Stiti vreun remediu pentru ureche infundata?

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Banti spune:

Ileana, conul ala arde cam 5-6 minute, ca arde incet. Fetita mea s-a speriat un pic la inceput, apoi mi-a cerut ea sa-i fac cind a vazut ce bine se simte. Este extraordinar de bun, scoate ceara foarte usor si copilul nu simte decit putina caldura. Chiar mi-a zis Irina in timp ce ardea conul "mami, simt ca mi s-a facut urechea usoara", si cind am vazut ce ceara avea...desi ii crat mereu urechiusele bine. Si pe tatal meu l-a ajutat mult, avea un dopd e ceara si mereu il durea urecehea.
Cind desfaci bucatica de ceara care se pune in ureche vei vedea ce e acolo :-) Trebuie sa tii conul drept si sa stea copilul culcat pe o parte pe perna. E un remediu antic si e super bun, pe mine m-a convis. Curata si impuritatile care nu se vad cu ochiul liber. Eu zic sa incerci si sa vezi ce bine este. Matei (2.9 ani) mi-a spus ca vrea sa ii fac si lui asa ca o sa-l testex si pe el cit de curind :-)

Ioana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Banti spune:

Poti sa incerci si cind doarme copilul dar sa nu se sperie de la senzatia de caldura. Trebuie sa-l tii tu cu mina conul ala ca sa nu cada. Pe cutie de obicei este o poza cu un copil care faca asta, deci ii poti spune ca toti copiii fac asa ca sa nu mai mearga la doctor sa ii scoata ceara altfel, ca doare mai tare :-)

Ioana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iileana spune:

Multumesc, Ioana, pentru lamuriri. Am sa-mi iau inima-n dinti si am sa incerc si eu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Androix spune:

Buna, Laura.
Si eu am avut otita, nasoala boala! La fel ca tine dupa ce am facut tratament cu antibiotic imi trecusera durerile, dar aveam in continuare urechea putin infundata si uneori cand imi era frig (eu am avut de craciun in 2003 deci iarna trecuta) ma si durea, mai putin e drept dar oricum. Ideea este ca urechea nu se vindecase complet si nu era deloc asa cum credeam eu, si anume ca voi ramane cu urechea infundata si sensibila la orice adiere de vant. Nu era deloc asa. Drept pentru care nu a durat decat cateva luni pana sa fac otita recurenta si sa ajung de data asta chiar la orelist. Pentru ca data trecuta urmasem tratamentul dat de medicul de familie. Tratament bun ce-i drept dar incomplet. Asa ca am ajuns la ORL si mi-a facut medicul un tratament LOCAL timp de cateva zile, tot cu antibiotic. Si de atunci nu am mai avut probleme cu urechea. Dupa spusele medicului locul s-a curatat foarte frumos si totul e in regula acum.
Deci eu iti recomand o vizita la medicul specialist. Sa nu se supere fetele pe mine dar si eu am bagat apa calda in ureche ca sa ajung apoi la medic si sa-mi spuna ca de-asta am avut durerile infioratoare pe care le-am avut. Pentru ca la otita nu se recomanda sa pui nici apa, nici ulei, nici altceva cald. Cam asta e treaba cu leacurile babesti. Mergi mai bine la ORL petru ca daca inca esti infundata e semn ca vindecarea nu este completa. Stiu ca este nasol pe la cozi, dar ce sa faci? Oricum eu am asteptat la rand doar prima zi, apoi in zilele urmatoare cand faceam tratament nu mai trebuia sa astept.
Sanatate multa!

Andreea
Life it's like a box of chocolates. You never know what you gonna get!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura T spune:

Ohhooo, ce de raspunsuri, sunteti niste dragute! Chiar deseara o sa incerc intai cu Bitter suedez si cu ulei de masline, sa vedem daca voi scapa de problema! Daca in cateva zile nu poi rezolva asa, voi recurge la Otocalm, daca nici asa, voi cauta conurile magice! Iar daca tot nu voi rezolva, ramane ideea lui Androix, adica sa merg la ORL (urasc asta, de aceea o las ca ultima varianta...)
Romaniaau, la mine nu e cazul de contraceptive, ca nu iau, am trompele legate dupa 2 cezariene, deci nu mai e cazul!
Mersi inca o data, va pup. O sa va dau de stire cum/daca am rezolvat-o!

Laura si bebitele: Bianca (5 ani si 5 luni) si Ramona (2 ani si 4 luni)
http://community.webshots.com/user/lauratenea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lavi02 spune:

Laura, si eu am avut urechile infundate si m-au durut foarte tare la coborat cu telecabina si fix pentru atata lucru m-am dus la ORL. Doctorita mi-e spus ca e o inflamatie a urechii interne si ca trece doar cu un antiinflamator. La tine s-ar putea sa fi ramas putin inflamat dupa otita. Dar doar ORL-istul care se pricepe sa se uite cu un spot luminos la tine in ureche poate sa-ti spuna ce e de fapt. Fiind dupa otita eu as inclina sa cred ca e vorba de un rest de inflamatie si nu de dop de ceara. In locul tau as merge direct la ORL-ist, n-am mai incerca cu leacurile, sa nu fac mai rau.

Foarte bune sfaturile cu conurile, am sa le incerc si eu!

Sanatate!

Mergi la inceput