un sfat va rog!

un sfat va rog! | Autor: bb_yasmi

Link direct la acest mesaj

am 2 copilasi, o fetita de 5 ani si jumatate si un baietel de 2 ani care se bat. se iubesc iar in secunda urmatoare se bat...nu mai stiu cum sa procedez cu ei......
mamici cu 2-3 copilasi , ai vostrii se bat???
la inceput doar cel mic o lovea, tragea de par pe fetita, ea statea si plangea. acum au inceput sa se bata parte-n parte
un exemplu, dimineata cand se trezesc intreaba imediat unul de celalalt, se cauta in camere , se dragastesc si apoi incepe scandalul "mami, X ma bate.....mami Y ma trage de par....auuu".....iar eu nu mai rezist

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns gabriela_tutuianu spune:

asa eram si noi cand eram mici . eu cu sora mea .
ea era foarte geloasa si posesiva , nu se putea sa ai ceva ca vroia si ea si tot timpul ma pocnea . si asa ne bateam . indiferent ce a facut mama saraca nu a reusit sa ne impace sau sa ne opreasca . cred ca era mai bine pt ea sa ne fi lasat in pace . oricum se enerva degeaba . ca eu renuntam si ii dadeam ca aveam , apoi ne pupam pana data viitoare cand punea ochii pe altceva de la mine . saraca mama !!!

eu inca nu am copii , asa ca nu te pot sfatui in nici un fel .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danangie spune:

Mamica draga, in primul rand trebuie ca tu sa fii tare. Trebuie sa fii "rece", sa nu cedezi psihic la harmalaia care o provoaca. In al doilea rand, sa stii ca nu se intampla nimic daca se mai bat si ei. Eu dupa cum vezi la semnatura, am 3 baieti, mici de varsta. Ca si la tine, se iubesc, se cearta, se bat. Important este ca tu sa gasesti calea de pace intre ei. Baietelul de 2 ani e prea mic ptr a intelege cine stie ce. De aceea, trebuie ca tu sa le gasesti activitati de facut si sa nu ii lasi de izbeliste ca atunci e beleau ce-a mare. Daca ii pui la desenat, absolut trebuie sa stea la masa departe unul de celalalt si tu intre ei. Marco al meu care are 2 ani si o luna, e dificil sa stea efectiv la desenat. Face acolo niste linii si se plictiseste rapid. De aceea, eu am o carticica cu butoane, muzicala si il tin la masa ocupat cu aia. Intre timp cei mari deseneaza in pace. Cu plastilina, la fel. fiecare sta la locul lui. departe unul de celalalt, fiecare cu culoarea lui si se joaca frumos. lui Marco cel mititel ii fac eu bilute, i le pun in cutie si el cu o lingurita le invarte, le scoate, le baga inapoi si tot asa. si intre timp cei mari construiesc fara ca sa fie deranjati de Marco. cand pictam, la fel dau la toti 3. chiar daca Marco face Numai aiureli, macar face si el ceva. deci e important sa le dai mereu cate ceva de facut, sa nu ii lasi singuri , si sa nu certi mereu pe fetita. si baietelul poate fi pus la 'calmat. Mult noroc mama draga si curaj ca va creste si cel micut.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bb_yasmi spune:

Dana te pupici mami!! exact asa procedam si noi , facem diverse activitati dar cum spuneai cel mic se plictiseste ff repede si atunci ii strica fetitei tot sau i le da pe jos sau impinge masa
nuuuuu nu o cert deloc pe fetita! chiar ii spun tot timpul sa se apere, sa nu o mai loveasca. si de aici a pornit ca trebuie sa il bata si ea inapoi
pe cel mic il mai pedepsesc sa stea pe canapea, in coltul lui. dar nu este prea afectat spune:"mami, nu fac, nu mai bat Ina" si in secunda ei si-a si gasit de lucru pe langa ea. ea este calma, linistita, nu il provoaca cu nimic.


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anya spune:

Cred ca toti sunt asa. Iti spun atat din experienta mea: am avut frate cu care nu era zi sa nu ma bat si am doi baieti - nu e zi sa nu fie scandal sau macar haraiala, cat si din ce vad pe la copiii colegilor.
La noi, cand vad ca nu se potolesc sau degenereaza sau...ma lasa nervii, tai "ceva": desenele, tableta...sau ce simt ca ii afecteaza in momentul respectiv. De obicei tine. Redevin uniti pentru ca se supara pe mine . "Mama rea!"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Pana am ajuns in gimnaziu eu si fratele meu mai mare aveam portia zilnica de "tranteli" (numai nu ne scoteam ochii) si bineinteles eram nedespartiti. Unde era unul precis era si celalalt prin preajma.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns histamina spune:

pana printr-a cincea imi luam portia zilnica de la gemanuta,in schimbul careia param cu sarg si voiosie patriotica.
in momentul trantelii efective, unde eram clar dezavantajata eu fiind categoria semi pana iar sor-mea geamana categoria grea, deci in flagrant ca sa zic asa, intervenea mama.
ei ,in secunda aia ne uneam impotriva mamei si eram una avocatul celeilalte mai abitir ca in orice tribunal.
pedepseste daca ai pe cine?
chestia asta cu a ne uni impotriva oricui o critica pe una dintre noi sau intervine cand ne certam, functioneaza impecabil si acum.
ne putem certa rau de tot, dar indiferent cine ar interveni, jelanie mare pentru acela!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anya spune:

Pe principiul "ei se cearta - ei se pupa" lasa-i in pace si pazeste-i doar sa nu-si scoata ochii la propriu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanaz spune:

la noi e simplu - ii despart. daca continua, fiecare in camera lui. fara discutii. plus placa "sunteti frati, nu catei sa va muscati vesnic." pana isi cer iertare unul de la altul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns buflea spune:

Si eu ii pun sa isi ceara iertare si isi cer asa sssasait, printre dinti ...
Si ai mei se bat, mai mult am impresia ca nu se iubesc ..tot ce mai sper e sa nu se urasca la maturitate.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sanziana27 spune:

La noi in perioada de "glorie" cand pumnii se carau unul dupa altul si hainele erau parca de elastic, mi-a venit ideea ca acela care are chef de bataie sa se bata cu mine. Cand auzeam sunetele de atac interveneam "Hai cine are chef sa ia bataie ca sunt pregatita" Renuntau imediat si faceau echipa imediat, uitand de la ce s-au certat.

Ca sa nu iasa scandal:o perioada primeau jucarii la fel, cani la fel....cuburile le imparteam eu de la inceput:unul tie/unul lui si fiecare construia in coltul lui de camera.

Acum nu se mai bat, decat foarte rar, dar cand nu se mai inteleg vin amandoi cu lacrimile siroind "Maaaaaaamaaaaaaa....Dragos/ba David.....nu-mi da/mi-a luat...." Ca sa nu dau doar unuia obiectul pe care s-au certat le propun o alternativa si uita de el sau unul din ei renunta venindu-i o alta idee de joaca.

Dar sa stii ca perioada asta de la 2 la 3/3,5 ani a celui mic e mai dificila, dupa 4 ani deja te intelegi foarte bine cu amandoi si deja stiu sa se joace impreuna.

Mergi la inceput