cum putem iesi din impas

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Flavia spune:

Draga Ana,
fugi! Ai un tablou complet de toate felurile de abuz cunsocute si cu toate atea tu tot cauti solutii sa stai cu el. Copii tai cand vor creste pe tine te vor acuza si nu pe el si te vei trezi batrana si singura doar pentru faptul ca i-ai obligat sa asiste la discutiile voastre.
Nici dacaa ai avea 11 copii nu merita sa stai cu una stfel de exemplar. Nu exista scuze pentru umilire, viol si altele asemenea ca nu te-a castigat la loto, nu ii apartii nu esti un obiect ci o persoana cu suflet.
te rog fugi cat de tin picioarele insa fa-o cu cap. fa un plan de bataie gen locuinta,venit, mediator, avicat si apuca-te serios de treaba a.i cel de-al doilea copil sa se nasca intr-o casa linistita unde mama nu tremura de groaza cand suna cineva la usa.
daca ai nevoie de ajutor sigur vei fi ajutata totul este sa stii ce vrei cu adevarat si odata apucat acest drum sa nu reneunti in ciuda presiunilor.
Flavia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CorinaDani spune:

daca nu stii cum/de unde sa incepi, acesta poate fi un prim pas :

http://www.fundatiasensiblu.ro/RO_programe/program-casa-blu.html

e bine sa stii ca exista astfel de programe. si ca poti cere sfatul si ajutorul unor specialisti.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lorelei_19 spune:

Ana, voiam sa te imbratisez doar strans si sa-ti urez multa, multa putere indiferent de hotararea pe care-o vei lua.
Nimeni n-are dreptul sa te desconsidere, esti unicat, fiecare om e unicat si faptul ca unul castiga mai mult decat celalalt nu-i da dreptul sa se considere superior.
Imi pare rau de toata suferinta ta si sper sa ai parte de liniste si seninatate sa-ti duci sarcina la bun sfarsit si sa dai nastere unui copilas sanatos.
Ai grija de tine si de copilasi si fii puternica pentru tine si pentru ei.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alizee spune:

Dependenta de alcool este o boala fara leac, daca bautorul nu are suficienta vointa de a renunta la viciul asta.
Un alcoolic, in timp, isi pierde luciditatea si devine din ce in mai agresiv.
Ai si tu servicul tau, deci esti independenta financiar, iar in cazul unui divort, copiii vor avea pensie alimentara. Te-ai descurca mult mai bine fara el, fiindca nu ar mai fi cineva care sa te toace marunt zi de zi.
Eu nu mi-as mai irosi viata mea si pe a copiilor mei langa un asemenea om slab in fata vicisitudinilor vietii. Tocmai de aceea te si abuzeaza pe tine, fiindca ii esti la indemana.





Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ana_maria500 spune:

Buna seara.
Sincera sa fiu ... sunt uimita cu cat de multe raspunsuri am fost bagata in seama .
Cineva intreba de situatia mea din casa parintilor cat am stat la ei ... pai ce sa spun ... a fost si buna si rea ... tatal meu a fost o persoana mai dura ... care ne-a tinut in frau, pe mine si pe fratele meu ... am totusi doua evenimente care m-au marcat destul de mult ... unul ar fi ca la admiterea la liceu nu am luat din prima dar am luat a doua oara - prima la liceul din localitate ... dar numai d-zeu stie cata bataie am luat eu in vara aia de la tata ... ajunsesem sa tremur numai la auzul vocii sau al masinii cand venea acasa ...A doua intamplare ar fi cand , copil fiind, am asistat la o tentativa de suicid a mamei mele ... eram copil si nu prea am realizat atunci gravitatea situatiei ... eu si fratele meu doar asistam la scene mai aprinse intre parinti ... Una peste alta au fost si momente mai frumoase in familia in care am crescut ... nu au fost mereu tensionate relatiile ... mai rau este ca acum , odata cu trecerea timpului ... si inaintarea in varsta a parintilor ... li se duce si puterea, si rabdarea, si placerea ... tata se enerveaza din orice ... mama a cam luat darul bauturii ... Ma gandesc ca macar fratele meu a avut puterea sa se rupa de casa si sa plece in alt oras sa isi faca un rost ... Eu m-am casatorit in aceeasi localitate unde am crescut ... tot aici lucrez ... intr-o unitate de invatamant ... ca si didactic auxiliar.
Acum despre mine si sotul meu ... si familia care mi-am facut-o atunci cand m-am casatorit ... nu este chiar ceea ce mi-am dorit ... dar cine poate ghici dinnainte ... casatoria pana la urma cred ca este o loterie ... sau o piatra de incercare pentru fiecare parte . Eu m-am casatorit foarte repede ... la doar cateva luni de cand l-am cunoscut pe sot... timp in care el a fost plecat in voiaj ... deci timp efectiv impreuna nu a fost decat vreo 2-3 luni ... In august ne-am casatorit ... dar timp de 1,5 luni inainte m-am pregatit pentru licenta ... plus ca stateam cam toata ziua pe la el pentru a-l ajuta sa mai facem unele finisari la casa pentru ca era nu erau decat zidurile si acoperisul facute ... eu eram cu curatenia si bucatareala. Daca va spun ca nu am plecat tocmaide la cele mai bune conditii ... mi-am tinut hainele in cutii de carton cam vreun an pana amn apucat sa ne luam un sifonier ... la toaleta ma duceam afara ... si nu va spun in ce conditii ... La bucatarie daca s-a putut numi bucatarie ... chiar si acum cand avem asa ceva ... gateam si gatesc cu pisicile pe langa mine ... si nu sunt decat vreo zece ... si fac o mizerie si isi lasa blana pe unde apuca ... urat ... dar se pare ca degeaba ma plang de asta ... ca nu am snse de izbanda ... soacra este o marer iubitoare de animale ... doarme cu pisicile in camera .... ocazional mai aduce si cate o pasare bolnava ... sau iezii cand sunt mici ... Din cate am auzit asa au obisnuit sa traisca ... Cand iii mai aduc aminte sotului de unele neplaceri pe care le am cu mama lui, pt ca tatal lui este mort, ori se duce sa se certe cu ea si nu face nimic ... ori nu se mai duce de loc ... Au ei destule meciuri fara sa fiu eu neaparat cauza ... Am asistat in cateva randuri la niste meciuri intre ei de ziceai ca ies scantei ... injuraturi si blesteme ca la usa cortului ... chiar si imbranceli ... mahalagism ce mai .
Eu am plecat de la el in doua randuri ... acum vreo 5 ani si anul trecut de Paste ... chiar in ziua sfanta ... Sotul meu se cam aghesmuise in ziua aia si incepuse sa se ia de mine din te miri ce ... cum ca planuisem , cumva , fara stirea lui , cu ai mei , cum sa ne petrecem ziua aceea ... nestiind ce sa fac sa il mai potolesc am considerat ca cel mai intelept este sa il chem pe tata sa lamureasca situatia pentru ca este barbat si il poate tine in frau pe sot ... Stiti ce a facut sotul meu cand tata a venit ... a chemat politia sa il dea afara din curte ... Nimeni nu il mai pusese in situatia asta pe tata ... tatal meu venise destul de iritat ... pt ca era la cunostinta oarecum cu situatia din casa sotului si a avut intentia sa il mustre mai dur pe sot ... dar sotul a reactionat cum a reactionat ... Am stat plecata la parinti cu copil cu tot vreo 3 zile dupa care a venit sa ma cheme acasa ca nu mai poate sta fara mine.
Sunt mai mult decat contrariata de situatie in general ... am si momente mai linistite sau mai frumoase alaturi de sotul meu , dar destul de putine ... Am siguranta financiara alaturi de el dar nu am liniste si implinire sufleteasca si astea din urma te imbolnavesc din interior spre exterior ... Am optat pentru un al doilea copil din mai multe considerente ... am vrut un frate sau sora buna pentru baiat... am zis ca poate un al doilea copil il va responsabiliza mai mult pe sot... am zis ca poate datorita problemelor mele de sanatate mai tarziu, eu ramanand doar cu un ovar si avand un inceput de fibrom, nu voi mai putea face alti copii si vreau ca baiatul sa stie cum este sa ai frati, sa stie cum este sa imparti .
Eu am o oarecare situatie materiala dar nu este nici pe departe ca a sotului ... am lasate de la parinti, prin donatie, un loc de casa cu o casa batranesca si un apartament cuy doua camere destul de vechiut dar locuibil... in eventualitatea unui divort nu as fi chiar pe drumuri ... Dar puterea mea financiara, pt viitor, nu cred ca poate sustine doi copii ... unde mai pui ca ar trebui sa pui si deoparte pentru alte treburi ... Va spun sincer ca iubire ... cel putin din partea mea ... nu prea mai este ...Stau cu el pentru ca sunt dependenta oarecum financiar de el ... si in prostia mea cred inca intr-un viitor luminos ... problema este ca viitorul ala parca pare din ce in ce mai departe ... si deja am trecut printr-un episod de depresie ... un an si jumatate am facut tratament... Sunt multe alte lucruri de spus ... dar deocamdata astea mi-au venit in minte ...
Ma multumesc cu orice sfaturi sau incurajari ... poate pot invata cate ceva din experienta altora ... in ideea asta am deschis discutia ... sa incerc macar sa nu complic lucrurile mai mult luand decizii in pripa.
Merci inca odata pentru sustinere.


Ana, mamica lui Mihai Constantin nascut pe 24.05.2007
24+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns giulia81 spune:

nu ai nici un motiv plauzibil pentru a ramane alaturi de el...esti intr-o relatie abuziva!
NU ESTI dependenta financiar de el - repeta asta de 100 de ori pe zi daca e nevoie: ai casa, apartament, salar, ce vrei mai mult de atat? au fost altele care chiar nu aveau nimic si totusi au ales sa plece de langa monstrii asemeni sotului tau. vei primi si pensie alimentara de la el, astfel incat copiii tai vor avea siguranta zilei de maine.
P L E A C A de langa el pana nu e prea tarziu!
nici tu nici copiii tai nu merita un astfel de tratament! sau esti dispusa sa "vinzi" fericirea ta si a copiilor tai pt cateva sute de lei in plus pe luna?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dianama spune:

Ea incearca tu sa pleci,sa pui bani deoparte sa refaci cat de cat acel apartament si arata acestui drag sot ca POTI si fara el.....sa vezi cum se schimba situatia .
Darrrrr....lupul isi schimba parul ....naravul ba...
Esti intr-o relatie destuuuul de abuziva si tu nu reusesti sa intelegi situatia in totalitate,ai optat chiar si pentrul al doilea copil,numai sa-l aduci cu picioarele pe pamant....
Din pacate sotul tau e sus de tot.....
Incearca sa sa-ti faci planuri de viitor ,excluzandu-l pe acest om.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ita2v spune:

PLEACA pt ca de la ce ne povestesti tu cu abuzurile verbale si pana la bataie*rupta din rai*e doar un pas si se pare ca si foarte mic .Nu cred ca nu te speri cand zbiara la tine si te gandesti ca imediat te calca in picioare la propriu.Am trecut ca copil prin asa ceva si te marcheaza pe viata asa cum si pe tine te-a marcat bataile tatalui tau si incercarile mamei de a scapa de acolo(prin suicid).Nu iti condamna copii la aceasi viata doar pt ca tu o viata intreaga te-ai conformat cu situatia.V-a veni o zi cand copii tai iti vor reprosa ca nu ai plecat .Sub nici o forma nu te vor condamna(eu cand au divortat ai mei am fost cea mai fericita desi aveam doar 9 ani)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MariaG spune:

ana_maria500 eu stiu oameni (am fost colegi in generala si in liceu) care nu si-au iertat mama pentru ca nu s-a despartit mai devreme de tatal lor. Pentru ca a asteptat sa se faca ei mari ca sa divorteze. Pentru ca i-a lasat sa fie terorizati de tatal lor betiv.

Un copil nu repara o casnicie cu probleme. Un copil distruge orice casnicie care nu este solida. Un copil este o piatra de incercare pentru familie.
Viata este muuuult mai usoara fara copii, daca voi nu va intelegeti fara un al doilea copil, cu atat mai mult n-o sa va intelegeti cu un al doilea copil.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristoiu spune:

Asa e Maria, un copil e o mare piatra de incercare pentru familie, pentru cuplu. Si aici e o vorba "ein Kind ist kein Kind" - un copil e nici-un copil. Si asta nu inteleg decit cei care au mai mult de unul. E o idee foarte gresita pe care o au multe femei, ca un copil le-ar salva casnicia, l-ar responsabiliza pe sot sau i-ar apropia, foarte gresita din pacate.

Ana, hai sa iti pictez eu tabloul viitorului. Din pacate e departe de ce iti imaginezi tu. Bautura e boala grea si din ea nu ies cei care au vointa (alta idee gresita, cei care cred ca reusesc doar cu vointa se afunda in alcoolism), ci cei care realieaza ca au nevoie de ajutor si il cauta. Sotul tau e departe de momentul acesta. Noi avem un vecin, am mai povestit de el, cel care pe cind eram noi plecati din tara ne-a baut 24 de sticle de vin din '75 si '76. Atit este de alcoolic ca nici nu a stiut ce bea, cred ca unele erau otet chiar. E rau de tot, atit de rau ca a ajuns sa nu se mai spele, nu maninca, doar bea si zace toata ziua. Nevasta-sa e distrusa, demult i-ar fi dat papucii, dar nu poate, ca jumate din casa e a lui. Si uite asa, il intretine de ani de zile, ca a pierdut 2 servicii bune din cauza bauturii, si el se afunda pe zi ce trece. Nu poate nici sa il interneze fortat, ca se intoarce oricum acasa si o ia de la capat. Si ea ii da de baut, ca daca nu face urit. Si ea asteapta ca el sa moara ca nu vrea sa faca nimic. Nu mai are prieteni, nu ii vine nimeni in casa, nu are pic de viata sociala, la ce dracu ii trebuie casa nu stiu, eu imi luam jumatatea si plecam invirtindu-ma. Vine acasa dupa o zi intreaga de munca la un betiv care zbiara la ea de il auzim din bucataria noastra si casele sunt separate. Nimeni, nimeni nu o ajuta, familia lui si-a luat mina de pe el demult, e singura si obosita si evident nefericita. Sansele ca asa sa fie si cu al tau sunt foarte mari. Doar un soc puternic ar putea sa il faca sa realizeze si sa incce schimbarea. Sa zicem ca ai pleca tu si i-ai pune conditia asta, nu ar fi suficient ca el sa promita ca se schimba, fiindca multe fac greseala sa se intoarca fara sa vada o dovada. Ar trebui niste conditii drastice pe puncte, dezalcolizare, terapie, sobrietate de cel putin un an de zile si alte dovezi de schimbari pe care sa le stabilesti si apoi ai putea sa zici, ok, acum putem sa construim ceva, putem incerca din nou. Gindeste-te bine, ca situatia in care esti te duce la vale. Nu exista iesire din impasul asta fara ca el sa vrea o schimbare. El nu are de ce sa vrea o schimbare cita vreme tu nu actionezi. El nu pierde nimic, are ce isi doreste, de ce s-ar schimba?

Esti intr-o situatie fericita, ai casa, ba chiar doua, ai servici si vei avea si pensia alimentara, eu cred ca te vei descurca foarte ok financiar si fara el. Iar el, daca va iubeste, pai sa lupte frate cu el insusi si sa iti arate asta.

Mergi la inceput