Recomandare bicicleta

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns J.D. spune:

biicleta, tricicleta, balance bike nu se cumpara inainte de a fi probate!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maria_alexia spune:

un criteriu minimal, care la noi s-a dovedit vital: pe langa dimensiunea rotilor/inaltimea bicicletei, tineti neaparat cont si de greutatea ei. Copilul trebuie sa fie in stare s-o ridice!
Daca bicicleta e prea grea pentru el, clar nu e potrivita. Copiii variaza mult in privinta fortei, de asta spun ca marimea rotilor nu tebuie sa fie singurul criteriu.

Altceva: daca luati cu roti ajutatoare, mare atentie cum sunt pozitionate, cum ofera echilibru. Multe modele au distanta mare intre rotite si pamant, iar pentru cei foarte incepatori asta creaza dezechilibru permanent.

Eu personal, dupa ce-am dezvatat 2 copii sa se dea fara rotite ajutatoare, n-as mai lua veci asa ceva, ci in prima faza bicicleta fara pedale si apoi direct fara rotite.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns J.D. spune:

corect, Maria! al meu el mare a incercat foarte multe balance bike pana sa o gasim pe cea potrivita. era mut mai usoara si mai bine pozitionata saua la cea early rider.


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marcia03 spune:

Aici majoritatea piticilor au biciclete fara pedale, cu cadrul din lemn (si fara frana). Le alearga piciorusele. Dupa trec direct la bicicleta normala, cu roti ajutatoare am vazut ft putini.

Pe fiica-mea mai mult o incurcau rotile ajutatoare, asa ca a renuntat rapid la ele. Si dupa cateva zile de exercitii a invatat sa mearga bine. Ea foloseste bicicleta zilnic, cand merge la scoala. Trotineta o adora, face tot felul de dracovenii cu ea, de mi-e mie frica cand o vad. Rolele nu i-au placut prea mult, stie sa mearga, dar o face destul de rar.

Si eu stiu ca bicicleta trebuie probata de catre copil, nu se ia dupa ochi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Raza de soare spune:

Citat:
citat din mesajul lui maria_alexia
Altceva: daca luati cu roti ajutatoare, mare atentie cum sunt pozitionate, cum ofera echilibru. Multe modele au distanta mare intre rotite si pamant, iar pentru cei foarte incepatori asta creaza dezechilibru permanent.


Asta se intampla pentru ca nu sunt reglate.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DidiAlex spune:

Marcia,

Laufrad-ul ala fara frana e cam periclos. Noi am avut puky, laufrad 12" si l-a folosit de la 2 ani. La trei ani fix a mers pe biciclta tot 12" fara roti ajutatoare. La momentul ala nu am fost crezuta :) dar il filmasem :D pacat ca nu mai e Webshots-ul.
Ach so anu trecut la 4,10 ani si 110 cm l-am trecut pe 18" si merge foarte bine, chiar si 30+ km .
deci depinde de copil, tre sa ajunga cu picioarele bine jos.
noi am dat pe prima biciclta tot puky 200E. Acu m-am lecuit le iau la mana a doua ca le schimbam anual.
vazut in romania unele chinazarii si copii mei care mergeau bine pe biciclata le evitau. Mergeti pe marca sau cumparati la mana a doua.

EDIT: o mare prostine inventia asta a rotilor ajutatoare, le-as spune incurcatoare, asta am precizat-o aici pe DC in mod continuu si neintrerupt . Mersul pe biciclta in mare parte inseamana echilibru si apoi dat din pedatele. De asta se recomanda biciclta fara pedale. Io la nr 1 al meu am imprumutat un Laufrad( Biciclta asta fara pedale care de fapt vine de la " Alergat pe roti") timp de 3 saptamani si ocazional o foloseam si a mers apoi direct pe 16", ca era mare, avea 4,7 ani atunci. La nr 2 am mers ca la carte, cu 12", ce povesteam mai sus:) ..experienta, experienta

Mergi la inceput