Avortul

Raspunsuri - Pagina 36

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ham spune:

quote:
Originally posted by irina.c.

quote:
Originally posted by ham


cum spuneam, rau imi pare de foetus, rau imi pare de mamici, dar prefer suferintza lor decat suferintza unui copil cu handicap, fara cele necesare viatzii sau nedorit de nimeni...; suferintza copiilor este cea mai mare suferintza si a lua in calcul restul (inaintea ei) in astfel de cazuri este egoism!





din punct de vedere crestin avortul ramane o crima,indiferent de motiv
dar fiecare decide in functie de propriile convingeri si idei,si in functie de cat crede ca poate duce

Irina si bb Ilinca(26 aprilie '04)
si bb din burtica


"Traim intr-un paradis al nebunilor."
Serafim Rose



nu voi accepta niciodata un punct de vedere care, in numele unor dogme inventate pe vremea cand era lipsa de fortza de munca si oameni la razboi, inmultzeste numarul copiilor in suferintza de pe pamant!
eu sunt in primul rand OM si dupa aia crestin!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marilena12 spune:

Ham, mult iti mai place tie sa generalizezi... Oare toti copiii avortati s-ar fi nascut handicapati cum spui tu uneori sau lipsiti in totalitate de resurse? Sau poate ar fi bine sa avorteze toti cei care nu ating un standard de bunastare in familie? Pai, atunci hai sa sugeram tuturor celor care nu depasesc salariul minim pe economie, sa se sterilizeze, ca sa nu umplem canalele!. Eu cred ca ai solutii mult prea drastice pentru ca o societate sa poata intruni toate atributele unei societati normale. Cu ce drept sa-l castrez eu pe ala care e sarac, dar isi doreste copii? Este dezolant intr-adevar sa vezi si copii bolnavi, si copii saraci, supusi la toate dezavantajele pe care le ofera un mediu social sau familial lipsit de resurse materiale, educationale, sunt de acord, dar de aici pana la a ne apuca sa sterilizam, sa avortam si sa eutanasiem in stanga si in dreapta, dupa propriile noastre criterii (cine stie cat de corect aplicate, sau cat de obiective), e mare distanta!
Am putea, in schimb, sa aducem fiecare un aport la imbunatatirea situatiei celor care exista deja si se afla in dificultate, intr-un fel sau altul, si sa incercam a-i instrui pe cei care au nevoie (ex. cei care fac copii aiurea, la betie si ii trimit apoi la cersit, etc). Ceea ce regret eu, este ca in Romania sistemul lasa muuult de dorit in ce priveste domeniul social. Si eu am solutii, bazate poate tot pe principiul minimei siferinte, despre care vorbesti, dar ele nu includ avortul, sterilizarea populatiei, eutanasia, asa cum crima ca act in sine, nu se poate numi solutie. Poate pentru societatea despre care vorbesti tu, sa-i dai in cap celui care sta in canal, fura si se drogheaza si este un real pericol pentru ceilalti, sau celui care fiind grav bolnav iroseste resurse necesare altuia care le-ar folosi pentru a se dezvolta personal si a aduce o imbunatatire sociala, ar fi o solutie buna, in scopul dezvoltarii unor specimene la standarde inalte, eu insa, prefer sa las loc si celor care nu au avut sansele mele, celor defavorizati, prefer sa traiasca si ei pe langa mine, si chiar sa-i ajut cu ce pot si mai ales, cu ce au ei nevoie, in mod real.
In fond, oricine si-ar dori un loc mai bun si mai sigur in care sa traiasca, dar solutii exista, fara a ajunge sa ne decimam intre noi, pe criterii de sanatate, nivel economic, etc. Si iti dau dreptate intr-o privinta: un copil se face in mod responsabil, nu asa de-a valma, daca nu iti permiti sa ai/cresti copii, nu te deskilotzezi aiurea , asa cum chiar tu ai spus, ori daca o faci, si iese cu ochi, pui osul la munca, lasi prostiile si il cresti asa cum se cuvine, poti chiar sa ceri ajutor in jurul tau, tre sa poata cineva sa ofere, ca doar nu traim in padure!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ham spune:

n-am generalizat deloc- ma refer strict la cei ce se reproduc fara minte cand spun de castrat; ok, nu castrat, dar sa fii penalizat cumva, restrictzionat sa faci copii doar daca ai o minima posibilitate de intretzinere a lui, sa iei un fel de exament pt. a avea dreptul sa cresti copii- am mai spus-o, mi se pare stupid sa ai nevoie de examen k sa sofezi o prapadita de masina, dar sa potzi fi oricum- tampit, putoare, antisocial si totusi sa potzi avea si creste un prunc!
si ma mai refer la situatziile fortuite cand e de preferat avortul- examene medicale amanuntzite care arata ca o sarcina nu este normala/pruncul va fi major handicapat si va duce o viatza de suferintza si marginalizare...
in cazul femeilor ramase insarcinate din prostie, nestiintza, accident (pana de cauciuc! :-))) sau viol cred ca poate fi luat in calcul si avortul in luni mici, decat sa aduca pe lume un copil nedorit; ideal, societatea se va ocupa de el dar, in fapt, uita-te in jur si vezi ce face societatea pt. copii nedoritzi...
imi pare rau sa te contrazic, dar traim mai rau k in padure; cei ce ar trebui sa se preocupe de ei- biserica, aparatul de stat, societate civila, etc, ori n-au puterea ori sunt ocupatzi sa keltuiasca timp si fonduri pt. alte alea- averi, biserici, slava pamanteasca!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anky spune:

quote:
Originally posted by MissParker

Nu cred ca avortul e o crima. E parerea mea.

Am 39 de ani si am avortat si eu la viata mea (a doua oara din cauza ca fusesem violata).

Acum imi doresc mult un copil, dar voi avorta fara ezitare daca va iesi la analize ca e risc mare de SD.

anelis4u, pt. tine si te inteleg cand spui ca ti-ai fi dorit mult sa nu fi fost nevoie sa faci acel videoclip cu baietelul tau. Stiu ca unii antiabortionisti, demagogi si fanatici religiosi te felicita (pentru ce? daca Mircea n-ar fi avut SD poate n-ar fi fost asa entuziasti), dar multi uita ca societatea asta imputita din ziua de azi poate distruge un om pt. chestii mult mai marunte decat SD (de ex. pentru 40 de kg in plus fata de "norma" etc.).

Da, un copil cu SD este scump si nevinovat si merita iubire si ofera iubire, dar nu traim in societatea ideala unde asa ceva sa fie de ajuns pentru toata viata lui. Cand interactionam cu alti oameni si ne vedem (noi, ca maturi si sanatosi) confruntati cu prostia bovina, cu ignoranta, cu orbirea, cu rautatea, cu invidia, cu lupta din coate, cu josnicia etc., suferim si ne este afectata negativ viata, daramite pentru un copil care este "altfel" decat cer "normele"??? O colega a mea ma intreba de ce ar fi pentru mine de neconceput sa pastrez un copil cu sindromul Down, apoi imi povestea gingas ca la gradinita baiatului ei este un "Downy" tare scump si dulce ....... Pai uite de-aia il voi avorta: ca sa nu ai tu ocazia sa vorbesti despre el si sa-i spui "Downy"

In plus, credinta mea este ca voi face un copil pentru a-i darui iubire si radacini cand e mic si apoi iubire si aripi cand se face mare. Ori unui copil cu un handicap (indiferent care ar fi ala) nu-i poti da drumul in viata, caci aripile ii sunt vatamate. Pe mine asta m-ar traumatiza mult mai mult decat un avort. E ceea ce simt eu personal.

In rest, toleranta, toleranta, toleranta!! Fiecare sa fie liber sa faca ce vrea, ca mie una imi vine sa cand ii vad pe unii sau altii cum vor sa ne impuna ce sa facem cu viata noastra. Ce, eu ma duc la George Dabaliu sa-i sugerez o lobotomie din cauza ca ar fi mai bine pentru planeta asta?



Felicia
http://community.webshots.com/user/Miss_Parker_1911

************************************************
Pentru a-ti cuceri libertatea nu trebuie sa ajungi in America, e suficient sa pleci din Spania.




Ai perfecta dreptate

Anca,Bianca 02.02.03 si Cris 12.05.05

"Happyness is the key of your hart"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anky spune:

quote:
Originally posted by mamacangur

Daca tot vrei sa discuti despre acest subiect, de ce aici, unde vorbim totusi de altceva...
'prefer sa vaz un foetus taiat bucatzi o data, decat vietzi kinuite ani in sir ' gusturile nu se discuta...

mamica fericita!



My gosh..daca si aici e vorba de gusturi...?

Anca,Bianca 02.02.03 si Cris 12.05.05

"Happyness is the key of your hart"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamacangur spune:

anky,si Andrada ati raspus...inseamna ca problema va intereseaza.Dar inainte de a o face sunteti sigure ca ati citit tot ce am scris? Si ca ati inteles ce am spus? Dupa aceea puteti da cu pietre...
Sa lamurim 2 lucruri: nu ma asez la calculator pt. ca n-am ce face in casa, cu un copil mic, sot, casa si examen in vara cred ca ocupatii destule!Deci,puteti deduce usor ca discutiile sterile, abundand in ironii gratuite nu-mi folosesc si ma indoiesc ca folosesc cuiva.Daca avem ceva de spus cu adevarat,atunci timpul nu e pierdut, iar daca ne place doar sa fim ca viespisoarele veninoase cred ca fiecare are dreptul sa se protejeze.
In al doilea rand nu am pornit la lupta cu nimeni desi am prevazut eventuale conflicte.Uneori e greu sa renuntam la ceea ce stim doar pt. ca e mai comod pt. noi sa credem in respectivele idei, ne scuteste de mustrarile constiintei.Am experimentat asta altfel n-as indrazni sa vorbesc.De ce sa tac ca mai apoi sa sufere si altii, va rog sa-mi explicati?! Evident fiecare hotaraste pt. sine, mi s-a parut atat de clar ca n-am simtit nevoia sa precizez asta.Fiecare e responsabil de faptele lui si oricat s-ar stradui cineva n-ar putea sa schimbe asta. Dar cel putin sa nu foloseasca scuza: N-AM STIUT!
Nu vreau sa sufere nici copii si nici parintii, dar nu eu hotarasc asta, n-am de unde sti ce a provocat suferinta copilului lui Anelis.Dar cred cu tarie ca toate au un motiv pe care noi oamenii nu-l putem adesea intelege.De la oamenii si animalele bolnave putem invata multe, daca vrem.Si va rog nu sariti la concluzii cum ca de-asta trebuie sa se imbolnaveasca unii ca sa invete altii.Mi-am vazut bunica murind si deznadajduiam ca nu pot face nimic, dar am invatat ca exista Dumnezeu.Cititi va rog literatura inchisorilor comuniste si cu siguranta veti invata multe.
Nu vreau sa ma abat totusi de la subiect si nici sa dau nastere altor discutii.
aprob intru totul cele spuse de Marilena.A spus mai bine decat as fi putut eu...
Constiinta mi-e impacata pentru ca stiu ca nu am vrut sa fac nici un rau nimanui .Si eu raspund de faptele mele, dar judecator nu-mi este un alt om, ci Dumnezeu insusi. Adica sunt mai intai crestin si apoi om.Dar ca sa fiu sincera pana la capat ma straduiesc sa fiu crestin...

mamica fericita!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MissParker spune:

Mie mi s-a incins creierul dupa ce am vazut interviul ala cu Horsley de pe youtube Nici acum nu-mi revin. Individul e intrebat daca favorizeaza uciderea medicilor care opereaza intreruperi de sarcina, iar el spune "sunt macelariti copiii lui Dumnezeu" (acel medic nu era un copil al lui Dumnezeu, se pare ca numai in primele 3 luni de viata din burta mamei exista privilegiul de a te numi "copil al lui Dumnezeu"!!), apoi i se cere sa raspunda la intrebarea concreta si sa nu mai bata campii, sa spuna daca prin site-ul lui el incurajeaza uciderea celor care provoaca intreruperi de sarcina (fie medici, fie femei care avorteaza), iar el revine cu aceleasi cuvinte goale de continut recitate fara intonatie ca o placa stricata. Ala da dialog!

Asta e incremenirea in proiect la apogeu! Fanatismul si orbirea la superlativ...

Eu am alta propunere: toti cei care se angajeaza atat de nobil si altruist din vorbe pentru a-i condamna pe cei care nu vor copii handicapati si pentru a salva viata foetus-ilor cu defecte genetice sa faca bine si sa mearga in caminele de copii din Romania si sa adopte - FIECARE - cel putin un copil handicapat sau cu SIDA sau autist sau cu boli grele. Copiii lui Dumnezeu sunt si acolo, dar e mai usor si mai comod sa ne razboim pe idei si pe teorii.


Felicia
http://community.webshots.com/user/Miss_Parker_1911

************************************************
Pentru a-ti cuceri libertatea nu trebuie sa ajungi in America, e suficient sa pleci din Spania.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamacangur spune:

Felicia, Dumnezeu ne-a creat pe toti, prin urmare toti suntem copii Lui, deci nu vad cum avem deptul sa ucidem Omul(nascut sau nenascut)! Nu stiu despre ce interviu e vorba dar din cate inteleg de la tine omul respectiv e un criminal si atat.Adica nu-i justific actiunile si nu sunt de acord cu ele!!! Sunt pt. VIATA si nu pt. crima.Dumnezeu nu ne certe sa ne ucidam intre noi...

"Eu am alta propunere: toti cei care se angajeaza atat de nobil si altruist din vorbe pentru a-i condamna pe cei care nu vor copii handicapati si pentru a salva viata foetus-ilor cu defecte genetice sa faca bine si sa mearga in caminele de copii din Romania si sa adopte - FIECARE - cel putin un copil handicapat sau cu SIDA sau autist sau cu boli grele. Copiii lui Dumnezeu sunt si acolo, dar e mai usor si mai comod sa ne razboim pe idei si pe teorii."

Aici suntem de acord!dar ce-ar fi sa ne angajam cu totii, inclusiv oameni ca tine , Ham si...ma rog "tabara adversa", daca-mi e permisa formularea.De unde incepem actiunea?


mamica fericita!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marilena12 spune:

Buna idee, mami cangur! Asa cel putin ar fi salvati cei care exista deja, pentru ca cei care se vor dovedi ecografic potential bolnaviori sunt deja sortiti mortii, cel putin o parte dintre ei...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MissParker spune:

quote:
Originally posted by mamacangur

Felicia, Dumnezeu ne-a creat pe toti, prin urmare toti suntem copii Lui, deci nu vad cum avem deptul sa ucidem Omul(nascut sau nenascut)! Nu stiu despre ce interviu e vorba dar din cate inteleg de la tine omul respectiv e un criminal si atat.Adica nu-i justific actiunile si nu sunt de acord cu ele!!! Sunt pt. VIATA si nu pt. crima.Dumnezeu nu ne certe sa ne ucidam intre noi...

"Eu am alta propunere: toti cei care se angajeaza atat de nobil si altruist din vorbe pentru a-i condamna pe cei care nu vor copii handicapati si pentru a salva viata foetus-ilor cu defecte genetice sa faca bine si sa mearga in caminele de copii din Romania si sa adopte - FIECARE - cel putin un copil handicapat sau cu SIDA sau autist sau cu boli grele. Copiii lui Dumnezeu sunt si acolo, dar e mai usor si mai comod sa ne razboim pe idei si pe teorii."

Aici suntem de acord!dar ce-ar fi sa ne angajam cu totii, inclusiv oameni ca tine , Ham si...ma rog "tabara adversa", daca-mi e permisa formularea.De unde incepem actiunea?

mamica fericita!


Vad ca vrei sa-mi pasezi mingea inapoi in terenul meu, dar tocmai aici e buba: eu personal mi-am declinat competenta si am spus sincer si clar ca nu sunt capabila de nobletea sufleteasca pe care o presupune sa ai grija de un copil handicapat, pur si simplu nu sunt in stare, de aceea am facut propunerea de mai sus tocmai acelora care celebreaza prin vorbe dreptul la viata, dar nu fac in rest nimic constructiv.


Felicia
http://community.webshots.com/user/Miss_Parker_1911

************************************************
Pentru a-ti cuceri libertatea nu trebuie sa ajungi in America, e suficient sa pleci din Spania.

Mergi la inceput