Regulament! | Concursuri active | Intrebari frecvente | Ajutor    




Album concurs!

Clasament final

Toate forumurile Desprecopii.com: liste de discutii  La bucatarie

cum se prepare piureul de castane?

    Subiect nou  Subiect inchis  Versiune imprimanta

Autor Subiectul precedent Subiect Subiectul urmator  


viorela hoff
multikulti


Membru din:15/10/2003

 Germany

1261 Mesaje
0 Prieten(i)

Trimis la - 26/01/2004 :  12:05:24 Link direct la acest mesaj  Arata profilul Adauga semn de carte la mesaj Trimite viorela hoff un Mesaj Privat

cum se prepare piureul de castane?

Poate stiti vreo reteta, am piureul direct de la "mama" lui adica de la Budapesta, dar nu stiu cu ce sa-l pregatesc, ceva frisca parca si inghetata?
Astept cu "infrigurare" Viorela
      (0 aproba) (0 dezaproba) | Raspunde la subiect | Raporteaza la Moderator
scarmanus
scarmanus
Invartecus


Membru din:09/07/2003
 Cyprus,
1632 Mesaje
0 Prieten(i)
Trimis la: - 26/01/2004 :  12:57:16 Link direct catre acest raspuns  Arata profilul Adauga semn de carte la raspuns Trimite scarmanus un Mesaj Privat
Daca ne dai reteta ta de piureu de castane iti dam si noi idei despre cum sa o prezinti la interval
So, mie imi vine in minte acum un desert in cupe din alea cu picior lung in care pui straturi succesive de biscuiti de genul Digestive sfaramati, putina miere picurata, un strat de crema de vanilie, de genul budinca, un strat de piure de castane, un strat de frisca, un strat de fructe de genul zmeura (ceva neacidulat in orice caz) si termini triumfator cu frisca si pudrezi cu cacao. In loc de crema de vanilie poti pune globuri de inghetata, o varianta pentru serile toride de vara, care, ce-i drept, sunt cam departe.

scarmanus
      De acord (0 aproba) Dezaprob (0 dezaproba) | Raspunde la subiect | Raporteaza la Moderator Mergi la inceput

membru veteran roxanaz
Rainbow in the dark


Membru din:24/07/2003
 Romania, constantaCONSTANTA
18695 Mesaje
12 Prieten(i)
Trimis la: - 26/01/2004 :  20:49:29 Link direct catre acest raspuns  Arata profilul Adauga semn de carte la raspuns Trimite roxanaz un Mesaj Privat
Buna, buna....ce subiect dulce...
Viorela, o varianta ar mai fi cu piscoturi inmuiate in amestec de apa cu rom / esenta...si apoi un strat de piure de castane si unul de frisca, decort cu bombonele din alea decorative de ciocolata.
Scarmanus, de ce vrei tu draga mea reteta de piure??? eu nu am vazut niciodata decit facut-gata la magazin....crezi ca se poate face si in casa? (in orice caz m-ai data gata cu "termini triumfal"!!!..parca vedeam incheierea in acordurile din Aida)
pofta buna Viorela...sper ca te-am ajutat
Roxi
      De acord (0 aproba) Dezaprob (0 dezaproba) | Raspunde la subiect | Raporteaza la Moderator Mergi la inceput
scarmanus
scarmanus
Invartecus


Membru din:09/07/2003
 Cyprus,
1632 Mesaje
0 Prieten(i)
Trimis la: - 26/01/2004 :  23:07:16 Link direct catre acest raspuns  Arata profilul Adauga semn de carte la raspuns Trimite scarmanus un Mesaj Privat
Gibilic-lac! Facui o interpretare gresita a frazei Viorelei. Dupa mine suna cumava de genul cineva de la Budapesta mi-a dat reteta de pireu, iar eu nu stiu cum sa-l fac. Gibilic-bic-lac! Ca da, piureul, cand ai castanele, il "extragi" din castanele fierte, daca nu-ti extragi si nervii de atata piguleala. No, io, amu, ma retrag, rusinata...

scarmanus
      De acord (0 aproba) Dezaprob (0 dezaproba) | Raspunde la subiect | Raporteaza la Moderator Mergi la inceput

viorela hoff
multikulti


Membru din:15/10/2003
 Germany,
1261 Mesaje
0 Prieten(i)
Trimis la: - 27/01/2004 :  00:11:41 Link direct catre acest raspuns  Arata profilul Adauga semn de carte la raspuns Trimite viorela hoff un Mesaj Privat
Gibibibilic-bic-bic-lac-lac, Scarmanus, cred ca ai piure de castane pe limba!
Foarte bun, maine o sa-l dau gata pe sotul meu, cred ca o sa iese mai bun decat la Budapesta!
Roxana , si reteta ta e excellenta de asemenea, merci!
Piureul de castane l-am primit cadou de la cineva din Budapesta, e gata preparat, arata ca un pachet de unt. Nici eu nu am vazut nepreparatŽ, la Timisoara se vindea in magazine la borcanel!
Bussi si va invit la un piure!
Viorela
      De acord (0 aproba) Dezaprob (0 dezaproba) | Raspunde la subiect | Raporteaza la Moderator Mergi la inceput

membru veteran roxanaz
Rainbow in the dark


Membru din:24/07/2003
 Romania, constantaCONSTANTA
18695 Mesaje
12 Prieten(i)
Trimis la: - 27/01/2004 :  12:29:06 Link direct catre acest raspuns  Arata profilul Adauga semn de carte la raspuns Trimite roxanaz un Mesaj Privat
hihihihihi, Scarmanus...si eu care mi te inchipuiam fierbind si facind extragerea stiintifica a substantei moi din castane...o adevarata munca!!!
Viorela, nici eu nu am mai vazut asa in pachet...dar presupun ca e doar un mod diferit de ambalare. eu am un borcan neatins acasa...mi l-a adus mama de la timisoara..tot asa, in amintirea faptului ca atunci cind eram mica il devoram cit ai zice peste...acum....nu prea imi face cu ochiul.
vrei sa iti mai trimit piure?
Roxi
      De acord (0 aproba) Dezaprob (0 dezaproba) | Raspunde la subiect | Raporteaza la Moderator Mergi la inceput
Clopotzel
Clopotzel
membru incepator


Membru din:06/01/2004
 Spain, Madrid
403 Mesaje
0 Prieten(i)
Trimis la: - 27/01/2004 :  12:42:01 Link direct catre acest raspuns  Arata profilul Adauga semn de carte la raspuns Trimite Clopotzel un Mesaj Privat
Fetelor, am la retele voastre...Insa acum vin cu o alta dilema!!!
M-a servit cineva cu tort de castane!!! O nebunie de tort. Ati avut ocazia sa gatiti asa ceva?!? Sau aveti vreo idee cum se prepara?!? O reteta ceva?!?

Before judging somebody, walk a mile in his moccasins.
      De acord (0 aproba) Dezaprob (0 dezaproba) | Raspunde la subiect | Raporteaza la Moderator Mergi la inceput
Milia
Milia
membru junior


Membru din:18/09/2003
 Romania, Bucuresti
667 Mesaje
0 Prieten(i)
Trimis la: - 27/01/2004 :  14:28:13 Link direct catre acest raspuns  Arata profilul Adauga semn de carte la raspuns Trimite Milia un Mesaj Privat
Eu am doua retete, dar te avertizez ca nu le-am facut niciodata. Prima e luata de la "cafeneaua" Romaniei libere. Daca pofta ti-e atat de mare si te incumeti sa incerci, da-mi si mie de stire.

TORT DE CASTANE

Incalzesti cuptorul (150°C, la termostat). Topesti în bain-marie 200 g de ciocolata neagra amaruie, adaugând o lingura de apa. Adaugi 7-8 castane glasate, sparte în bucatele mici. Separi albusurile de la 4 oua. Când s-a topit ciocolata, scoate vasul din cuptor, niveleaza si adauga 125 g unt taiat în cubulete, amesteca (în afara focului) si lasa sa se raceasca. Când s-a racit, amesteca 200 g de crema de castane, galbenusurile de la cele 4 oua, bucatelele de castane glasate, 2 lingurite de rom bun, si 50 g de faina bine cernuta.
Acum bati albusurile (cu un vârf de sare si trei stropi de zeama de lamâie), pâna se face o spuma ferma, adauga 75 de grame de zahar tos si mai bate 30 de secunde.
Amesteca (cu delicatete!) spuma cu crema obtinuta anterior si toarna totul într-o forma de prajitura pe care ai uns-o cu 10 g de unt si ai tapetat-o cu 10 g de faina.
La cuptor cu ea, cam o ora fara cinci minute.
Decoreaza dupa fantezie, cu zahar pudra, cacao sau forme de ciocolata si ceva castane glasate taiate frumos.
Nu te gândi la calorii si la colesterol. N-are mai deloc.

Tort de castane

12 ouă, 280 g zahăr, 3 linguri cu vârf de pesmet, 1 lingură scorțișoară, 280 g piure de castane (castane fierte și pasate), unt, cremă și glazură după dorință.
Bateți gălbenușurile cu zahărul, adăugați pesmetul și scorțișoara și amestecați ușor. Adăugați piureul de castane și la sfârșit 6 albușuri bătute spumă. Turnați amestecul obținut în tava unsă și tapetată și coaceți circa 45 minute la foc mic. Umpleți tortul cu o cremă și ornați după preferință.

Daca nu ai curaj sa le incerci, cere si tu reteta de la persoana care te-a servit si scrie-o aici.
      De acord (0 aproba) Dezaprob (0 dezaproba) | Raspunde la subiect | Raporteaza la Moderator Mergi la inceput
Marianar
Marianar
membru matur


Membru din:21/01/2003
 Romania
2535 Mesaje
0 Prieten(i)
Trimis la: - 27/01/2004 :  15:51:46 Link direct catre acest raspuns  Arata profilul  Visiteaza pagina lui Marianar  Apasa aici pentru MSN MSG. a lui Marianar  Trimite mesaj yahoo luiMarianar Adauga semn de carte la raspuns Trimite Marianar un Mesaj Privat
aici mai gasesti cateva retete:

http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=14921

Mariana & Vladutz
      De acord (0 aproba) Dezaprob (0 dezaproba) | Raspunde la subiect | Raporteaza la Moderator Mergi la inceput
Marianar
Marianar
membru matur


Membru din:21/01/2003
 Romania
2535 Mesaje
0 Prieten(i)
Trimis la: - 17/05/2004 :  18:44:33 Link direct catre acest raspuns  Arata profilul  Visiteaza pagina lui Marianar  Apasa aici pentru MSN MSG. a lui Marianar  Trimite mesaj yahoo luiMarianar Adauga semn de carte la raspuns Trimite Marianar un Mesaj Privat
initial postat de Cat

Piure de castane
Castanele se pun la fiert in apa rece. Se fierb 30-40 de minute si apoi se scot din apa si se lasa sa se scurga, apoi dupa ce castanele s-au racit putin se curata coaja exterioara. Miezul se da prin masina de tocat. Se adauga rom, vanilie si miere, daca nu sunt suficient de dulci. Se serveste cu frisca.

Catrinel

initial postat de Floare de Colt

mentionez ca nu am folosit reteta deoarece nu am gasit castane.

Crema de castane

Cantitati:

Crema:

1 kg castane, lapte (in care se fierb castanele), 200 gr margarina fara sare, 1 pahar zahar (200-250 ml), 1 plic zahar vanilat, 1 lingurita Nescafe, rom (1 cm intr-un pahar).

Glazura: (la 1 kg crema)

100 gr ciocolata topita, 2 linguri zahar, 2-3 linguri apa, 1 lingurita margarina.

1. Se curata castanele de coaja si se prajesc putin intr-o tava de teflon cu capac. In timpul prajitului se intorc de pe o parte pe alta. Se scot apoi si, cit sint fierbinti, se pun intr-un prosop si se freaca sa se dea jos pielita subtire ramasa. Se pun la fiert in lapte, cit sa le acopere, timp de vreo 45 de minute. Se lasa sa se raceasca in lapte, dupa care se scot si se dau prin masina de tocat cu gauri mici.
2. Margarina, zaharul si zaharul vanilat se freaca spuma cu mixerul.
3. Ness-ul si romul (1 cm intr-un pahar) se amesteca.
4. Se amesteca toate (1, 2 si 3) cu mixerul pina se face spuma.
5. Se pune in forme de hartie mici (gen muffin).
6. Se topeste ciocolata, se amesteca cu zaharul, cu apa si cu margarina. Se toarna deasupra, dar nu pe toata suprafata.
7. Se serveste rece, cu frisca batuta si cu ciocolata rasa.



Deschide poarta sufletului si vezi in tot ce te inconjoara splendoarea lui Dumnezeu.

      De acord (0 aproba) Dezaprob (0 dezaproba) | Raspunde la subiect | Raporteaza la Moderator Mergi la inceput
  Subiectul precedent Subiect Subiectul urmator  
 Subiect nou  Subiect inchis
 Versiune pentru imprimanta
Mergi la:
Forumul desprecopii.com © desprecopii.com - marca inregistrata La inceputul paginii
(c)



Da un Like!


horoscopcopii
Horoscopul copiilor

... Alte horoscoape ...






DESPRECOPII.COM - NAVIGARE
Preconceptie
Planificarea unui copil
Perioada conceptiei
Infertilitate
Ovulatie
Metode de tratare a infertilitatii
Conceperea unui copil sanatos
Alegerea sexului copilului
Adoptie
Sarcina
Sarcina la inceput
Calculul datei nasterii
Odiseea Sarcinii
Teste in sarcina
Nume de copii
Momente cheie in sarcina
Factori de risc in sarcina
Alimentatia in timpul sarcinii
Frumusete, sport si sex in sarcina
Pierderea sarcinii
Album: Miss Odiseea Sarcinii
Staruri+in+Odisee
Nastere
Pregatirea pentru nastere
Nasterea: modalitati si calmare a durerii
Pregatirea pentru nastere
Starea depresiva postpartum
Recuperarea mamei dupa nastere
Nasterea povestita de mamicile DC
Bebelusul 0-12 luni
Bine ai venit acasa!
Alaptarea bebelusului
Igiena & ingrijirea nou-nascutului
Sanatatea bebelusului
Dezvoltarea in primele 12 luni
Diversificarea si hranirea bebelusului
Bebelusii gemeni
Nou-nascutul: semne de ingrijorare
Copilul 1 - 3 ani
Bolile copilului intre 1-3 ani
Educatia unui copil inca bebelus
1-3 ani, varsta crizelor de independenta
Trecerea de la scutec la olita
Grafice de crestere
Dezvoltarea intelectuala intre 1-3 ani
Alimentatia intre 1-3 ani
Copilul 3 - 6 ani
Inteligenta emotionala a copilului
Educatia copilului intre 3-6 ani
Repere de dezvoltare fizica intre 3-6 ani
Sanatatea copilului intre 3-6 ani
Sportul intre 3-6 ani
Alegerea unui animalut de casa
Alimentatia copilului intre 3-6 ani
Copilul 6 - 10 ani
Repere de dezvoltare intre 6-10 ani
Sanatatea copilului intre 6-10 ani
Copilul de 7 ani
Copilul de 8 ani
Adolescentul
Pubertatea - pe intelesul parintilor
Scoala si notele
Sanatatea adolescentului
Dezvoltarea adolescentului
Siguranta copiilor pe internet
Utilitare: Calculatorul Ovulatiei | Calculul nasterii | Nume de copii | Dosarul bolilor | Doctorii raspund | Top 50 articole | Cele mai noi articole | Actiuni umanitare | Portalul taticilor | Viata de familie | Hai sa ne jucam | Concursuri | Carte de Bucate | Portalul Comunitatii Desprecopii | Galeriile Comunitatii | Toate Forumurile DC | Subiecte active | Mica Publicitate | Copilul tau pe coperta Revistei Desprecopii.com