Esti insarcinata? Hai la Evenimentul Odiseea Sarcinii, pe 20 Mai 2018 in Bucuresti!
Informatie de calitate, Surprize, Cadouri. Locuri limitate! Vezi aici


Toate forumurile Generatia 'Desprecopii.com' / Teme specializate  Odiseea sarcinii in 40 de saptamani ...

triplu test

Citeste acest subiect pe forumul nou apasand aici
Pagina urmatoare

Autor Subiectul precedent Subiect Subiectul urmator
Pag. din 2


Tia

Donator desprecopii.comDonator desprecopii.comDonator desprecopii.com

 Romania
3793 Mesaje

Link direct la acest mesaj  Arata profilul  Trimite mesaj Yahoo lui Tia Adauga semn de carte la mesaj Trimite Tia un Mesaj Privat  Reply with Quote

triplu test

as vrea sa stiu - de la fetele care au facut asa ceva, cum ati corelat ecografia morfologica cu dozarile de AFP, HCG si estriol? ma intereseaza cand le-ati facut pe fiecare in parte? in ce saptamani erati si la cate zile diferenta intre ele? am intalnit diverse variante si nu sunt lamurita..

si la ce clinica ati facut calculul de risc genetic?

multumesc
      (0 aproba) (0 dezaproba) |
crinuta
membru veteran crinuta


 Romania
13002 Mesaje
Link direct catre acest raspuns  Arata profilul Adauga semn de carte la raspuns Trimite crinuta un Mesaj Privat
Tia, eu am facut prima data triplu test in prima a zi a sapt 17, cu o zi dupa prima ecografie morfoligica.
Mi-a iesit HCG dublu decat limita maxima ( in Ro), asa ca am repetat testul dupa 2 saptamani, si desi HCG a scazut, tot peste limita era.
M-am dus apoi la Iosup, de care am auzit numai lucruri extraordinare, si m-a asigurat ca totul e ok.
Nu am mai facut nici o amniocenteza, muream de frica pt copil. Nu iti pot spune prin ce cosmar am trecut cateva saptamani, si totul degeaba.
Eu stiam ca sunt multe cazuri de fals pozitiv si fals negativ si cu toate astea am facut testul.
M-am supus unui chin inutil, copilul este sanatos, insa eu era sa ma imbolnavesc serios de nervi din cauza acestui test.
La eco morgologica se masoara pliul nucal.Nici aceasta nu e o garantie ca totul e ok sau nu. Am citit destule despre pliu nucal mai gros decat normalul la cea varsta, triplu test prost, si cu toate aceastea copilul a fost ok, deci aceasta corelare de care intrebi tu nu iti da nici un fel de garantie, este ceva foarte relativ.
Bineinteles ca daca mergi la un ecografist foarte bun, sansele sa ti se spuna exact cum stau lucrurile sunt foarte mari.

pupici

Crinuta si Rayan

Mergi la inceput
Lorelai
Lorelai


 Canada, Ottawa
1388 Mesaje
Link direct catre acest raspuns  Arata profilul Adauga semn de carte la raspuns Trimite Lorelai un Mesaj Privat
Tia, in primul rind felicitari pt vestile bune. Stiu cit de mult iti doreai un bebe. Sa dea Doamne-Doamne sa fie bine totul de data asta.

In ce priveste triplul test, in Canada e un program fix pt testele genetice, se numeste integrated Prenatal Testing (IPS) si se face in trei faze.

Partea I : sapt 11-14
- se masoara pliul nucal la eco
- in aceeasi zi se face masuratoarea in singe a "pregnancy-associated plasma protein" (PAPP-A)

Partea a doua: sapt 15-20 (de obicei la 5 sapt de la primul test) test de singe pt:
- maternal serum free-beta human chorionic gonadotropin (hCG)
- maternal serum alpha-fetoprotein (AFP)
- maternal serum uncongugated estriol (uE3)

Partea a treia: eco morfologica se face cam la 2-3 sapt dupa partea a doua de IPS (sa aiba timp sa vina rezultatele) si in functie de rezultate sa stie daca sa investigheze ceva mai amanuntit.

Bineinteles ca daca iese ceva anormal ti se va oferi optiunea de a face amnio. Sper sa nu fie nevoie sa ajungi acolo.

Toate bune,
Lorelai
Mergi la inceput
lazy
lazy


 Romania, bucuresti
285 Mesaje
Link direct catre acest raspuns  Arata profilul Adauga semn de carte la raspuns Trimite lazy un Mesaj Privat
LA INSTITUTUL DE OCROTIRE MAMA SI COPILUL(fost Emilia Irza)din Bucuresti ,la laboratorul de genetica se face Triplu test gratuit pe baza unui formular elibert de medicul specialist care sa contina date privind varsta si dimensiunea fatului dupa o ecogrfie foarte recenta.Tot aici se calculeaza si RISCUL in functie devarsta mamei si dozajul seric.Este un program national de care nu se stie inca peste tot.Daca medicul tau nu are formular,mergi tu la IOMC[lab.Genetica} si cere.In ceea ce priveste varsta sarcinii incearca sa te incadrezi intre 14-17sapt.Eu l-am facut la 15 sapt..
Il mai poti face la Centrul Medical Unirea dar te costa~1800000lei sau la clinica dr ALBU(testul are un pret iar pt interpretare te mai costa...dar sunt cei mai buni}
Mergi la inceput
Ruxel
Ruxel


 Romania, Bucuresti
559 Mesaje
Link direct catre acest raspuns  Arata profilul  Trimite mesaj yahoo luiRuxel Adauga semn de carte la raspuns Trimite Ruxel un Mesaj Privat
Eu am facut triplu test la Giulesti in saptamana 15 de sarcina. Rezultatele au fost urmatoarele:
in primul rand au scris pe rezultat : sarcina 14,5 saptamani
apoi rezultatele:
estriol: 1 ng/ml valori normale: 1 - 4.4 ng/ml
AFP: 42.7 UI/ml valori normale: 13 - 60 UI/ml
HCG: 33.636 mUI/ml valori normale: 9000 - 70.000 mUI/ml

Medicul ginecolog mi-a dat sa fac 4 injectii cu gravibinon din cauza estriolului care este la limita minima, si mi-a zis ca asta inseamna o insuficienta placentara, dar care nu pune probleme sarcinii. A, si inca ceva...mie medicul nu mi-a zis sa fac nici o echografie in preajma sarcinii, dar la toate fetele am auzit ca asa trebuia
Apoi, stiu ca fiecare laborator in parte are alta plaja de valori normale, in functie de substantele folosite pentru analiza.
Cica cei de la GeneticLab sunt cei mai tari la triplu test, ei calculeaza rezultatele dupa o valoare medie si apoi baga valorile intr-un program pe calculator care "spune" singur daca exista vreun risc.....dar acolo este extrem de scump. La giulesti m-a costat 450.000 triplu test si eu consider ca sunt buni, avand in vedere ca sunt singurul spital din Bucuresti care fac FIV si deci nu-si pot permite (zic eu!) sa greseasca la asa ceva....bine, mai exista si Medsana dar aia sunt privati si eu ma refeream la spital de stat.

daca mai sunt si alte fete care au facut triplu test la Giulesti, ar putea sa scrie si ele rezultatele si in ce saptamana au facut ca sa mai comparam si noi.....ca eu una am devenit paranoica !

pupici
20+

Ruxel
http://community.webshots.com/user/ruxel100
Mergi la inceput

Tia

Donator desprecopii.comDonator desprecopii.comDonator desprecopii.com
 Romania
3793 Mesaje
Link direct catre acest raspuns  Arata profilul  Trimite mesaj yahoo luiTia Adauga semn de carte la raspuns Trimite Tia un Mesaj Privat
Eu am facut ecografia morfologica la 13 saptamani, iar dozarile de AFP, HCG si estriol dupa o saptamana. Asa mi-a indicat medicul, asa m-au indrumat si cei de la GeneticLab. Dar am intalnit si alte opinii.. Pe de alta parte ma gandesc ca GeneticLab indruma dupa protocolul lor de lucru si ar trebui sa fie in regula. A mai facut cineva la ei?

Citisem si eu ca pliul gros nu inseamna neaparat o problema a copilului. Dar daca ecografia morfologica este in regula, este posibil sa sa iasa prost triplu test?

Hai ca v-am innebunit, dar am si eu un stres
Mergi la inceput
crinuta
membru veteran crinuta


 Romania
13002 Mesaje
Link direct catre acest raspuns  Arata profilul Adauga semn de carte la raspuns Trimite crinuta un Mesaj Privat
Da, este posibil sa iasa prost triplul test. Asa a fost in cazul meu.

Crinuta si Rayan

Mergi la inceput
xenocid
xenocid


 Romania
3370 Mesaje
Link direct catre acest raspuns  Arata profilul  Trimite mesaj ICQ luixenocid  Trimite mesaj yahoo luixenocid Adauga semn de carte la raspuns Trimite xenocid un Mesaj Privat
Tia Felicitari.

Triplul Test nu are valoare diagnostica ci doar de screening.
Valorile AFP,HCG si estriol sunt introduse intr-o formula impreuna cu datele biometrice ale mamei: varsta greutate etc iar rezultatul se exprima sub forma probabilitatii existentei unor probleme fetale precum defectul de tub neural sau sindromul down.
Valorile exacte ale AFP,HCG si estriol nu ar trebui sa ajunga niciodata la parinti ci doar probabilitatile de mai sus.
De exemplu in cazul nostru AFP avea o valoare mai mica decat normal iar riscul maxim pentru nu mai stiu ce sindrom a fost de 1/1800.

Poate ca medicii ar trebui sa explice mai mult lucrurile acestea, mai ales parintilor.


Alin

*Ex astris, Scientia*
Mergi la inceput
Ana71
Ana71


 Romania, Bucuresti
900 Mesaje
Link direct catre acest raspuns  Arata profilul Adauga semn de carte la raspuns Trimite Ana71 un Mesaj Privat
Eu am avut o experienta tare neplacuta cu acest triplu test. Am facut analiza la Medsana (m-a costat 1.500.000lei) la 16 saptamani si o zi. Mi-a iesit Beta HCG un pic marit (53.000 mIU/ml era valoarea maxima pentru saptamana de sarcina 16-29 si mie mi-a iesit 62.000), celelate 2 componente fiind in grafic. Pentru saptamana de sarcina 12-16 valoarea maxima era 137.000mIU/ml. Am fost la medicul ginecolog si mi-a zis sa repet analiza pentru BetaHCG la 2 zile dupa prima analiza. Binenteles ca mi-a iesit o valoare tot in jur de 65.000 (doar trecuse 2 zile si nu avea cum sa scada). Am discutat cu dr. de la laborator si mi-a spus ca valorile mele sunt foarte bune pentru ca ei prin saptamani de sarcina inteleg varsta copilului (adica eu ma incadram in perioada 12-16 saptamani si valoarea mea era in grafic). M-am linistit, dar doar pentru cateva ore pentru ca am vorbit cu ginecologul si mi-a zis ca prin saptamana de sarcina se intelege perioada de la ultima menstruatie. Am rugat ginecologul sa vorbeasca cu dr. de la Medsana si in urma discutiei fiecare o tinea pe-a lui. Asa ca m-a sfatuit sa fac o eco morfologica la dr. POP de la Diagnosis (mai facusem una si in saptmana 12 si totul, inclusiv pliul nucal erau OK). Am innebunit de ingrijorare o saptamana si m-am linistit cand dr. Pop dupa o eco extrem de amanuntita mi-a spus ca totul este normal (daca intr-adevar Beta HCG era marit asta se datora unei placente un pic mai voluminoase care secreta mai mult hormon din asta-fara sa puna probleme copilului). Ulterior tot documentandu-ma si sfatuindu-ma cu unele fete de pe forum am ajuns la concluzia ca acest triplu test facut la Medsana nu a fost decat o sursa de nervi. Nu mi se pare normal sa ti se puna niste valori in brate si sa nu stii daca sunt bune sau nu. Oricum eu nu facusem nici o eco inainte de triplu test, nu m-a intrebat nimeni de la Medsana de greutate, varsta,etc deci nici vorba de acel procentaj de risc.
Pe de alta parte am auzit (zvonuri) ca cei de la Genetic lab dau acest procentaj, dar au dat si multe rateuri (tot acolo se face si amniocenteza care este peste 10 milioane).
Prietena mea a trecut prin aceeasi experienta neplacuta cu triplul test (facut la Medsana), tot asa beta HCG ii iesise marit si si-a facut amniocenteza la Genetc lab. Acolo i-a repetat si analiza de alfafetoproteina care i-a iesit in afara valorilor normale. Ingrijorata a intrebat medicul de acolo si acesta i-a spus ca daca e urmarita ecografic de dr. Pop (care i-a spus ca totul e OK)sa stea linistita. Atunci binenteles ca ne-am pus intrebarea daca ecografia morfologica facuta de un ecografist foarte bun este OK atunci de ce mai suntem sfatuite sa facem triplul test si, eventual amniocenteza (prietena mea a nascut in octombrie un baietele foarte sanatos).
Eu ti-am povestit din experienta mea, nu vreau sa te influentez in nici un fel, dar am intrat in atatea detalii pentru ca eu timp de aproape 2 saptamani am innebunit de ingrijorare din cauza acestui triplu test.

Multa sanatate,
Ana (saptamana 35, DPN 8 martie 2005)
Mergi la inceput
lazy
lazy


 Romania, bucuresti
285 Mesaje
Link direct catre acest raspuns  Arata profilul Adauga semn de carte la raspuns Trimite lazy un Mesaj Privat
Din cate stiu eu Triplu test evidentiaza eventuale maladii cromozomiale si defecte de tub neural[spina bifida].Unele maladii genetice ,gen Sindrom Dawn[care are frecventa cea mai mare-1/400],pot fi detectate la eco. dar unele nu.Rezultatele serologice ca atare nu au nici o valoare daca nu ti se calculeaza RISCUL in fct. de varsta mamei,fatului si a dimensiunilor lui.Aceste toate date se introduc in calculator intr-un program special.Daca RISCUL e crescut, atunci va trebui sa faci amniocenteza.Atentie: meicamentele hormonale gen Gravibinon influenteaza serologia, deci si riscul.
Mergi la inceput

Tia

Donator desprecopii.comDonator desprecopii.comDonator desprecopii.com
 Romania
3793 Mesaje
Link direct catre acest raspuns  Arata profilul  Trimite mesaj yahoo luiTia Adauga semn de carte la raspuns Trimite Tia un Mesaj Privat
Multumesc mult pentru raspunsuri.. Revin cu o intrebare: intre ecografia morfologica si testele de sange cate zile ati avut? Mie mi s-a recomandat sa astept o saptamana, intai eco, apoi sangele. Voi cum ati procedat? Si la ce clinica? Pliz un raspuns.

Multumesc
Mergi la inceput
Pag. din 2 Subiectul precedent Subiect Subiectul urmator  
Pagina urmatoare

Mergi la:
Forum DC © desprecopii.com - marca inregistrata La inceputul paginii
(c)
DESPRECOPII.COM - NAVIGARE
Preconceptie
Planificarea unui copil
Perioada conceptiei
Infertilitate
Ovulatie
Metode de tratare a infertilitatii
Conceperea unui copil sanatos
Alegerea sexului copilului
Adoptie
Sarcina
Sarcina la inceput
Calculul datei nasterii
Odiseea Sarcinii
Teste in sarcina
Nume de copii
Momente cheie in sarcina
Factori de risc in sarcina
Alimentatia in timpul sarcinii
Frumusete, sport si sex in sarcina
Pierderea sarcinii
Album: Miss Odiseea Sarcinii
Staruri+in+Odisee
Nastere
Pregatirea pentru nastere
Nasterea: modalitati si calmare a durerii
Pregatirea pentru nastere
Starea depresiva postpartum
Recuperarea mamei dupa nastere
Nasterea povestita de mamicile DC
Bebelusul 0-12 luni
Bine ai venit acasa!
Alaptarea bebelusului
Igiena & ingrijirea nou-nascutului
Sanatatea bebelusului
Dezvoltarea in primele 12 luni
Diversificarea si hranirea bebelusului
Bebelusii gemeni
Nou-nascutul: semne de ingrijorare
Copilul 1 - 3 ani
Bolile copilului intre 1-3 ani
Educatia unui copil inca bebelus
1-3 ani, varsta crizelor de independenta
Trecerea de la scutec la olita
Grafice de crestere
Dezvoltarea intelectuala intre 1-3 ani
Alimentatia intre 1-3 ani
Copilul 3 - 6 ani
Inteligenta emotionala a copilului
Educatia copilului intre 3-6 ani
Repere de dezvoltare fizica intre 3-6 ani
Sanatatea copilului intre 3-6 ani
Sportul intre 3-6 ani
Alegerea unui animalut de casa
Alimentatia copilului intre 3-6 ani
Copilul 6 - 10 ani
Repere de dezvoltare intre 6-10 ani
Sanatatea copilului intre 6-10 ani
Copilul de 7 ani
Copilul de 8 ani
Adolescentul
Pubertatea - pe intelesul parintilor
Scoala si notele
Sanatatea adolescentului
Dezvoltarea adolescentului
Siguranta copiilor pe internet
Utilitare: Calculatorul Ovulatiei | Calculul nasterii | Nume de copii | Dosarul bolilor | Doctorii raspund | Top 50 articole | Cele mai noi articole | Actiuni umanitare | Portalul taticilor | Viata de familie | Hai sa ne jucam | Concursuri | Carte de Bucate | Portalul Comunitatii Desprecopii | Galeriile Comunitatii | Toate Forumurile DC | Subiecte active | Mica Publicitate | Copilul tau pe coperta Revistei Desprecopii.com