Semne ca se apropie nasterea

Semne ca se apropie nasterea | Autor: GratielaCristea

Link direct la acest mesaj

fetelor!
Am si eu o pentru voi.Care au fost primele semne ca "incepe spectacolul"?.Ce ati simtit,ce s-a intamplat,cam care este succesiunea evenimentelor? Eu sunt in 36 de saptamani si doamna doctor ne-a spus ca oricand se poate declansa nasterea si sunt un pic stresata.Ma gandesc cu groaza daca am sa realizez rapid ce se intampla.Sunt la prima sarcina si nu am avut nici un fel de probleme:greturi, pofte...asa ca nu prea stiu ce ma asteapta.
Astept sa-mi povestiti experientele voastre.
Sa va traiasca bb-ii, sa fie sanatosi si sa va bucurati de ei.


Gratiela&36 sapt.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Catan spune:

Gratiela eu am nascut de doua ori.Primele semne sint dureri de spate (asa ca la ciclu),-in ziua z,care se intensifica cu trecerea timpului.Acestea sint contractiile.Depinde de fiecare femeie cum le percepe.La mine la al doilea copil au fost f intense si cind am ajuns la spital aveam deja dilatatie 7.Am stiut ca sint cotractii din cauza durerilor mari de spate ,avind si dureri de burta.Nu am putut sa inchid un ochi toata noaptea.De la caz la caz se mai rupe si lichidul amniotic,eu n-am avut norocul"si sigur vei sti ca s-a apropiat clipa.Nu-ti faci ginduri de pe acum ,ca si mie dr -ul m-a speriat ca o sa nasc de la 35 de saptamini si am ramas pina la 40 de saptamini si 5 zile ,de credeam ca nu mai nascsi ma propusese ptr inducere.Iti urez o nastere usoara si bebe cumintel si sanatos.O sa vezi ca singura o sa-it dai seama de semnele de nastere ,care sitn f greu de trecut cu vederea.Te pup si-ti urez mult noroc si sanatate.

http://community.webshots.com/user/catya106

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sympa spune:

Gratiela....eu am nascut la 39 sapt si 2 zile...m-au luat contractiile (care la mine erau asa ca niste dureri de burta) de dimineata..erau cam la 10 minute. Am dat telefon la spital si doctora mi-a zis ca daca nu sunt la 5 minute sau mai putin s anu merg la spital ca ma intoarce inapoi acasa.Asa ca....am stat pana pe la 4;30 cand n-am mai putut..ma durea tare si aveam contractiile cam la 5 minute. Pana am ajuns la spital erau deja la 3 minute si eram dilatata 9.5.Nu-mi venea sa cred cand mi-a zis doctorul ce dilatatie aveam.Eu tot strigam pe-acolo ca vreau epidurala..si el mi-a zis ca o face degeaba ca dureri mai mari decat cele pe care le aveam nu pot avea. Asa ca la 7;15 am nascut-o pe Andrea, care acum are 7 luni.A fost destul de repede ..si sincer, cred ca daca as mai fi stat acasa putin nu mai eram in stare sa ajung la spital decat poate cu salvarea. poate la tine sa intervina altele din care sa-ti dai seama..sa ti se rupa apa de exemplu....Si altceva...de dimineata am inceput sa elimin dopul care era cu cateva firisoare de sange prin el..lucru care m-a speriat, dar sa stii ca este normal.Eu nu stiam.
iti doresc nastere usoara si toate cele bune

http://community.webshots.com/user/sympa200
http://community.webshots.com/user/sympa2000
http://community.webshots.com/user/sympa20

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Eryka spune:

Eu nu pot sa-ti dau inca sfaturi ,caci si eu sunt to in asteptari.Am avut termenul pe 25 Mai iar de atunci tot sper de pe o zi pe alta sa nasc si eu.Dureri de spate asa mai ca la ciclu sau mici intepaturi am tot avut inca de acu vreo 2 saptamani.Ma iau si iar ma lasa.Si minunea tot nu mi sa intamplat.Si pe mine ma pusese doctorul pe jar inca de la 37 de saptamani,cum ca bebe este coborata si ca pot sa ma astept sa nasc de pe o zi pe alta . Si uite-ma acum trecuat in 40 de sapt si 4 zile iar eu nu am inca nici un semn ca ar urma sa nasc.

Ce sa-ti spun?Incearca totusi sa-ti urmaresti dopul gelatinos ,eu nici pe asta inca nu l-am gasit.dar poate tu ai mai mult noroc.Oricum stai linistita ca mai ai vreo 2 saptamani bune.
Iti doresc o nastre usoara si un bebe sanatos.


Eryka & sufletica din burtica(40,4 sapt.)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sympa spune:

Erika..nastere usoara si tie....

http://community.webshots.com/user/sympa200
http://community.webshots.com/user/sympa2000
http://community.webshots.com/user/sympa20

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cristina_C spune:

Atentie, exista si alarme false! Eu am avut una pe la 37 de saptamani, m-am dus la spital si m-au trimis inapoi acasa, se pare ca a fost doar autosugestie, se mai intampla. Ma gandeam tot timpul ca pot sa nasc dintr-o clipa in alta si am avut niste contractiii dureroase, dar false. De nascut am nascut pe bune la 40 de saptamani si 3 zile.
Gratiela, Erika, nastere usoara!


Cristina
http://www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Cristina_C

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Roxana_G spune:

Eu am nascut la 40 sapt si o zi. Avand in vedere ca au inceput contractiile chiar in timpul noptii pot spune ca am nascut fix la DPN.

Nu am avut nici un semn in prealabil, chiar cu o zi inainte am fost la control si am discutat o posibila inducere. Nu am vazut dopul, nu am avut dureri. Pur si simplu am simtit contractiile. La inceput neregulate si slabe, incat nu eram sigura ca nu sunt false. Asa ca am continuat sa stau la chat pana am fost atentionata ca ma vaiet fix la 5 minute. Uite asa m-am decis sa il sun pe doctor si peste 5 ore imi vedeam bebelusul.

Rox si BB Alexandra Maria (10.02.2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Banti spune:

Eu pe fetita am nascut-o la 39 de saptamini si mi s-a rupt apa brusc, iar inainte de asta, cu vreo 2 ore, am vazut dopul gelatinos. Pe baiat l-am nascut la fix 40 de saptamini, am avut uasoare dureri de burta cu o zi inainte de nastere (ca la menstruatie) si tot asa, brusc, mi s-a rupt apa si am fugit la spital. Contractiile au aparut dupa ceve vreme, nu imediat.
Succes la nastere!

Ioana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kjmami spune:

la mine a fost mai ciudat
pe 18 ianuarie 2003 la botezul nepotelului meu am avut contractii foarte puternice si totushi cand am ajun acasa m-au trecut....m-am dus la spital hotarata sa nasc pe 24 ian ..la 11:00 m-a controlat doctorul.si (deshi zice ca doamne fereste) mi-a rupty membranele...si m-a trimis in pat zicand...in curand o sa inceapa contractiile ...dupa exact 11 min au inceput....slabe dar erau.....la 17:20 dupa masa am nascut ...mie mi se pare ca nasterea a fost super ushoara///:) nu am vzut nici un dop gelatinos..am nascut la 38 de saptamani si 3 zile

succes fetelor..nstere ushoara si bebi dulci si sanatoshi!
kj mami si dani


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns butterfly spune:

Nu exista o succesiune clara, predefinita a evenimentelor. Iar medicina nu e o stiinta...
Anumite lucruri te trimit urgent la spital (de ex ruperea membranelor). In plus la prima nastere lucrurile nu ar trebui sa evolueze asa rapid dar exista si exceptii, fetele au povestit.
Si eu sunt tare derutata. Contractii am din trimestrul doi, adesea dureroase, si le tratez cu antispastice. In saptamina 30 am avut o seara cu contractii la 5 minute (timp de 2 ore), dureroase, care apoi au disparut treptat. Am observat in ultima vreme ca contractiile au devenit mai dureroase si mai lungi. Aproape zilnic mi se intimpla sa am chiar 2-3 in decurs de 30 minute. Cu dureri de spate, cu tot tacimul... Nu mi-am sunat niciodata ginecologul, cred ca il zapaceam pina acum daca o faceam de fiecare data sau as fi stat mai tot timpul internata. M-a examinat o data chiar in timpul unei serii de contractii care m-au apucat in fata cabinetului dupa o lunga asteptare dar bebe nu se pozitionase, se simtea spatiu intre capul lui si osul pubian. Am avut si perioade bune, m-am obisnuit si cu contractiile... Mi-e neclar cum voi recunoaste travaliul - daca nu pierd dopul sau nu se rup membranele - tare mi-e teama sa nu ajung in ultimul moment la spital si adio epidurala!
Doamne ajuta si nastere usoara, bebei sanatosi tuturor burticilor!

http://community.webshots.com/user/fluturas1976
Florina 28 ani, berbec, 36 sapt cu baietzel
Dr Badiu - Sp Universitar,DPN 27 iunie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Babee spune:

eu am avut joia niste dureri de burtica, m-am si agitat mult(cumparaturi, condus etc) si seara simteam o apasare.Merg sa dorm si ma trezesc dimineata la 3si 20 ca trebuie s-ajung urgent la baie.cand ma intorc rau rau, durea de nu-mi dadeam seama ce mi se intampla.Ma uit la ceas, in nici 5 minute fusesera 2 contractii.dau sa ma dau jos din pat se rupe apa.Sunam repede salvarea, vine, ma ia..in urlete si dureri ajung si la 6:26 s-a nascut minunea noastra Phillip.deci multe semne nu pot spune ca au fost, s-a grabit bebele-simtea el ca trebuie sa vina(si partea comica, martea ce urma eram prigramata la cezariana-asa ca am nascut natural, ca s-a grabit).
Nastere usoara ca a mea-si rapida chiar!

'Fiecare dintre noi este un inger cu o singura aripa.Si nu putem zbura decat imbratisandu-ne unul pe celalalt.'

http://www.unet.univie.ac.at/~a0209879/botez.html
Iubi si Phillip (6.02.2004)

Mergi la inceput