Retete testate pentru cartea de bucate!!!

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Doris-Alina spune:



Rosii umplute cu ficatei

Durata 30 min

Ingrediente:
10 rosii, 200 g ficat (vitel sau pasare) 2 oua, o ceapa

Mod de preparare
Se prajeste ficatul, se macina impreuna cu o felie de paine, se caleste ceapa si se adauga la ficatei, ouale, sare piper, si putina faina sau pesmet. Se spala rosile, se scobesc se presara cu sare se scurg dupa care se umplu cu compozitia de ficat. Miezul rosiilor se frige cu putin ulei si daca va place adaugati si putin zahar, se pun rosiile umplute in tava se adauga si sosul de rosii si se dau la cuptor pt. 30 min.

Mod de servire
Se servesc calde presarate cu patrunjel

Pofta buna!



DORIS siINES
Credinta vede invizibilul, crede incredibilul si primeste de la Dumnezeu imposibilul!

POZE CU NOI

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Doris-Alina spune:

Rosii umplute cu carne de pasare

Timp de preparare:
20 min

Ingrediente
6 rosii, carne de pasare (ramasa de la supa sau de la friptura, de preferinta piept), 4-5 ciuperci fierte, 2 linguri maioneza, patrunjel verde, sare

Mod de preparare

Se aleg rosii mijlocii si foarte proaspete, se spala, se taie un capacel, apoi cu o lingurita se scoate mijlocul, se presara cu putina sare si se asaza pe un fund cu gura in jos ca sa se scurga. Cit timp se scurg, se taie carnea de pasare in cubulete foarte mici, se amesteca cu ciupercile, taiate tot cubulete sau lamele, cu maioneza si cu sarea necesara. Cu compozitia rezultata se umplu rosiile.
Se pun rosiile umplute pe un platou si se garnisesc cu frunzulite de patrunjel.

Pofta buna!


DORIS siINES
Credinta vede invizibilul, crede incredibilul si primeste de la Dumnezeu imposibilul!

POZE CU NOI

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Doris-Alina spune:

Galuste de cartofi cu prune

Ingrediente:
- 1 kg cartofi
- 1 kg prune ( fara samburi )
- 4 ling. faina
- 1 ou
- 1 ceasca lapte
- 2 ling. unt
- 500 g pesmet
- 4 ling zahar
- sare

Pesmetul se amesteca cu zaharul si se rumeneste putin in unt. Se fierb carfofii, se curata de coaja si se lasa la racit. Se maruntesc, se adauga oul, 1 cana de lapte cald, sare, faina si se framanta. Se formeaza o foaie groasa de 2-3 cm si se taile patrate care se umple cu cate o pruna.

Se pun in apa clocotita si se lasa la fiert pana se ridica la suprafata.
Apoi se trec prin pesmetul cu zahar.

Pofta buna!




DORIS siINES
Credinta vede invizibilul, crede incredibilul si primeste de la Dumnezeu imposibilul!

POZE CU NOI

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Doris-Alina spune:

Prajitura cu mere

Ingrediente

4 oua
4 linguri faina
4 (+1+1) linguri zahar pudra
1/3 praf de copt (sau jumatate de lingurita)
1 1/2 kg. mere
1 pachet unt (250gr)
300 gr. biscuiti
scortisoara pudra
jumatate lamiie mica

Merele curatate date prin razatoarea mare se lasa dupa gust cu zahar (sugestie:o lingura cu virf) de scortisoara, pina lasa zeama. Biscuitii sfarimati (cu sucitorul) se sfarima pina se fac ca grisul.Untul la temperatura camerei se intinde pe tava cit mai egal, iar peste el se presara uniform biscuitii, apoi merele nestoarse tare; se da la cuptor sa se coaca merele 20 de minute la foc potrivit.

Intre timp se bat galbenusurile cu zaharul, se pune faina, praful de copt stins cu lamiie si se adauga doua linguri de apa. Albusurile se bat spuma separat cu 1 lingura de zahar, apoi se adauga la galbenusuri, iar apoi toata compozita peste merele din tava. Se`da la cuptor pina se rumeneste piscotul.

Se scoate din cuptor, dar se lasa in tava pina se raceste complet, apoi se rastoarna pe un platou (invers, cu piscotul in jos), se taie (in romburi sau patrate, dupa preferinta) si se pudreaza.

Pofta buna!




DORIS siINES
Credinta vede invizibilul, crede incredibilul si primeste de la Dumnezeu imposibilul!

POZE CU NOI

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Doris-Alina spune:

Turta dulce (1)

Ingrediente: 350 de grame de miere, 350 de grame faina, 3 oua, 3 linguri de zahar, 1/2 lingurita de bicarbonat, un virf de lingurita de scortisoara, un virf de lingurita de cuisoare, 1 lingura de rom, 1 lingura de ulei, 1 pahar de nuci.

Se pune mierea in vasul in care vom pregati compozitia si se amesteca pe margine pina se moaie. Se da la o parte, se pune faina cernuta cite putin o data si, dupa ce s-a mai racorit, ouale intregi, pe rind. Se freaca totul bine,se mai adauga 1/2 lingurita de bicarbonat (in Germania Bullrichsalz) proaspat cernut, apoi cuisoare si o scortisoara pisata, rom, ulei si nucile curatite, lasate nesfarimate. se unge o tava cu unt, se toarna compozitia, se pun deasupra bucati de nuca si se coace la foc potrivit.

Pofta buna!



DORIS siINES
Credinta vede invizibilul, crede incredibilul si primeste de la Dumnezeu imposibilul!

POZE CU NOI

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Doris-Alina spune:

Turta dulce (2)

Ingrediente: 3 oua, 100 grame de zahar, 300 grame faina, un virf de cutit de bicarbonat, 1 lingurita de scortisoara si cuisoare, 150 de grame nuci.

Se freaca galbenusurile cu zahar si se adauga cite putin faina. se amesteca bine, apoi se adauga mierea, albusurile cu spuma, un virf de cutit de bicarbonat, o lingurita de scortisoara amestecata cu cuisoare pisate si citeva nuci curatite, dupa gust. Se unge tava cu unt sau ulei si se toarna compozitia. Se pun deasupra bucati de nuca si se coace la foc potrivit.


Pofta buna!



DORIS siINES
Credinta vede invizibilul, crede incredibilul si primeste de la Dumnezeu imposibilul!

POZE CU NOI

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Doris-Alina spune:

Lapte de pasare

Ingrediente: Lapte - 800 de ml; zahar - 150 de grame; 3 oua; vanilie; coaja rasa de la o lamiie.

Intr-o cratita se fierbe laptele, apoi se ia de pe foc si se lasa pe marginea plitei. Se separa galbenusurile de albusuri. Intr-un vas, galbenusurile se amesteca bine cu 100 grame de zahar, cu putin lapte fierbinte, cu vanilia si coaja de lamiie rasa. Se continua amestecarea, adaugind cite putin din restul de lapte. Vasul se tine circa 5 minute pe foc mic, amestecind compozitia continuu, ca aceasta sa nu se afume.

In alt vas se pune apa la fiert. Intr-un castron se bat albusurile spuma, apoi se adauga 50 grame de zahar si se bat in continuare pina ce se topeste zaharul. Din aceasta compozitie se ia cite putin cu o lingura si se pune in apa clocotita (astfel ca sa revina pentru fiecare persoana 4-5 bulgari de albus.). Dupa citeva clocote, se scot si se pun in compozitia pregatita.

Laptele de pasare se lasa sa se raceasca, apoi se serveste in castronase.

Pofta buna!!


DORIS siINES
Credinta vede invizibilul, crede incredibilul si primeste de la Dumnezeu imposibilul!

POZE CU NOI

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Doris-Alina spune:

Zacusca cu ciuperci

Ingrediente

2 vinete mijlocii
3 ardei grasi mari
1 ceapa mare
225 ml suc de rosii
60 ml ulei
200 g ciuperci din conserva
2 foi de dafin
sare si piper
1 lingurita de miere (optional)

Mod de preparare

1. Se coc vinetele si ardeii pe aragaz sau in cuptor. Dupa ce s-au copt ardeii, fierbinti se pun intr-un vas, se presara sare si se acopera (ca sa se curete coaja mai usor). Vinetele se curata si se pun la scurs (cateva ore) pe un fund inclinat la 30–40 de grade sau intr-o strecuratoare.
2. Se dau prin masina de tocat ardeii si vinetele.
3. Se curata si se taie cubulete o ceapa mare. Se caleste in 60 ml de ulei pana devine translucida. Se adauga vinetele si ardeii tocati, sucul de rosii (bulionul), sare, piper (boabe) si dafinul.
4. Daca zacusca nu are lichid suficient in ce sa fiarba se pun 100 ml apa sau zeama de la ciuperci. Se fierb la foc mic 30 minute, avand grija sa amestecati din cand in cand sa nu se arda.
5. Se adauga si ciupercile taiate dupa preferinta, mai mari sau mai mici, si se mai fierbe 45 de minute. Se gusta si daca este acrisoara se pune o lingurita sau mai multe de miere.
6. Daca puneti zacusca in borcane, acestea trebuie sterilizate. Zacusca fierbinte se pune in borcane. Acestea se inchid bine si se pun intr-o oala cu un servet curat sau cu hartie pe fund (ca sa nu pocneasca la fiert). Se acopera complet cu apa calda. Se lasa sa se sterilizeze la foc mic cam o ora de cand incepe apa sa fiarba. Se stinge focul si se lasa sa se raceasca. Dupa ce s-au racit se pun in camara si eventual li se pun etichete.


DORIS siINES
Credinta vede invizibilul, crede incredibilul si primeste de la Dumnezeu imposibilul!

POZE CU NOI

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Doris-Alina spune:

Mere in aluat

Ingrediente

Foi

300 g faina
150 ml apa
1 lingurita ulei
un varf de cutit sare
200-250 g unt

Umplutura

8 mere medii, dulci
8 lingurite de zahar
1 lingurita scortisoara

Mod de preparare / Foi

1. Se face o coca din apa, faina , sare si ulei. Coca nu trebuie sa se lipeasca de maini. Se intinde un dreptunghi. Untul se imparte in
4-6 parti.
2. Se unge cu unt dreptunghiul si se impatureste. Partea stanga vine peste partea dreapta (sau invers). Se da la frigider 15-30 de minute, neacoperit. Se scoate si se intinde iar un dreptunghi, invers directiei in care ati intins data trecuta, iar se da la frigider
15-30 de minute. Operatiile se repeta pana se termina untul.

Umplutura

3. Se curata merele de coaja si cotor. Se imparte coca in 8 parti si se intind patrate, suficient de mari cit sa le acopere. Se pune in fiecare mar cate o lingurita de zahar si scortisoara . Se iau colturile opuse si se prind in varful marului, apoi se iau celalalte doua si se unesc, acoperind astfel marul.
4. Se pune in tava foaie de copt (pergament), apoi merele. Se coc la temperatura de 350°F, 35 minute, in cuptorul bine incins. Cand s-au rumenit sunt gata. Se pot incerca cu o furculita daca s-au copt merele. Depinde si de soiul de mere folosit.

Sugestii

Nu este obligatoriu sa „paziti” frigiderul, daca lasati chiar si doua ore intre operatii nu este nici o problema.

Daca merele nu sunt dulci o lingurita de zahar nu este suficienta, daca puneti mai mult tot sosul format o sa se imprastie in tava.



DORIS siINES
Credinta vede invizibilul, crede incredibilul si primeste de la Dumnezeu imposibilul!

POZE CU NOI

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Doris-Alina spune:

Fursecuri cu stafide

Ingrediente

250 g unt
250 g faina
250 g zahar
250 g stafide
3 oua
rom

Mod de preparare

1. Se curata stafidele de codite si se pun intr-o cana cu cateva linguri de rom. Daca nu va place romul lasati-le cu putina esenta de vanilie.
2. Se amesteca cu mixerul zaharul cu untul pana se fac ca o pasta, cateva minute. Se adauga ouale si faina. Se amesteca pana se omogenizeaza. Se pun si stafidele si se amesteca pana se repartizeaza in toata coca.
3. Se unge o tava de aragaz cu ulei si se tapeteaza cu faina. Se pun gramajoare cu o lingurita. Se coc la foc mic-mediu, 325°F 10-15 minute.

Pofta buna!


DORIS siINES
Credinta vede invizibilul, crede incredibilul si primeste de la Dumnezeu imposibilul!

POZE CU NOI

Mergi la inceput