suflet sa fim sanatosi cu totii,


Boga, mamica de Mirunica si burtica de bb2- 20 saptamani + (DPN 1 august)
      (0 aproba) (0 dezaproba) | Raspunde la subiect | Raporteaza la Moderator
calibra
calibra
nou venit


Membru din:10/07/2003
 Romania, rm. valcea
72 Mesaje
0 Prieten(i)
Trimis la: - 23/03/2005 :  09:54:06 Link direct catre acest raspuns  Arata profilul  Trimite mesaj ICQ luicalibra  Trimite mesaj yahoo luicalibra Adauga semn de carte la raspuns Trimite calibra un Mesaj Privat
eu nu mai stiu sa-ti spun exact valorile rezultatelor mele la triplu test(eram mult peste media normala), oricum stiu ca l-am facut de 2 ori si aveam aceeasi varsta ca tine . in final am ajuns la amniocenteza si s-a dovedit ca fetita era ok. te sfatuiesc sa ai rabdare sa faci ecografia morfologica si in functie de ce-ti spune medicul la morfologie te hotarasti ce faci mai departe ( amniocenteza sau nu).
      De acord (0 aproba) Dezaprob (0 dezaproba) | Raspunde la subiect | Raporteaza la Moderator Mergi la inceput
ZenaO
ZenaO
membru incepator


Membru din:23/03/2005
 Romania, Bucuresti
196 Mesaje
0 Prieten(i)
Trimis la: - 23/03/2005 :  10:47:00 Link direct catre acest raspuns  Arata profilul Adauga semn de carte la raspuns
Mitub, eu am 28 de ani si am facut triplu test la indicatia dr. mele endocrinolog ca am o pr. cu tiroida. Buba si la mine a fost tot AFT, a iesit cu 5 procente mai mare decat trebuia pt. sarcina in 15 sapt cum eram eu atunci. Au urmat nopti nedormite, plansete, bocete, repetarea testului la un laborator de genetica - AFT 3 procente mai mare dar concluzia lor a fost "Rezultatul testului triplu e negativ." - era ce vroiam sa aud. Insa dr. ginecoloaga mea s-a mirat ca am facut test, dar nu i-a placut rezultatul ca nu are incredere in lagoratorul respectiv si mi-a spus sa-l repet si a3a oara. Intre timp am facut o eco 3D mi s-a confirmat ca puiul e sanatos si m-am linistit. Nu am repetat a3a oara testul. La cate am citit eu despre test, sunt prea multi parametrii de care depinde rezultatul - varsta exacta a sarcinii, antecedente, baza de date la care se raporteaza rezultatul tau...asa ca...nu-s bune nici prea multe analize. Puii nostrii sunt sanatosi!

Zina
      De acord (0 aproba) Dezaprob (0 dezaproba) | Raspunde la subiect | Raporteaza la Moderator Mergi la inceput
crinuta
membru veteran crinuta
Solo Dios Basta


Membru din:10/05/2003
 Romania
13002 Mesaje
36 Prieten(i)
Trimis la: - 23/03/2005 :  11:05:10 Link direct catre acest raspuns  Arata profilul Adauga semn de carte la raspuns Trimite crinuta un Mesaj Privat
Sper ca ai inteles din discutiile anterioare ca un rezultat prost nu inseamna ca sunt probleme, la fel in cazul unui rezultat bun, care nu iti da siguranta ca bb e sanatos.
Triplul test are o marja mare de eroare.
La mine problema a fost HCG care iesise dublu fata de valoarea maxima admisa, si cu toate acestea totul a fost ok.
Nici nu vreau sa imi amintesc chinurile prin care am trecut in timpul sarcinii.
Nu am facut amniocenteza din cauza riscului de avort. Indiferent cat de mic ar fi riscul, nu eram dispusa sa mi-l asum.
Daca vei merge cu rezultatul la Genetic Lab ei iti vor da o interpretare a rezultatului.

Crinuta si Rayan


      De acord (0 aproba) Dezaprob (0 dezaproba) | Raspunde la subiect | Raporteaza la Moderator Mergi la inceput
anis
anis
membru de baza


Membru din:28/03/2003
 Spain,
8477 Mesaje
1 Prieten(i)
Trimis la: - 23/03/2005 :  11:15:19 Link direct catre acest raspuns  Arata profilul  Trimite mesaj yahoo luianis Adauga semn de carte la raspuns Trimite anis un Mesaj Privat
Din spusele mai multor dr, inclusiv si a dr Iosup, Genetic Lab, e o clinica care ar trebuii ocolita pentru tripul test.
Cazul unei femeie care ...atat la triplu test cat si amniocenteza i-au iesit probleme...si care s-au dovedit a fi false..nemaipunand la socoteala ca amniocenteza e vreo 10-11 milioane la ei.Femeia avea 37 de ani si era la primul copil...si a refacut amniocenteza la alta clinica..i-a iesit ok..si a nascut un baietel perfect sanatos...


AniS si bebelina mea dulce 20+
"Happiness is like perfume,you can't pour on others without getting a few drops on yourself."
      De acord (0 aproba) Dezaprob (0 dezaproba) | Raspunde la subiect | Raporteaza la Moderator Mergi la inceput
Ruxel
Ruxel
membru junior


Membru din:20/08/2004
 Romania, Bucuresti
559 Mesaje
0 Prieten(i)
Trimis la: - 23/03/2005 :  12:02:37 Link direct catre acest raspuns  Arata profilul  Trimite mesaj yahoo luiRuxel Adauga semn de carte la raspuns Trimite Ruxel un Mesaj Privat
Draga mitub, la fel ca si tine.....m-am framantat si eu de mi-au sarit capacele....am cautat pe net, am intrebat fetele pe forum, am cerut valorile lor si intervalele normale care le-au primit ele.
Degeaba, rezultatele mele sunt aceleasi si anume...la mine problema este estriolul mic - la limita inferioara - . Dr. mi-a explicat ca estriolul mic indica o deficienta a placentei, dar care..zice el, nu pune problema in sarcina.
Acum sa-ti spun valorile mele si intervalele care mi s-au dat pentru sapt. 15 de sarcina:
Estriol: 1 mg / ml (val. normale 1 - 4.4)
HCG: 33.691,3 mIU / ml (val. normale 9.000 - 70.000)
AFP: 42,737 IU/ml (val. normale 13 - 60 IU/ml)

Eu mai am asa, valori normale pentru sapt. 16 de sarcina:
HCG 7000 - 64000 mg/ml
Estriol 1,4 - 6,5 mg/ml
AFP 19,36 - 83,49 mg/ml

Dupa parerea mea..valorile tale sunt foarte bune...stai linistita.

Pupici

Ruxel
http://photos.yahoo.com/ruxivisan
      De acord (0 aproba) Dezaprob (0 dezaproba) | Raspunde la subiect | Raporteaza la Moderator Mergi la inceput

lavi02
Mami la puterea 3

Donator Andrei
Membru din:13/11/2003
 Romania, bucurestiBUCURESTI
10630 Mesaje
6 Prieten(i)
Trimis la: - 23/03/2005 :  12:30:05 Link direct catre acest raspuns  Arata profilul Adauga semn de carte la raspuns Trimite lavi02 un Mesaj Privat
Rezultatul tripului test nu sta in valorile celor 3 probe ci in felul in care se incadreaza rezultatul sau printre celalte rezultate obtinute de acelasi laborator cu acelasi tip de Kit de analize. Daca este in limita a x%, unde x se stabileste tot statistic, atunci se considera ca e risc. Deci n-ai cum tu, personal, pe baza valorilor, sa estimezi un rezultat. Rezultatul trebuia sa ti-l dea cei de la laborator.
      De acord (0 aproba) Dezaprob (0 dezaproba) | Raspunde la subiect | Raporteaza la Moderator Mergi la inceput
mariamunteanu
mariamunteanu
membru matur


Membru din:13/01/2004
 Austria,
2892 Mesaje
0 Prieten(i)
Trimis la: - 23/03/2005 :  13:05:35 Link direct catre acest raspuns  Arata profilul Adauga semn de carte la raspuns Trimite mariamunteanu un Mesaj Privat
Dar masuratorile pliului nucal la echo le-ati facut ?

Editat de - mariamunteanu on 23/03/2005 13:07:45
      De acord (0 aproba) Dezaprob (0 dezaproba) | Raspunde la subiect | Raporteaza la Moderator Mergi la inceput
Ruxel
Ruxel
membru junior


Membru din:20/08/2004
 Romania, Bucuresti
559 Mesaje
0 Prieten(i)
Trimis la: - 23/03/2005 :  13:15:31 Link direct catre acest raspuns  Arata profilul  Trimite mesaj yahoo luiRuxel Adauga semn de carte la raspuns Trimite Ruxel un Mesaj Privat
Mariamunteanu eu nu am masurat pliul nucal in sapt. 12 - 14 pentru ca nu am stiut ca trebuie...insa la echografia morfologica de la 23 de saptamani, pliul nucal era de 3.6 mm. O fi bine? Tu l-ai masurat?

pupici

Ruxel
http://photos.yahoo.com/ruxivisan
      De acord (0 aproba) Dezaprob (0 dezaproba) | Raspunde la subiect | Raporteaza la Moderator Mergi la inceput
crinuta
membru veteran crinuta
Solo Dios Basta


Membru din:10/05/2003
 Romania
13002 Mesaje
36 Prieten(i)
Trimis la: - 23/03/2005 :  13:57:39 Link direct catre acest raspuns  Arata profilul Adauga semn de carte la raspuns Trimite crinuta un Mesaj Privat
Nici pliul nucal nu are relevanta mare.
Din pacate aici numai la Genetic lab se face acea interpretare. Eu nu m-am dus deoarece am auzit destule despre ei....
Iosup m-a linistit, insa, la 25 de saptamani am facut eco 4d care e super.
Parerea mea este sa nu te stresezi prea mult. Eu una nu voi mai face triplu test la urmatoarea sarcina.


Crinuta si Rayan


      De acord (0 aproba) Dezaprob (0 dezaproba) | Raspunde la subiect | Raporteaza la Moderator Mergi la inceput
mitub
mitub
are mama doua fete


Membru din:10/09/2003
 Romania, Bucuresti
1526 Mesaje
0 Prieten(i)
Trimis la: - 24/03/2005 :  08:41:03 Link direct catre acest raspuns  Arata profilul  Trimite mesaj yahoo luimitub Adauga semn de carte la raspuns Trimite mitub un Mesaj Privat
Fetelor,

va multumesc mult pentru explicatii si ajutor.
Eu am o stare de stres, insa este mult diluata de un sentiment ca totul este bine cu bebelul meu. Sambata merg la eco morfologica, unde sper sa ne lamurim mai bine si sa ne linistim, atat cat se poate.
Din ce am citit, valorile mici ale AFP pot semnala o sarcina ceva mai mare decat pronosticata (desi la 3 zile dupa ecografie...cam greu de crezut) sau un defect tip spida - bifida, greu de crezut de asemenea in conditiile in care eu am luat acid folic de la inceputul sarcinii (cam 5 saptamani). Apropos si cu varsta sarcinii, oare daca am depasit 17 saptamani trebuie sa ma uit pe valorile corespunzatoare saptamanii 18??? Caci in cazul asta intru in normal...

Va pup dulce,


Boga, mamica de Mirunica si burtica de bb2- 21 saptamani + (DPN 1 august)
      De acord (0 aproba) Dezaprob (0 dezaproba) | Raspunde la subiect | Raporteaza la Moderator Mergi la inceput
Pagina: din 2 Subiectul precedent Subiect Subiectul urmator  
Pagina urmatoare

 Subiect nou  Sondaj nou Sondaj nou

 Versiune pentru imprimanta
Mergi la:
Forumul desprecopii.com © desprecopii.com - marca inregistrata La inceputul paginii
(c)



Da un Like!


horoscopcopii
Horoscopul copiilor

... Alte horoscoape ...






DESPRECOPII.COM - NAVIGARE
Preconceptie
Planificarea unui copil
Perioada conceptiei
Infertilitate
Ovulatie
Metode de tratare a infertilitatii
Conceperea unui copil sanatos
Alegerea sexului copilului
Adoptie
Sarcina
Sarcina la inceput
Calculul datei nasterii
Odiseea Sarcinii
Teste in sarcina
Nume de copii
Momente cheie in sarcina
Factori de risc in sarcina
Alimentatia in timpul sarcinii
Frumusete, sport si sex in sarcina
Pierderea sarcinii
Album: Miss Odiseea Sarcinii
Staruri+in+Odisee
Nastere
Pregatirea pentru nastere
Nasterea: modalitati si calmare a durerii
Pregatirea pentru nastere
Starea depresiva postpartum
Recuperarea mamei dupa nastere
Nasterea povestita de mamicile DC
Bebelusul 0-12 luni
Bine ai venit acasa!
Alaptarea bebelusului
Igiena & ingrijirea nou-nascutului
Sanatatea bebelusului
Dezvoltarea in primele 12 luni
Diversificarea si hranirea bebelusului
Bebelusii gemeni
Nou-nascutul: semne de ingrijorare
Copilul 1 - 3 ani
Bolile copilului intre 1-3 ani
Educatia unui copil inca bebelus
1-3 ani, varsta crizelor de independenta
Trecerea de la scutec la olita
Grafice de crestere
Dezvoltarea intelectuala intre 1-3 ani
Alimentatia intre 1-3 ani
Copilul 3 - 6 ani
Inteligenta emotionala a copilului
Educatia copilului intre 3-6 ani
Repere de dezvoltare fizica intre 3-6 ani
Sanatatea copilului intre 3-6 ani
Sportul intre 3-6 ani
Alegerea unui animalut de casa
Alimentatia copilului intre 3-6 ani
Copilul 6 - 10 ani
Repere de dezvoltare intre 6-10 ani
Sanatatea copilului intre 6-10 ani
Copilul de 7 ani
Copilul de 8 ani
Adolescentul
Pubertatea - pe intelesul parintilor
Scoala si notele
Sanatatea adolescentului
Dezvoltarea adolescentului
Siguranta copiilor pe internet
Utilitare: Calculatorul Ovulatiei | Calculul nasterii | Nume de copii | Dosarul bolilor | Doctorii raspund | Top 50 articole | Cele mai noi articole | Actiuni umanitare | Portalul taticilor | Viata de familie | Hai sa ne jucam | Concursuri | Carte de Bucate | Portalul Comunitatii Desprecopii | Galeriile Comunitatii | Toate Forumurile DC | Subiecte active | Mica Publicitate | Copilul tau pe coperta Revistei Desprecopii.com