Toate forumurile Desprecopii.com: liste de discutii  Probleme legislative

dispensa pentru salariate gravide

Citeste acest subiect pe forumul nou apasand aici

Autor Subiectul precedent Subiect Subiectul urmator  

raluk
raluk


 Romania
Falticeni

132 Mesaje

Link direct la acest mesaj  Arata profilul  Trimite mesaj Yahoo lui raluk Adauga semn de carte la mesaj Trimite raluk un Mesaj Privat

dispensa pentru salariate gravide

cer lamuriri celor ce au citit oug96/2003
art.15-angajatorii au obligatia de a acorda salariatelor gravide dispensa pentru consultatii prenatale de maximum 16 ore lunare ,in cond prevazute la art 2,lit.f,in cazul in care investigatiile se pot efectua numai in timpul programului de lucru,fara diminuarea drepturilor salariale.
cu toate astea legea ma obliga sa anunt angajatorul in scris de starea mea si pe deasupra sa trec prin toate fazele de stabilire a riscului la locul de munca?
s-a confruntat cineva cu problema mea?
sefa mea zice ca tre sa parcurg toate etapele
si nu mi se pare normal
adica nu toate suntem gravide?
toate obligatiile angajatorului cad dac nu anunt scris?si anunt scris dar trebuie sa mi se faca expertiza locului de munca obligatoriu?
      (0 aproba) (0 dezaproba) |
AdaBB
AdaBB


 Romania, BUCURESTI
37 Mesaje
Link direct catre acest raspuns  Arata profilul Adauga semn de carte la raspuns Trimite AdaBB un Mesaj Privat
Nu m-am confruntat cu problema ta, dar daca nu anunti in scris nu ai nici un drept si deci nu-ti poti solicita drepturile. Chestia cu comisia de stabilire a conditiilor de lucru cred ca difera de la societate la societate, si nu cred ca ar trebui sa te ingrijoreze.Eu am o colega care este in 5 luni si si-a luat program redus de 6 ore, dar nimeni nu a comentat nimic (cu toate ca lucreaza la birou, conditii super, aer conditionat, etc. ; dar asa i-a recomandat medicul ei si la servici i-au aprobat fara discutii).
Eu am anuntat in scris tocmai pt. a beneficia, cand e cazul, de cateva ore pt. analize. Dar nu stiu exact cine trebuie sa-mi dea justificarea ca acele analize nu se pot face decat dimineata, cand o sa aflu o sa-ti spun!
NORME METODOLOGICE

de aplicare a prevederilor Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 96/2003

privind protectia maternitatii la locurile de muncaART. 1

Prezentele norme metodologice cuprind dispozitii in vederea aplicarii unitare a masurilor de protectie a maternitatii pentru femeile incadrate cu contract individual de munca sau functionari publici, denumite in continuare salariate, prevazute la art. 1 din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 96/2003 privind protectia maternitatii la locurile de munca, aprobata cu modificari si completari prin Legea nr. 25/2004, denumita in continuare ordonanta de urgenta.

ART. 2

In vederea aplicarii prevederilor ordonantei de urgenta se parcurg in mod obligatoriu urmatoarele etape:

a) salariata gravida efectueaza consultatii prenatale la medicul de familie si, dupa caz, la medicul specialist, in vederea atestarii starii sale fiziologice de graviditate, in conformitate cu art. 2 lit. c) din ordonanta de urgenta;

b) medicul de familie si/sau, dupa caz, medicul specialist completeaza Carnetul gravidei si Anexa pentru supravegherea medicala a gravidei si lauzei pentru atestarea fie a starii fiziologice de graviditate, fie a faptului ca salariata a nascut recent sau ca alapteaza, in conformitate cu Ordinul ministrului sanatatii nr. 12/2004 pentru adoptarea Protocolului privind Metodologia efectuarii consultatiei prenatale si a consultatiei postnatale, Carnetului gravidei si Anexei pentru supravegherea medicala a gravidei si lauzei, publicat in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 53 din 22 ianuarie 2004;

c) salariata instiinteaza angajatorul, depunand, in copie, Anexa pentru supravegherea medicala a gravidei si lauzei, completata corespunzator de medic, la compartimentul resurse umane din cadrul unitatii, insotita de o cerere scrisa care sa contina informatii referitoare la starea proprie de maternitate, in conformitate cu art. 2 lit. c)-e) din ordonanta de urgenta, si, dupa caz, solicitarea de a i se aplica masurile de protectie prevazute de aceasta;


Ada
Mergi la inceput
Siminna
Siminna


 Romania, Bucuresti
248 Mesaje
Link direct catre acest raspuns  Arata profilul  Trimite mesaj yahoo luiSiminna Adauga semn de carte la raspuns Trimite Siminna un Mesaj Privat
Draga Raluk,
eu am beneficiat de aceasta dispensa - fireste, a trebuit sa citesc si sa ma informez singurica. Tot ce am facut a fost sa atasez la cerere legea. Atit. Banuiesc ca este de bun simt sa atasezi si un bilet de la medic (generalist sau ginecolog) cum ca esti intr-adevar insarcinata. Restul, cu riscul si alte minuni....care e legatura?
Cele 16 ore maxim se refera fix la investigatiile de rutina pe care le face la medic orice gravida. Adica: ecografii (cind stai cu orele si astepti pe la usi pe la Municipal, luat analize, consultatii, etc) ....nu are nimic de-a face cu riscul maternal, sa ma ierti. Nu inteleg de ce trebuie sa complicam orice lucrusor in viata asta, fir-ar sa fie.
Eu zic ca daca atasezi cum ti-am spus: legea, o hirtiuta de la medic cum ca esti insarcinata si - de fiecare data - biletelul cu programarea - sint obligati sa-ti acorde aceasta dispensa.
succes
simina 33 saptamini
Mergi la inceput
  Subiectul precedent Subiect Subiectul urmator  
 Subiect inchis
Mergi la:
Forum DC © desprecopii.com - marca inregistrata La inceputul paginii
(c)
DESPRECOPII.COM - NAVIGARE
Preconceptie
Planificarea unui copil
Perioada conceptiei
Infertilitate
Ovulatie
Metode de tratare a infertilitatii
Conceperea unui copil sanatos
Alegerea sexului copilului
Adoptie
Sarcina
Sarcina la inceput
Calculul datei nasterii
Odiseea Sarcinii
Teste in sarcina
Nume de copii
Momente cheie in sarcina
Factori de risc in sarcina
Alimentatia in timpul sarcinii
Frumusete, sport si sex in sarcina
Pierderea sarcinii
Album: Miss Odiseea Sarcinii
Staruri+in+Odisee
Nastere
Pregatirea pentru nastere
Nasterea: modalitati si calmare a durerii
Pregatirea pentru nastere
Starea depresiva postpartum
Recuperarea mamei dupa nastere
Nasterea povestita de mamicile DC
Bebelusul 0-12 luni
Bine ai venit acasa!
Alaptarea bebelusului
Igiena & ingrijirea nou-nascutului
Sanatatea bebelusului
Dezvoltarea in primele 12 luni
Diversificarea si hranirea bebelusului
Bebelusii gemeni
Nou-nascutul: semne de ingrijorare
Copilul 1 - 3 ani
Bolile copilului intre 1-3 ani
Educatia unui copil inca bebelus
1-3 ani, varsta crizelor de independenta
Trecerea de la scutec la olita
Grafice de crestere
Dezvoltarea intelectuala intre 1-3 ani
Alimentatia intre 1-3 ani
Copilul 3 - 6 ani
Inteligenta emotionala a copilului
Educatia copilului intre 3-6 ani
Repere de dezvoltare fizica intre 3-6 ani
Sanatatea copilului intre 3-6 ani
Sportul intre 3-6 ani
Alegerea unui animalut de casa
Alimentatia copilului intre 3-6 ani
Copilul 6 - 10 ani
Repere de dezvoltare intre 6-10 ani
Sanatatea copilului intre 6-10 ani
Copilul de 7 ani
Copilul de 8 ani
Adolescentul
Pubertatea - pe intelesul parintilor
Scoala si notele
Sanatatea adolescentului
Dezvoltarea adolescentului
Siguranta copiilor pe internet
Utilitare: Calculatorul Ovulatiei | Calculul nasterii | Nume de copii | Dosarul bolilor | Doctorii raspund | Top 50 articole | Cele mai noi articole | Actiuni umanitare | Portalul taticilor | Viata de familie | Hai sa ne jucam | Concursuri | Carte de Bucate | Portalul Comunitatii Desprecopii | Galeriile Comunitatii | Toate Forumurile DC | Subiecte active | Mica Publicitate | Copilul tau pe coperta Revistei Desprecopii.com