Viata in Germania si Elvetia - cap. 86

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Enza spune:

Marcia iti multumesc pentru detalii. Inca nu am vorbit cu prietena mea, pentru a afla ce au mai facut.
Ma bucur ca au trecut sarbatorile si musafirii. Azi am reinstaurat ordinea in casa. Desi ieri ne faceam planuri ce sa mai schimbam prin apartament. Iar totul a pornit de la televizor .
O zi minunata de primavara, tuturor!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mianda spune:

Buna fetelor, scriu aici sa ma descarc putin si poate-mi dati cateva idei.
Situatia sta in felul urmator...

De cateva zile, de cand a dat caldura, fiica-mea iese afara dupa amiaza si joaca volei in fata blocului, pe iarba, cu o fetita si ea romanca. Mentionez ca fetita mea are 14 ani, iar cealalta 11. Va spun varsta pentru a va da seama ca sunt mari si jocul lor e unul linistit, fara tipete sau alte cele. Problema e ca avem in bloc un nebun caruia nu-i prieste nimic...vesnic comenteaza si vesnic e suparat pe toata lumea. De fiecare data cand fetele ies la joaca, el apare la fereastra si le spune ba ca n-au voie sa se joace, ba ca sa plece de sub geamul lui, ba ca face plangere la administrator...etc. Noi nu am iesit sa vorbim cu el. Mi se pare degradant sa ma cobor la nivelui unui asemenea om. Am fost in schimb si am intrebat la administrator daca este voie sa se joace copilele acolo si mi s-a spus ca e in ordine, atata timp cat nu tipa si nu dau cu mingea in garaje. Am aflat ca acelasi raspuns l-a primit si el...a fost sa faca plangere!
Mai nou, fetelor le-am interzis sa-i mai vorbeasca sau sa se uite la el in momentul cand apare la geam. Efectiv, le-am spus sa-l ignore. Ne-am gandit noi ca o sa se potoleasca, mai ales ca a vorbit si cu administratorul. Dar de unde! Azi, la 15 minute dupa ce au iesit fetele a aparut si el la geam. Dupa cateva comentarii la adresa lor si vazand ca fetele nu-i acorda atentie, si-a scos omul aparatul de fotografiat si le-a facut cateva fotografii.
Ca nu avea voie sa faca poze copiilor fara acordul nostru e clar, pentru asta vreau sa ma duc sa fac plangere la politie. Dar cum demonstrez eu ca le-a facut acele poze? Am doar marturia fetelor. Eu personal nu l-am vazut. In ce ma bag daca fac plangere la politie?

Oare nu-i mai bine sa astept sa foloseasca acele poze undeva (habar n-am unde le-ar putea folosi) ca abia asa sa pot demonstra ca le-a facut? Ce risca el daca eu fac plangere?

Scuze, poate am fost incoerenta, dar tremur de draci!
Sunt singura acasa. Astept sa vina si parintii prietenei fetitei mele, si sotul meu sa vedem ce hotarare luam. Pana atunci orice idee de la voi e binevenita!

Multumesc!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns selina-d spune:

ce ghinion e sa ai vecini de genu asta. Eu am niste copii cam galagiosi... cred ca am super noroc de vecini foarte intelegatori.

E in locul tau as incerca prima data sa discut cu vecinul. Nu merge nervoasa la el, sau trimite-l pe sotul tau daca nu e asa aprins ca tine. Vorbiti cu el cu binele prima data poate ajungeti la o intelegere. Si sa ii spuneti ca nu sunteti de acord sub nici o forma sa fotografieze copila. Eu personal nu pot intelege persoanele care sunt deranjate de joaca copiilor, mie personal imi sunt chiar dragi sa ii aud cum ciripesc. Am in spatele casei peste gard un centru social unde stau copii dupamasa pana ii iau parintii si stau numai pe afara, se joaca si bat mingea, mai sunt si obraznicuti printre ei, dar nu sar calul.

Daca nu ve intelegeti de buna voie, nu stiu zau cum sa faceti. Eu personal am oroare de conflicte deschise, barbatu meu fiind fix pe dos.
Spune fetelor sa nu il bage in seama si daca comenteaza prea mult sa ii spuna sa vorbeasca cu parintii. Ar fi si culmea, doar nu are ce sa va face daca fetele nu fac nimic gresit.
Si eu aveam in Romania un vecin cu care ne-am certat si care ne sicana ingrozitor. Era un stres groaznic.
Sper sa se rezolve.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aschiutza spune:

Mianda, ies fetele cumva pina in ora 15? Ca intre 13 si 15 e perioada de liniste in toata Germania, plus ca fiecare Gemeinde are orele ei stabilite de liniste. Incearca sa le afli si roaga fetele sa nu se joace in acele ore.

Eu zic sa ai grija sa nu se escaleze. Daca omul ala e mai intro ureche poate sa va faca mult rau, stiu din experienta unei prietene. Rasuna cumva mingea pe teren cind cade ? Eu am stat la un bloc unde era oprit sa se joace fotbal, tot se juca, dar fiind curte interioara rasuna mingea ff puternic. Daca vroiam sa dorm ma deranja. Incearca sa afli daca omul lucreaza in schimb de noapte si e cu nervii pe bigudiuri sau care e treaba. Eu l-as intreba doar de poze si l-as atentiona ca te duci la politie daca nu le sterge (de fata cu tine). L-as trimite defapt pe sot. Nu stiu daca politia va face ceva, probabil fiind vorba de minori se vor implica mai mult, la prietena mea, desi individul ii citea scrisorile si o urmarea, nu a facut politia nimic. Intreaba un avocat ce drepturi legale ai, ca sa stii cum sa discuti cu el.

Edit 1: Mianda, si eu am niste vecini pe care sunt suparata. Da astia imi slefuiesc ore in sir pietre pt noul lor gard, aduc excavator, asculta radio tare (ca trebuie sa il auda cu slefuitorul in lucru), dau petreceri cu cintat la pian pina la 2-3 noaptea bineinteles fara sa anunte vreodata. Si terasa, camera de zi si dormitorul sunt exact pe partea aia. Copii lor nu ma deranjeaza decit din 2 motive: se urca pe gard sa isi ia mingea cazuta la noi iargardul e praf si ar putea sa il cada nasol cu el si peretele camerei de la parter e de sticla si eu acolo ma schimb, alaptez, alerg vara mai dezbracata si nu imi place sa se holbeze careva .

Edit 2: deocamdata pe forumul nou discutia noastra e copiata numai pina la 4 aprilie, asa ca pt continuitate nu voi posta deocamdata mesajul meu acolo.


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simonaro29 spune:

Bine v-am gasit!

Ma numesc Anamaria , am o fetita de aproape 3 ani , Elena Maria. Locuim in Rüsselsheim , pe langa Frankfurt.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mianda spune:

Am incercat sa ma loghez pe noua platforma, in ideea de a copia subiectul si acolo. N-am reusit. Prin urmare, voi continua aici...

Nu se pune problema ca era in orele de odihna. Noi respectam programul respectiv. Fetele ies afara dupa ora 17 ca pana atunci au de invatat.

Ieri situatia s-a agravat . Au mai iesit afara cativa copii, iar nebunul fiind deja nervos, a aparut iar la geam cu telefonul si a facut poze mai multor copii.
Pana la urma ne-am adunat toate mamele cu copii in cauza si am sunat la usa individului urmand sa-l informam ca nu suntem de acord cu fotografierea copiilor si ca dorim stergerea respectivelor poze. De dat drumul la usa a dat, dar nu ne-am putut intelege cu el. Prin urmare am chemat politia!

Au venut, le-am prezentat situatia si ne-au prezentat si ei legile. Cica nu-i poate face nimic individului, decat sa-i aduca in vedere ca nu poate folosi pozele respective decat in interes propriu, adica nu le poate urca pe net sau alte chestii...
Pe mine raspunsul politistilor m-a dat pe spate! Adica indivinul respectiv se poate masturba (scuzati expresia) in fata pozelor cu copiii nostri, in intimitatea apartamentului sau? Raspunsul este DA!
Eu trebuie sa demonstrez ca el face acest lucru!

Azi m-am mai calmat! Sunt hotarata sa ignor total vecinul respectiv si sa stau cu ochii pe geam de fiecare data cand ies copilele la joaca...Sper sa nu faca imprudenta sa recurga si la violente fizice ca atunci e bai!

O zi buna va doresc!

PS.
Simonaro29, esti binevenita! Te asteptam si pe platforma noua!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simonaro29 spune:

Platforma noua?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marcia03 spune:

Noi stam la casa, sunt 4 randuri de case paralele, iar perpendicular este un bloc. Intre bloc si case e o straduta, pe care se poate intra cu masina, daca tb sa descarci ceva. Acolo se joaca copiii; sunt pomi, bancute, au loc de joaca, pe partea diametral opusa avem si pajiste (si campul). Si la noi de dimineata pana seara (cand e frumos afara) copiii alearga, tipa, plang. E plin de copii de toate varstele. Si nimeni nu se supara. Orele de liniste nu se respecta. Eu ii atrag atentia Marciei sa nu tipe, dar o fac altii. Se joaca si cu mingea si fata-ascunselea si se ascund in curtile noastre. Acum ce sa le facem ? Pe mine nu ma deranjeaza, m-am obisnuit cu zgomotul. Noroc ca nu avem persoane singure, doar familii cu sau fara copii (plus catei si pisici). Mai deranjante sunt pisicile, care vin si-ti fac ceva cu mot in gradina; norocul nostru ca avem iepurasii si am pus gard, asa ca la noi nu mai vin.

Un weekend cu soare va doresc. La noi ploua si e frig

Mihaela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns puiul11 spune:

Noua Platforma? ce este aceasta, vreau si eu adresa unde se poate intra.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CT spune:

Citat:
citat din mesajul lui mianda

Au venut, le-am prezentat situatia si ne-au prezentat si ei legile. Cica nu-i poate face nimic individului, decat sa-i aduca in vedere ca nu poate folosi pozele respective decat in interes propriu, adica nu le poate urca pe net sau alte chestii...
Pe mine raspunsul politistilor m-a dat pe spate! Adica indivinul respectiv se poate masturba (scuzati expresia) in fata pozelor cu copiii nostri, in intimitatea apartamentului sau? Raspunsul este DA!
Eu trebuie sa demonstrez ca el face acest lucru!

Din pacate chiar au dreptate.
Uite si aici: http://de.wikipedia.org/wiki/Recht_am_eigenen_Bild

Am vrut si eu sa va intreb ce limbi straine vorbiti cu platforma noua, da' am cautat la google "despre copii platforma noua" si am dat de subiect.
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=178231&whichpage=1

Acolo insa scrie:
Citat:
FORUMUL nu este importat 100%! Deci deocamdata, FORUMUL ACTUAL ramane cel oficial. Probabil ca de Marti (saptamana viitoare) o sa facem schimbarea. Pana atunci va recomandam sa continuati discutiile aici. O sa creez in noua un forum "de joaca" unde puteti testa diverse functionalitati.


Deci eu zic sa ramanem aici deocamdata pana la pornirea oficiala, sau nu?

Mergi la inceput