sindromul Ovarelor Polichistice

sindromul Ovarelor Polichistice | Autor: Natashika

Link direct la acest mesaj

Stimate domnule doctor Teo Leonte,
Ma numesc Natalia, sunt din R. Moldova, am 24 ani si sunt casatorita de mai putin de un an. Nu demult mi s-a stabilit diagnosticul de Sindrom al Ovarelor Polichistice. Sunt foarte deprimata si incerc sa caut cit mai multa informatie despre aceasta. De aceea as vrea sa aud parerea unui specialist in domeniu. Am facut investigatii: la USG folicule nu s-au depistat, ambele ovare 30*30 mm de ecogenitate scazuta, uterul transversal 47mm, diametrul AP – 31 mm, M-echoul – 4 mm; Miometru omogen. Continutul hormonilor in singe la 20 zi de la ciclu: Progesteron – 2,56 nmol/l; Prolactin – 590,8 mIU/l; LH – 14,61 IU/l; FSH – 2,66 IU/l. Mi s-a administrat tratament cu Duphaston 1t* 2 ori de la 16-25 zi de ciclu si Bromcriptin de 1,25 mg – 1 data seara in timpul mesei. La moment tin o cura de slabire fara glucide, am reusit sa slabesc cu 3 kg (am inteles ca este important acest fapt).Am o inaltime de 1,67 si greutate de 78 kg. Nu am pilozitate marita, ciclul menstrual vine in fiecare luna , dar cu intirziere de 5-7 zile. Am avut o perioada Acne Vulgaris, dar problema s-a rezolvat. Va rog mult sa ma ajutati cu niste sfaturi. Va multumesc anticipat!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns aquariusrpro spune:

Natashika,

Uite niste link-uri unde s-a mai discutat ref sindrom:
http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=28819
http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=17291

Ideal ar fi sa ajungi la un medic homeopat. Pana atunci uite un mic tratament (de la Lucia Mirela) si alt link la un tratament dat de Livia http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=43449

Tratamentul Luciei contine salvie, importanta pentru ca micosreaza rezistenta la insulina si plante care suntlegate de functia ficatului ( esentiala in PCOS din cauza SHBG). Despre tratamentul Liviei nu stiu prea multe.

Gasesti pe site date ref cura Montignac si iti va face foarte bine ( glucide cu index sub 35 ).





Roxana&Ruxandra

http://community.webshots.com/user/aquariusrpro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maria_g spune:

Am o intrebare pentru aquariusrpro.
Am citit mesajele tale de la subiectul : Sindromul Stein-Leventhal si nu inteleg cum sta treaba cu insulina.

http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=25180&whichpage=1

Ce nu inteleg eu e ca la atunci cand esti diagnosticata cu PCOS nivelul insulinei poate sa fie crescut iar tu spui ca vei manca scortisoara care dupa cate am citit stimuleaza secretia de insulina.
Poti te rog sa ma lamuresti care e treaba ?! Probabil imi scapa ceva.

Mergi la inceput