Prednison?

Prednison? | Autor: Alé

Link direct la acest mesaj

Am auzit o chestie interesanta legata de Prednison. O colega de serviciu mi-a povestit ca fiica ei isi dorea foarte tare un bb, ca noi toate de altfel.
Dupa setul complet de analize, care au iesit foarte bine, doctorul i-a recomandat in zilele menstruatiei doua doze soc de Prednison (6 pastile pe zi, sau cam asa ceva) si un antibiotic.
Certitudinea e ca dupa prima luna de tratament este acum insarcinata in 5 saptamini.
Nu stiu foarte multe detalii despre tratamentul exact, dar va intreb daca ati mai auzit de asa ceva, pentru ca eu nu stiu nimic.
Proaspata graviduta locuieste la Cernavoda, doctorul este sirian, tot in Cernavoda, este posibil sa fie si ea pe aici pe undeva pe forum, eu nu o cunosc personal si de aceea nu-mi permit sa o intreb pe ea.
Ma gindeam ca ma puteti ajuta voi.
Multumesc

*****************************
Toate lucrurile se intampla cu un scop.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ariadna33 spune:

Sa stii ca mi-a atras atentia si mie acest Prednison, atunci cand cautam diverse cauze ale infertilitatii, cert e ca eu am o mapa numai cu prospecte de medicamente listate acesta si se afla printre ele. Acum o sa caut pt.ce era prescris (ceva legat de reumatism?!), stiu doar ca este contraindicat in sarcina si (poate?) si inainte cu nu stiu cat timp. Aaaa, si-mi aduc aminte ca are nu stiu ce efecte secundare (prea multi de NU STIU)...
O sa caut si ne mai auzim...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns utocatalina spune:

PREDNISON , comprimate
prednisoni acetas


Prezentare: Comprimate continand acetat de prednison 5 mg.

Actiune farmacoterapeutica: Derivat cortizonic antiinflamator, antialergic cu actiune intensa; creste catabolismul proteic, creste glicemia, stimuleaza sistemul nervos central, inhiba functia corticosuprarenalei; actiunea de favorizare a retentiei hidrosaline este slaba. Efectul se dezvolta dupa 2-3 ore si se mentine 12-36 ore dupa administrarea orala.

Indicatii: Boli reumatice si colagenoze: poliartrita reumatoida, cardita reumatismala, lupus eritematos diseminat, dermatomiozita, sclerodermie, periarterita nodoasa (cazuri severe, selectionate); boli alergice: astm bronsic, alergie alimentara, alergie medicamentoasa, alergie la polen, boala serului, edem angioneurotic, anafilaxie etc. (cazuri severe, selectionate); necroza hepatica subacuta, hepatita cronica activa, hepatita alcoolica acuta, boala Crohn, colita ulceroasa si ulcerohemoragica, glomerulonefrita acuta cu oligurie marcata sau anurie, nefroza, sarcoidoza, fibroza pulmonara, anemie hemolitica dobandita, purpura trombopenica idiopatica, leucemie limfatica, limfosarcom; stari infectioase si toxice grave; boli de piele: dermite alergice si eczeme, eritrodermie exfoliativa, pemfigus, psoriazis etc.; boli de ochi: episclerite, sclerite, keratite, irite, iridociclite si alte afectiuni cu caracter inflamator sau alergic.

Contraindicatii: Ulcer gastric sau duodenal, psihoze, cetoacidoza diabetica, osteoporoza, sindrom Cushing; prudenta sau se evita in timpul sarcinii si alaptarii, prudenta in diabetul zaharat (se controleaza glicemia, se creste doza de insulina sau antidiabetice orale), in insuficienta renala si la uremici, in bolile convulsive si in miastenia grava, in insuficienta cardiaca, la hipertensivi si cand exista tendinta la tromboza vasculara. Prudenta in bolile infectioase, unde este obligatorie asocierea chimioterapiei sau antibioterapiei specifice; in tuberculoza se foloseste numai ca adjuvant al chimioterapiei specifice; infectiile fungice sistemice, infectiile amebiene, herpesul zoster, herpesul simplex, varicela si poliomielita contraindica cortizonii (cu exceptia situatiilor in care actiunile antitoxica si antiinflamatoare pot salva viata bolnavului); vaccinarea, mai ales cea antivariolica este interzisa in cursul tratamentului cortizonic. Atentie in cazul asocierii cu antidiabetice orale si anticoagulante cumarinice (cortizonii scad eficacitatea), saluretice, amfotericina (sumarea pierderii de potasiu), salicilati, fenilbutazona, indometacina si alte AINS (risc ulcerigen crescut), barbiturice, fenitoina, rifampicina (pot scadea eficacitatea cortizonilor). Glucocorticoizii administrati sistematic figureaza pe lista substantelor dopante (interzise la sportivi).

Reactii adverse: Pirozis, epigastralgii, activarea sau agravarea ulcerului gastroduodenal, hiperglicemie (se recomanda dieta hipoglucidica), cu activarea sau agravarea diabetului, insomnie, agitatie, chiar tulburari psihotice, cataracta subcapsulara posterioara, glaucom (tratamentul prelungit), cresterea catabolismului proteic (se recomanda dieta hiperproteica) cu osteoporoza si miopatie, striuri, telangiectazii, petesii, echimoze cutanate, acnee, tulburari sexuale (amenoree, hirsutism), intarzierea cresterii la copii, deprimarea reactiilor imunologice si inflamatorii cu favorizarea infectiilor (infectii virotice, mai ales herpes ocular, tuberculoza evolutiva, infectii bacteriene, micotice si parazitare), intarzierea vindecarii plagilor, necroza osoasa aseptica (cap femural si humeral), vasculita, pancreatita; retentie de sare si apa, pierderi de potasiu (slabe), tendinta de crestere a presiunii arteriale (dieta hiposodata). Dozele mari si tratamentul indelungat pot provoca fenomene de hipercorticism exogen (fata "in luna plina", adipozitate etc.); de asemenea pot aparea fenomene de hipocorticism endogen (datorita inhibarii functiei, chiar atrofiei suprarenale), care se evidentiaza la intreruperea brusca a tratamentului sau la cresterea necesitatii de hormon si se manifesta prin exacerbarea simptomelor bolii tratate, reumatism steroidian sau simptome de insuficienta suprarenala (tratamentul trebuie intrerupt treptat); dozele mari, administrate la sfarsitul graviditatii pot provoca hiposuprarenalism la nou-nascut. Intreruperea brusca a tratamentului poate fi cauza de crestere a presiunii arteriale.

Mod de administrare: Adulti: doza de atac 30-80 mg/zi (sau mai mult), se scade treptat pana la doza de intretinere de 5-15 mg/zi (obisnuit 10 mg). Copii: doza de atac 1-3 mg/kg corp si zi (sau mai mult), doza de intretinere 0,25-0,5 mg/kg corp si zi. Se recomanda ca doza de intretinere sa se administreze intr-o singura priza, dimineata, eventual in schema alternativa (cantitatea echivalenta o data la 2 zile); ori de cate ori este posibil se incearca oprirea medicatiei prin micsorarea treptata a dozei. In caz de interventii chirurgicale, traumatisme, infectii sau alte afectiuni intercurente este necesara cresterea dozei.



cata

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alé spune:

Am citit de trei ori si tot n-am priceput de ce i l-a indicat. Stiam ca e antiinflamator si antialergic, dar nu pot sa-mi dau seama care ar putea fi efectul in cazul nostru.
Dozajul corespunde, vad: Doza de atac 30 mg, adica 6 pastile. ZIce "prudenta in administrare" in caz de sarcina, deci nu e total contraindicat. Oricum, dr. i-a spus sa-si fac un test de sarcina chiar daca i-a venit ciclul, caci, dupa cum am spus, doza a luat-o in timpul menstrei.
Mai cercetam.

*****************************
Toate lucrurile se intampla cu un scop.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns luli spune:

La Medsana este recomandat in prima saptamana dupa ET pentru a preveni posibilele reactiile alergice ale organismului impotriva sarcinii; 2 comprimate/zi:unul dimineata si unul seara.

Succese maxime,

Luli
Viitoare mamica.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bety spune:

Prednison mi s-a dat dupa ambele operatii laparo, ca antiinflamator si antialergic (eu sunt alergica), timp de 10 zile: in prima zi 10 pastilute, apoi scazand cate una pe zi, pana le-am terminat. Nu se mananca sarat. Este foarte puternic si se administreaza dupa masa, ori in 2 prize pe zi, ori cu un medicament-pansament pentru stomac.
Asta este tot ce stiu in legatura cu administrarea prednisonului.
Beatrice

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ariadna33 spune:

'Reactii alergice ale organismului impotriva sarcinii'!
Haideti ca incepe sa se faca lumina in cazul acesta.
Mai stie cineva ceva?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Monica-Elena spune:

Luli are dreptate. Dupa FIV se da un antibiotic f putenic vibramicin, prednison ptr ca organismul sa nu respinga sarcina fiind antialergic, utrogestan(progesteron care hraneste sarcina) si aspirina de 100mg anticoagulant care ajuta la implantarea embrionului.


Esentele tari se tin in sticlute mici.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alé spune:

Hai ca parca incepe sa se faca lumina, vorba ariadnei. Eu o sa incerc sa aflu ceva mai multe detalii de la colega mea, sper sa ne lamureasca macar putin.
Va pup si va urez sa aveti o zi buna .

*****************************
Toate lucrurile se intampla cu un scop.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Costi spune:

Nu stiu de ce i s-a recomandat acest medicament, dar stiu ca eu am luat 10 ani prednison si in acest timp nu am avut voie sa ramin insarcinata, iar cind am ramas s-a recurs la chiuretaj.
Atentie fetelor cu prednisonul - tratament indelungat da dependenta precum un drog iar renuntarea la el dureaza(in cazul meu) alti 3 ani.
Organismul se obisnuieste si il cere...evitati acest medicament!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ariadna33 spune:

Stiu si eu de dependenta, dar probabil ca tu l-ai luat timp indelungat pt.afectiunea de care suferi. Nu ai cum sa devii dependent din 2 doze.

Mergi la inceput