Alergie la intepatura de albine

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns thalia spune:

Sora mea , cand avea 19 ani a fost intepata in picior , mai bine zis a calcat pe o albina. In 5 minute i s-a facut rau si a avut prezenta de spirit sa nu se intinda pe pat /era singura acasa/ si a mers la dispensarul din comuna unde spre fericirea noastra medicul de tara inca nu plecase. Abia i-a spus ce a patit ca i s-a facut foarte rau cu caderi si ridicari de tensiune etc. Medicul i-a facut hirocortizon intravenos si nu stiu ce i-a mai dat si i-a cautat pe parintii nostri telefonic , fiindca foarte greu o putea mentine pe linia de plutire. dar a salvat-o. Asa a aflat sora mea ca e alergica . La varsta de 19 ani. I s-a spus sa poarte cu ea mereu intr-un saculet niste pilule antihistaminice pe care sa le ia la nevoie. O vreme le-a purtat . Nu stiu daca a mai muscat-o de atunci dar sa va povestesc eu ca aveam acum frica sa nu fie o treaba de familie si cand avea fiul meu 5 ani s-au intamplat urmatoarele.Eram undeva la 60 km de Oradea , la tara , pentru 2 zile . Intr-un gard, in teava de la gard traiau multe viespi. Iuliu se juca numai pe acolo , pana ce una l-a muscat. Eu am intrat in panica gandindu-ma ca daca se intampla sa fie si el alergic ...am incurcat-o. Si ce-am facut?De TOATE!!Am fugit in gradina si am luat o ceapa , am taiat-o in doua. Am stors cu toate tipetele de rigoare , locul unde intepase viespea, am frecat puternic cu jumatatea de ceapa si apoi am pus gheata frecand mereu locul.
Copilul nu a facut alergie, s-a umflat destul de putin si eu m-am linistit abia dupa vreo ora.

Dar sa va spun una de ris. Intr-o vara , am cumparat o trusa de serif , adica pistol , catuse , isigna etc. Iulian se juca afara in curte . Peste curtea noastra avem vita de vie. Deodata aud tipete ca din gura de sarpe . Ies in viteza si ce vad?
Iuliu sedea langa o teava care sprijinea via , cu mainile legate la spate, cu catusele puse, si tipa din gura de sarpe ca l-a intepat o albina de picior . Ce se intamplase?
El se juca singur de-a seriful , s-a arestat singur si s-a legat cu mainile la spate pe dupa stalp , moment in care o albina i s-a asezat pe un picior . Si el desteptul, cu celalat picior , pleosc a omorat albina, care inainte de as da duhul l-a intepat. Vreau sa va spun ca in marea viteza de a-l descatusa nu gaseam cheia nu stiam cum se deschid catusele, de altfel din plastic, asa ca le-am rupt moment in care copilul a inceput sa tipe ca muscat ...de sarpe ca de ce ii rup catusele...

Ufff!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns thalia spune:

Eu cred ca important este ca bunicii sa stie ce trebuie sa faca in primele momente.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Clopotzel spune:

Draga Cristina,
Sfatul meu este sa faceti testare. altfel nu ai cum sa stii daca copilul tau este alergic sau nu. Indiferent de mostenire.
Sa iti povestesc cazul meu, ca sa argumentez cele spuse.

Primul contact cu hymenopterele a fost la varsta de 6 ani cand m-am asezat pe o viespe. A dat batai de cap intepatura ptr ca a fost mult timp vanat locul si dureros. Pana aici nimic mai iesit din comun.

Urmatorul contact a fost la varsta de 9 ani, cand am calcat pe o albina, locul fiind chiar la degetul mic de la picior. In mai putin de 5 minute m-am "transformat" de nerecunoscut (nu cunosc denumirea medicala a simptomelor mele): nasul, urechi, limba intarite, ma sufocam ,friguri f mari...si pierderea cunostintei...asta din ce mi-au povestit altii. Stiu ca m-am trezit pe patul spitalului si tin minte ca eram cu perfuzii.
Norocul meu a fost ca eram la o cunostinta carea avea ceva studii medicale si si-a dat seama despre ce este vorba, ca este un soc anafilactic, mi-a strangulat piciorul si a chemat salvarea...altfel daca eram cine stie unde...azi eram ..ingeras... Ptr ca eu am simtit o mica intepatura in deget dar..nu s-a gandit nimeni ce a fost....
Ei...de acum au inceput bataile de cap...drumuri peste drumuri la Bucuresti, la Cantacuzino..la testari...am devenit studiu de caz ptr elevii doamnei prof. dr. alergolog Radu Jeana Rodica...
Ce a fost cel mai ciudat la mine ...nu aveam pe nimeni in tot neamul meu care sa aiba alergie. In schimb s-a observat o gena la tatal meu care poate dezvolta alergia la urmasi...etc...luni de zile de sperante..emotii..testari...cu gandul ca voi suporta desensibilizarea...interventii in afara tarii pentru procurarea vaccinului salvator...si dezamagire totala...corpul meu nu a suportat desensibilizarea cu acel vaccin. parintii mei au fost distrusi..ptr ca isi pusesera toate sperantele in acel vaccin.
Iar ca o precizare...in urma testelor eram alergica la mucegai, fan,praf,polen, intepaturi de hymenoptere, acarieni......iar la unele aveam +2.
Ca sa scurtez povestea: mi s-a facut o lista cu medicamente + garou care trebuie sa le port la mine zi de zi oriunde mergeam in cazul ca ma inteapa ceva sa intervin ...
Am umblat asa ani de zile pana la varsta de 19 ani, cand urma sa refac anumite teste la Bucuresti...iar surpriza...a fost de proportii...nu mai sunt alergica..Poate pare de necrezut (nici eu acum nu cred, desi analizele vorbesc)...doctorii au justificat prin schimbarile prin care trece corpul la pubertate, menstruatie...
Cu toate acestea pentru mine capitolul alergie nu s-a inchis, inca imi este teama, imi este teama cand aud/vad o albina...

De aceea eu cred ca cel mai bine este sa ii faci testari!
Multa sanatate!


Before judging somebody, walk a mile in his moccasins.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Clopotzel spune:

Thalia,
m-am amuzat de intamplarile cu "seriful"tau! Insa numai in pielea ta nu as fii vrut sa fiu cand s-au intamplat!



Before judging somebody, walk a mile in his moccasins.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dandria spune:

Si eu sunt fericita posesoare a unei bucati alergii la intepatura de albina, manifestata prin febra, frisoane, angioedem ( mi se umfla fata si ochii de arat ca testoasele ninja). Reactia la mine e tardiva, deci apare doar la cateva ore dupa producerea intepaturii. Singura modalitate de aparare e, asa cum s-a mai scris vad, injectia cu adrenalina (asta in cazul socului anafilactic, antihistaminele sunt pentru celelelte reactii, mai blande). Injectia cu adrenalina mi-am procurat-o si din Romania, dar numai pe baza de reteta de la medicul alergolog. E si destul de scumpa si din pacate expira cam la un an. In cazul in care un parinte este alergic, sansa ca si copilul sa fie este de 30%, daca ambii parinti sunt, sansele cresc la 60%. Sansele scad si daca a fost alaptat pana la cel putin noua luni. Sansele ca si copilul sa aiba aceeasi alergie sunt in general mici. Astfel, fiul meu este alergic la lactate. Alergia e o boala a sistemului imunitar, si nu se stie la contactul cu ce substanta, acesta o va "lua razna". Fiul meu are un an si noua luni si este in grija Cabinetului de Alergologie de la Children's Memorial Hospital, cel mai mare spital de copii din Midwest. Singurul si cel mai important lucru pe care il putem face e sa il ferim total de orice contact cu orice substanta care poate contine proteina din laptele de vaca.
Pentru Tudor, nu cred ca este o solutie testarea. In cazul acesteia, ar fi expus tocmai la veninul de albina, mi se pare un stres inutil pentru un copil de un an si patru luni, tocmai pentru ca am trecut prin asta. DACAceva se intampla, cel mai important ar fi a cei care il supravegheaza sa cheme de urgenta ambulanta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Clopotzel spune:

quote:
Pentru Tudor, nu cred ca este o solutie testarea. In cazul acesteia, ar fi expus tocmai la veninul de albina, mi se pare un stres inutil pentru un copil de un an si patru luni, tocmai pentru ca am trecut prin asta. DACAceva se intampla, cel mai important ar fi a cei care il supravegheaza sa cheme de urgenta ambulanta.


Da, intr-adevar are o varsta frageda Tudor. Insa un alergolog va stii ce si cum sa faca. Asa ca parerea mea este sa mearga la alergolog si sa vada ce este de facut.
Iar cu chematul de urgenta al ambulantei in cazul unei necesitati.........Daca doamne fereste faci un soc anafilactic..si nu ai trusa de urgenta (antihistaminic,adrenalina,garou..) la tine, sau nu stii de fapt ca copilul este alergic.....moare cu zile pana vine salvarea...La socul anafilactic fiecare minut care trece ..poate fi fatal.
Eu cand am fost intepata ultima data de albina, v-am spus care a fost norocul meu: ca eram cu cineva care si-a dat seama despre ce este vorba si in plus eram la 5 minute de spitalul de copii.

Cristina, pentru linistea voastra mergeti la un alergolog...nu te gandi ca testarea va insemna neaparat testarea obisnuita care se face pe antebrat. Mai sunt si alte analize (nu le stiu acum) de sange care pot spune despre starea copilului. Eu am facut asa ceva la Cantacuzino si la Medicover in Bucuresti, parca.

Before judging somebody, walk a mile in his moccasins.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristina_tudor spune:

Multumim tuturor pentru sfaturi.
Cat de curand vom merge la un medic specialist.
Intre timp ne vom inarma cu o trusa se interventie pt
orice eventualitate si vom face un "training" bunicilor .

Cristina, Tudor si tata


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns otau spune:

Eu sunt cam disperata in ceea ce priveste copilul. Asa ca pe langa muuuuulte alte chestii de care sunt speriata exista si aceasta frica de intepatura de albine. Asa ca, dat fiind ca mama unui prieten este medic alergolog m-am dus la ea cu copilul si i-am spus despre temerile mele. Ea mi-a spus urmatoarele lucruri (voi incerca sa le sintetizez ca sa fiu foarte explicita):
1. Daca pe copil nu l-a muscat niciodata o albina prin testele alergologice nu se poate detremina daca este sau nu alergic la veninul de albina.
2. I-am facut testele alergologice (se pun mai multe picaturi pe antebrat si su taie foarte putin cu o lama, astfel incat sa iasa un picut de sange).
Testele se fac pentru alergie la alimente (lapte, ou, carne) si pentru acarieni , praf si alte cateva chestii.
3. Este important si factorul ereditar. Pe mine m-a intrebat daca cineva din familie este alergic si la ce.
4. Voi sti cum va reactiona copilul la o intepatura de albina abia dupa ce-l va intepa. Chestia asta ma ingrozeste!
5. Ma linisteste faptul ca eu si sotul meu (de altfel si parintii nostri) am fost intepati de albine si viespi si nu am patit nimic.

Nu va spun ca atunci cand i-am facut testele lui Vladut (avea 5 ani, vara trecuta) aproape ca a lesinat de frica ca de durere nu avea de ce. Cand a vazut el ca ii curge putin sange sa cada jos si alta nu. L-au intins pe pat au deschis gemul sa intre aer, i-au dat apa! Nu va spun ca eu am slabit cateva kg

Aurora

Mergi la inceput