rahitism la bebelusi

rahitism la bebelusi | Autor: Gabrielama

Link direct la acest mesaj

Buna dimineata!

am o problema/intrebare si daca ma puteti ajuta ar fi nemaipomenit.

Fetita mea Mara are acum 10 luni si jumatate, 72 cm, 9,5 kg; la nastere a avut 51 cm si 3,850 km. Primul dinte i-a aparut de 4 luni si acum are 7 dinti - 3 jos si 4 sus. Potrivit recomandarilor medicului i-am dat 2 picaturi de Vigantol/zi de la nastere si calciu 10 zile pe luna (uneori 2,5 ml, alteori 5 ml, tot la recomandarea medicului).

La ultimele doua controale medicale, doi medici diferiti ne-au spus ca are o forma de rahitism - vizibil datorita faptului ca are "toracele evazat" - adica are coastele mai iesite in afara in partea de jos, spre burtica. Ne-a recomandat "Vigantollete" - 2 pe zi 5 ml Calciu Farco - pentru o perioada de 30 de zile. Aceasta perioada se termina in curand (saptamana viitoare), iar eu - desi nu sunt de specialitate - nu vad nici o schimbare/ameliorare a "evazarii". Am inteles ca o alta urmare a acestui rahitism ar fi curbarea spre exterior a picioarelor - situatie destul de nepacuta de asemenea.

Daca aveti/ati avut experiente asemanatoare, apreciez mult comentariile voastre.

Am listat toate informatiile legate de inaltime/greutate/dinti pentru a avea o imagine cat mai completa a dezvoltarii Marei. Este vioaie si plina de energie (prea multa!!!), mananca binisor.

Multumesc,

Gabi

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns clauditzadennis spune:

Rahitismul nu se vindeca intr-o perioada scurta de timp.Si Dennis a avut, tratamentul a fost asemanator cu cel descris de tine, iar "semnele" au disparut abia in jurul varstei de 2 ani, desi eu si acum mai am senzatia ca n-au disparut complet.Sanatate multa!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CRISCOSTY spune:

Draga Gabriela, nu dispera! Si eu am trecut prin asta. Dani are acum un an si la 6 luni pediatra mi-a spus ca are rahitism. Si el avea toracele iesit in afara si inca il mai are un pic. Faptul ca i-au iesit dintii asa repede este semn ca are suficient calciu in organism. Si lui Dani i-a dat primul dinte la 5 luni. Eu am mai consultat un specialist si mi-a spus ca multi copii au rahitism, dar se reglementeaza cu tratament. Mie mi-a recomandat 3 pic. de vigantol, dar noi facem cu tratament pentru anemie. Mi-a recomandat neaparat sa mergem cu el la mare anul acesta. Voi stati f. bine la capitolul greutate- noi la 1 an si 2 sapt. avem 8.200 kg.si 77 cm.
Sper ca ti-am fost de ajutor! Pupici Cris de Dani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns paula2003 spune:

Eu ii dau zilnic vara 2 pic. si acum 3-4 ca este rece, nu am intrerupt niciodata sa-i dau de cand am nascut-o(are 1 an si 2 luni). Fa analize si vezi cum sta cu Ca si fa o cura de calciu + D3 injectabil sau fiole 10 zile pe luna si nu renunta la vigantol. Parerea mea sa schimbi medicul.
Sanatate.

paula2003 & alexandra
http://pg.photos.yahoo.com/ph/alexa13tinta/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anamaria spune:

incerc sa reproduc ce ne-a spus noua Dr pediatru de la Budimex - ambii copii au coastele astea 'evazate'. cica asta e o forma de rahitism congenital, adica asa s-a nascut bebe, un dr bun observa chiar de la nastere, majoritatea pe la 6-7 luni, cand bebe devine ceva mai rotofei... asta nu se corecteaza - vindeca! se amelioreaza, ca aspect, prin sport - dar la varste mai mari de 4-5 ani, inot, carate, etc, sporturi care cer efort si dezvolta musculatura in partea de sus a corpului, respiratia. pt a nu se agrava, insa, se recomanda un aport corect de Ca si vit D din momentul in care s-a observat problema. asa ca eu zic sa respectati dozele recomandate si sa asteptati ceva ani pana o sa alegeti sportul pe care il vor face. oricum, dr nostru ne-a zis, glumind, ca si el are aceeasi problema, si asta nu l-a impiedicat sa faca tot ce-a vrut in viata, pana la a ajunge un medic capabil, cu o multime de burse in diferite tari si asistent universitar, plus ca mie mi se pare si foarte simpatic, chiar daca nu e un 'macho'...

anamaria, mami lui Bogdan - 04.07.2000 si Tudor - 13.06.2003
poze: http://photos.yahoo.com/mirmirion
http://community.webshots.com/user/miremirion

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lizzy spune:

Gabriela draga, nu pot decat sa-ti spun ca suntem colege de suferinta. Si bb-ul meu are coastele un pic "evazate" cum spunea cineva mai sus, si dupa 1 luna de tratament nu am vazut rezultatele. Se pare ca avem mult de asteptat pt asta.
Noi tocmai am schimbat medicul, pt ca se pare ca rahitismul nostru putea fi prevenit. Ianis a crescut f.mult (in greutate si lungime) in primele 2 luni de viata, a fost prematur, si nu i s-a prescris calciu decat dupa 4 luni, si atunci pt ca m-am sesizat eu si i-am facut analizele. Din cate mi s-a spus dupa analize, Vigantolul 2 pic nu a asigurat asimilarea calciului, drept urmare noi avem o hipocalcemie pronuntata, anemie la fel.



Ianis, Mom's sunshine (14.09.04)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxandra_sb spune:

Din cate ne-a spus pediatrul ne-a spus ca diagnosticul de rahitism se pune dupa examen clinic (aspectul copilului) + analize.

De exemplu noi, care inca ne luptam cu o forma severa de rahitism, am facut la viata noastra o groaza de analize, repetate, repetate.

In primul rand: fosfataza alcalina, calciu, fosfor, etc.

Apoi am facut radiografii.

Oricum tratamentul rahitismului este de lunga durata.
Si la vara mergeti neaparat la mare, cat de mult puteti - 10 zile- 2 saptamani sau chiar mai mult.
De preferat in luna iunie. (ne-a spus ca este cel mai mare nivel de raze ultraviolete). Plus ca si caldura este suportabila. Si-i mai ieftin.


Ruxandra & Matei (3 ani) & sotul drag

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns olivetti spune:

Si fetita mea - Aylin - 1 an 6 luni a avut de la pediatru diagnostic de rahitism la 1 an - dat toracelui iesit in evidenta bla bla

mi-0a recomandat la fel ca si tie

am mai consultat un pediatru francez care mi-a zis ca este o prostie, ca copilu nu are rahitism, ca sa-i dau Vigantol pana la 2 ani, sa ma duc cu ea la plaja, sa stea la soare suficient si ca pana la 5 ani este irelevant toracele.

Tind sa-l cred

dc copilu mamanca sanatos, se joaca, nu sta cocosat sau stramb
nu va ingrijorati]

pa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns SIMONABB spune:

NU e rahitism. Ar fi un semn de rahitism daca ar avea si picioare strime. Si BOB al meu are coastele evazate - asa e si taica-su, m-am speriat si eu, dar picioarele ii sunt ca de tenismen.
Deci n-are nimic.
Oricum e bine sa-i dai vigantol si calciu, cu sau fara problema asta parca pina la 2 ani.


http://community.webshots.com/user/simonabb

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxandra_sb spune:

quote:
Originally posted by SIMONABB

NU e rahitism. Ar fi un semn de rahitism daca ar avea si picioare strime. Si BOB al meu are coastele evazate - asa e si taica-su, m-am speriat si eu, dar picioarele ii sunt ca de tenismen.
Deci n-are nimic.



Simona, Matei al meu a avut intotdeauna picioarele super-drepte si are rahitism !



Ruxandra & Matei (3 ani) & sotul drag

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gabrielama spune:

Va multumesc mult de raspunsuri, sunt mai linistita acum si sper intr-adevar sa nu aiba urmari.

Piciorusele sunt drepte - am facut deja o obsesie sa le studiez mai ales cand se ridica in picioare sau se plimba cu premergatorul; cred ca o sa-mi dau exact seama cand o sa mearga bine in picioare. Uf!

O zi buna tuturor!

Gabi

Mergi la inceput