Cum ati nascut?

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns danamatcas spune:

eu am nascut prin cezariana, cu un medic de exceptie cun sunt sigura ca putini sunt in Romania. Nu am stat decat 2 ore cu bandaj pe operatie si nu am simtit nici o clipa faptul ca am o taietura pe corp. In plus de asta, poate n-o sa va vina sa credeti, dar nu am facut absolut nici o injectie(nici calmante, nici antibiotice, absolut nimic). Am un baietel de 9 luni, o dulceata, sanatos si foarte vesel. In ceea ce priveste nasterile in general, exista, in ambele situatii avantaje si dezavantaje. Si nasterea normala are destule riscuri(o infectie pe care copilul o poate contacta si care-i poate afecta globul ocular si alte feluri de infectii, riscul strangularii, si nu in ultimul rand faptul ca femeia ramane(dpdv al barbatului) tot femeie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns zaraza spune:

Am nascut vaginal, cu peridurala si inductori de travaliu, n-am simtit decat vreo 2 contractii si a fost o experienta de exceptie pe care as repeta-o oricand

Andreea si Sofiutza (19 iunie 2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns RELY27 spune:

Nici nu vreau sa imi amintesc.Am ajuns la termen fara sa fiu nevoita sa nasc mai devreme, asa ca medicul meu mi-a zis sa merg la spital in ziua sa de garda sa vedem ce facem.M-am internat sambata dimineata si pe la orele 21 au inceput contractiile care veneau la 3 minute.Totul a fost suportabil pana pe la ora 24 cand m-am hotarat sa il anunt pe medic ca am contractii.M-au dus in sala de travaliu si dupa ce mi-au administrat calciu am inceput sa am niste dureri de ma innebuneau.Bineinteles spre dimineata eram epuizata si de oboseala si de dureri, iar puiul meu nu mai vroia sa vina, simteam ca ceva nu este in regula cu bebe pt ca simteam dureri insuportabile si moasa ma asigura ca nu trebuia sa ma doara intre contractii asa tare.In fine am rugat-o sa cheme medicul ca nu mai puteam.Cand a venit l-am prin pe medic de picior, pe moasa de mana si le-am zis sa il scoata pe bebe afara cum vor ei ca eu altfel mor.Atunci au verificat inima copilului si s-au speriat pt ca bataile inimii scazusera la 70 de la 140, fapt pt care m-au dus f repede in sala de operatii.Deci m-am chinuit degeaba sa nasc normal pt ca nu s-a putut.Asa ca alta nastere normala nu mai vreau.
Mama lui Richy

Rely si Richi
http://pg.photos.yahoo.com/ph/aureliapopoviciu/album?.dir=/e3f2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Corina spune:

Am nascut prin cezariana ,in urgenta.Aveam deja 42 de saptamini,bebe era ok deci mi-au indus nasterea.Problema a fost ca eu aveam febra,bebe isi incetinea ritmul cardiac iar la sfirsit a facut kk in lichidul amniotic.Asta a fost momentul in care m-au dus direct in sala de operatii,mi-au pus masca pe fata si am adormit.Anna nu a respirat singura cind au scos-o,i s-a facut masaj cardiac si respiratie artificiala timp de 5 minute.Din fericire acum totul e ok,a crescut mare si e sanatoasa.
Eu nu am avut dureri,nici fire la exterior,m-am ridicat din pat a doua zi iar cicatricea nici nu se mai vede.

Corina si Anna nazdravana!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns forgm spune:

Am nascut prin cezariana pt. ca asa am vrut de la inceput. In final s-a dovedit a fi necesara pt. ca galushka mea nu a vrut sa se intoarca si a avut 4,5 kg. Nu am avut dureri mari dupa operatie, nu mi-au trebuit calmante si m-am refacut foarte repede. Data viitoare ( daca va exista ) tot asa o sa fac.
Stima tuturor care au curajul sa infrunte o nastere normala grea !!

Si in final vorba cuiva de mai sus..." totul se uita !"



<br><img src="http://lilypie.com/baby1/050212/1/16/0/+2" alt="Lilypie Baby Days" border="0" />

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns flor spune:

Eu cred ca am avut noroc de o nastere destul de usoara, dimineata m-am dus la spital, trecusera 10 zile de la termen si doctorul a hotarat sa declanseze nasterea. Toata ziua nu s-a intamplat nimic, nu am avut nici o contractie, sera pe la 10 au inceput contractiile, nu au fost asa dureroase, asa ca nu am mai apelat la epidurala, la 4,14 s-a nascut Anne-Marie.
Urez tuturor nastere usoara si bebici sanatosi!!!!
flor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Davidutza spune:

BUNA!

Exact cu un an in urma am nascut un baietel pe nume DAVID de 4 kg prin cezariana.
Motivele pentru care am ales cezariana(la recomandarea medicului) au fost:
-am avut desprindere de placenta chiar in ziua in care am nascut;
-eu eram mica in bazin, bebele era mare si ar fi putut fi afectat de un travaliu lung.
Nu am regretat alegerea facuta.In primele luni ma mai durea operatia cind stateam mult in picioare sau faceam efort dar acum dupa un an doar cind este frig imi amintesc ca am o operatie.

Mariana si DAVID(1 anisor)


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Roxana77 spune:

Eu am nascut prin cezarianu si nu-mi pare rau de alegerea facuta, tinand cont ca fetita mea a avut 4.100 kg.

Roxana si Maria ( ns.08.09.2003)

http://community.webshots.com/user/roxana77

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanaralu13@yahoo.com spune:

Buna ziua la toate.
Ma numesc Oana.Eu am nascut prin cezariana.Nu am putut normal.Intradevar,pentru cine poate e indicat normal.Eu aveam deja dilatatia2,dar cu tot cu pastila de contractii si cu injectie nu mi-au fost provocate contractiile.A trebuit sa intru la cezariana pt. ca depasisem deja 40 saptamani si aveam burta mate.Fetita mea s-a nascut pe 6.09.2002 la ora 12.30,cu o greutate de 3.600 g si cu apgarul 10.
A fost un moment deosebit cand am vazut-o.
Am fost anesteziata total.Mi-e frica de epidurala,si la Suceava nu se practicau.Durerile de dupa nu au fost f. mari,comparand cu femeile pe care le-am auzit urland,cele care nasteau normal si care se chinuiau.
Erau multe femei care aveau travalii de 12 ore si urlau intr-una.Psihicul meu era distrus.Poate si acest lucru nu a dus la provocarea contractiilor.
Da,erau si femei care nasteau repede,dar majoritatea trebuiau taiate jos.Se ridicau mai repede decat cele cu cezariene,dar unele aveau repercursiuni toata viata,mai ales cu iesitul la wc.
Dupa mine,acum dupa cezariana,eu consider ca e cea mai sigura pt. mama si copil in cazul in care o femeie nu poate naste normal.Nu merita sa se chinuie.
Si oricum,greul incepe cand ajungi acasa,cand incepi sa-ti cunosti puiul,sa descoperi secretul de a fi mama.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mephala30 spune:

Eu am nascut prin cezariana si totul a fost ok. No comment!

Carmen si Iustin(5 iunie 2004)
Album IUSTIN

Mergi la inceput