Ceai de napraznic

Ceai de napraznic | Autor: Mishulina

Link direct la acest mesaj

Buna,fetelor!Sunt tot eu,Mishulina cea nelamurita si disperata!Am citit cam tot ce am gasit pe forum despre tratamentul naturist al Liviei cu ceai de napraznic si am inteles ca a dat rezultate,asa ca m-am hotarat si eu sa-l incerc.Problema e ca nu vom putea niciodata sa-l tinem si eu si sotul in acelasi timp,ca el e plcat de acasa mai toata ziua si nu pot sa-l pun sa si-l ia cu el.Iar eu ar trebui sa ma scol dimineata pe la 5 ca sa-l prepar ca la carte!Are efect si daca il tin eu regulat si el doar ocazional(cand poate)? Ca in fond problemele cele mari la mine sunt....Si inca ceva:cat se tine,care e perioada minima pentru a da rezultate(3 saptamani,o luna,2,3...)ca nu am inteles prea bine? Si mai am o intrebare:eu nu am nici ovar polichistic,nici cicluri neregulate nici probleme cu uterul sau altceva,in schimb (si asta e cat toate celelalte la un loc)nu am decat un ovar si o trompa(cele de pe partea stanga),care trompa(am aflat in decembrie)are sanse mari sa fie infundata si in acest caz mi se recomanda FIV.Ca sa fie "tacamul" complet mi s-a explicat ca nu se incumeta nimeni(si am fost la cativa medici buni) sa recurga la proceduri de desfundare pentru ca exista riscul sa se sparga si pana la urma tot FIV ajungem!Asa ca va rog frumos sa-mi spuneti,daca stie cineva,daca tratamentul are efect si pe problema asta(desfundare de trompe)ca suntem cam disperati,n-am vrea sa se ajunga la FIV si tare imi e ca "de ce ti-e frica nu scapi"...Sau poate stiti un alt remediu naturist pentru asta? Multumesc!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Tanya spune:

NAPRASNICUL
(Geranium robertianum)
(Ciocul cucoarei, iarba sangelui, inchegatoare, priboi, sovarf)


Proprietati terapeutice (exceptionale)

Dupa doi ani de observatii asupra acestei plante, au iesit in evidenta cateva proprietati ale sale, exceptionale in tratamentul urmatoarelor afectiuni: cancer, stari precanceroase, tumori benigne, sterilitate masculina si feminina, afectiuni inflamatorii ale intestinului. El s-a dovedit si un adjuvant pretios in tratarea diabetului, herpesului (mai ales genital), a diverselor disfunctii hormonale, a epistaxisului, a bolilor pulmonare asociate cu o puternica devitalizare. Un secret al puterii tamaduitoare a naprasnicului este actiunea sa vitalizanta foarte puternica, fiind extrem de eficient mai ales la pacientii slabiti de boala, cu resurse vitale scazute, cu un sistem imunitar deprimat. O alta trasatura importanta este actiunea sa reglatoare hormonala deosebita, el avand un efect asemanator progesteronului. In plus, este un adevarat balsam pentru tubul digestiv, taninurile pe care le contine in tulpinile sale cicatrizand leziunile, reducand inflamatiile, inactivand focarele de infectie. Un alt element important este ca naprasnicul are o toxicitate foarte redusa, el putand fi folosit practic fara risc.
Asa cum s-a afirmat anterior, o calitate foarte importanta a naprasnicului este efectul sau revigorant. Din vremea dacilor, el este folosit contra sterilitatii feminine si masculine, contra impotentei, pentru reintinerire. Un terapeut austriac, Rudolf Breuss, povesteste ca a tratat simultan opt cupluri, care nu puteau avea copii si incercasera toate tratamentele hormonale posibile. Dupa o cura cu ceai de naprasnic timp de patru luni, toate cele opt femei ramasesera insarcinate. Recent, am vazut un caz de sterilitate masculina vindecat spectaculos cu ajutorul acestei plante. Pacientul, in varsta de 30 de ani, a tinut mai intai un regim de dezintoxicare (alimentatie fara carne, fara aditivi sintetici, fara zahar, fara alcool si tutun) de 45 de zile, dupa care a trecut la o cura cu ceai de naprasnic de trei saptamani. Analiza facuta ulterior a pus in evidenta faptul ca numarul de spermatozoizi crescuse de la 70 de milioane la 100 de milioane pe centimetru cub, iar motilitatea acestora se imbunatatise extraordinar, medicii constatand uluiti ca pacientul (tratat fara efect vreme de 4 ani cu medicamente clasice) era complet vindecat dupa doar doua luni de tratament cu alimentatie vegetariana si naprasnic.


Preparare si administrare

Pulberea de naprasnic: se macina fin planta uscata, in piua sau cu rasnita electrica, dupa care se cerne prin sita pentru faina alba; din pulberea fina rezultata se iau 1-2 lingurite de trei ori pe zi; planta se tine sub limba vreme de un sfert de ora, dupa care se inghite cu apa.
Cu aceste remedii s-au obtinut rezultate extraordinare in cancer (mai ales uterin si ovarian, de prostata, al vezicii urinare, mamar, pulmonar, intestinal), adenofibrom uterin si mamar, chist ovarian (ovare polichistice), leucemie, sechele ale iradierii, lichen plan oral. Unii terapeuti folosesc in cancer naprasnicul si ca un remediu complementar spanzului - naprasnicul opreste diareea (unul din efectele neplacute ale spanzului), revigoreaza organismul si anihileaza partial toxicitatea spanzului.
Ceaiul de naprasnic: o mana de frunze si flori uscate nemacinate se pun cu o cana (250 ml) de apa la inmuiat de seara pana dimineata; dimineata se filtreaza licoarea rezultata (care nu este altceva decat un macerat), iar planta ramasa se fierbe unu-doua minute. Se lasa sa se raceasca vreme de jumatate de ora la temperatura camerei acest decoct, apoi se filtreaza; la sfarsit, se combina maceratul cu decoctul racit; se beau 3-4 cani din acest ceai pe zi, pe stomacul gol. Ceaiul se bea inghititura cu inghititura (unii terapeuti recomanda sa se bea cu lingura). Este extrem de eficient in tratarea sterilitatii (la barbati si la femei), a impotentei, frigiditatii, diabetului, afectiunilor pulmonare (pneumonie, tuberculoza, mai ales asociate cu o stare de slabiciune generala), reumatismului.
Extern, se fac spalaturi cu acest ceai in tratarea leucoreei si a herpesului genital. Pentru tratarea epistaxisului (curgea sangelui din nas), intr-o cana de ceai concentrat de naprasnic se pune o lingurita de sare si se amesteca bine. Din aceasta solutie se pune putin cate putin in nas, cu ajutorul unei pipete sau al unui tampon de vata.


Descriere si recoltare

Naprasnicul (Geranium robertianum) creste in padurile umbroase de molid, de fag, in locuri umede si numai la umbra. Planta are tulpina frageda, inalta de 25-40 cm, frunze acoperite pe ambele fete de perisori si flori roz, de nuanta violacee, cu miros neplacut, de oaie. Dupa ce floarea se scutura, ramane fructul, in forma de cioc de barza, plin de seminte marunte. Se culege partea aeriana a plantei, adica tulpina, frunze si flori. Planta se taie de la baza cu foarfeca (nu o smulgeti din radacina). Uscarea ei se face in strat subtire, in poduri umbroase si foarte bine aerisite. O data pe zi, planta trebuie intoarsa, mai ales daca locul de uscare nu este prea bine aerisit. Se pastreaza in punga de hartie. Termenul de valabilitate al plantei uscate este de maximum doi ani.
Pentru cei care nu au posibilitatea de a merge sa culeaga aceasta planta, punem la dispozitie cateva numere de telefon ale unor culegatori din zona Brasovului: 068/14.07.11, 093/92.84.23, 094/97.96.71.


Asta am gasit eu pe internet dupa o cautare pe google. Eu incep de maine dimineata sa beau cate 3-4 cani de ceai pe zi... sa vedem ce-o iesi, rau nu poate sa-mi faca. Sper ca te-am putut ajuta
Te pup


Nu avem dreptul de a consuma fericirea fara a o produce

Tanya

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariamunteanu spune:

Exista si napraznic sub forma de pastile.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adimercedes spune:

Mishulina, merita sa citesti articolul asta http://www.formula-as.ro/articol.php?nrrev=419&&idart=1589&&numecap=Medicina%20naturistã&&cc=napraznic din Formula As. Il am de la Psj.


Sanatate, Adi

"Where there's a will, there's a way!!!"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Karina spune:

Articolul reprodus de Tanya, il gasesti la adresa:

www.formula-as.ro/articol.php?nrrev=472&&idart=2484&&numecap=Medicina%20naturist%E3&&cc=naprasnic



Karina + Bogdanel

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=41659" target="_blank">Ajutati-l pe Mihaita !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmen e spune:

buna fetelor

imi poate spune cineva daca acest ceai are un rezultat in infertilitatea masculina (nu se produc deloc spermatozoizi)

cu drag carmen

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Karina spune:

Carmen, in formula As asa scrie ca e bun si in infertilitatea masculina. Citeste articolele mentionate mai sus.
La noi numai eu am baut ceai de napraznic, ca sotul n-a avut nevoie.



Karina + Bogdanel

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=41659" target="_blank">Ajutati-l pe Mihaita !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mishulina spune:

Multumesc din suflet dragele mele,pentru raspunsuri si in special Tanyei pentru articol,care e foarte interesant!Ma bucur ca ai avut ideea sa il postezi aici pentru ca l-au citit multe fete cu interes si sper sa ne fie la toate de folos(mie,cel putin,mi-a raspuns la toate intrebarile pe care mi le-am pus... si pe care nu mi le-am pus!)Chiar ma interesa in mod deosebit capitolul "riscuri si contraindicatii".
Si o intrebare pentru Maria(mariamunteanu):sti cumva unde se gasesc pastilele,daca se fac si la noi in tara sau producatorul? (ca asta ar simplifica foarte mult lucrurile pentru sotul meu ).Multumesc,pupice si sa auzim de bine!


"E frumos sa visezi,dar si mai frumos este sa-ti vezi visul implinit!" (H. Coanda)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns psj spune:

La magazinele cu produse naturiste exista napraznic capsule .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns salomea spune:

Am inceput si eu de o luna tratamentul si acum, citind articolele postate de voi, ma gandii ca poate eu nu prepar ceaiul cum trebuie (am intels ca e foarte important modul de preparare). Partea cu lasatul la macerat de dimineata pana seara e clara. Ce nu mi-e clar e ce fac cu planta ramsa de la macerat. In mesajele postate de Livia am gasit ca aceasta se acopera cu apa colocotita si se lasa la infuzat, acoperita, timp de 1/2 h. Dar in aceste articole scrie: "iar planta ramasa se fierbe unu-doua minute. Se lasa sa se raceasca vreme de jumatate de ora la temperatura camerei acest decoct".
Voi cum stiti ca e bine, cum fac eu sau cum "scrie la ziar"?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Karina spune:

Salomea, la subiectul Tratamente naturiste, Livia scrie asa:

"o lingura plina de naprasnic se pune la inmuiat de seara pana dimineata. Dimineata se strecoara licoarea intr-o cana iar planta ramasa se opareste cu inca o cana de apa. Dupa ce se lasa 1/2h apoi se strecoara si lichidul rezultat se amesteca cu lichidul dinainte. Se bea pe stomacul gol. (La prepararea ceaiului se foloseste apa plata)"

iar eu ti-am scris alta metoda care am aplicat-o eu (cea din "ziar"):

"Seara se pun 2 lingurite de ceai de napraznic peste care se toarna 0,5 l apa plata rece (la temperatura camerei). Se lasa pina dimineata, cind se strecoara. Peste planta strecurata se toarna 0,5 l apa plata clocotita, se mai fierbe ceaiul 1-2 minute, dupa care se strecoara. Se mai lasa sa se infuzeze ceaiul 30 minute, dupa care se strecoara si se lasa sa se raceasca. Dupa ce s-a racit se amesteca cu celalalt ceai si se imparte in 4 portii."

Livia a ramas insarcinata in urma tratamentului ei, iar eu in urma tratamentului meu, deci cred ca amindoua metodele sint bune. Daca faci tratamentul Liviei, atunci fa cum a scris Livia, daca faci alt tratament alege si tu una din ele.



Karina + Bogdanel

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=41659" target="_blank">Ajutati-l pe Mihaita !

Mergi la inceput