Avortul

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns lia popescu spune:

Cred ca orice femeie care face o ecografie in timpul sarcinii si vede cu ochii ei embrionul se va gandi de 10 ori mai mult inainte de a decide daca este sau nu cazul sa pastreze sarcina. Oricum cred ca ea este cea mai in masura sa hotareasca ce are de gand. Decat sa aduci pe lume un copil pe care nu il doresti sau caruia nu ai prea multe sa-i oferi, mai bine renunti la sarcina. Sunt multe de discutat daca este sau nu o crima avortul, dar cand vad atatia copii maltratati, malnutriti, neiubiti, ma intreb daca nu ar fi fost mai bine ca acestia sa nu se fi nascut. Oare ei ce ar alege?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iris77 spune:

subiectul acesta este unul destul de delicat si mai presus de atat si unul foarte controversat.Parerile sunt impartite, eu spre exemplu nu sunt de acord cu avortul,insa uneori si adaug din pacate este necesar. Nu spun toate acestea din proprie experienta deoarece pana in prezent nu am ramas niciodata insarcinata, asa ca... Dar incerc sa ma pun in situatia unei tinere care a fost violata sau al unei tinere care afla ca viitorul copil sufera de o maladie foarte grava.dOAMNE FERESTE...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cataghe spune:

Eu nu stiu sa raspund la intrebare... sincer, nu stiu. Inclin sa cred ca da, e o crima...
Dar daca tot se discuta subiectul, vreau si eu parerea voastra: daca avortul e o crima, medicul care face avortul (manopera in sine) ce e? Criminal... complice?... Asta ma preocupa pe mine pentru ca eu ca rezidenta de ginecologie am fost si sunt nevoita sa fac avorturi. Si nu pot sa zic ca dorm bine noaptea... desi eu personal nu am recurs la avort chiar daca sarcina a fost total neprogramata, poate "nu era momentul", etc. Am considerat ca trebuie sa-mi asum responsabilitatea si nu regret, am un copil dulce si cred ca sint o mamica tinara. In acelasi timp insa, daca acum as avea o sarcina nedorita recunosc ca nu stiu ce as face, sa ma fereasca bunul Dumnezeu de o asemenea intimplare!

Deci... care e parerea voastra in legatura cu medicii?

Multumesc,

Catalina.

This is the first day of the rest of my life!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Julie spune:

quote:
Originally posted by cataghe

Dar daca tot se discuta subiectul, vreau si eu parerea voastra: daca avortul e o crima, medicul care face avortul (manopera in sine) ce e? Criminal... complice?...


Acum cativa ani am vazut filmul acela, "Three Women" parca se numea, un film alcatuit din trei episoade, pe trei "epoci" diferite, in care era dezbatuta problema avorturilor. Primul episod o avea ca protagonista pe Demi Moore, al doilea pe Sissy Spacek si al treilea pe Cher, in rolul unui medic ginecolog care facea intreruperi de sarcina.
Probabil ca filmul in cauza e unul care face propaganda in sensul libertatii de a alege, insa (si) prin perspectiva acestui film, eu personal nu pot acuza un medic care "executa" avorturi - de crima.

PS
Nu am avut nici un avort in viata mea, am avut o singura sarcina care e acum baiatul meu de sapte ani:)))), am avut candva "revelatia" ca a recurge la avort trebuie sa fie o chestie extrem de dificila, pshihologic vorbind, si chiar m-am jurat atunci ca eu nu voi recurge vreodata la asa ceva.
Si cu toate acestea NU pot spune ca avortul e o crima si ca medicul - care nu e decat un instrument, in cele mai multe cazuri - este un criminal.

Repet, este parerea mea personala
J.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oz spune:

Catalina,
ca medic poti sa alegi, doctorita care m-a asistat pe mine la nasteri nu facea avorturi, mi-a spus ca se fac bani buni din asta dar pe ea nu o intereseaza, ea nu poate sa o faca. Cunosc colegi de-ai mei de breasla care refuza sa trateze cainii folositi in lupte desi cativa astfel de 'clienti' iti pot hranii familia fara probleme. Cred ca este decizia ta!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dianaforisch spune:

buna! fetelor....Eu sunt cam noua dar am citi raspunsurile legate de subiect si am votat cu da dar de fapt eu as zice si da si nu,daca ne gandim bine avortul este o crima mai ales sufleteasca care ataca viitorul nostru si nu prezentul,de la un avort avem mai mult de pierdut decat de castigat ,repercursiunile dupa un avort sunt grave si fizic si psihic .Eu am patit-o din pacate daca vreti sa va impart mica mea experienta dar cu efect major o voi face cu placere.


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cataghe spune:

quote:
Originally posted by oz

Catalina,
ca medic poti sa alegi, doctorita care m-a asistat pe mine la nasteri nu facea avorturi, mi-a spus ca se fac bani buni din asta dar pe ea nu o intereseaza, ea nu poate sa o faca. Cunosc colegi de-ai mei de breasla care refuza sa trateze cainii folositi in lupte desi cativa astfel de 'clienti' iti pot hranii familia fara probleme. Cred ca este decizia ta!



Oz, ce bine ar fi sa fie asa de simplu! Ceea ce spui tu insa este valabil in momentul in care esti specialist pe picioarele tale. Cu rezidentii, din pacate, se schimba problema. Cel putin in .ro rezidentul este un fel de sclav care munceste pe plantatie si care nu se poate duce sa-i spuna sefului ca el nu vrea sa culeaga bumbac penru ca are nu stiu ce dileme morale! Intelegi? Ei iti dau de facut o treaba - cu atit mai mult cu cit lor nu le place s-o faca, sau nu ies bani din ea, sau e la risc (avorturile la cerere care se fac in spitale si nu la cabinetele particulare intrunesc toate aceste "calitati", pentru ca acestor servicii li se adreseaza o anumita partea a populatiei, care nu are bani, dar are in schimb tot felul de boli transmisibile sexual si nu numai!!) Deci, ei iti dau de facut o treaba si tu trebuie s-o faci, nu intereseaza absolut pe nimeni daca iti place sau nu. Vii cu dilema morala, te intreaba imediat de ce naiba ai facut ginecologie daca ai dileme morale, nu stiai ca va trebui sa faci avorturi?! Trebuia sa te gindesti inainte sa intri in hora, ai intrat, acum joaca, "ca toti am facut la fel la vremea noastra"!
Cam asta e. De aceea m-ar fi interesat parearea voastra, pentru ca eu sint nevoita sa fac chestia asta si nu pot refuza fara sa-mi ridic toata sectia in cap, asta implicind sa-mi periclitez pregatirea pe alta parti! Ca n-o sa fac in momentul in care ajung pe picioarele mele, e clar, dar pina atunci mai este.

Numai bine,

Catalina.

This is the first day of the rest of my life!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sinzi_ana spune:

Eu nu sunt de acord cu nesimtirea unora care isi spun ca daca voi ramane exista si solutia cu avortul!!!
Dar uneori avortul e necesar...
In cazul unui viol, sau la decizia parintelui cand afla ca viitorul copil va avea mai probleme fizice si implicit psihice!!! Adica cei cu simtpomul Down, sau spina bifidia!!!
E greu de luat o decizie, dar fiecare femeie are dreptul la a hotara ce sa faca cu corpul ei!!! Este o crima mai mare sa abandonezi un copil care va suferi toata viata si va avea parte numai de mizerie si nefericire!!!
Sinzi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cocolino spune:

Eu cred ca daca avortul e facut din cauze medicale,nu poate fi considerat o crima.Cred ca o femeie care isi doreste cu ardoare un copil,nu si-ar bate joc de corpul ei cu buna stiinta...Totusi intre a creste un copil care se va chinui toata viata si(pe linga el se chinuie si familia) a intrerupe sarcina cind inca se mai poate face ceva...cred ca cel putin 90% dintre cele care s-ar afla in aceasta situatia ar alege intreruperea sarcinii.Cei 10%,pur si simplu cred ca ar refuza ideea ca bebele lor ar putea avea ceva si ar merge la risc..Dar atunci,bucuria de mama ,s-ar transforma in suferinta..Plus ca ar trebui sa mai infrunti si gura rautacioasa a lumii.
Eu personal am fost intr-o astfel de situatie si din pacate vina a apartinut in exclusivitate medicilor..Mie mi-a trebuit mai bine de 6 luni sa uit de acest episod si sa-mi revin psihic.
Daca avortul se face din neglijenta femeii,ptr ca nu isi ia masuri de protectie...DA,avortul e o crima..Sunt atitea femei care se lupta luni si poate chiar ani de zile ptr a face un copil...iar unele privesc cu nepasare si indiferenta faptul ca fac un avort.
Toate bune..

cocolino

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ancuta06 spune:

E o crima, si multe dintre noi am comis-o. Fiecare isi are motivele ei, si cu siguranta fiecare femeie care are suflet, regreta si nu se grabeste sa o faca si a doua oara.
Eu am facut o intrerupere de sarcina, si imi pare rau ca am ramas gravida atunci, cand practic nu aveam de ales. Eram clasa a XI a. Atunci mi se spunea ca nu e copil pana la 3 luni, si am crezut. Acum, dupa ce am facut ecografie bebelusului meu cand aveam 9 saptamani de sarcina, si l-am vazut rostogolindu-se, plin de viata, stiu ca nu e asa.

Ce pot sa mai spun? Regret tare mult, inca mai sunt marcata.....mi-a luat un an sa ajung inapoi pe o linie de plutire....nu voi uita, dar voi incerca sa traiesc cu ceea ce am facut. Nu prea mai am de ales.

Ancuta & Martijn, (24.10.2003)


http://community.webshots.com/user/Busch_family

Mergi la inceput