Despre vaccinul contra candidozei (utile)

Despre vaccinul contra candidozei (utile) | Autor: livia

Link direct la acest mesaj

Pupici la toate,m-am gandit ca v-ar interesa sa stiti despre acest vaccin.Am scris despre el pe forumul vechi si l-am readus ,aici ,pe noul forum sper sa va fie de folos asa cum mi-a fost si mie.

"Fetelor si eu am avut problema aceasta inainte de sarcina din cauza unor antibiotice pe care le-am luat.Am luat fel de fel de tratamente(ovule,medicamente,unguente)si nimic.M-am hotarat sa ma duc si la Institutul Cantacuzino pentru tratament.Am avut noroc ca m-am dus acolo deoarece, tocmai scosesera un tratament(vaccin) contra candidozei si fiind vaccin nou,doctorii inca nu auzisera de el.
Se numeste IBC-10 si de cand mi-am facut tratamentul(vaccinul)nu am mai avut probleme,totul a trecut imediat.
Vaccinul este insotit de un prospect in care scrie cum se administreaza.Este foarte important modul corect de administrare de el depinzand rezultatul.Va scriu cate ceva din prospect:
Insist asupra modului de folosire deoarece o verisoara de-a mea la facut pur si simplu in partea exterioara a bratului ca pe o simpla injectie intra-musculara si nu a avut efectul dorit.
Vaccinul se face intradermic(adica sa se vada acul sub piele)cu o seringa de insulina (cu ac scurt),daca se foloseste ac lung(obisnuit) ramane substanta nefolosita pe traiectoria acului.Se foloseste seringa de 1 ml deoarece se distribuie in patru puncte separate( 4 intepaturi-in cruce)cate 0,05 ml per punct,distantate la 1-2 cm.Vor fi 4 puncte rosii(ca niste mici umflaturi).Tratamentul complet consta in 10 administrari,la interval de 3-4 zile intre administrari.Daca apare roseata inseamna ca trat.are efect.
Aveti grija cum alegeti zilele de administrare ca sa nu cada duminica si sa nu fie nimeni la dispensar.
De exemplu alegeti(vineri,luni,joi apoi iar luni,joi,luni,joi.....)
Vaccinul este contraindicat pt.:
TBC,hepatite,nefrite,endocardite,miocardite,insuf.cardiaca si diabet,de sarcina nu spune nimic dar mai bine(dupa parerea mea )sa se faca trat.dupa nastere.Mai spune in prospect ca in cazuri rebele se indica repetarea bianuala(primavara si toamna),timp de 2 ani consecutiv.La mine nu a fost nevoie decit de 10 fiole(adica un trat.)Se poate administra consecutiv cu alte antimicotice.
Gata,v-am inebunit cu amanuntele!
Va doresc sanatate cat mai multa iar daca mai doriti amanunte apelati cu incredere!!! "


de la cuchristian

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns anis spune:

Fetele,

Pentru vaccin trebuie cautat Imunostimulator bacterian cu candida - IBC-10 cutie cu 10 fiole a 1 ml .

Stiu ca vaccinul are efect cam in aproape 3 saptamani, in timpul acesta nu trebuie sa incercati sa ramaneti insarcinata...stiu asta pt eu am vrut sa fac antigripalul si la fel mi s-a zis.

Despre vaccin:

Forma farmaceutică: suspensie injectabilă.

Compozitie: IBC - 10 este un produs polimicrobian obtinut dintr-un amestec de 9 specii bacteriene Gram pozitive si Gram negative (Staphylococcus aureus, Staphylococcus albus, Streptococcus pneumoniae, Streptococcus viridans, Streptococcus pyogenes, Haemophilus influenzae, Neisseria catarrhalis, Pseudomonas aeruginosa, Proteus 0X19), partial lizate, combinat cu antigen dezintegrat de Candida albicans, în concentratie totală de 100 milioane germeni/ml produs finit. Produsul este inactivat termic.

Excipient: solutie cloruro-sodică.

Grupa farmaco-terapeutică: Imunomodulatori.

Indicatii terapeutice:
- Infectii cronice bacteriene si micotice localizate sau generalizate;
- Candidoze ale mucoaselor;
- Manifestări alergice respiratorii si cutanate;
- Se poate administra asociat cu antibiotice si antimicotice specifice.

Contraindicatii:

- Tuberculoză;
- Hepatite;
- Nefrite;
- Endocardite;
- Miocardite;
- Insuficientă cardiacă ;
- Sarcina.

Precautii privind administrarea produsului:
La persoanele cu sensibilitate alergică se indică testarea printr-o singură inoculare intradermică de 0,05 ml pentru a evita aparitia eventualelor reactii secundare.

Atentionări speciale:
- nu este cazul

Interactiuni cu alte produse medicamentoase
- nu s-au semnalat.

Doze si mod de administrare:
Inocularea se face în partea exterioară a bratului, strict intradermic. Se foloseste o seringă gradată, de 1 ml, cu ac intradermic, distribuind doza de 0,2 ml în patru puncte separate (0,05 ml per punct, distantate la 1-2 cm).

Aparitia reactiei locale, imediate sau întârziate, de tip papulă cu diametrul mai mare de 0,5-0,6 cm, dă un prognostic favorabil tratamentului.

Tratamentul complet cu IBC – 10, atât pentru copii cât si pentru adulti, constă în 10 administrări, la interval de 3-4 zile între administrări.

În cazurile rebele, se indică repetarea bianuală a curei (toamna si primăvara), timp de 2 ani consecutiv. Omiterea administrării uneia sau mai multor doze, sau întreruperea tratamentului, nu prezintă riscuri.

Reactii adverse: sunt rare si individuale. Se pot manifesta printr-o exacerbare a eritemului si edemului local.

Comunicati medicului sau farmacistului oricare din reactiile adverse apărute în cursul tratamentului si care nu sunt cuprinse în prospect.

Supradozaj: se recomandă prudentă la persoanele cu sensibilitate alergică.

Păstrare: la loc întunecos si la temperaturi mai mici de 25°C. A NU SE CONGELA!

Produsul se administrează până la data expirării înscrisă pe ambalaj.

Nu se vor utiliza fiole fisurate sau neinscriptionate.

A NU SE LĂSA LA ÎNDEMÂNA COPIILOR!

În caz de reclamatii se va anunta Institutul Cantacuzino, mentionându-se numărul seriei, numărul de control si data expirării, indicate pe ambalaj.

Ambalaj :
- cutii cu 10 fiole a 0,3 ml ! fiolă.

Producător : INSTITUTUL NATIONAL DE CERCETARE DEZVOLTARE PENTRU MICROBIOLOGIE SI IMUNOLOGIE CANTACUZINO, ROMÂNIA

Numele si adresa detinătorului autorizatiei de punere pe piată :

Institutul National de Cercetare Dezvoltare pentru Microbiologie si Imunologie Cantacuzino, Splaiul Independentei 103, C.P. 1-525, 70100, Bucuresti, România.


Telefoane: 021.411.38.00, 021.411.49.10
Fax: 021.411.56.72
E-mail: office@cantacuzino.ro


Pupici


AniS

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bombi spune:

Am facut si eu tratamentul si nu mi-e clar daca a avut efect sau nu. E drept, ca si eu ma simt cu musca pe caciula ca una din injectii nu a fost facuta corect. Cert e ca la 20 de zile dupa ultima injectie, se pare ca inca mai aveam candidoza, de vreme ce doctorita mi-a recomandat niste ovule. Asta s-a intimplat in Germania si nu prea am reusit sa ma fac inteleasa ca facusem vaccinul ala si ca teoretic nu mai avea nevoie de alte suplimente.


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crinuta spune:

ANIS, tu nu ai spus ca ai intrebat si ca nu aveau nici un fel de vaccin acolo? Pe mine ma intereseaza foarte mult acest vaccin.

pupici
Crinuta

Mergi la inceput