Operatie - hernie de disc

Operatie - hernie de disc | Autor: nikomiko

Link direct la acest mesaj

Fetelor am o intrebare mare mare (mai multe intrebari de fapt).

O prietena de-a mea a fost la medic si i-a spus ca are hernie de disc. Din cate am inteles, nu poate fi trata, ci doar operata. Problema e ca ea locuieste in München si a vorbit si cu alti pacienti care au fost operati, dar din cate am inteles operatia nu a fost prea reusita, asa ca a trebuit repetata.
Asa ca restul pacientilor au indrumat-o la spitale romanesti. Din cate am inteles sunt 2 medici (dl. Costea Constantin - Timisoara si dl. Stefan Florian - Cluj) care fac astfel de operatii (poate mai sunt si altii, dar ea doar despre acestia doi a aflat).

Intrebarile mele ar fi:
- asa e cu boala asta? nu poate fi tratata?
- ce stiti despre acesti medici? ati fost careva operati de dumnealor?
- e posibil in München sa nu fie specialisti (adica daca fac o operatie, sa fie reusita de la inceput, sa nu trebuiasca repetata)?

Nico.

_______
"An eye for an eye makes a blind world" - Ghandi
www.unet.univie.ac.at/~a0307778

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns alinah spune:

Niko, eu sunt operata la 20 de ani, de 9 ani adica. M-am operat in Ro, la Spitalul Militar (Bucuresti), la dr. Cramer Emil. Si la Bagdasar sunt specialisti pe aceasta problema (dr. Exergian etc). Sunt bine, merg la schi, tenis...duc o viatza normala. Doar mai multa grija sa nu ridic greutati mari si sa nu fac miscari bruste.
Daca nu sunt probleme neurologice...pareza, parestezii, pierderea reflexelor nu se indica operatia, ci tratament plus gimnastica recuperatorie. Acum depinde si varsta prietenei tale, de cand dureaza afectiunea, cat de acuta e...samd. Tratamente....de la cele clasice cu antiinflamatoare....pana la rahie 3 zile repaus total si pana la terapii de "indreptat oasele". Au mai fost subiecte pe tema asta.

Cert e ca fara un RMN si fara examen amanuntit la neurochirurgie nu trebuie sa faca pasul. Nu cred ca in München nu sunt specialisti, ci fiecare om reactioneaza diferit la terapii si operatii. Plus perceptia este si ea diferita.




Poze Armin

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nikomiko spune:

Multumesc mult pt. raspuns, alinah!

Are 27 de ani, deci e tinerica tare inca :). Nu stiu exact de cand dureaza afectiunea :( - o sa o intreb.
O sa-i spun sa mai faca analize inainte de a se gandi la operatie.

Multumesc inca o data tare de raspuns!
Nico.

_
"An eye for an eye makes a blind world" - Ghandi
www.unet.univie.ac.at/~a0307778

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alina constantin spune:

Sotul meu are aceasta problema. Am descoperit-o de curand desi el avea manifestari de ceva timp (durere sau jena in zona lombara si amortirea cateodata a labei piciorului drept).
Lui Codrut nu i s-a recomandat inac operatie, ci fizioterapie, masaj si gimnastica medicala. Face si acupunctura. Toate astea de aproape 2 saptamani. I s-a recomandat repaus,nu face efortde nici un fel.
Rezultateleincep usor-usor sa apara...nu-i mai amorteste piciorul si nu-l mai doare, simte doar o jena.. are zile mai bune si mai putin bune.
Din cate am inteles de la medici si de la prietenii care s-au confruntat cu aceasta problema, operatia este ultima solutie si se face numai in cazul in care recuperarea nu mai are nici o sansa.
Pt. un diagnostic ft. fidel se recomanda sa faca RMN. Noi am facut doar un CT deocamdata (tomografie).
Mai multe infornatii gasesti in link-ul de mai jos.
http://www.nlm.nih.gov/medlineplus/ency/article/000442.htm
Multa sanatate!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andana spune:

Si sotul meu a fost operat acum patru ani. L-a operat dr.Frantescu (Timisoara). Inainte de operatie a fost foarte rau, cel putin ultimele trei luni abia se putea ridica din pat. Am facut si noi fizioterapie, dar fara nici un rezultat. Lui ii amortea piciorul pana la genunchi, avea dureri foarte mari, nu trecea o zi fara diclofenac. Acum este foarte bine. Nu spun ca nu-l mai doare din cand in cand, dar nu se compara cu ce a fost. La fel, nu are voie sa ridice greutati mari si sa faca miscari bruste. Exercitiul fizic recomandat dupa operatie a fost "datul cu matura". Si ne-a mai spus ca la ridicarea unui greutati se flexeaza genunchii si astfel se evita suprasolicitarea coloanei. Am fost la control cu el anul trecut si dr. a spus ca s-a refacut foarte bine. Mie sincer mi-a fost teama din cauza ca este masiv (1,98 m si 110 kg).

Multa sanatate prietenei tale!

Pupici,

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Vianne spune:

draga mea, am un prieten care a venit din state acum 2 ani sa faca aceasta operatie. el era rau de tot, in scaun cu rotile. s-a operat la spitalul militar din brasov la dr. dancescu. acum e f bine si nu are probleme. bineinteles ca se fereste sa care greutati prea mari...

multa sanatate

alina

Mergi la inceput