catar otitular

catar otitular | Autor: delilu

Link direct la acest mesaj

Stie cineva ce inseamna asta? am fost la specialist cu fetita mea pentru ca are probleme cu nasul, are nasul infundat mereu, are vegetatii si mi-a zis ca are catar otitular. A avut inainte cu 3 saptamani otita, a luat isi antibiotic. Acum insa nu mi-a dat tratament decat Nurofen, picaturi pentru nas - Vibrocyl si sirop antihistaminic - Floridon.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Freia spune:

esti sigura ca asta a fost denumirea folosita? am cautat in toate cartile de medicina, pediatrie si dictionare medicale care le am prin casa si nu am gasit nimic.

si nici pe google nu gasesc

Freia si Alexa


http://community.webshots.com/user/freia_ro
http://community.webshots.com/user/freia_ro_capsunika

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AL spune:

Se foloseste "catar" pentru descrierea intensificarii secretiei unei mucoase, de ex, catar nazal, si inteleg ca fetita chiar prezinta acest simptom. E cava gresit cu "otitular"; poate medicul a zis rino-otic, cu referire la infalamatia nasului dar si a canalului otic (mai ales ca a avut si otita).
In orice caz, daca fetita repeta astfel de episoade (inflamatorii) poate ar fi bine sa rugati specialistul ORL sa-si exprime opinia pro/contra in functie de VARSTA copilului pentru tratamentul chirurgical al adenoiditei (mai popular vegetatii sau polipi).

Multa sanatate

Adriana-Luiza si Theo

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ionicutza spune:

CATÁR, cataruri, s.n. Inflamație acută sau cronică a mucoasei unui organ, adesea însoțită de secreție abundentă. – Din fr. catarrhe, lat. catarrhus. (DEX online)
Asa se explica si tratamentul cu Nurofen care este un antiinflamator . Ma gindesc ca antihistaminicul a fost dat pentru ca inflamatia este urmare a unei reactii alergice.

Cu "otitular" nu sunt in clar. Ar putea fi oticular?



Mergi la inceput