Simptome pentru paraziti

Simptome pentru paraziti | Autor: Sasha.p

Link direct la acest mesaj

Cum iti dai seama daca BB are paraziti intestinali ?

Tocmai m-a sunat o prietena si mi-a spus ca BB al ei are oxiuri.
Si s-a pornit in cautari din cauza de cearcane la BB.
Si BB al meu cam are cearcane, dar in rest nu da nici un alt semn, iar la intrebarea de ce BB are cearcane, doctorita intrebata nu a zis nimic de paraziti.....
Pana ma duc sa ii fac coproparazitoza (cica asa se cheama), stau ca pe ghimpi.

Anca si BB Sasha

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mamicaluitheo spune:

Draga Anca la unii copii se manifesta la altii nu.
la cei care se manifesta uite aici:
Paraziti:

Viermii si parazitii intestinali la om
Intrebări frecvente

Ce sunt infectiile intestinale?
Tipuri de paraziti
Transmiterea parazitilor
Efectele parazitilor si viermilor asupra organismului
Semne ale existentei parazitilor la adulti si copii

--------------------------------------------------------------------------------

Ce sunt infectiile intestinale?

Infectiile intestinale produse de paraziti si viermi sunt una dintre cauzele principale ale problemelor de sănătate la copii, bărbati si femei; marea majoritate nu se confruntă cu realitatea si au de suferit.

Există peste 100 de tipuri diferite de paraziti si viermi care pot trăi in corpul uman. Unii sunt microscopici, în timp ce altii sunt atât de mari încât pot fi văzuti cu usurintă cu ochiul liber. Aceste organisme pot fi întâlnite oriunde în mediul nostru de viată, în aerul pe care îl respirăm, în apa pe care o bem, în mâncarea noastră.

Un parazit este un organism care trăieste pe sau în alte organisme de la care obtine substante nutritive pentru a trăi si cărora le dăunează pe parcursul procesului de hrănire. Numele lor vine din grecescul "para" care înseamnă "pe lângă" si "sitos", care înseamnă "mâncare".

Marea majoritate a parazitilor au nevoie de o gazdă (omul) pentru a-si completa ciclul de viată. Si animalele pot "servi" drept gazde. Un parazit variază ca dimensiune de la cel mai mic, a mia parte dintr-un micron până la 100 picioare lungime.

Parazitii si viermii vă pot invada corpul prin intermediul mâncării si apei pe care le ingerati, printr-un agent transmitător (ex.: tântar), pe cale sexuală sau prin nas si piele. Odată intrati în organism, se vor hrăni exact cu ceea ce vă hrăniti dumneavoastră.
Parazitii intestinali umani pot fi prezenti în orice boală, în orice persoană, la orice vârstă.

Ei sunt responsabili pentru multe probleme de sănătate, deoarece ei secretă toxine si "fură" din nutrientii vitali din organism. Pot irita sau exagera alte probleme de sănătate pe care le aveti deja. Oricine este expus riscului de a contacta viermi si paraziti intestinali.

Noi creăm mediul ideal de viată pentru paraziti atunci când intestinele devin ineficiente în eliminarea produselor digerate. Construirea materialelor fecale pe peretii colonului este atribuită constipatiei si cantitătilor mari de mâncare nesănătoasă, chimicalelor, grăsimilor si dulciurilor pe care le consumăm.

Ne otrăvim singuri cu toxinele noastre neeliminate si cu toxinele eliminate de aceste creaturi (autointoxicatie) când le creăm habitatul ideal. Testarea pentru acesti paraziti este valabilă doar pentru 5% dintre speciile cunoscute cu o acuratete de 20%.

Toate tipurile de cazuri de cancer sunt relationate cu viermii, care foarte des se unesc pentru a forma tumori. Femelele viermi pot elibera 3.000-200.000 ouă/zi, în functie de specie. Acesta este un subiect despre care oamenii nu vor să vorbească, vor să fie lăsati în pace, dar realitatea trebuie înfruntată.

Singura cale de a evita problemele asociate cu infectiile provocate de paraziti este aceea de a vă autoeduca.



Tipuri de paraziti

Există 3200 specii de paraziti împărtiti în patru mari categorii: Protozoare, Trematode, Cestode si Nematode.

1. Nematodele sunt viermi des întâlniti: rotunzi (Ascaris lumbricoides), viermi "cârlig", etc. Mărimea poate varia de la 2 la 35 centimetri.

Viermii rotunzi arată ca un vierme de pământ si poate produce 200.000 ouă pe zi. Aproximativ 1.008 milioane de oameni sunt infectati, făcându-i cei mai întâlniti viermi din lume. Cel mai frecvent simptom pentru existenta viermilor rotunzi este discomfortul abdominal. Alte simptome sunt astmul, dureri de ochi, insomnia si eruptii cauzate de secretiile viermilor.
In multe cazuri pot cauza blocaje in tractul intestinal, hemoragie când penetrează peretele intestinal, apendicite, peritonite, abcese in ficat, pancreatite hemoragice, pierderea apetitului. Adultii cresc până la 15 inch lungime.

Larvele viermilor "cârlig" penetrează pielea. Când acesti viermi ajung adulti pot submina rezistenta bolnavului, vitalitatea lui, starea generală de bine, de sănătate. Viermii tineri îsi folosesc dintii pentru a trece prin peretele intestinal si se hrănesc cu sângele dumneavoastră. Simptomele date de existenta acestor viermi în organism sunt lipsa de fier, dureri abdominale, pierderea apetitului, deficiente cu proteinele, piele si păr uscate, iritatii ale pielii si chiar moartea. Ei pot atinge o lungime de 1/2 inch.

Pinworms pot infecta unul din cinci copii. Simptomele sunt mâncărimile si iritatiile anusului sau vaginului, deranjamente digestive, insomnia, iritabilitate si nervozitate. Femelele acestei specii de viermi se târăsc în afara anusului si depun aproximativ 15.000 de ouă pe zi. Din moment ce ouăle sunt depuse expuse la aer, pot supravietui două zile oriunde în mediul dumneavoastră de viată.
In toată lumea, cam 500 milioane de oameni sunt infectati cu această specie. Viermele este alb si poate ajunge în lungime la ˝ inch.

Infectiile cauzate de whipworms sunt estimate la câteva sute de milioane în lume. Simptomele sunt durerile de abdomen, pierderea greutătii, ameteli, anemie. Hemoragia poate apărea atunci când viermii penetrează peretele intestinal si infectiile bacteriale sunt aproape iminente. Lungimea lor este de 1-2 inch.

2. Protozoarele: amoeba, neospora, toxoplasmosis, cryptosporidium, giardia, sarcocystis si trichomonas vaginalis.

Amoeba este un microorganism cu formă neregulată, care infectează sfârsitul intestinului mic si colonul. Amebiaza este cea mai intâlnită infectie si este cauzată de specia Entamoeba histolytica.
Amoeba elimină o enzimă care cauzează ulcere sau abcese acolo unde reuseste să intre in sistemul sanguin. Pot ajunge si la alte organe cum sunt creierul sau ficatul.

Pacientul care are Cryptosporidium poate avea diaree si dureri abdominale pentru aproximativ zece zile.

Giardia este cel mai prevalent parazit intestinal la oameni si se găseste in apa potabilă. Giardia merge in intestinul subtire. Milioane de organisme giardia vor "petici" peretii intestinali, impiedicând absorbtia de substante nutritive, mai târziu cauzând boala. Simptomele sunt dureri si crampe abdominale de intensităti diferite, gaze, stare de slăbire fizică, frisoane, balonare si diaree. (14 um x 10 um)

Trichomonas vaginalis este un patogen care stă in vaginul sau uretrele femeilor si in glandele de prostată la bărbati. La femei apare o scurgere lichidă gălbuie insotită de mâncărime si senzatia de arsură.
Malaria este cauzată de o protozoare denumită Plasmodium. Anual mor aproximativ 2 milioane de oameni din cauza malariei.

3. Cestodele este viermele intâlnit in carnea de porc, peste, la câini si sobolani. Acest vierme luat din carnea de peste poate creste până la 35 picioare lungime si poate trăi 10 ani in intestinele unei persoane. Unii viermi pot depune si 1 milion de ouă pe zi.

4. Trematodele: viermii intâlniti in sânge, ficat, plămâni, rinichi si in intestine.
Acesti viermi pot cauza boli severe ale tractului intestinal, ficat si pot distruge celulele de sânge. Mărimea variază de la 1 la 2,5 cm in lungime.

5. Spirochetii sunt organisme foarte mici care au formă de spirală si se multiplică in sânge si sistemul limfatic. Acestia pot fi: spirochetii (care sunt cei mai mari), saprospira, cristispira, treponema (cei mai mici) si multi altii. Gazdele sau cei care ii transmit sunt de obicei: păduchi, muste, tântari, căpuse, plosnite, acarieni si insecte zburătoare.



Transmiterea parazitilor

Viermii se pot transmite de la animalele de casă la oameni. Mii de oameni se infectează anual cu viermi (paraziti).

Oamenii se infectează cu viermi când ingerează ouăle acestora prin mizeria de pe mâini sau alte obiecte. Un mare număr de ouă se poate acumula in locul unde câinii sau pisicile sunt lăsati să-si facă nevoile. Ouăle sunt lipicioase si se pot colecta pe mâinile sau sub unghiile oamenilor.

Persoanele care nu au o igienă corespunzătoare, mai ales copiii, sunt cei mai expusi acestui risc de a fi infectati. Oamenii sunt infectati când larva viermelui din pămant penetrează si trece prin piele. Persoanele care au contact cu pământul, mai ales pe perioade lungi de timp, cum sunt instalatorii si electricienii si chiar cei care fac plajă (mai ales aceia care stau pe nisip ud) sunt expusi unui foarte mare risc de a fi contaminati.

Ouăle si larvele acestor viermi trebuie să stea in mediu aproximativ două săptămâni, inainte de a deveni infectioase, deci contactul direct cu animalul infectat, in general, nu implică si o transmitere a parazitului.

Oricum, câinii pui pot contamina permanent mediul in care trăiesc. Adultii si copiii care se joacă cu aceste animălute si care curătă mizeria pe care acestea o fac sunt expusi unui risc foarte ridicat. Dacă o persoană ingerează ouă de vierme, larva poate migra prin organe, la ochi sau piele.

Pentru a preveni infectia la oameni, igiena corespunzătoare este foarte importantă. In special copiii trebuie invătati să isi spele mâinile după joacă si inainte de a mânca.

Nu lăsati copiii să se joace in zonele in care le este permis câinilor si pisicilor să isi facă nevoile.

Mergeti cu pisica sau câinele dumneavoastră la veterinar pentru deparazitare după cum vă este recomandat, păstrati mediul in care trăiti curat si controlati (dacă există) populatia de rozatoare din zona căminului dumneavoastră.



Efectele parazitilor si viermilor asupra organismului

Unii paraziti si viermi au abilitatea de a "păcăli" organismul uman ca fiind o parte normală de tesut sau organ si sistemul imunitar nu va lupta impotriva intrusilor. Când acesti invadatori se stabilesc in organism, fac anumite lucruri:

1. Ei pot face din organele dumneavoastră "swaitzer". Infectiile cauzate de viermi pot provoca traume fizice corpului prin perforarea intestinelor, sistemului circulator, plămânilor, ficatului si intregului organism.

2. Pot eroda, provoca daune sau bloca anumite organe prin unirea lor intre ele si formarea unor tumori sferice. Pot fi diagnosticate ca fiind tumori cancerigene, si pot ajunge la creier, plămâni si inimă.

3. Ei "ne fură" vitaminele vitale si substantele nutritive minerale si amino-acizii necesari digestiei. Unele personae devin anemice si se simt ametiti si slăbiti după ce mănancă.

4. Pot elimina prin metabolismul lor resturi toxice care ne otrăvesc organismul. Această stare particulară se numeste intoxicatie verminous. Organismul are probleme cu dispensarea de toxine, care sunt resorbite prin intestine. Corpul trebuie să "muncească" de două ori mai mult si mai greu pentru a elimina aceste resturi toxice.

5. Destabilizează sistemul imunitar, fapt care duce la oboseală, boli si alte degenerări.

6. Pot distruge celulele mai repede decât se pot regenera acestea.

In unele situatii de infectii cu paraziti apar excesele de mucus, dezechilibru in flora intestinală, constipatie cronică si mediu intern toxic.
Semne ale existentei parazitilor la adulti si copii

Alergii - Multe alergii sunt cauzate de infectiile cu viermi. Tesutul corpului devine inflamat si reactionează la alimente atunci când numărul celulelor albe creste din cauza lor. Pot apărea eruptii cu pustule, cresterea sensibiltătii si alergii la mâncare.

Anemia - Viermii "fură" substantele nutritive din organism cauzând anemia. Când sunt in număr suficient de mare pot crea o pierdere de sânge care declansează anemia sau lipsa de fier.

Constipatie - Unii viermi pot obstructiona anumite organe cum este colonul (cauzând constipatie) sau ficatul.

Diareea - In cele mai multe cazuri diareea este calea naturii de eliminarea toxinelor din organism.

Oboseala - Simptomele includ si oboseala, simptome de gripă, apatie, depresie si lipsa puterii de concentrare.

Gaze stomacale si balonare - Unii paraziti pot cauza si gaze stomacale si balonare.

Disfunctii ale sistemului imunitar - Parazitii destabilizează sistemul imunitar diminuând imunoglobulina A.

Nervozitate - Eliminarea resturilor toxice ale parazitilor irită sistemul nervos, rezultând anxietatea si starea de neliniste.


uite inca ceva mai usor de tradus

VIERMI INTESTINALI (PARAZITOZE INTESTINALE)



Frecvente la copiii mici, riscul de contaminare este relativ mare - pun mana pe orice si duc la gura. Acest risc sporeste in colectivitatile de copii, unde acesti paraziti intestinali pot fi raspanditi cu mare usurinta si reinfectarea proprie se poate face foarte usor.

Simptomele ce pot apare la infectarea cu viermi intestinali sunt multe si uneori comune cu cele pentru alte boli: diaree sau constipatie, lipsa poftei de mancare, scaderea in greutate sau asimilarea incompleta a alimentelor, tulburari de comportament (somn, agitatie). Prima analiza care poate indica posibila existenta a viermilor intestinali este hemoleucograma - la care se poate depista un numar mare de globule albe polinucleare. Cautarea oualor sau parazitilor in scaun nu este intotdeauna usoara sau relevanta.



p.s. aceste materiale sunt scoase de pe internet, nu sunt conceptie proprie


Andreea mami lui Theo & Florin poze


Salvati-l pe Mihaita!
http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=38225

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns assa spune:

Nepotica mea a avut si era cam palida, cearcane, facea tot felul de alergii,constipata, se scarpina la nas frecvent si bineinteles la fundulet.Desi era un copil vioi, nu ti-ai fi dat seama ca are viermisori, dupa un coprologic s-a aflat, apoi tratat.Si sa nu uit, nu lua in greutate deloc, desi inaltimea era normala.
Assa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marcuali spune:

Semne ar fi lipsa poftei de mancare, cearcane , paloare, scaderea in greutate sau stagnare, insomnii si agitatie. dar poate sa nu aiba nici un simptom. cel mai bine e sa ii faci un ex coproparazitologic si un chimism intestinal.
Bafta !

marcuali

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sasha.p spune:

Draga Andreea, multumesc pentru multele informatii trimise, sincer
m-ai cam speriat, si ma duc chiar maine la doctor.
Chiar asa, stiti vreun laborator la care nu ai nevoie de trimitere de la medicul de familie?
Marcuoli, ce presupune "chimismul intestinal"?

Anca si BB Sasha

Mergi la inceput