Sunt depasita! help!

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns blackgirl0 spune:

Dragos a incasat-o de la mine dupa 2 experiente de genul acesta: un fugit din magazin direct in mijlocul parcarii plina de masini in miscare si-a doua oara cand mi s-a smuls pur si simplu din mana si-a alergat pe partea cu tata'su, traversand in fuga strada. De-atunci traversam impreuna, cu mine tinandu-l cat se poate de strans de brat, sa numai apuce sa se smulga. Prefer sa planga el pe moment, decat eu la capataiul lui, lovit fiind de-o masina.

Cand vine de traversat strada sunt extraordinar de intoleranta si intransigenta. Sunt satula de cate capete sparte si picioare rupte am vazut la munca la copii 2-5 ani, doar pt ca adultii sunt tembeli si au impresia ca un copil chiar intelege numai cu explicatii. Nu merge chiar asa!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns BalMascat spune:

Eu zic ca ai asteptari mult prea mari.
Acum i-ai mai explicat si el a zis ca o sa faca asa. Dar cred ca realizezi ca va uita, sau daca o sa vada ceva interesant, va sari fix in fata masinii?
Tu esti singura responsabila sa-l tii langa tine. Cu toate tonele de explicatii si exemple pe care i le dai, tot in tine e nadejdea, sau in sotul tau...sau cui lasi tu copilul. Copilul asta e prea mic ca sa aiba singur grija de el.
Cursa e lunga, lasa copilul sa fie copil, iar voi fiti parinti si aveti grija de el, protejandu-l si oprindu-l cand porneste spre ceva periculos.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monicabo spune:

N-are nici 3 ani... inca nu constientizeaza pericolul. Cu timpul va veni si asta... rabdare.
Eu nici pe ale mele fete nu am curaj sa le las, stiu si eu, undeva, in fata vreunei strazi nesupravegheate, si sunt mai mari, 5 ani si 9 luni, si 4 ani jumatate, si stiu regulile vis a vis de strada, masini, traverssat numai pe verde, pe trecere etc.



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ita2v spune:

uite de ce trebuie sa fim cu ochii pe ei.pitica mea de 1 an (merge de o luna)azi s-a dus in dormitor la baiat si a inchis usa(mai bine zis trantit usa).eu eram pe terasa cu usa deschisa intindeam haine asa sa o vad.mi-a luat cam 1 min sa deschid usa ca din izbitura sa inchis fortat . imi treceau toate prin minte de la sertarul cu creioane ale baiatului la acvariu pus pe masa (nu ajunge la el dar mai stii) la cine mai sti ce .
a fost cel mai lung minut .asa ca nu cred ca pot constientiza nici eu ce a fost in sufletul lui histamina in acel moment

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aschiutza spune:

Baiatul meu nu e asa de inteligent ca al tau, dar si el a fugit in mijloc de strada . Pt un copil asa de mic e greu uneori sa faca diferenta intre trotuar si strada si cind traversam strada si cind nu. Si noi ii vorbim pe drum si de cite ori traversam strada... Ei inteleg adesea ce inseamna pericol insa nu constietizeaza intodeuana cind e pericolul. Si adesea uita de el daca au in cap altceva (eternul fugit dupa minge). Eu nu cred insa ca e nevoie de psiholog: toti copii se vad ca mijloc de Univers si raporteaza totul la ei.

Vad ca in Romania e ok sa mergi cu copilul in ham. Aici am fost judecata aspru cind am vrut sa cumpar pt flacaul meu.

Acu cu doi copii mi-e tare greu sa ma duc eu singura cu ei pe strada. Mi-e groaza sa nu pateasca ceva, aici mergind unii pe drumuri de 30 kmh cu peste 50 (pe strada mea s-a intrat de doua ori in curba cu masina in gard). Te inteleg f bine prin ce groaza ai trecut, offff! Tare sunt dulci cind sunt mici dar parca tot astept sa faca 12 ani si sa inteleaga anumite lucruri ...

Roxy, va trebui sa aplic si eu treaba cu intorsul, dar nu stiu daca nu va fi mai fericit asa .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns larasarit spune:

Ianu repeta doar ce a auzit (nu constientizeaza el singur singurel) atunci cand spune cu foarte mare convingere ce pericole exista in mijlocul strazii.
Uite ce am auzit eu de la a mea:
-mami daca inchid ochii nu ma loveste masina
-trebuie sa nu fug in strada ca ma calca masina pe picior, varianta 1, varianta 2 e "imi face masina buba"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramonika spune:

Citat:
citat din mesajul lui histamina

unde gresesc?


gresesti ca te astepti la prea multe de la un copil prea mic. de-abia dupa vreo 4 ani poti sa ii ceri mai multe, insa nici atunci nu trebuie lasat nesupravegheat.
-ochii pe copil permanent sau
-poarta incuiata

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns larasarit spune:

I-as arata si eu de pe youtube dar imi este frica sa nu i se para amuzant ce vede..acum e la faza de sarit de pe o piesa de mobilier pe alta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blackgirl0 spune:

Citat:
citat din mesajul lui larasarit

I-as arata si eu de pe youtube dar imi este frica sa nu i se para amuzant ce vede..acum e la faza de sarit de pe o piesa de mobilier pe alta


Ai grija ca este o chestie serioasa: mie mi-a venit in garda fetita de 3 ani cu capul spart in coltul de la masuta de sticla. Parintii, niste idioti, se amuzau cum se invarteste fata in sufragerie, fara sa banuiasca dezastrul. Le-am spus sa arunce mizeria de masa, ce naiba de masa din sticla iti trebuie tie cu un copil mic in casa? Eu am un cub din piele ecologica ce ne serveste si pe post de suport/masa. Nu are colturi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns larasarit spune:

Stiu ca nu-i nimic de glumit, chiar daca ranjesc eu, nu avem locuri periculoase in casa, atat cat am putut amenaja..doar ca n-am avut niciodata sertare sub cheie, desi eu o vad marisoara de acum nu ma pot baza pe asta 100%
O mai apuca sa sara de pe fotoliu in pat sau de pe marginea patului, in pat, bineinteles ca nu o incurajez..

Mergi la inceput