Bautura la nunta

Bautura la nunta | Autor: oanamadalina

Link direct la acest mesaj

Buna
Ma lovesc de o noua problema...pe lista de invitati am 180. In realitate cred ca vor veni in jur de 120. Are cineva idee cat vin alb si cat vin rosu ar trebui sa cumpar? Cei de la restaurant mi-au zis ca de regula se bea mai mult vin alb decat rosu si ca ar trebui sa iau mai mult alb. Nu vreau sa iau nici exagerat de mult, dar nici sa raman fara sa ma fac de ris. Cum n-am mai facut nunta pina acum, am zis sa va cer si voua sfatul...ca poate ati mai intrebat si voi pe unul pe altul....E clar ca nu poate nimeni sa estimeze cat de mult se va bea, dar macar o medie ...se poate face.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ioana07 spune:

Eu una nu ma pricep la chestii din astea dar am auzit de la cineva urmatoarea varianta:
- vin alb: 1 sticla/persoana
- vin rosu: 1 sticla/2 persoane.
In mod normal cei de la restaurant ar fi trebuit sa stie mai bine...



Poate ca pentru lume esti doar o singura persoana, dar pentru o anumita persoana esti intreaga lume.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bibyrox spune:

Buna Oana

Ioana mie mi se pare cam mult o sticla de persoana nu?? Plus ca vor fi si bauturile aperitiv... nu stiu ce sa zic, inca nu am discutat despre bautura dar uite chiar in seara asta o sa-l intreb pe iuby si iti zic.
Tu vorbesti de vin la 3/4 nu?




Orice este posibil daca nu stii despre ce vorbesti...
Roxxy

Poze Revelion 2005
Creatiile mele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns floricika spune:

Si eu am aceeasi problema, cu vinul. Din cate am auzit eu, lumea prefera sa dea vin alb la nunta, sec sau demisec pentru ca se bea mai putin decat cel rosu. dar noi nu bem decat vin rosu, si nu vrem sa fie decat la masa mirilor vin rosu, ca se vede urat. Si noi am zis ca vom intreba la restaurant pt ca au mai multa experienta in nunti. Si oricum vom cumpara un pic mai mult, ca sa nu ne facem de ras.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxy79ro spune:

nici eu nu stiu ce sa fac cu bautura.cata si ce sa iau?voi ce luati?la mine e mai greu pentru ca nu am cu cine ma sfatui.iubitelul meu e plecat in voiaj in .daca aflati ceva va rog sa-mi spuneti si mie.cantitati pt. 150 de pers pleaseeeee.
la toate miresicile

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alehiam spune:

si eu am citit pe aici pe forum, intr-un subiect mai vechi cum ca ar trebui cam 1 sticla de vin/persoana si cam 50-100 ml/tarie...
insa tot aceea persoana zicea ca ia cam ramas o groaza de vin...
insa cred ca totusi trebuie sa fii pregatit in caz ca se bea destul vin

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanamadalina spune:

Buna dragele mele
Aseara am vorbit cu niste prieteni care au facut nunta anul si iata verdictul: la 12o de persoane au luat 70 de sticle de vin alb, 20 de rosu, 4 sticle de 1 litru de wisky,2 sticle gin, una votca, una wisky cream.
Vin alb le-a ramas- cam 16-18 sticle, rosu cam 5, wisky 1 sticla, gin o sticla, votca toata, wisky cream deloc.
Acum, vin eu si va intreb si pe voi: nu e o regula! Daca sunt mai multi invitati de la tara o vor tine pe votca si vin. Daca nu pe vinuri.
Oricum, nu credeti ca ar trebui sa luam in calcul ca in principiu, o persoana per familie nu bea pentru ca este sofer, ca femeile beau mai putin (tot teoretic)? Pate calculul ar trebui facut si asa
Oana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxy79ro spune:

oanamadalina, sincer mi se pare putina bautura pentru 120 de persoane.e bine sa luam in calcul,asa cum ai zis si tu,ca per familie exista un sofer (dar s-ar putea ca in seara respectiva sa vina cu taxiul,tocmai pt. a se simti bine si pentru a putea un pahar de ceva), femeile intr-adevar nu le poti socoti la "norma intreaga" ca pe un barbat.dar totusi cantitatile de mai sus mi se par mici si mai ales faptul ca au si ramas cu bautura.gandeste-te ca noaptea e lunga.e vorba de ore bune de la8-9 seara pana a doua zi diminetza.sambata merg la local sa-l intreb pe seful de sala cam cata bautura mi-ar trebui pentru 150 de pers.daca nici el nu stie,atunci nu stiu pe cine sa mai intreb.cum aflu ceva o sa va anunt si pe voi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alehiam spune:

roxy79ro, uite ce am gasit pe bon mariage ca explicatie pentru marturii:

Fiecare invitat apreciaza sa fie cadorisit cu o amintire de la o nunta. Traditia porneste de la vechile credinte ca bunastarea unei casatorii trebuie impartasita si cu altii, dandu-le un cadou din mancare pentru a-l duce acasa cu ei, la finalul petrecerii.

Bombonierele trase in tul apartin nuntilor traditionale italiene. Fiecare dintre ele contin cinci bombonele de zahar simbolizand sanatatea, bogatia, fericirea, fertilitatea si viata lunga. Fiecare este personalizat cu un cartonas cu prenumele miresei si al mirelui, si data nuntii.

Favorurile de nunta, indiferent cat de mici, ar trebui sa reflecte personalitatea cuplului si stilul lor. Desi cadourile facute manual sunt minunate daca sunt facute din dragoste, este bine sa cumperi atentii de buna calitate. Tu poti adauga o atingere personala, distribuindu-le impreuna cu partenerul tau de la o masa la alta la receptie, dand aceste mici atentii dintr-un cosulet. Atentiile pot fi asezate la fiecare masa cu un biletel scris de mana, invitand musafirii sa-l duca acasa.

adica sunt niste cadouri pe care le poti face invitatiilor tai

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxy79ro spune:

alehiam,mersic pentru raspuns.acum am inteles.stiam de ele dar nu stiam ca se numesc marturii.cu sigurantza imi voi face si eu.sper sa ma descurc sa le fac singura.
pupici la miresici.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanamadalina spune:

SINCERA SA FIU SI MIE MI S-A PARUT CAM PUTINA BAUTURA LA PRIETENII MEI, DAR CHIAR NU STIU CE SA MAI CRED...HAI SA VEDEM CE MAI AFLAM SI NE TINEM UNELE PE ALTELE LA CURENT (NU LA 220)
ROXY 79 - EU UNA NU M-AS RISCA SA IAU BOMBOANE IN TUL...AM PRIMIT LA O NUNTA SI ERAU TARI CA LEMNUL....GINDESTE-TE LA UN CADOU ORIGINAL, CEVA CARE SA VA REPREZINTE SI SA NU VA USUCE LA BANI.

Mergi la inceput