FIV la Sibiu ( 42 )

Raspunsuri - Pagina 16

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns josephinedxc spune:

ancuta, vreau sa te intreb ceva (scuze daca cumva am retinut gresit) am inteles ca tu ai endometrioza: CUM AI DEPISTAT acest lucru? a fost indeprtata chirugical/ ai facut laparoscopic? de ce grad e endometrioza?
te intreb deoarece , la un monet dat, un medic (renumit ) la care am fost inainte de Sibiu, mi-a recomandat din start opratia laporoscopica- suspiciune endomentrioza;si am refuzat...desi eram pe punctul de a o face, dar am aflat ca urmau si 6 luni tratament cu diphereline si menopauza indusa...asa ca thanks, but NO thanks...poate am gresit, nu stiu;
eu sunt mai "noua" in clubul FIV-istelor, mai bine zis sunt in asteptare, dar de la radio-sant (de pe forumuri si saloane de asteptare) am inteles ca f multe doamne facusera aceasca opratie laparoscopica din acest motiv...ba chiar se minunau, ...da tu n-ai facut laproscopica???
am facut in acest sens doar acea analiza CA 125-despre care se spune ca ar reprezenta un indiciu ; valoarea care mi-a iesit e 11,80 (val norm: < 35)oricum acest taram al endometriozei nu e suficient cunoscut/ explorat inca...incepand de la cauze si terminand cu tratamentul care nu e "unanim" acceptat
in speranta ca nu v-am stresat prea mult cu rabufnirile mele, va doresc o seara placuta, cu o urma de speranta si sa nu uitam: ce nu ne distruge, ne face mai puternice

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns josephinedxc spune:

ilincuta, iti doresc multa bafta!
a zis sssssssssuper cine a zis: nu cauta simptome:) probabiol ca nu sunt f placute bufeurile...dar ia lucrurile asa cum vin,...pt ca trebuie sa merite!!!
si eu astept primul fiv, entuizasta si nerabdatoare...e bine ca ai luat startul (eu doecamdata nu am sansa asta)!
caci incepi sa faci ceva (poate si sacrificii) pentru acele lucruri la care ne este teama uneori sa visam "cu ochii larg deschisi" de teama sa nu ne prebusim...
sa fie un drum la capatul caruia, dupa 40 de sapt sa iti schimbi preocuparile ce tin de doctori, medicamente, clinici, tratamente, in altele mai vesele de gen scutece, lapte praf (sau nici macar, daca o sa porneasca lactatia , carucioare, roz sau albastu, etc, etc...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carla_cluj spune:

Josephine, nu am zis ca sub 28% forme normale se face ICSI. Am zis ca noi am avut 28% forme normale si totusi nu ne-au facut. Din 11 ovocite s-au fertilizat 7, dar poate nici ovocitele nu au fost toate mature, nu stiu asta ca nu mi-a zis nimeni.
Oricum, din 11 ovocite sa am 6 embrioni in Z2 e foarte putin. Poate daca interveneau cu ICSI la cele care nu s-au fertilizat in primele ore, erau mai multi. Dar sunt SIGURA ca nu le-a pasat.
Dar sa mergi pe blastocisti cand ai 6 embrioni in Z3 e strigator la cer.
Daca faci pe banii tai, fugi de Sibiu si fugi de Romania. Imi pare rau sa spun asta, sincer, nu era de parerea asta. Dar m-au fortat altii sa mi-o fac.
Urmatorul FIV al meu va fi in Turcia.
Ma intrebai de Diphereline 0.1, injectia de implantare.
Am citit de ea ca se face tot timpul in Turcia, la 3 zile de la transferul de Z3 si la o zi dupa transferul de Z5.


PAI-1: 4G/5G-heterozigot + MTHFR A1298C-heterozigot, 7 IA nereusite, nici o sarcina, FIV1 la Polisano Sibiu - tratament oprit din cauza raspunsului slab, FIV2 tot la Polisano - nereusit, urmeaza FET cu embrionul ramas

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristina_12 spune:

Fetelor, mult succesc va doresc! Si mai putina ura! Sutele de fete inaintea voastra care au reusit(si eu ma aflu printre ele)nu au reusit prin neseriozitatea celor de la Polisano. Carla, nu e vorba de gratuitate la congelare, daca vroiau, puneau un pret, in plus dupa primul an se plateste congelarea embrionilor...e vorba ca la tine n-au obtinut embrioni de calitate. stiu, e greu sa accepti asa ceva, dar se poate intampla.
Nu cred ca e bine sa ponegriti intr-una. Mai respirati!
Mult succes, la Sibiu sau oriunde! Si fetelor care citesc acest forum, multe salutari!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ilincuta30 spune:

Josephine,multumesc mult pentru incurajari,chiar m-ai emotionat cu mesajul tau!Am plecat la drum insotita de speranta,cum spuneau si fetele,cred si eu in sansa mea
Sa dea Dumnezeu sa fie bine,la toate fetele care intr-adevar isi doresc copii.
Ce sa zic, de 10 ani asta fac,sper,cred,astept minunea din viata mea,FETITA MEA Acum astept sa vina cm.,apoi trebuie sa merg la clinica pentru ecografie.
Fetelor la cate zile de la injectia de Diphereline,incepe stimularea?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carla_cluj spune:

Cristina, intradevar conteaza norocul la fertilizare. Nu e problema daca nu reusesc, dar sa simt dupa procedura ca medicii si laboratorul au facut totul sa maximizeze sansele, sa raman cu impresia ca si-au dat interesul.
Eu nu simt asta.
Aici e un forum public ca toata lumea sa-si expuna parerea si experienta traita.
Asta e experienta mea si vreau ca fetele care citesc forumul sa stie toate parerile. Eu am citit numai pareri bune, din cauza asta am mers acolo si din cauza asta am mers pe mana lor.
Eu nu acuz pe nimeni, chiar nu ma mai intereseaza, colaborarea mea cu ei a luat oricum sfarsit. Dar nu vreau sa mai aleaga cineva Polisano in necunostinta de cauza.
Scriu despre experineta mea sa fac un serviciu deloc care vor sa fac FIV, in nici un caz din ura sau altceva, departe de mine. Au fost si lucruri bune pe care le-am mentionat in postari, dar nu pot sa nu le mentionez si pe cele mai putin bune.


PAI-1: 4G/5G-heterozigot + MTHFR A1298C-heterozigot, 7 IA nereusite, nici o sarcina, FIV1 la Polisano Sibiu - tratament oprit din cauza raspunsului slab, FIV2 tot la Polisano - nereusit, urmeaza FET cu embrionul ramas

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns josephinedxc spune:

buna Ilincuta
am inteles ca dipherelline se face in doza unica in ziua 21, apoi vine cm si din z 3 (cred) incepe stimularea
doamne ajuta, sa fie bine

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristina_12 spune:

Asa mi se pare cel mai corect, sa scriem si bune, si rele. Doar ca in conditiile in care testul de sarcina e negativ, e cam greu sa ne pastram obiectivismul.
Mult succes, fete dragi, sa va strangeti in brate puiutii cat mai repede!!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alecori spune:

Carla, ovocitele, daca nu au un anumit grad de maturitate nu le fertilizeaza pt ca pot sa nu rezulte embrioni viabili.
In cazul meu, am avut 22 ovocite recoltate din care s-au fertilizat 14 iar in z2 aveam 9 embrioni din care doar 8 au supravietuit pana in z5. Cam 50% din ovocite se fertilizeaza!!! ET in z3 se face daca embrionii sunt de slaba calitate, daca sunt 2-3 embrioni ( cum am patit eu la primul Fiv). Daca intrebi #539;i se va r#259;spunde la toate aceste intrebari. Trebuie sa crezi in sansa ta!
Fetele vechi care cititi, hai sa le încurajam pe fete.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns josephinedxc spune:

ilincuta, foarte bine ca iti doresti fetita, eu si sotul vrem baietel, asa ca o sa le facem cunostinta, vrei?

Mergi la inceput