Prurit vulvar idiopatic in sarcina

Prurit vulvar idiopatic in sarcina | Autor: anaraluca

Link direct la acest mesaj

Domnule Doctor,

Sunt in luna a 21-a si de aproape o luna am niste mancarimi si usturimi ingrozitoare in zona vulvara. Analizele sunt foarte bune si nici un microb nu a iesit ca prezent. Nu am scurgeri dar ma mananca ingrozitor mai ales dimineata si seara si pielea este foarte inflamata. De sex nici nu poate fi vorba, bine ca sotul meu ma intelege. Doctorul meu curant mi-a spus ca se mai intampla in unele sarcini si mi-a dat sa fac spalaturi cu Tantum Rosa si cu Nidoflor. Dar nici acestea nu ma mai ajuta si sufar in tacere.

Tin sa mentionez ca igiena este stricta si ca nici nu mai spal lenjeria cu detergenti duri.

Poate ati mai intalnit asemenea mainfestari ale sarcinii si imi puteti da si mie un sfat.

Va multumesc,
Ana

O viitoare mamica fericita!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns anaraluca spune:

Chiar nu a mai patit nimeni asa ceva in timpul sarcinii ?
Ajutati-ma, va rog, cu un sfat.

Ana

O viitoare mamica fericita!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lucia spune:

Eu am patit asa ceva in ultima luna de sarcina. Am incercat si eu cu nidoflor dar cel mai bine m-au facut spalaturile vaginale cu bicarbonat de sodiu. Puneam 2 linguri de bicarbonat la 1L de apa. Uneori mai faceam spalaturi cu ceai de galbenele.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dodo spune:

Incearca sa nu mai folosesti sapun la baie, ci gel de dus(preferabil cel pt. copii) si nu insista asupra zonei printr-o igiena excesiva, uneori ce-i mult nu-i bun. mai poti folosi un unguent cu galbenele si clateste bine lenjeria intima, s-ar putea sa fie o alergie la un detergent sau sapun.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anaraluca spune:

La baie nu folosesc decat sapun lichid special neutru iar lenjeria o spal tot la fel numai cu detergent neutru si o clatesc foarte bine.
Am folosit si galbenele dar degeaba.

Merci

O viitoare mamica fericita!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns louisea spune:

dar lenjeria pe care o folosesti, e de bumbac??
Zic si eu!!!!

Infectiile vulvei Vulva este constituita din organele genitale externe ale femeii (labii mari, labii mici, clitoris). Alcatuita din tegument, ea asigura protectia organelor genitale interne. In afara cancerelor (rare), poate fi sediul a numeroase boli. Mancarimea (prurit) este principalul simptom al afectiunilor vulvei, din care cele mai frecvente sunt infectiile.

Vulvita. Este o inflamatie a vulvei, care poate avea diferite cauze. Cea mai frecventa este vulvita produsa de ciuperca Candida albicans, care produce prurit, roseata, edem responsabil de durerea din timpul contactului sexual (dispareunie) si arsuri la sfarsitul mictiunii. Aceste leziuni survin frecvent dupa un tratament antibiotic si sunt favorizate de diabet. Alte vulvite sunt produse de paraziti (Trichomonas vaginalis), de bacterii (gonococ, Hemophilus vaginalis); ele pot fi produse si de iritatii sau alergii (tratament local, produse de igiena etc.). In functie de cauza identificata, tratamentul consta in aplicarea locala de creme antipruriginoase sau antiseptice, tratament antimicotic, antibacterian etc. In formele cu transmitere sexuala, se recomanda tratamentul partenerului. Tratamentul vulvitelor produse de iritatii sau alergii consta in identificarea si eliminarea cauzei.

Herpesul genital. Herpesul genital, al carui agent principal este virusul Herpes simplex 2 (HSV2), este o boala cu transmitere sexuala a carei frecventa este in crestere in intreaga lume. Primo-infectia se manifesta prin arsuri intense la nivel vulvar, asociate cu o eruptie veziculara caracteristica. Aceasta lasa locul unor ulceratii superficiale zemuinde, al caror lichid este foarte contagios. Tratamentul este local si general (antiviral). Recidivele sunt frecvente.

Condiloamele (sau creasta-de-cocos). Condilomul genital este o tumora cutanata sau mucoasa de origine virala (papillomavirus). El poate avea diferite forme, dintre care excrescentele cutanate rozate sau cenusii sunt usor de recunoscut. Tratamentul acestei boli cu transmitere sexuala este local (pomada), fiind folositi diferiti agenti fizici pentru distrugerea excrescentelor. Se impune tratarea partenerilor sexuali.

Bartholinita. Cele doua glande Bartholin se afla in muschiul constrictor al vulvei (muschi superficial al peretelui vaginal). Canalul excretor al glandelor se deschide intre labiile mici si himen. Rolul lor este de a secreta permanent, dar mai ales in timpul contactului sexual, un lichid incolor care contribuie la lubrifierea vaginului. Inflamarea glandelor Bartholin (bartholinita) se manifesta prin tumefierea rosie si dureroasa a portiunii posterioare a vulvei, asociata cu febra. In continuare se poate forma un abces, cu tumefactie si puroi subiacent. La debut, tratamentul consta in administrarea de antibiotice. Daca exista abces, tratamentul este chirurgical. In caz de recidiva sau de infectie cronica, este necesara deschiderea canalului excretor (marsupializare) sau ablatia glandei.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lia spune:

Am copiat intrebarea ta in cadrul subiectului 555-ob-gyn.Acolo vei primi raspuns de la dr. Teo Leonte.

Lia&Andrew

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anaraluca spune:

Multumesc mult, insa tin sa precizez ca am fosta doctor si am facut toate analizele dar nu am nici o boala din cele de mai sus, nici un microb sau micoza iar lenjeria mea este exclusiv din bumbac 100%.
Doctorul mi-a spus ca nu vede nici un simptom de herpes sau trichomonas si nici scurgeri nu am.

Sper sa imi treaca cu timpul.
Ma voi uita pe 555-ob-gyn;

Ana

O viitoare mamica fericita!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anca tanasica spune:

Draga mea si eu am patit la fel.Ultimele 2 luni de sarcina au fost un cosmar!!! Chestia e ca nici mie nu mi-a trecut cu nimic... Imi mai dadeam cu crema cu galbenele si ma spalam cu ceai de galbenele (la recomandarea dr.ginecolog). Pur si simplu eu am facut candida dupa ce am ramas gravida (cica se modifica PH-ul vaginului). In Ploiesti o doctorita foarte titrata mi-a dat ovule cu meclozol si crema clortrimazol. Noroc ca nu am facut tratamentul ca dr. de la Campina cu care am nascut mi-a zis ca nu am voie asa ceva..... Dar sa stii ca in ultimele 2 luni ma manca ingrozitor!!!!! Cred ca m-as fi scarpinat sa-mi dea sangele. Imi mai trecea cu crema.Dupa ce am nascut a trecut ca prin minune.....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anemona spune:

Poate fi intr-adevar o alergie la sapunul folosit. O prietena de-a mea a patit asta (fara sa fie insarcinata) in timp ce se spala cu sapun Dove. A mers la medic si i-a recomandat sa se spele o vreme fara sapun. Asa a facut, pana i-au disparut simptomele, apoi a schimbat sapunul cu unul de copii si a rezolvat problema.

Mergi la inceput