Primul an de casnicie

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Chuny spune:

Da, sinceritatea e foarte importanta. Si mai ales la lucruri marunte pt ca la un momentdat astea fac paharul plin. Insa fara sa devina o manie. Daca de la început se stabilesc mici reguli dragutze de convietuire cred ca totul e mai usor.

Sibylle

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns slakje spune:

ei....a prajeala mai mirosi daca gatesti, te speli, nu-i problema....
eu cred ca e o scuza idioata asta cu mirositul a mancare, hai sa zicem daca ar fi fost vorba despre miros de tigara cand unul dintre soti e nefumator as mai zice....dar la faza cu mirositul a cartofi prajiti...foarte urat...nici vorba de iubire in cazul ala.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Calatorul spune:

quote:
Originally posted by casandra

Mie mi-a zis o prietena, ceva mai coapta, inainte de a ma casatori, ca primul si al zecelea an de casnicie sunt cei mai grei. Primul, anul de acomodare, in care realizezi ca ai mai multe responsabilitati, ti-e teama ca ti-ai pierdut libertatea, sa nu ajungi sub papuc,... Al zecelea, te gandesti ca poate e timpul sa rupi monotonia, sa arati ca inca mai ai farmec pentru ceilalti,...
De primul an am trecut, ne apropriem de al zecelea....
Primul a fost tare greu, nu l-as mai retrai pentru nimic in lume, dar am supravietuit.


Primul an am supravetuit foarte usor insa din pacate al zecelea e foarte greu. Si in plus mai suntem la varsta de 30.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns coral spune:

Se intimpla ca relatii sa se destrame, cei mai buni prieteni, dupa o studentie amarita, au gasit joburi frumoase, casa, masina, bebe.
Intr-o seara il invita la o cafea o colega de srviciu, suna nevasta sa o invite si pe ea, refuza ca-i obosita. Pisica neagra, ziua chioara sau ce vreti, in seara aia s-a pornit o alta casnicie. 7 ani de casnicie si inca 6 inainte au zburat pe malul Bahluiului. Nu este nici mai frumoasa nici mai bogata, dar pentru el a rasarit soarele.
Dragoste mare, un copil reusit, planuri pt bebe II, prima si ultima cearta din toata casnicia, o palma si divortul. Acum o baladesc amindoi intre relatii nereusite, cind sunt impreuna se aprinde iar vilvataia, dar nu trec peste mindrie, iar cele 2 bunici sunt fericite ca au avut dreptate.
S-au cunoscut in tren acum 24 ani, ea venea de la spital, are cancer de 24 ani, au un baiat superb de 17 de ani si sunt cea mai fericita pereche. Imi amintesc cum venea la noi si se intreba cum sa se desparta de el si sa ii spuna diagnosticul, avea 19 ani. Cind s-au casatorit el stia ca ea mai poate trai un an sau o viata...
La noi primul an a fost frumos si tot continua de 10 ani. Inainte au fost 5 ani cu suisuri si coborisuri. Sper sa imbatrinim impreuna si sa fie fericit o viata cu mine.
Sotul meu a ramas cu o imagine: in Cel mai iubit dintre paminteni Matilda ii reproseaza lui petrini ca miroase urit in momentul cind relatia s-a destramat.
Viata nu are numai linii drepte, sa ne bucuram de ce avem.


There is a difference between knowing the path and walking the path.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ellaalba spune:

Coral ai mare dreptate...asa e viata! Unii castiga si altii pierd. Dureros e sa pierzi ceea ce tu simti ca e pentru tine, al tau! Dar, pana la urma, de asta viata e minunata. Fara durere nu mai stim ce e fericirea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anca Wish spune:

As numi primul an al casniciei mele ca fiind critic.
Dupa 4 ani de stat singura si obisnuita ca el sa vina dar sa si plece , deodata acest lucru nu se mai intampla.
Ma enerva fiecare soseata aruncata fiecare lucru care nu mai era acolo unde il pusesem eu, tot felul de lucruri fara prea mare importanta dar care ma agasau.
Incet, incet lucrurile s-au asezat. Am mai lasat de la mine, a mai lasat de la el iar certurile furtunoase s-au transformat in discutii cu decibeli scazuti.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ellaalba spune:

Anca pai cam asta e esenta! Primul an de casnicie e cel in care se fixeaza limite. Limite ale compromisului...fiecare isi testeaza posibilitatile de a fi "pentru celalalt".
Sa avem fiecare intelepciunea de a nu strica o legatura deja facuta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andreutza spune:

Noi am facut marele pas la implinirea a 10 ani de relatie neintrerupta. Acum, dupa 13 ani si 3 de casatorie, pot spune ca primul an de casnicie a fost mai greu decat ma asteptam, dupa 10 ani. Dar am trecut de el. Si, desi uneori ne-a mirosit parul, sau ne-am culcat obositi sau nespalati pe dinti, nu a fost o rascruce in viata noastra. De felul nostru suntem doua caractere puternice si ne certam des din lucruri marunte. Dar asta este piperul vietii noastre. Dragostea inseamna mult mai mult decat mirosul parului. Eu stiu ca astea sunt niste "scuze" pentru ca sa scapi repede de cineva. E o prostie. Poate doar aveau impresia ca se iubesc. In aceasta situatie, mai bine se despart acum.
Cu drag,


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andreutza spune:

Cat despre al zecelea an...Am sperante! Si, oricum mai este pana atunci. Poate uit si scap si de grija asta. Noi vom avea 34-35 de ani. Brrr...Ce varsta critica!


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CRIXIA spune:

Primul an de casnicie este cel in care se "stabilesc legile". Eu am reusit cam 80% din acest lucru. Toate bune si frumoase pana la aparitia bebelusului. Acum eu fac altceva decat pana acum, servici, menaj, gatit - am un bb care-mi ocupa foarte mult timp.... si de aici mulca de lamurire cu domnu' care are impresia ca daca stai acasa stai degeaba. Pentru asta ii doresc sotului meu ca intr-o viata urmatoare( daca este posibil)sa fie femeie cu mai multi copii si cu un sot asa cum este el. Si pe deasupra sa-si mai aduca aminte si de mine.

CriXia

Mergi la inceput