suflu sistolic functional

suflu sistolic functional | Autor: malina_mircu

Link direct la acest mesaj

bb meu a avut rosu in gat si asa am ajuns la spital. acolo ne-a spus ca are un suflu. se pare ca era amplificat de febra. apoi am intrebat la dr de fam si ne-a zis ca da, el are un suflu sitolic functional, ca unii copii au asa ceva, dar nu este nimic grav.

dar totusi as vrea sa stiu ce inseamna. ma puteti ajuta?

pupici
Malina siDanutz (5 aprilie 2004) www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=35266" target="_blank"> povestea nasterii

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns xerxe spune:

Malina imi pare rau!
Medicul de fam este si pediatru? Cand mergeati cu el la consultatie nu a observat? La cine ai fost in pediatrie? Luminita mama alexutei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ginad spune:

Am o prietena si bebele ei a avut suflu sistolic care a trecut dupa cateva luni. Probabil nu ti-a spus de la inceput sa nu te ingrijorezi..stiind ca oricum dispare in timp. Unele valve se inchid mai greu, nu e nimic grav..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns szivarvany spune:

Uite aici: http://www.desprecopii.com/newsitem.asp?id=189

Eu zic sa nu te impacientezi daca nu e cazul. Mergi la un specialist cardiolog, faceti un ecodoppler. Si eu am avut (am) asa ceva, iar cand mi l-a depistat cardiologul aveam la activ ani buni de sport de performanta .

la voi !!!

Leoaicele Daria & Giulia (16.08.2004.)
"La vita e` una bataglia, la morte un`avventura"
http://community.webshots.com/user/giulia16

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns malina_mircu spune:

xerxe da dr mea este pediatru. si a spus ca stia ca are dar nu ne-a spus ca sa nu ne ingrijoram. oricum a veniti imediat acasa (tocmai ca sa nu intram in panica) si l-a consultat. a zis ca nu este nimic grav, ca unii copii au asa. si a zis ca abia se mai aude (la spital a fost amplificat de febra).
mamagiuliei meric pt articol ca nu gasisem.
ginad merci.


pupici
Malina siDanutz (5 aprilie 2004) www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=35266" target="_blank"> povestea nasterii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dede spune:

Cand am iesit din maternitate cu Matei, ni s-a spus ca totul este in regula. La consultul medicului de familie, s-a descoperit un suflu sistolic iar in urma echografiei cardiace, a fost diagnosticat cu Defect Septal Ventricular ( doua gaurele intr-un perete al inimii). La controlul de 2 luni, inimioara lui Matei era in regula, gaurelel astupandu-se de la sine.
Din ce am citit, in viata intrauterina, inimioara este formata initial dintr-o singura camera - pentru ca mai apoi, sa se formeze peretii si cele 4 camere. DSV este una dintre cele mai frecvente afectiuni la noi nascuti. In marea majoritate a cazurilor, trece de la sine, odata cu inaintarea in varsta.
Sfatul meu este sa incerci sa faci o echografie cardiaca (noi am facut la Budimex si la Fundeni, dar se face si in clinici particulare), ca sa stii care este situatia exacta. Apoi, regulat, e bine sa repeti aceste echografii, pentru a vedea evolutia in timp.
Noua ni s-a recomandat sa-i monitorizam cresterea ingreutate si sa corectam anemia cu fier Haussman.
Va doresc multa sanatate.
D.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Indra spune:

Poate te ajuta un raspuns de la un patzit... dar nespecialist...

Eu am nascut la 36 saptamini... la primul control pe care l-am facut cred ca avea Anisia mea 2 saptamini, mi s-a spus ca are suflu sistolic de gradul 6 ( adica mare, cica se auzea tare tare). Drept urmare am fost cu ea la spital i s-a facut o electrocardiograma ... era saracutza cit mina medicului.... si mi s-a spus ca in general la copii nascuti prematur si chiar nu numai la ei exista anumite gaurele in peretii inimioarei care in mod normal trebuiau sa se inchida pina in momentul nasterii, dar ca se vor inchide la marea majoritate in citeva luni.

Cert este ca pina la 6 luni s-a diminuat pina la disparitie... dar avind si antecedente in familie, la fiecare control pe care il facem doctora ei insista sa-i asculte mai mult inimioara..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns malina_mircu spune:

acum m-am lamurit si de ce ne-a mai intreabt dr daca ia fierul
se pare ca oricum suflul este f slab. o sa facem si o eco la un moment dat. oricum dr il asculta mereu la inimioara.

pupici
Malina siDanutz (5 aprilie 2004) www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=35266" target="_blank"> povestea nasterii

Mergi la inceput