atentie - gradinita 283

atentie - gradinita 283 | Autor: domnufelix

Link direct la acest mesaj

Bun gasit!

Urmaresc de mult timp discutiile din sectiunea asta si am gasit mereu informatii utile. Simt nevoia sa ofer si eu acum o informatie care ar putea fi de folos unor parinti, avand in vedere ca in curand incep inscrierile la gradinita.

As vrea sa avertizez asupra unei situatii de la Gradinita nr. 283, mai precis asupra stilului dur de predare al uneia dintre doamnele de la gradinita cu program scurt. Tonul pe care li se adreseaza copiilor este mai tot timpul ridicat. Cei mici sunt apostrofati in mod frecvent pentru tot felul de "greseli": ca s-au ridicat de la mese, ca nu stau corect pe scaune, ca au depasit conturul la colorat, ca nu au indeplinit exact cerinta exercitiului, ca au uitat sa duca ceva la gradi, etc.

Se tipa la ei absolut in fiecare zi.
Nu de putine ori copiii din grupa sunt “atinsi” peste maini cu rigla daca gresesc ori daca “sunt obraznici”. E singura doamna din grupa careia chiar si in martie mai plang unii copii la vestiar spunand ca nu vor la gradi, ca le e teama ca vor fi certati. Sunt si copii din alte grupe care ii stiu de frica si care nu vor sa mearga la gradi daca lipseste educatoarea lor si stiu ca urmeaza in ziua respectiva sa fie la aceasta doamna. Mai mult, uneori celelalte educatoare ii trimit "disciplinar" pe copii la ea in clasa drept pedeapsa.

Daca voi ca parinti sunteti genul autoritar – copilul sa stie de frica adultului, sa nu ii iasa din vorba, sa stea smirna pe scaun - daca sunteti ok cu lovitul pentru nesupunere si vreti inainte de clasa intai performanta scolara, atunci probabil aceasta doamna e potrivita pentru voi.

Daca insa doriti pentru copilul vostru un educator cu un ton mai bland al vocii, care sa incurajeze creativitatea si invatarea prin joc si sunteti impotriva pedepselor (corporale, mai ales) ar fi bine sa va orientati spre alte grupe, sa investigati putin ce educatoare ar putea prelua grupa copilului vostru inainte de inscrierea la gradinita 283. In plus, mai sunt si alte gradinite in zona.

Si inca ceva: ce putem face concret daca avem doar "plangerile" unor copii de 5-6 ani? Fara dovezi concrete ale batailor, o plangere scrisa e urmata de o ancheta interna si o musamalizare peste vara a cazului, probabil. Si cum dovedim parintilor pro-disciplina cat de rau le face copiilor atmosfera de "faci numai ce-ti spun eu" de la grupa?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns fiona67 spune:

Din pacate aceasta este problema generala a gradinitelor de stat din Ro. Noi am schimbat pana acum doua din cauza faptului ca educatoarele tipau. Si fac asta pentru ca li se permite si cei mai multi parinti accepta. Din punctul lor de vedere asta inseamna disciplina = educatie.

Legal puteti sa depuneti plangere la Inspectorat, dar e putin probabil sa rezolvati ceva. Noi am ales pur si simplu sa nu mai dam copilul la gradi. Daca nu va puteti permite financiar o gradi privata ma tem ca peste tot veti intalni aceiasi problema.

Si ar fi bine sa dati numele respectivei educatoare, macar sa se fereasca de ea cei care sunt in zona gradinitei.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anya spune:

Eu am avut copiii la gradinita de stat si nu i-a batut nimeni, n-a urlat nimeni la ei. Asa cum zice si domnufelix, in celelelalte grupe nu e la fel.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns fiona67 spune:

"In Romania anului 2013, 38% dintre parinti recunosc abuzul fizic asupra copiilor în familie; 63% dintre copii afirma ca sunt batuti acasa de catre parintii lor, iar corectiile precum „lovitul cu palma” sau „urecheala” nu sunt percepute de majoritatea parintilor, si intr-o anumita masura nici de copii, ca fiind comportamente din sfera abuzului fizic; 20% dintre parinti apreciaza pozitiv bataia ca mijloc de educatie a copilului; 18% dintre copii afirma ca au fost batuti acasa cu batul sau nuiaua, 13% cu cureaua, 8% cu lingura de lemn". (...)

"În ceea ce priveste violenta asupra copiilor în scoli, în Romania frecventa în context educational a comportamentelor de abuz emotional si verbal pe care cadrele didactice le angajeaza în numele „metodei educationale” este extrem de mare. 86% dintre copii sunt certati de catre cadrele didactice atunci când gresesc; 33% dintre copii sunt jigniti si etichetati la scoala de catre cadrele didactice; 7% dintre copii afirma ca sunt batuti de catre profesorii lor".

http://www.salvaticopiii.ro/?id2=0002000100000002

Mergi la inceput