Toate forumurile Generatia 'Desprecopii.com' / Teme specializate  Scoli, gradinite, crese, bone...

atentie - gradinita 283


Autor Subiectul precedent Subiect Subiectul urmator  

domnufelix
domnufelix1 Mesaje

Link direct la acest mesaj  Arata profilul Adauga semn de carte la mesaj  Reply with Quote

atentie - gradinita 283

Bun gasit!

Urmaresc de mult timp discutiile din sectiunea asta si am gasit mereu informatii utile. Simt nevoia sa ofer si eu acum o informatie care ar putea fi de folos unor parinti, avand in vedere ca in curand incep inscrierile la gradinita.

As vrea sa avertizez asupra unei situatii de la Gradinita nr. 283, mai precis asupra stilului dur de predare al uneia dintre doamnele de la gradinita cu program scurt. Tonul pe care li se adreseaza copiilor este mai tot timpul ridicat. Cei mici sunt apostrofati in mod frecvent pentru tot felul de "greseli": ca s-au ridicat de la mese, ca nu stau corect pe scaune, ca au depasit conturul la colorat, ca nu au indeplinit exact cerinta exercitiului, ca au uitat sa duca ceva la gradi, etc.

Se tipa la ei absolut in fiecare zi.
Nu de putine ori copiii din grupa sunt “atinsi” peste maini cu rigla daca gresesc ori daca “sunt obraznici”. E singura doamna din grupa careia chiar si in martie mai plang unii copii la vestiar spunand ca nu vor la gradi, ca le e teama ca vor fi certati. Sunt si copii din alte grupe care ii stiu de frica si care nu vor sa mearga la gradi daca lipseste educatoarea lor si stiu ca urmeaza in ziua respectiva sa fie la aceasta doamna. Mai mult, uneori celelalte educatoare ii trimit "disciplinar" pe copii la ea in clasa drept pedeapsa.

Daca voi ca parinti sunteti genul autoritar – copilul sa stie de frica adultului, sa nu ii iasa din vorba, sa stea smirna pe scaun - daca sunteti ok cu lovitul pentru nesupunere si vreti inainte de clasa intai performanta scolara, atunci probabil aceasta doamna e potrivita pentru voi.

Daca insa doriti pentru copilul vostru un educator cu un ton mai bland al vocii, care sa incurajeze creativitatea si invatarea prin joc si sunteti impotriva pedepselor (corporale, mai ales) ar fi bine sa va orientati spre alte grupe, sa investigati putin ce educatoare ar putea prelua grupa copilului vostru inainte de inscrierea la gradinita 283. In plus, mai sunt si alte gradinite in zona.

Si inca ceva: ce putem face concret daca avem doar "plangerile" unor copii de 5-6 ani? Fara dovezi concrete ale batailor, o plangere scrisa e urmata de o ancheta interna si o musamalizare peste vara a cazului, probabil. Si cum dovedim parintilor pro-disciplina cat de rau le face copiilor atmosfera de "faci numai ce-ti spun eu" de la grupa?
      (0 aproba) (0 dezaproba) |

fiona67288 Mesaje
Link direct catre acest raspuns  Arata profilul  Visiteaza pagina lui fiona67 Adauga semn de carte la raspuns  Reply with Quote
Din pacate aceasta este problema generala a gradinitelor de stat din Ro. Noi am schimbat pana acum doua din cauza faptului ca educatoarele tipau. Si fac asta pentru ca li se permite si cei mai multi parinti accepta. Din punctul lor de vedere asta inseamna disciplina = educatie.

Legal puteti sa depuneti plangere la Inspectorat, dar e putin probabil sa rezolvati ceva. Noi am ales pur si simplu sa nu mai dam copilul la gradi. Daca nu va puteti permite financiar o gradi privata ma tem ca peste tot veti intalni aceiasi problema.

Si ar fi bine sa dati numele respectivei educatoare, macar sa se fereasca de ea cei care sunt in zona gradinitei.
Mergi la inceput
anya
anya5168 Mesaje
Link direct catre acest raspuns  Arata profilul Adauga semn de carte la raspuns Trimite anya un Mesaj Privat  Reply with Quote
Eu am avut copiii la gradinita de stat si nu i-a batut nimeni, n-a urlat nimeni la ei. Asa cum zice si domnufelix, in celelelalte grupe nu e la fel.

Anya
Mergi la inceput

fiona67288 Mesaje
Link direct catre acest raspuns  Arata profilul  Visiteaza pagina lui fiona67 Adauga semn de carte la raspuns  Reply with Quote
"In Romania anului 2013, 38% dintre parinti recunosc abuzul fizic asupra copiilor în familie; 63% dintre copii afirma ca sunt batuti acasa de catre parintii lor, iar corectiile precum „lovitul cu palma” sau „urecheala” nu sunt percepute de majoritatea parintilor, si intr-o anumita masura nici de copii, ca fiind comportamente din sfera abuzului fizic; 20% dintre parinti apreciaza pozitiv bataia ca mijloc de educatie a copilului; 18% dintre copii afirma ca au fost batuti acasa cu batul sau nuiaua, 13% cu cureaua, 8% cu lingura de lemn". (...)

"În ceea ce priveste violenta asupra copiilor în scoli, în Romania frecventa în context educational a comportamentelor de abuz emotional si verbal pe care cadrele didactice le angajeaza în numele „metodei educationale” este extrem de mare. 86% dintre copii sunt certati de catre cadrele didactice atunci când gresesc; 33% dintre copii sunt jigniti si etichetati la scoala de catre cadrele didactice; 7% dintre copii afirma ca sunt batuti de catre profesorii lor".

http://www.salvaticopiii.ro/?id2=0002000100000002

Editat de - fiona67 on 21/03/2013 08:10:23
Mergi la inceput
  Subiectul precedent Subiect Subiectul urmator  
Mergi la:
Forum DC © desprecopii.com - marca inregistrata La inceputul paginii
(c)
DESPRECOPII.COM - NAVIGARE
Preconceptie
Planificarea unui copil
Perioada conceptiei
Infertilitate
Ovulatie
Metode de tratare a infertilitatii
Conceperea unui copil sanatos
Alegerea sexului copilului
Adoptie
Sarcina
Sarcina la inceput
Calculul datei nasterii
Odiseea Sarcinii
Teste in sarcina
Nume de copii
Momente cheie in sarcina
Factori de risc in sarcina
Alimentatia in timpul sarcinii
Frumusete, sport si sex in sarcina
Pierderea sarcinii
Album: Miss Odiseea Sarcinii
Staruri+in+Odisee
Nastere
Pregatirea pentru nastere
Nasterea: modalitati si calmare a durerii
Pregatirea pentru nastere
Starea depresiva postpartum
Recuperarea mamei dupa nastere
Nasterea povestita de mamicile DC
Bebelusul 0-12 luni
Bine ai venit acasa!
Alaptarea bebelusului
Igiena & ingrijirea nou-nascutului
Sanatatea bebelusului
Dezvoltarea in primele 12 luni
Diversificarea si hranirea bebelusului
Bebelusii gemeni
Nou-nascutul: semne de ingrijorare
Copilul 1 - 3 ani
Bolile copilului intre 1-3 ani
Educatia unui copil inca bebelus
1-3 ani, varsta crizelor de independenta
Trecerea de la scutec la olita
Grafice de crestere
Dezvoltarea intelectuala intre 1-3 ani
Alimentatia intre 1-3 ani
Copilul 3 - 6 ani
Inteligenta emotionala a copilului
Educatia copilului intre 3-6 ani
Repere de dezvoltare fizica intre 3-6 ani
Sanatatea copilului intre 3-6 ani
Sportul intre 3-6 ani
Alegerea unui animalut de casa
Alimentatia copilului intre 3-6 ani
Copilul 6 - 10 ani
Repere de dezvoltare intre 6-10 ani
Sanatatea copilului intre 6-10 ani
Copilul de 7 ani
Copilul de 8 ani
Adolescentul
Pubertatea - pe intelesul parintilor
Scoala si notele
Sanatatea adolescentului
Dezvoltarea adolescentului
Siguranta copiilor pe internet
Utilitare: Calculatorul Ovulatiei | Calculul nasterii | Nume de copii | Dosarul bolilor | Doctorii raspund | Top 50 articole | Cele mai noi articole | Actiuni umanitare | Portalul taticilor | Viata de familie | Hai sa ne jucam | Concursuri | Carte de Bucate | Portalul Comunitatii Desprecopii | Galeriile Comunitatii | Toate Forumurile DC | Subiecte active | Mica Publicitate | Copilul tau pe coperta Revistei Desprecopii.com