Primavara inutila (rondeluri vesele de pinguini)

Raspunsuri - Pagina 31

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns lore_bv spune:

Denisam,

O idee pentru Londra: un tur la studiourile unde s-a filmat Harry Potter.
http://www.wbstudiotour.co.uk/

Vacanta placuta!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lali spune:

Eu vin din Ardeal si acolo populatia-i cu precadere carnivora, nu ierbivora. Deci poftiti aici si explicati-mi despre leurda cu subiect si predicat, la ce (se) foloseste. Am vazut eu pe tarabe, prin piete, mai multe frunze decat sunt in ierbarul meu culinar din cap, da' n-am aprofundat subiectul.

Multu' de urarile de sanatate !


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kariguld spune:

seara buna randunicilor

iara ati mancat ciorba de limba? pardon, de taste.

lali, sanatate feciorului. si distractie maxima la Disney.

Carmen, nimeni nu-ti poate ofei vre-o garantie ca nu se va mai intampla ceva la scoala. vorbeste-i copilului deschis despre tot ce e posibil sa se intample si invata-l cum sa reactioneze. si tu ia masuri imediate. bine, tot ce ti-am spus stii si tu deja

Andra, ce a crescut Edy si incepe sa semene cu Dl Urs din ce in ce mai mult. de Maria nu mai spun....
felicitari lui Robert.


buflea, nu eu mi-am ales meseria, ea ma ales pe mine. am lucrat in domeniul contabilitatii ptr ca era un job lejer. apoi mi s-a oferit pe tava slujba asta. am mers sa vad despre ce este vorba, cateva zile si pur si simplu am simtit ca acolo imi este locul.
as putea avea o slujba in armata germana, o slujba platita cu multi bani. am studii ptr slujba asta. dar nu ma atras niciodata. cel mai tare nu-mi place ca ar cam trebui 'sa ma cam marit' cu serviciul si sa fiu pe acasa musafir. primesc in fiecare an cate o scrisoare de la ei, daca nu cumva m-am razgandit.
legat de tatal tau. vorbiti intre voi, discutati tot ce simtiti ca trebuie spus. nu lasa sa treaca o zi fara sa faceti ceva, care sa ramana in amintirile tale si ale copiilor.
iti poti inchipui cat de pretioase sunt aceste zile cand ii ai pe parinti tai acolo?

socrul meu ia lasat pe copii sa se urce in capul lui, si la propriu si la figurat. si au atatea amintiri, isi povestesc mereu ce faceau si cum se amuzau copios impreuna cu tataie din diverse nimikuri. una 'tare'. socrul si-a cumparat odata un tricou mov inchis. a venit acasa si il proba la oglinda. al meu fecior avea cam 7 ani. si il intreaba tataie 'Victoras, cum ii sta lui tataie cu tricoul asta?' 'arati ca o p*z*a proasta'. ei desigur ca au ras pana la lesin, insa eu cand am aflat.... de unde oare invatase copilul sa vorbeasca prosti? 'p*z*a proasta' erau pipitele de la televizor, pe care socrul le gratula in gura mare in fata copiilor.
in special fata a avut o relatie speciala cu tataie. si el a iubit-o foarte mult. uite, chiar acum imi vin mei in minte amintiri dragi din ani trecuti.... as putea sa-ti povestesc o gramada....
creaza amintiri placute, faceti trasnai impreuna, cheltuie bani chiar daca nu-i ai. pretuieste mult ceea ce ai acuma. nu vreau sa te inlacrimez, vreau doar sa fi fericita.


legat de credinta, respect pe oricine, chiar daca nu crede in nimik. nu ma intereseaza ce credinta are cineva, pot sa fiu prietena cu oricine.


Viviana, abia astept urzicile. la noi inca n-au iesit... mai avem de asteptat.


tot lui buflea, cum mai sa nu te mai iubim?


inca una si ma duc. sora mea din usa face homeschooling acasa cu cei doi copi. costa ceva bani, dar e multumita de rezultate. ea si lucreaza flexibil, mai mult de acasa si se poate ocupa. are si multa rabdare si e si foarte desteapta. eu de ex nu cred ca as putea sa fac.


ultima, inca nu m-am gandit serios ce as face cand voi fi cu un picior in groapa. cum ma cunosc as lupta sa mai traiesc, chiar daca am bifat multe pe lista. dar sincer nu stiu, chiar nu stiu....


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns buflea spune:

Citat:
citat din mesajul lui Lali

Eu vin din Ardeal si acolo populatia-i cu precadere carnivora, nu ierbivora. Deci poftiti aici si explicati-mi despre leurda cu subiect si predicat, la ce (se) foloseste. Am vazut eu pe tarabe, prin piete, mai multe frunze decat sunt in ierbarul meu culinar din cap, da' n-am aprofundat subiectul.

Multu' de urarile de sanatate !


Sunt de acord, sunt de acord ... WTF inseamna "leurda" ? Ca pe vremea mea ori nu o descoperisera ursii, ori nu o descoperisera taranii in gura ursilor ... si de cand ursii lui Rall mananca iarba in loc de miere ?

Lali, ma gandeam la tine, cum de te-a aruncat pe tine viata tocmai in Bucuresti ... pai tu faci cu trenul de la Baia Mare, cat fac eu cu avionul de aici ...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns buflea spune:

Puahhhh, ce de treaba am la inchiderea asta ... mama ma-sii e si inchidere de trimestru, dublu munca, dublu reconcilieri. Dar ce bine este sa nu am presiunea copiilor , sa stiu ca pot sta mai tarziu si sunt hraniti, scoliti, plimbati, alintati ...

Deci vorbim despre urzici ? Atunci eu sunt de acord cu Celcesfrrr ... mai nene, numai cand le vad ori le miros si mi se intoarce pe dos - ca doar stiti ca ma pricep la rime . Bine ca pe aici nu se gasesc ...la piata vroiam sa spun ...ca mama a gasit prin niste padurici de pe langa scoala copiilor.

Ii face lui barbata-meu, lor si cam atat ...

Dar spanacul imi place, e bun mai la gust, nu e innecacios, nu miroase ca o balega ...pfuuuuiii, deschideti geamurile ghetarului !!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rall spune:

Ti-am atasat niste leurda, Buflea. Is ca niste fruze de lacramioare, dar cu gust de usturoi. Sunt bune tare... mie cel putin imi plac

Prin USA ce zice lumea de Nord Coreea?
Ca pe alte forumuri vad ca nu prea e lumea multumita de situatie...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ralualexandrei spune:

....mama tot ardeleanca era asa ca si eu am lacune la capitolul leurda dar daca zici Rall ca are gust de usturoi atunci ma bag,mi-ai captat atentia,ursu zice "ce-ai ridicat asa capul ca un ghiocel din zapada" :) ,de la leurda moncher.
Deci Rall retete te rog.

Karri stiu draga ca seamana bucatica rupta,si ma oftic,unul macar de era mai negricios,asa ca mine :),blond mi-a trebuit,blonzi am facut.Offofff si ce a mai ras Mihaela de mine (medicul ginecolog) cum am ciripit eu 6 luni ca vreau sa semene cu mine,brunet si sa aiba ochii verzi ai lui ta-su,cand la scos a zis "Andra draga asta-i Klaus la indigo",pai sa fie sanatos ca eu altu' nu mai fac :) .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ralualexandrei spune:

Viviana stie si el doar ca noi parintii facem tot ce putem ,sunt convinsa ca eforturile voastre au fost destul de mari asa ca sa nu se necajeasca degeaba.
Personal nu i-am dat niciodata lui Robert in cantonamentele externe mai mult de 200-300 euro bani de buzunar pt 10 zile,chiar daca unii au venit cu mii,auzi tu cu miiiii!!!!
*casuta asta deja ma enerveaza ca nu are emoticoane de dat cu capul sau de dat in cap :)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rall spune:

Citat:
citat din mesajul lui ralualexandrei

....mama tot ardeleanca era asa ca si eu am lacune la capitolul leurda dar daca zici Rall ca are gust de usturoi atunci ma bag,mi-ai captat atentia,ursu zice "ce-ai ridicat asa capul ca un ghiocel din zapada" :) ,de la leurda moncher.
Deci Rall retete te rog.


"De la stomac si intestine, la ficat si vezica biliara, la vasele sangvine, la sangele nostru in general, leurda este „detergentul" corpului nostru. Si pacat ar fi sa nu profitam in fiecare primavara de a face o cura de 4-6 saptamani cu leurda.

-Datorita acestui efect depurativ, este foarte utila in combaterea aterosclerozei, in tratarea hipertensiunii arteriale, in tratamentul majoritatii bolilor de piele.

-Viermii intestinali, in special limbricii la copii, mor dupa scurt timp, cand s-a dat copiilor leurda cruda tocata marunt si presarata pe painea cu unt.

-De asemenea leurda proaspat culeasa si tocata marunt se poate presara si pe mancarea de cartofi, in unele supe, sau se poate manca, cu aceleasi rezultate remarcabile si sub forma de salata, ciorba, sau piure"

Eu nu o consum decat cruda.. asa cum e ea sau in salate

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rall spune:

"Leurda este cunoscuta ca remediu de milenii, fiind prescrisa drept intaritor si detoxifiant de renumitii medici ai Greciei antice. Pro­prietatile sale terapeutice au fost cerce­tate si de medicii din Imperiul Roman, care recomandau planta atat pentru cura­tarea sangelui, cat si pen­tru tratarea unui impresionant numar de boli, de la viermi intestinali pana la suferinte ale plamanilor. Miracu­losul leac verde nu era strain nici da­cilor, care foloseau leurda pentru vindecarea rinichilor bolnavi si inla­tura­rea otravurilor din sange.

A fost botezata Allium ursinum - us­turoiul ursului, pornind de la con­statarea ca ursii, abia iesiti din peri­oada de hiber­nare, asteapta cu mare interes aparitia leurdei, pentru a-si redobandi puterile si agilitatea. Si nu este de mirare, data fiind uimitoarea forta terapeutica ascunsa in frun­zele cu miros intepator.

Leurda este bogata in sulfura de alil, elementul care ii imprima gustul si mirosul ca­racteristic plantelor din genul Allium (cele mai cunoscute fiind ceapa si usturoiul). In plus, con­tine numeroase substante cu un valoros potential tera­peu­tic: vitami­nele A si C, vitamine din complexul B, saruri minerale, calciu, fier, magneziu, fos­for, uleiuri eterice, glu­cide si, bineinteles, proteine. Nemaiintalnita alca­tuire cu care a inzestrat-o natura ii confera numeroase calitati terapeutice, leurda fiind un ajutor de nadejde in lupta cu bolile si, totodata, un excelent tonic natural."

Sa leurdim, deci! :)

Mergi la inceput