anti-cardiolipin si anti-fosfolipidic

anti-cardiolipin si anti-fosfolipidic | Autor: mina

Link direct la acest mesaj

Salut!

Ma poate ajuta cineva cu informatii despre acesti anticorpi? Mi-au iesit la analize ambele la nivelul 27 (normal e mai mic de 20).

Ce e cu acesti anticorpi, ce boli provoaca (sau ce boli indica prezenta lor)? Singurele simptome ce le am sunt niste dureri de cap.

Sunt gravidutza in 21 saptamani si as vrea sa stiu cum e afectat puiul meu si bunul mers al sarcinii.

Va multumesc anticipat, tare m-ar ajuta niste informatii in plus, pana ajung sa discut in detaliu cu medicul ce-mi supravegheaza sarcina.

Mina

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns BESTUTZA spune:

Draga Mina ,
Vorbeste intai cu medicul si vezi ce spune!Ideal este sa ai un medic foarte bun care sa stie de sindromul antifosfolipidic si sa te urmareasca cu atentie!E foarte important sa stie! Eu am fost la unul care nu pre stia mai nimic de acesti anticorpi! Si mie mi-au fost descoperiti acesti anticorpi si dupa un an de zile am citit un articol scris de Daniela Bartos in care se spune ca poti avea acesti anticorpi si sa nu ai nici un simptom, adica esti un bolnav asimptomatic! Vobeste cu doctorul tau si vezi ce spune si mai tinem legatura! Sper sa vada si fetele subiectul a mai fost discutat si o sa-ti raspunda!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mina spune:

Multumesc de raspuns Bestutza!

Asa am facut, am discutat aseara cu medicul, care are experienta in tratarea sindromului antifofolipidic si mi-a inspirat incredere.
La mine valorile sunt destul de mici, pericolul de avort spontan a trecut in mare masura, si in continuare trebuie sa am grija si sa stau sub supraveghere.

Se pare ca sunt f putini medicii care se pricep la acest sindrom. Eu am dureri de cap de ani de zile (nu f dese, la 2-3 luni) si abia acum s-a pus diagnosticul de sindrom antifosfolipidic.

Tu cu ce anticoagulant ete tratezi?

Pupici

Mina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monip spune:

Mina, poti sa-mi spui si mie la ce doctor te duci tu care e specialist in sindromul antifosfolipidic?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns BESTUTZA spune:

Salut! Eu deocamdata nu iau nimic !La mine e ceva tare ciudat!Nici nu stiu cum sa-l interpretez! Ciudat rau!Mi-au fost descoperiti anticorpii anticardiolipina facandu-mi-se porniind de la niste analize obisnuite a caror valoare era putin peste cea normala: bilirubina putin crescuta, scapari de prteine in urina ( proteina care ulterior nu a mai aparut desi analiza am facut-o in disperare la Medicover si Cantacuzino) sideremie ( care iarasi nu a mai aparut) si cam atat...Medicul de familie, foarte scrupulos m-a bagat in niste focuri 3,3!!Oricum am tras o sperietura vreo cateva luni( sperietura care mai revine si acum in vizita dar salasluieste putin:) )dupa care am mers la dr.Turculet la Pol. Batistei si mi-a dat un teanc de analize printre care si ceva anticorpi anti- ASMA pozitiv , antimitocondrie-negativ si anti -cardiolipin (25)!Cand am fost la ginecolog pentru bb (dr.Alexandru Anca de la Municipal) si i-am spus de cardiolipin m-a trimis la Fundeni sa fac anticoagulantul lupic care a iesit pozitiv in octombrie negativ in ianuarie ( dupa ce am tinut un regim din care am exclus canea, zaharul si cam tt ce e sintetic) si iarasi pozitiv in martie cand am avut o perioada foarte agitata! Adevarul e ca durerile de cap le am si eu de mic copil, dureri care s-au accentuat in perioada pubertatii( atunci am pus ochelari) si care s-au atenuat foarte mult dupa aceea!Acum sunt rare si atunci cand sunt obosita! Probabil ca sunt un pic inconstienta dar nu am inceput tratamentul cu ThromboAss inca desi mi-a fost recomandat...Acum sunt in perioda in care trebuie sa ma duc sa vorbesc cu ginecologul si apoi sa vedem!Mi se pare cam aiurea sa incep sa iau aspirina acum asa...Dar ceea ce iti spuneam ca e ciudat este ca eu mi-am facut aPTT-ul si la Medicover si de fiecare data iese absolut normal 28 secunde ,29,5 sec. iar max e 40sec iar la Fundeni tot timpul a iesit ridicat peste 4osec (44)!!!!!Eu am fost la mai multi doctori si toti au zis ca primul lucru care se ia in consideratie este coagulograma, timpul Quick INR si la mine tot timpul astea, (la analizele facute la Medicover) sunt bune! Asta-i marea ciudatenie!Toate investigatiile de care ti-am spus se fac pornind del o coagulograma cu valori crescute!Oricum mai studiez problema si mai vorbim!Pupici!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monip spune:

Bestutzo hai ca putem sa ne luam de mana! Si mie mi s-a pus de curand diagnosticul de APS pozitiv (adica am sindrom antifosfolipidic )pe baza unor analize facute la Fundeni care au dat niste rezultate foarte ciudate ...de ex prima oara anticoagulantul lupic mi-a iesit 41 sec ( si limita cica e vreo 40), iar a 2-a oara mi-a iesit 139 sec, asta la interval de 6 saptamani.Am fost la 2 medici cica f. mari specialisti in probleme de colagen ( tot ei stiu ce-i aia) care nici n-au clipit cand s-au uitat pe analize si mi-au zis ca sigur e ApS pozitiv, etc, etc.Mi-au dat ThromboAss sau Aspenter(aspirina de 75 mg) zilnic, pe care deja am inceput sa le iau.Eu nu aveam nici un fel de simptome inainte si nici acum nu simt nimic.Mai trist e ca in timpul sarcinii mi-au zis ca cica trebuie in fiecare zi sa-ti faci injectii cu anticoagulant si sa-ti repeti analizele f. des - ca altfel cica moare bebe-ul, ceea ce e f f deprimant. Si hai sa fim seriosi,ginecologii nu se pricep la asa ceva, chiar daca stiu ca exista.
Tratament usor,
Moni

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns BESTUTZA spune:

O intreag tevatura! Nu e prea bine ca stau in inconstienta, dar deocamdata experimentez ceva! Ma rog unii scrupulosi ar zice ca o fac pe pielea mea!Asa e, dar mi-ar fi asa nu stiu cum sa stiu ca nu am incercat tot ceea ce e posibil! Ceva in sufletul meu spune ca va fi bine! Traba cu bb-ii e cat se poate de serioasa !Ar fi pacat sa treci prin experiente traumatizante! Dr.Turculet de la Batistei,specialist pe colagenoze si un medic foarte bun, a spus sa stau linistita ca nici nu se pune problema unei colageoze!Mi-a mai dat ceva investigatii la Cantacuzino, pe care nu le-am mai facut pentru ca ma depasesc financiar momentan dar pe care sper ca le voi face!
Intr-adevar SAFL-ul asta fluctueaza asa mi s-spus si mie eu am avut ( 61 sec, normal, 93 sec)!Tot cea ce stiu din definitiile date sindromului este ca este o boala autoimuna neinflamatorie fata de bolile de colagen care sunt inflamatorii! Ma rog chestii complicate !Totusi din ceea ce am citit eu o concluzie merita retinuta: aceea ca 30% din bolnavii cu lupus au acest sindrom si de la chestia asta sindromul se mai nueste si lupus anticoagulant!
Deci e clar e undeva la granita colagenozelor! Dr.Balanescu de la Spitalul Sf.Maria chiar mi-a zis si ea sa stau linistita caci nu e vorba DEOCAMDATA de nici o colagenoza!Medicul de familie "mai experimentat" mi-a zis ca :" este o colagenoza dar nu stim care!!!!!!"Deci iti inchipui! "Ceridudini pe toate fronturile!!"Valtoare, haos,ameteala! Si chiar daca ar sti ca este colagenoza au ba, tot tratament specific de vindecare nu exista! Toti doctorii te trateaza simptomatic!Adica apare ceva in neregula: pete, basici, dureri, pac predinson!Asta e tratament general pentru autoimune!
Asa ca daca DoamneDoamne a m-a tinut asa mai stau nitelus !Dar la chestia cu bb-ii nu e de gluma si trebuie sa te tratezi cu seriozitate!Deci eu sunt pregatita sa incep si acele minunate injectii cu Clexane daca se intampla si la mine !Deocamdata incerc sa scot zaharul total din alimentatie!Am observat eu ca nu prea face bine !Mierea e de baza!Oricum mai scap in cate o prajitura!Greu e cu iesirile si intalnirile dar speram ca se rezolva!Mai vorbim si facem banuitilor" Pupicilici la toti!

Mergi la inceput