Retete testate pentru cartea de bucate!!!

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns akella spune:

Coltunasi cu sunca

Ingrediente: 300 g faina, 170 g unt, 1 lingurita coniac (sau rom), 100 g sunca taiata felii, 100 g smantana groasa, 2 lg. cascaval ras, 2 galbenusuri, 2 fire praz, nucsoara, sare, piper

Se amesteca faina cu sare. In mijloc se pun 150 g unt moale si se framanta, apoi se leaga aluatul cu 2 lg. apa rece si coniac. Se acopera si se da 1 ora la rece.
Partea alba a prazului se fierbe in apa cu sare cca 8 minute. Se scurge bine si se taie felii fine. Sunca se taie bastonase subtiri.
Se topesc 20 g unt, se caleste prazul 2 minute si se adauga sunca. Dupa alte 2 minute se toarna smantana, se pune sare si piper si se lasa sa scada. Dupa ce se raceste, se adauga un galbenus si nucsoara.
Se intinde o foaie de aluat si se decupeaza patrate cu latura de cca 12 cm. Se repartizeaza umplutura in mijlocul fiecarui patrat, se presara cascaval ras, se umezesc marginile si se pliaza in triunghi. Se ung cu galbenus frecat cu o lingura de apa rece si sare si se coc la cuptor 30 minute.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns akella spune:

Legume prajite in aluat

Ingrediente: 1 broccoli, 4 morcovi, 2 dovlecei, suc de lamaie, 2 cepe, 8 ciuperci, 100 g faina, 80 g amidon, 125 ml bere, 3 oua, 1 lg. sirop de caramel, ulei

Se despart buchetelele de broccoli. Se taie bucati morcovii si dovleceii. Se oparesc separat in apa cu sare, se trec prin apa rece si se lasa sa se scurga. Se taie felii ceapa. Se stropesc ciupercile cu suc de lamaie. Se tavalesc legumele si ciupercile prin 2 lg. faina.
Se amesteca restul de faina cu amidon, bere, galbenusuri si sirop. Se inglobeaza albusurile batute cu sare; prin acest aluat se trec legumele si ciupercile. Se rumenesc in baie de ulei.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Carmen_Marieta spune:

Salata de fasole cu piept de pui afumat
Ingrediente:
400 g piept de pui afumat;250 g fasole boabe fiarta;250 g fasole pastai fiarta; 10 fire de ceapa verde;400 g rosii cireasa; 4 linguri ulei; 2 linguri zeama de lamaie;2 linguri zeama de grepfrut;
1/2 lingurita zahar; frunze verzi de telina; 50 g alune;
sare; piper.

Mod de preparare:

Pieptul de pui afumat (fara pielita) se taie felii mici si subtiri; acestea se pun intr-un castron. Se adauga boabele si pastaile de fasole fierte.
Ceapa verde se curata, se spala si se taie inele de 3-4 cm, care se pun in castron impreuna cu rosiile cireasa, spalate si taiate in patru.
Uleiul, zeama de lamaie si de grepfrut, zaharul, sarea si piperul (mai mult) se bat intr-un castronel, cu un tel, pana se obtine un sos vinegret omogen.
Acesta se toarna peste componentele din castron si totul se omogenizeaza.
Salata se lasa minimum 15 minute, ca sa se patrunda gusturile, dupa care se poate servi, ornata cu frunze verzi de telina si presarata cu alune pisate mare.
Alaturi de aceasta salata se serveste paine de secara si un vin rosu (la temperatura camerei).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Carmen_Marieta spune:

Ciulama de ciuperci
Ingrediente:
1/2 kg ciuperci albe de padure sau de cultura, 50 g unt, 25 g faina, 100 ml smintina, o ceapa, marar, patrunjel, piper, sare

Preparare:
Ciupercile, curatate si bine spalate, se taie in felii mari si se fierb acoperite, 30 minute, intr-o cratita cu 1/4 l apa clocotita, la foc mic, impreuna cu ceapa taiata in sferturi, pina cind ciupercile se moaie bine, scotindu-se apoi ceapa. Faina se freaca cu o lingura de apa rece desertindu-se peste ciuperci cu care se amesteca, lasind sa fiarba citeva clocote ca sa se lege putin sosul, apoi cratita se ia de pe foc. Smantina batuta cu o lingura de apa rece se amesteca cu sosul fierbinte, potrivindu-se gustul cu sare. Deasupra se pun bucatele de unt, frunze de marar si patrunjel taiate marunt.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Carmen_Marieta spune:

Ciulama de pasare
2,500 kg pui (pasare), 150 g unt, 300 g faina, 100 g morcovi, 100 g telina, 100 g ceapa, 100 g malai, 200 ml ulei, sare.

Preparare: puii (pasarea) se curata, se tree prin flacara, se spala si se pun la fiert intr-un vas cu apa rece si sare, odata cu zarzavaturile curatate si spalate. In timpul fierberii se spumeaza cu paleta. Cind pasarea a fiert, se scoate, se portioneaza si se mentine la cald in supa. Faina se dizolva in putina supa racitii, peste care se adauga si uleiui, amestecindu-se bine pentru omogenizare. Compozitia se fierbe cca 30 minute adaugsnd progresiv supa incalzita pina la obtinerea unei consistence normale a sosulul de ciulama. Se verifica gustul, se pune 1/2 din cantitatea de unt deasupra, pentru a nu se forma crusta. Se serveste in farfurii portia de carne, peste care se toarna cu polonicul sosul de ciulama, stropit cu unt si mamaliguta separat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monu spune:

Rulada cu ciuperci / sunca
Aluatul de foaie – 100 g faina, 100 g unt (margarina), ˝ lingurita sare, 1 vârf cutit piper, 500 ml lapte, 5 oua mari.

Mod de preparare – se topeste untul la foc mic, amestecându-se cu faina pâna se înfierbânta putin dar fara sa se rumeneasca. Se stinge cu laptele fierbinte adaugat în 2-3 parti. Se amesteca de fiecare data pâna când se desfac toate cocoloasele formate. Numai dupa aceea se adauga restul de lapte pentru ca sosul sa fie perfect omogen. Se va lua de pe foc si când este aproape rece se adauga galbenusurile, sarea si piperul, amestecându-se bine. Albusurile batute spuma tare se amesteca cu sosul usor, prin rasturnare, de jos în sus, cu telul în forma de para. Compozitia se toarna într-o tava de aragaz, unsa bine cu margarina solida si tapetata cu faina. Se introduce în cuptorul bine încalzit dinainte, la foc tare timp de 10 minute. Dupa 10 minute focul se reduce la jumatate, dar nu se deschide cuptorul timp de 20 minute. Dupa aceea se poate întoarce tava pentru ca foaia sa se rumeneasca uniform. Dupa ce s-a scos din cuptor se rastoarna pe un servet uscat. Se întinde imediat pe ea umplutura dorita. Se ruleaza usor cu ajutorul servetului având grija sa nu se preseze.

Umplutura cu ciuperci (PREFERATA NOASTRA)

Ingrediente – ˝ kg ciuperci, 80 g ceapa, 50 g unt, 1 vârf cutit piper, 1 lingurita rasa de sare, 150-200 ml smântâna groasa, 100 g cârnati, 50-100 g parmezan / brânza telemea rasa sau cascaval ras, marar.
Mod de preparare – ceapa taiata marunt se caleste 2 minute în unt, apoi se adauga ciupercile taiate felii subtiri si cârnatii taiati rondele. Se înabusa, acoperite, la foc mic, pâna scade apa pe care o lasa ciupercile. Se condimenteaza cu sare, piper si curry. Daca este nevoie, se mai adauga putina apa, având grija ca la sfârsit, când sunt fierte ciupercile, sosul sa fie scazut. Se adauga mararul si se pastreaza la cald, pâna când este gata si foaia. Ulterior, ciupercile sunt amestecate cu smântâna si se toarna compozitia pe foaia de rulada calda. Se întinde uniform, se presara parmezan, telemea sau cascaval (la alegere) apoi se ruleaza.

Umplutura cu sunca
Ingrediente – 300 g sunca slaba, 200 ml smântâna, 50 g parmezan sau cascaval ras.
Mod de preparare – sunca data prin masina de tocat sau taiata cubulete foarte mici se amesteca cu smântâna si se întinde pe foaia de rulada calda. Se ruleaza, se aseaza pe platou si se presara cu parmezan sau cascaval ras.


si Alexia Ioana (24 mai 2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adrianai spune:

Margarete cu branza
Ingrediente 4 felii franzela de 2 cm grosime (cca 200 g ), 200 ml lapte, 4 oua, 50 g, cascaval sau parmezan ras, 50 g unt sau untdelemn, 50 ml smintina.
Mod de preparare Feliile de franzela, asezate intr-o cratita se stropesc cu tot laptele putin caldut, intorcindu-se pe ambele parti pina cind il absorb; apoi,se pun intr-un vas termorezistent bine uns cu unt sau untdelemn.Se face cite-un cuib in mijlocul fiecarei felii (apasind cu dosul unei linguri), in care se sparge cite un ou; se presara cu parmezansi se pun bucatele de unt pe fiecare felie.Vasul se introduce in cuptorul fierbinte, cu 10-15 minute inainte de servire, ca sa se coaguleze ouale si sa se rumeneasca putin deasupra. Cind se scot din cuptor se imparte smintina pe fiecare felie. Se servesc fierbinti ca intrare.


WARNING: I have an attitude and I know how to use it!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristinabarz spune:

Prajitura cu branza de vaca si fructe (mere, caise, prune etc.)

Ingrediente
Blat
250 g unt
200 g zahar
1 zahar vaniliat
1 ou
500 g faina
1 praf de copt
un varf de cutit de sare

Branza
1 kg branza de vaca
1 pachet de praf de budinca de vanilie
1 ou
200 g zahar

1 kg mere sau orice alte fructe

Mod de preparere:
Blat: Se bate (cu mixerul) untul spuma, se adauga zaharul,sarea, vanilia, oul si jumatate din faina. Restul fainii se amesteca cu mana. Se lasa sa stea o ora.

Branza: se amesteca toate ingredintele

2/3 din aluat se intinde pe fundul unei tavi (sugestie: intindeti aluatul pe hartie de copt si asezati hartia in tava); peste aluat se intinde branza, peste branza se razalesc merele pe razatoarea mare. La sfrasit, peste mere se razaleste 1/3 di aluat (tot pe razatoarea mare). Daca se folosesc alte fructe, se taie bucati marunte.

Se coace la tempereatura medie.

Pofta mare

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Zenobia spune:

Paste cu sos de chilli

4 cepe mari
2 morcovi
sos de chilli
amestec mexican
500 g paste
ulei
4 rosii medii
1 capatana de usuroi
1 leg patrunjel
1 leg marar

Se toaca 4 cepe mari si se calesc in ulei intr-un ceaun din tuci. Dupa ce se inmoaie ceapa putin se adauga 2 linguri de sos de chilli, o lingura de amestec mexican (se gaseste la supermarket la plic). Se lasa sa se caleasca impreuna. Se curata 2 morcovi si se toaca marunt. Se adauga peste ceapa si se calesc mai departe impreuna. Se curata 4 rosii medii si o capatana de usturoi, se toaca marunt si se adauga peste sos. Cand sunt fierte bine se adauga o lingura de vegeta, s emai fierbe putin, iar cand sosul este gata se adauga o legatura de marar si una de patrunjel tocate. Se acopera cu un capac si se lasa un sfert de ora.

Separat se fierb 500 g de paste fainoase (spirale, melci etc) in apa cu putin ulei. Cand sunt gata se scurg si se spala cu jet de apa rece. Se scurg bine de apa si se toarna peste ele cosul din ceaun. Se lasa o jumatate de ora sa se imbibe cu sos si sunt gata.
Pofta buna.


Zenobia (Raluca)
-------------------
Tanasestii trasi in poza

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Zenobia spune:

Placinta cu branza de vaci si cartofi

Aluatul:
300g faina
300g branza proaspata de vaci
300g margarina la pachet
1 lingurita otet

Se amesteca bine toate ingredientele, se framanta si se lasa la frigider 5-6 ore.

Umplutura:

6 cartofi potriviti
500 g branza de vaci
sare dupa gust
1 leg marar
piper
usturoi (dupa gust) + alte condimente in fct. de preferinte

Se fierb cartofii, dupa ce se racesc se paseaza, se amesteca cu branza, cu mararul tocat si celelalte condimente pe care doriti sa le puneti.

Se intind apoi 4 foi, se pune pe o latura umplutura, se ruleaza foile si se aseaza intr-o tava unsa cu ulei. Se dau la foc potrivit pentru 35-40 min, in functie de cuptor.

Pofta buna.

Zenobia
Cununia civila
Deja casatoriti
Despre Barbye - una dintre noi!Trebuie sa ajuti!
Forum despre imbracaminte, reduceri etc!
-----------------------
Love, think, help

Mergi la inceput