Bebe de 1 saptamana sughite - ce fac ?

Bebe de 1 saptamana sughite - ce fac ? | Autor: Lali

Link direct la acest mesaj

Bebelusul meu care azi are 8 zile dupa ultimele doua mese ( san + completare cu lingurita) a inceput sa sughita. Mi-e tare mila de el si nu stiu ce sa ii fac. Sa ii dau ceai? Daca da, de care ?
Daca aveti vreo solutie pe care ati aplicat-o voi, spuneti-mi-o, pliz.

Dupa ambele mese l-am tinut in sus, a eructat dupa care a trebuit sa ii schimb scutecelul ca facuse kaka. Sa fie de vina pozitia orizontala si manevrele de schimbare a scutecului ?

Multumiri,


bebe Dragos si mamica Lali

http://community.webshots.com/user/laurastoica100

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns gicutza spune:

Mie mi-a spus doctorita inca din maternitate ca bebelushii sughita pana pe la 3-4 luni fara un motiv aparent. Poti sa incerci cu ceiut, eu i-am dat Baby Drink din prima zi cand am venit cu el acasa, e si anticolici, sunt pliculete cu ceai de chimen, fenicul si alte plante... saaaaaauuu.. metoda care la noi a functionat f. bine, si o consider si f. sanatoasa, ii dai cu lingurita cateva picaturi de lamaie. Ii trece instantaneu iar vitamina C ii face f. bine. Asta cu lamaia tot doctorita din maternitate m-a invatat

Sa traim bine!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lali spune:

Multumesc pentru raspuns gicutza !
Dar de la cate zile se poate da lamaie, nu e prea devreme la 8 zile ?

Si..... sa traim bine, asa cum spui tu !


bebe Dragos si mamica Lali

http://community.webshots.com/user/laurastoica100

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dpintilie spune:

Fara suparare, doctoritza din maternitate nu prea stie ea multe. Ca adult, cand bei putina lamaie te arde pe gat, ce sa mai zic de un biet copil de o saptamana. Citricele, tocmai pentru ca sunt atat de acide, sunt bine de evitat pana dupa 8 luni. Eu tin minte ca am baut niste suc de portocale si cum il alaptam pe fiu-meu, i-am facut un kk acid de ii era rosu funduletzul.
Intr-adevar ii trece cu lamaie, dar nu e sanatos pentru el.

Ii dai niste ceai, il tii in pozitie verticala si il lasi in pace. Nu te stresa, nu pateste nimic. Si in plus, chiar daca nu iti vine sa crezi, nu este atat de deranjant pentru ei.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lali spune:

Ce ceai pot sa ii dau in afara de Baby Drink?
Doctorita mi-a indicat doar 50 ml / zi Baby Drink si asta in loc de Sab Simplex. Dar noi cu Sab am scapat de primele colici si nu vrem sa renuntam la el.
Deci am nevoie de un ceai usor pentru el, nu anticolici. De care oare ?


bebe Dragos si mamica Lali

http://community.webshots.com/user/laurastoica100

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lizzy spune:

Orice lichid caldut il ajuta. Fie ceai anticolicativ (granulat, pliculete, varsat, de care vrei tu) fie 2-3 min de stat la san. Pana la 2 luni a functionat mai bine treaba cu sanul. Dup-aia s-au rarit episoadele de sughit si ii dau ceai daca se intampla sa-l mai apuce.
Am incercat 1 singura data cu putin suc de lamaie. S-a oprit instantaneu sughitul si ... a vomat ultima masa de laptic.
Parerea mea... pana mai creste mai bine san (sau eventual ceai) decat lamaie.

Diana si bebe Ianis (14.09.2004)
http://www.babiesonline.com/babies/i/ianis
Poze: http://photos.yahoo.com/dianarus78

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns annablue spune:

Lali, treaba cu lamaia e f buna, dar mami nu-i da lamaie pana dupa 6 saptamani, cand e f bine sa-i dai crescand de la 2 pic pana la 1 lingurita ca sa-i dai vitamina C, mai ales ca e iarna. Acum insa nu-i da ca-i faci prastie gatutu', ca nu e obisnuit. Eu iti zic alta chestie, ca si eu aveam probleme cu Adi care nu ragaia de loc cat l-am alaptat dar in schimb sughita de zor. Dupa ce a mancat, l-ai pus in pozitie de eructat, etc. si vezi ca sughite, ori data viitoare il tii mai mult in sus si dupa il manevrezi mai usor, ori il pui cateva secunde din nou la piept. Adica, sughitul trece daca el trage cu putere din san, dar nu cat sa manance ci doar sa inghita un pic. Stii ca si noi astia mari cand sughitam bem niste apa. La ei, fiind vorba de lingurita s-ar putea sa nu aiba efect ca e vorba de o doza mica si luata incet (la Adi n-a mers) dar daca trage tare din san, e destul.
Incearca si vezi ca poate si la tine functioneaza. Oricum, nu-l lasi mult, ca dupa aia iar il pui sa dea aerul afara si risti iar sa o iei de la capat cu sughitu'.
Bafta !

Ana si Adita 1.11.2002

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lizzy spune:

Cel mai "lejer" ceai incercat de mine in primele saptamani se numeste "Baby Calm", e la pliculete. Este tot pt colici dar poti face o infuzie cat de slaba vrei tu. Eu puneam apa fierbinte peste 1 pliculet si lasam 1-2 min. Cutia de ceai cu pricina am cumparat-o din Metro sau Selgros. Sigur se gaseste la orice farmacie.

PS: am uitat cel mai important lucru: Felicitari pt nasterea lui Dragos!!!

Diana si bebe Ianis (14.09.2004)
http://www.babiesonline.com/babies/i/ianis
Poze: http://photos.yahoo.com/dianarus78

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns annablue spune:

Ca ceai de baut, daca nu vrei din asta anticolici, eu ii dadeam lui Adi ceai de chimen si/sau ceai de anason. Si eu beam din asta si deci nu l-a refuzat ca ii simtea gustul in lapte oricum, plus ca cel de chimen il ajuta cu gazele, Adi al meu dadea la parturi intr-o veselie si dr.a mi-a zis ca e f bine decat sa-l dea pe gat. Si adevarul e ca nu mi-a varsat niciodata. Vezi sa fie f usoara infuzia, adica nu concentrata, desi daca tu alaptezi el n-ar avea nevoie de ceai ca are destul lichid in laptele matern, la inceputul sanului. (Stii cred ca laptele la inceput e apos si apoi devine ca consistenta masa propriu-zisa a copilului.)
Eu nu i-am dat lui Adi babydrink sau altceva niciodata, ca n-am vrut sa se obisnuiasca cu ceai dulce, asa ca el a baut ceaiul NEINDULCIT pana la 1 an, cand i-am dat mai mult suc si nu-i mai placea fara zahar. Eu zic sa-l obisnuiesti cu ceai natural si nu plicuri gata facute, care sunt si scumpe si ii modifica lui gustul de la inceput.(adica o sa vrea mai mult dulce decat altceva, ca asa se obisnuieste)
la !

Ana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mobriq spune:

Daca mai vrei o parere: io nu i-am facut nimic cand sughitza, asteptam sa treaca de la sine. Bebeii sughita si cand sunt in burtica, atunci poti sa le faci ceva ??

Monica si Eduard

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Pur si simplu poti sa il lasi in pace trece de la sine si iar apare si iar dispare.

Marius Pernes
home page - www.marius.rdsor.ro

Mergi la inceput