Laparoscopia/aderente

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Monica-Elena spune:

Adelia da cautare cu google la HSG si hidrosalpinx. Dupa cate stiu eu asta inseamna ca pe trompa ta este un lichid. Nu stiu sa iti zic mai multe asta am citit cautand altceva odata pe net.
Nu este insa prea devreme ptr un alt fIV? Ai embrioni congelati? Daca nu nu e prea devreme sa te supui la o alta stimulra avand in vedere ca ovarele inca produc dupa stimularea pe cae ai avuto acuma.

Monica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adelia alin spune:

Am cautat pe Google,nu am gasit mare lucru,aproape nimic.Este adevarat,am pe trompa lichid,ea e oricum obturata in proportie de 75% dar legatura cu uterul este libera si medicul a zis ca e posibil ca lichidul din trompa sa se fi eliminat atunci cind am facut ET-ul si poate ca asta a afectat.A fost surprins ca nu am ramas insarcinata,mi-a zis ca eu eram unul din cazurile fericite unde sterilitatea era datorata trompelor numai,deoarece eu am mai ramas de doua ori insarcinata natural,sotul nu are nici o problema,analizele sint enervant de bune asa ca el era foarte optimist.
Pe 29 nov imi va veni ciclul,a doua zi voi face decapeptylul,si la alte 2 saptamini voi incepe cu follegonul.Daca e devreme nu stiu ce sa-ti spun....l-am intrebat,a zis ca e in regula,am avut deja un ciclu,nu am avut hiperstimulare....habar n-am mai departe.Eu fac ce zice el ca doar de-aia e medic...desi am vazut si medici mai nepriceputi.Apropos de asta,i-am aratat niste analize care le-am facut inainte de a pleca din tara,prin 2001,la Medicover si surpriza....unul dintre hormoni,prolactina mi se pare ,avea o valoare mare si el mi-a zis ca era normal sa fie asa pt ca nu se face niciodata in ziua in care am facut-o eu....si si atunci consultasem specialisti.
Asa ca sint in deruta totala,nu mai stiu cine are dreptate,nu mai stiu ce si cum e bine,cert e ca citind forumul am invatat destul de multe si probabil voi mai invata.
Va pup

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gianni spune:

Adelia,

In aceiasi situatie (hydrosalpinx) ma aflu si eu (sper, ca ma aflam...).
Primul FIV a esuat se pare (pt. ca cu certitudine , nu este..) din cauza lichidului...La mine , au vazut de la inceput lichidul si au vrut sa ma opereze, adica sa-mi scoata trompa cu lichid...dar datorita listelor mari de asteptare din Olanda (unde lucrez...)si din cauda unui FSH ridicat (deci cu riscul ca intru repede in menopauza),m-au lasat sa fac FIV-ul...esec...
Apoi, in 2004 in aprilie m-am operat (in Belgia, nu in Olanda , din aceleasi cauze -liste enorme de asteptare...), dar am refuzat sa-mi scoata trompa , ci doar sa mi-o deschida...desi stiam ca riscul de a se inchide si a se forma din nou acel lichid -exista...mare greseala...dar asta e , asta a fost hotarirea mea ! Am facut din nou un FIV ( cu un singur embrion!) si din nou esec...
Explicatia este ca acest lichid este otravitor pt.embrion,daca vei cauta pe internet vei gasi niste studii facute in America si Norvegia, prin care se urmaresc 2 grupuri de femei cu si fara hydrosalpinx , in orice caz , standard in orice tara, daca se observa hydrosalpinx , se opereaza s-apoi de abia se face FIV, daca acea trompa nu mai exista , asta nu inseamna SIGUR ca vom reusi data viitoare,dar sansa noastra de reusita creste putin...mi s-a explicat ...
Eu ,in orice caz, cred ca la anul imi v-oi 'scoate'trompa si de abia atunci am sa mai incerc...
Mult succes Adelia !

Catalina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CAMEEA spune:

Sunt nou venita, si doresc sa va spun ca si eu urmeaza sa fac o interventie Laparoscopica, la HSG mi-au iesit ambele trompe infundate, nu stiu de ce? la analize nu mi-a iesti Clamidya, dar este adevarat ca cu doi ani in urma am facut un chiuretaj la cerere.
As dori sa o intreb pe Bety la ce spital si cu se numeste doctorul cu care a facut intervetia, DACA ESTE DOCTORUL CARE CRED EU - AVAND IN VEDERE MATERIALUL ANEXT DE EA.As dori mai multe amanunte de la Bety daca se poate, d-ce imi este foarte frica.
adresa privata vali_micki@yahoo.com

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CAMEEA spune:

As dori mai multe amanunte, draga Bety, d-ce urmeaza sa fac o interventie LAPAROSCOPICA, cred ca este vorba de acelasi medic avand in vedere materialul anexat de tine. Imi este foarte frica. Poti sa imi dai mai multe amanunte? vali_micki@yahoo.com

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dedi spune:

[quote]Originally posted by bety

Operatia a decurs bine, mi-au descoperit aderente pe trompa stanga si mi-au desfundat trompa dreapta. Am facut si o perfuzie (permeabilitata 1) si acum sunt sub tratament, iar dupa ciclu (in decembrie) incep monitorizarea si respectiv inseminarile.


Buna Bety
in 20 oct. am facut si eu o operatie laparoscopica, avand aceleasi probleme ca si tine adica aderente si desfundarea trompei. Dr-ul meu mi-a zis ca sa incepem sa "prestam" doar in decembrie. Ti-e ti-a dat voie mai devreme sa mai devreme? Eu am fost cam ingrijorata din cauza asta, dar mi-a trecut si ma conformez.

Adela



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bety spune:

Adela, draga
Eu nu am cu cine sa prestez , pentru ca sotul meu este plecat pana prin aprilie 2005 iar in prezent sunt pusi la pastrare si congelati, pregatiti pentru 4 inseminari.
Ce este drept, pe biletul de externare scria 30 zile repaus fizic si sexual.
Te , Beatrice

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bety spune:

Cameea, materialul scris nu mai stiu pe unde l-am descoperit, pentru ca am cotrobait mult pe internet, vrand sa inteleg de unde imi apar crocobaurii de aderente si sa inteleg operatia, mai ales ca era a doua.
Eu m-am operat la Giulesti si doctorita mea este d-na Moisa. Nu te speria si ai incredere.
Te dulce si succes!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dedi spune:

bety
sa inteleg ca tu urmeaza sa faci insemninari (IAS) in perioada urmatoare? Medicul te-a sfatuit?


Adela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bety spune:

Da, Adela. In jur de 20.11 ar trebui sa-mi vina ciclul, iar la inceputul lui decembrie incep monitorizarea ovulatiei si o sa-mi fac, apoi prima inseminare. Sper sa dea Dumnezeu sa nu-mi mai apara nimic. Testele pentru chlamydie, ureaplasma, micoplasama mi-au iesit negative, toxoplasmoza nu am, iar eu nu am avut niciodata probleme de ovulatie, endometrul este OK (deci hormonal nu e cazul sa-mi fac probleme), iar testul postcoidal a fost perfect. Asa ca...
Beatrice

Mergi la inceput