Pro/Contra vaccin Prevnar , Menjugate

Pro/Contra vaccin Prevnar , Menjugate | Autor: irina2000

Link direct la acest mesaj

Cum au reactionat copii vostri dupa vaccinul cu Prevanar si cel cu Menjugate? Dar dupa cel antihepatita A+B sau ChickenPox? Nu reusesc sa ma hotarasc daca e bine sau nu sa le fac fetei mele (are 1 an jumatate)si va merge la day-care. Multe studii, gasite pe internet, spun ca sunt deosebit de utile (si sunt sigura de asta) altele in schimb prezinta reactii postvaccinare imediate sau la distanta, destul de neplacute. Medicii....nici unul nu spune nimic rau! Voi cum v-ati hotarat sa le faceti? Sau daca nu le-ati facut desi stiati de ele si puteati sa le faceti, de ce nu ati facut-o?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns dodo spune:

Pt.prevenirea hepB se face vaccin periodic, in schema de vaccinare, anti-hepA l-am facut cind am mers in RO(cind avea 2 ani si) si nu a avut nici o reactie neplacuta, nici macar temperatura.Cel impotriva Chickenpox nu vreau sa-l faca, ar fi mai nasol sa faca boala cind e mai mare/adult, asa ca daca o contacteaza acum, cu atit mai bine, vaccinul nu da decit o imunitate limitata in timp. Prevanar nu stiu care este(poate il stiu sub un alt nume) iar Menjugate banuiesc ca e cel impotriva meningitei de tipC, deasemenea nu a avut nici o reactie demna de luat in seama si am inteles ca ii da imunitate cam pe 5 ani. Este bine sa le faci pe cele mai importante-impotriva hep., meningitei, cel pt. Chickenpox n-ar fi chiar indispensabil, daca face boala, se imunizeaza pe viata. Mai vezi si alte pareri.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Otilia spune:

Si eu m-am gindit mult daca sa le fac sau nu...
Pediatrul ne-a propus Prevenar in urma cu un an si de abia acum m-am hotarit sa i le fac Adelitei (are un an jumate).
De ce? La inceput am spus "nu" (dar nu definitiv, am zis "nu acum") pentru ca ea nu este un copil cu risc, sta numai cu mine si nu are prea multe contacte cu lumea... Si apoi nu a fost bolnava niciodata (nici o otita, nici o infectie respiratorie). Si apoi, in primul an de viata se fac 3 injectii... in cel de-al doilea scapam numai cu doua.
Dar in decembrie am spus "da". Pentru ca de acum este mai maricica si poate va intra in colectivitate (eu ma gindesc sa lucrez). Asa a facut prima injectie de Prevenar, urmeaza o a doua in februarie. Ca reactie: o umflatura mica in zona intepaturii, care a disparut in citeva zile.
O sa facem si vaccinul Menjugate (sau Meningitec) pentru ca imi este foarte frica de meningita (un var de-al meu a murit la 7 ani din cauza ei, iar in Franta sunt tot timpul diverse alerte de meningita fulminanta cu copilasi morti!). Asa o sa fiu cit de cit linistita.
Desi am inteles ca durata de protectie este destul de scurta (citiva ani), dar cica asta ar fi perioada "critica".
Doar vaccinul hepatita B l-am refuzat (prea periculos) iar hepatita A nu ne-a propus nimeni.

Otilia&LaAdelita

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns khristin spune:

Si noi i le-am facut, atat Prevnar cat si Menjugate. Ca reactie imediata dupa este putina febra, dar nimic alarmant.

Cristina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irina2000 spune:

Otilia, de ce spui ca antihepatita B e periculos?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Otilia spune:

Poate-mi zice si mie cineva pe romāneste ce-i aia Chickenpox?

Irina, aici vaccinul antihepatita B nu este obligatoriu, in plus este foarte controversat: se pare ca a provocat mai multe cazuri de scleroza in placi, care a dus la moartea mai multor oameni vaccinati contra hepatitei B. In Franta exista Asociatia Victimelor Vaccinului Hepatita B. Au fost multe emisiuni si la TV despre aceste victime... Desi laboratoarele nu vor sa recunoasca faptul ca acest vaccin poate provoca scleroza in placi (si alte probleme neurologice grave), totusi acest vaccin nu se recomanda celor care au avut cazuri de scleroza in placi in familie. Ei zic ca vaccinul nu provoaca sleroza in placi, dar o grabeste considerabil... Adica daca in mod normal, nevaccinat, cineva ar face scleroza asta la 80 de ani, in urma vaccinului o poate face la numai 30, iar la 33 sa fie mort. Cum sotul meu nu isi cunoaste toti ascendentii, eu prefer sa nu risc.
De altfel, hepatita B nu este mortala, 95% din cazuri se vindeca spontan, fara nici un tratament (eu am descoperit cind mi-am facut toate analizele in perioada sarcinii ca sunt imunizata, cum vaccinata nu sunt, inseamna ca am intrat cindva in contact cu virusul... si am scapat teafara). E adevarat ca in 5% din cazuri poate duce la hepatita cronica sau ciroza... Dar cum hepatita B se transmite la fel ca SIDA (adica prin contact sexual sau prin singe), e clar ca bebelusii nostri nu risca mare lucru. Cel putin aici, in Franta, unde hepatita B nu a atins decit 3% din populatie (fata de 30-50% in Romānia).
Deschisesem si eu subiectul asta in urma cu un an, s-a discutat aici:
http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=2350

Mai multe info despre acest vaccin aici:
http://www.medecines-douces.com/impatient/hs20/hepatb.htm

http://www.atomik.free.fr/hepavax/

http://www.aavac.asso.fr/accidentsmedicaux/hepatiteb.html

http://www.votre-sante.net/publications/autisme.html

http://www.medecines-douces.com/impatient/hb.htm

http://www.hospvd.ch/ise/fr/autres_projets/hepatite_b/siegrist.htm

http://www.doctissimo.fr/html/sante/mag_2000/mag3/sa_1748_hepatb.htm

http://www.pseudo-medecines.org/hepatite.htm

http://www.arcat-sida.org/hepatites/hepatiteB133.html

Otilia&LaAdelita

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ellap spune:

Buna,
La recomandarea pediatrului i-am facut fetitei mele vaccinul Prevnar ( sunt 4 doze - 2,4,6 ,12 luni ) impreuna cu imunizarile standard. LA vaccinul de 2 luni , mi-a facut o febra usoara 37,5 si a fost cam maraita toata ziua dupa vaccin , dar nici eu nu am respectat ce mi-a zis infirmiera sa ii dau Tempra imediat ce ajung acasa - prevenitv sa nu faca febra ( nu aveam in casa si am asteptat sa cumpere sotul cand a venit de la serviciu .. dar deja incepuse febra ..). Insa la cel de la 4 luni ( tot asa 2 vaccine impreuna ) a reactionat f. bine , i-am dat si Tempra si nu a avut nici un simptom. Desi , recunosc ca numai cand aud de vaccine mi-se face parul maciuca de teama complicatiilor, totusi e mai bine o mica intepatura acum decat ceva mai grav mai tarziu. Am fisa vaccinului Prevnar -daca te intereseaza pot sa ti-o trimit scanata pe un email. Intr-un scurt rezumat vaccinul protejeaza contra a 7 tipuri de pneumocoque care sunt cauzele :meningitei, otitei medie,sinuzitei, pneumoniei, bacteriemiei.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns khristin spune:

Otilia, chickenpox e varicela pe romaneste

Cristina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iamona spune:

eu nu am avut de ales..in statul new york sunt obligatorii toate...altfel nu ti-l primeste la daycare asa ca a trebuit sa ne supunem..
nici o reactie de nici un fel la bebel...chiar n-a plans deloc la unele...
dar in schimb la raceli face crize de...astm...
de und enaiba astm nu stiu...am citit niste studii care leaga vaccinurile de cazuistica atat de mare de astm la copii...vestea buna e ca majoritetea cazurilor de astm dispar la 4-5 ani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cgabriela spune:

Cum sa procedz, doctorita noastra este conta vaccinurilo, doar cele obligatorii?! Voi cum a-ti procedat. Briana are 1 an si 7 luni iar din martie va merge si la cresa, CE SA FAC????
Gabi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dodo spune:

O fi dr. "contra", Gabriela, dar nu poate refuza sa faca vaccinul daca este cerut de parinte si nu exista motive medicale sa nu fie facut(starea de sanatate a bb). Deci daca nu vrea, spune-i simplu ca vei cauta un alt pediatru pt. copilul tau, care sa inteleaga ca vaccinarea impotriva unor boli cu consecinte dintre cele mai serioase nu este un moft!

Mergi la inceput