Adevarul despre TOATE magazinele de animale!!!

Adevarul despre TOATE magazinele de animale!!! | Autor: KittyMummy

Link direct la acest mesaj

Adevarul despre TOATE magazinele de animale/TOATE petshop-urile!!!

As dori sa deschid si sa vorbesc despre acest subiect, extrem de important, in interesul tuturor iubitorilor adevarati de animale, actuali si viitori.
Acest subiect este despre toate magazinele de animale/toate petshop-urile care vand animale de orice tip. Acest subiect nu se refera la magazinele care vand DOAR produse pentru animale si mancare pentru animale.

Animalele din magazinele de animale/petshop-uri provin de la inmultitori, samsari si fabrici de animale. Aceste animale NU sunt de rasa pura, NU au Pedigree, daca au Pedigree si acest daca este imens, acel Pedigree este falsificat. Aceste animale ori just deja bolnave ori vor fi bolnave in viitor. Aceste animale nu vor trai multi ani chiar daca au parte de cea mai buna ingrijire deoarece bagajul lor genetic este distrus si le va scurta viata in mod sigur. Aceste animale au intotdeauna probleme de temperament si de personalitate, unele mai grave altele mai putin grave dar totusi probleme care nu ar trebui sa existe in primul rand daca aceste animale ar fi provenit dintr-un mediu sanatos. Aceste animale sunt destul de scumpe, voi platiti respectivul pret si apoi veti plati acel pret de zeci poate chiar sute de ori mai mult cand animalul se va imbolnavi si va avea nevoie de ingrijiri medicale foarte scumpe. Sau multi dintre voi, vazand cat va costa acele ingrijiri medicale, veti arunca animalul ori in strada direct ori pe la vreun adapost unde mai mult ca sigur va fi omorat deoarece majoritatea ca voi cei care ati aruncat animalul in adapost prefera sa cumpere de la petshop-uri decat sa adopte din adaposturi.
Sa nu credeti nici o clipa ca salvati animalul daca il cumparati dintr-un petshop! NU il salvati. Doar eliberati acea cusca pentru un alt pui care il va inlocui pe cel cumparat de voi si astfel nu faceti decat sa incurajati aceasta practica. Daca doriti sa salvati, atunci salvati un animal de pe strada sau din adaposturi.
Cati dintre voi stiti ce se intampla cu parintii puiului cumparat de voi dintr-un petshop?
Va spun eu ce: mama acelui pui este montata de cel putin doua ori pe an, de fiecare data cand intra in calduri. Naste pui si puii ii sunt luati de langa ea la o varsta foarte frageda. Isi petrece intreaga viata facand pui si moare in conditii mizere, in dureri inimaginabile pentru ca nu are parte de nici o ingrijire medicala. Ba chiar este omorata cu brutalitate daca se imbolnaveste si nu mai face pui deoarece se vrea sa fie moarta mai repede ca sa elibereze cusca unei alte femele care va face pui. Si procesul se tot repeta. Puii nu sunt vaccinati, deparazitati, socializati, obisnuiti cu oamenii, cu sunetele normale dintr-un camin/casa de oameni. Atat femelele cat si masculii traiesc toata viata lor in custii minuscule, in propriile fecale si in propria urina, cu mancare putina si de slaba calitate, cu apa de baut murdara si infectata cu tot felul de microbi. Nu sunt scosi afara la plimbare, nu stiu ce este aia iarba pentru ca nu au calcat niciodata pe ea, nu stiu ce e aia iubire de la oameni pentru ca nu au primit-o niciodata, nu stiu ce sunt alea mangaieri sau cuvinte de alint pentru ca toata viata lor numai sunt loviti, bruscati si numai se tipa si urla la ei, ca sa nu mai zic ca sunt si injurati in toate felurile. Aceste animale sunt tinute in viata pentru un singur scop si anume: producerea si nasterea de pui. Atat. Nimic mai mult sau mai putin.
Puii din aceste fabrici de animale sunt vanduti la preturi mici/preturi de gramada (se pune un pret pe o lada/cutie cu pui) sau chiar dati pe gratis magazinelor de animale/petshop-urilor cu care aceste fabrici au contracte sau tot felul de intelegeri si apoi puii sunt vanduti mai departe, cu un pret mult mai mare decat cel cu care au fost initial achizitionati daca acest pret a existat, oamenilor neinformati. Banii rezultati in urma vanzarii intra in buzunarul proprietarului magazinului /petshop-ului dar si in buzunarul fabricii care a "livrat" puii.
NICI UN crescator adevarat de NICI UN animal de companie NU isi va da/vinde VREODATA puii sai unui magazin de animale/petshop sa ii vanda in locul lui!
Atunci cand cumparati orice animal de companie de la un magazin de animale/petshop, nu faceti DECAT sa incurajati toata afacerea, creand mai multa cerere pe piata prin eliberarea custii puiului pe care l-ati cumparat, cusca in care foarte curand un alt pui va aparea spre vanzare! Totodata prin cumpararea acelui pui, voi toti contribuiti in egala masura la omorarea sistematica a femelelor care dau nastere acelor pui an de an, de doua-trei ori pe an pana in ultima clipa de viata! Tu ca femeie/fata nu vrei sa nasti an de an, de doua, trei ori pe an pentru tot restul vietii tale, asa este? Si nu vrei sa fii inchisa intr-o camera minuscula, cu mancare putina, stricata, expirata, de proasta calitate si apa de baut infecta si fara ingrijiri medicale de nici un fel. Nu vrei ca bebelusul tau sa iti fie luat de langa tine cand tu inca mai vrei/trebuie sa il alaptezi. Nu vrei sa fii omorata in bataie cand te imbolnavesti/imbatranesti doar pentru ca nu mai poti avea copii. Iar tu ca barbat/baiat nu vrei sa traiesti toata viata ta inchis intr-o camera minuscula, cu mancare oribila, de cea mai proasta calitate posibila, cu apa de baut infecta, fara ingrijiri medicale de nici un fel. Nu vrei sa fii folosit doar la reproducerea de copii si apoi aruncat inapoi in camera ta minuscula si nu vrei ca atunci cand te imbolnavesti/imbatranesti sa fii omorat in bataie de nervi si pentru eliberarea camerei tale minuscule in favoarea altuia care sa faca tot ce ai facut tu toata viata ta.
Atunci NU incurajati aceasta afacere mizera. Aceasta este realitatea din spatele puilor frumosi pe care ii vedeti in vitrinele magazinelor de animale/petshop-urilor! Acesta este adevarul! Normal ca acei pui arata frumos, curat, dragut. Sunt spalati si facuti frumosi ca sa atraga oamenii. Dar in spatele lor se ascunde toata aceasta poveste cutremuratoare. Este si normal sa arate dragut, toti puii arata dragut. Este si normal sa arate frumos, doar nu ii lasa sa arate urat ca atunci nimeni nu mai cumpara si nu le mai merge afacerea! Sunt doar aparente! Nu va lasati inselati! Documentati-va foarte bine inainte de a aduce un animal in casa voastra! Fiecare dintre voi conteaza, impreuna puteti schimba ceva, puteti salva niste vieti!
Daca vreti animal de companie de rasa, cu Pedigree, atunci cumparati de la crescatori adevarati.
Daca vreti sa salvati o viata sau daca vreti animal de companie dar nu va permiteti animal cu Pedigree, atunci adoptati un animal de pe strada sau din adaposturi.
NU cumparati NICIODATA de la magazinele de animale/petshop-uri!

Mamica fericita de pisicute alintate, minunate, mieunatoare si torcatoare: Casey(8.09.2001.),Daisy(20.01.2012.),Gracie(31.03.2012.)si de catelusaiubitoare, afectuoasa, tandra si blanda, Lacey(11.05.2010.)

"So many people are alive only because it is against the law to kill them."