Atentie: Forumul Desprecopii.com s-a mutat AICI!


Toate forumurile Desprecopii.com: liste de discutii  Concursuri la Desprecopii.com

O calatorie in lumea retetelor - CONCURS

Citeste acest subiect pe forumul nou apasand aici
Pagina precedenta | Pagina urmatoare

Autor Subiectul precedent Subiect Subiectul urmator Pagina: din 5

Anda08
Moderator


Membru din:26/10/2008
 Romania
1711 Mesaje
0 Prieten(i)
Trimis la: - 15/03/2013 :  09:19:30 Link direct catre acest raspuns  Arata profilul  Trimite mesaj yahoo luiAnda08 Adauga semn de carte la raspuns Trimite Anda08 un Mesaj Privat  Reply with Quote
Asteptam in continuare retetele voastre (maxim 2)!

Mult succes!

Super Eva - Carte inteligenta de bucate - Jurnal de sarcina - Despre dragoste - Nume de Copii
      De acord (0 aproba) Dezaprob (0 dezaproba) | Raspunde la subiect | Raporteaza la Moderator Mergi la inceput

J G
pescarus

Donator pentru Sara
Membru din:06/07/2005
 Romania, bucurestiBUCURESTI
3754 Mesaje
4 Prieten(i)
Trimis la: - 17/03/2013 :  09:20:59 Link direct catre acest raspuns  Arata profilul  Trimite mesaj yahoo luiJ G Adauga semn de carte la raspuns Trimite J G un Mesaj Privat  Reply with Quote
Ca tot se serbeaza azi Sf. Patrick, va aduc o reteta traditionala irlandeza:

Beef & Guiness Stew (Tocana de vita cu Guiness)

INgrediente:


1 Kg carne de manzat (de preferinta vrabioar#259; sau alta parte care se fragezeste repede la fiert)
1 ceapa
2 tije de telina
2 morcovi medii
200 gr ciuperci
2 catei de usturoi
50 de grame unt
3 linguri faina
100 gr aunculita afumata
1 doza de bere neagra Guinness
sare, piper

Cur#259;tam carnea de pielite, o taiem in buca#539;i mici si o prajim la foc iute pe toate partile ca sa-i inchidem porii. O scoatem pe o farfurie.

In acelasi ulei punem si calim la foc mic ceapa, un morcov, tijele de telin#259; si usturoiul, tocate mare. Indata ce s-au inmuiat adaugam carnea, 300ml apa si doza de bere. Asezonam, dam in clocot, acoperim si lasam la fiert la foc mic pentru 1,5 2 ore, pana ce carnea este frageda bine. Nu a mai fost nevoie sa adaug apa, insa e bine sa mai ridicati capacul din cand in cand sa verificati.

Strecuram continutul oalei si punem supa deoparte. Separam carnea de legume: carnea o pastram desigur, legumele le aruncam. Spalam oala (sau putem folosi alta), topim untul si punem la calit celalalt morcov, sunca afumata si ciupercile.
Amestecam des, pana sunt patrunse, apoi omogenizam cu cele 3 linguri de fain#259;. Turnam deasupra supa strecurata si fierbem pentru 2-3 minute. La sfar#537;it adaugam carnea, mai lasam la fiert cateva minute si e gata.

Servim cu piure de cartofi si o bere rece alaturi

Poft#259; bun#259;!

Reteta a aparut prima data la mine pe site, aici

J si Carla (05.02.2006)
Culinare
      De acord (0 aproba) Dezaprob (0 dezaproba) | Raspunde la subiect | Raporteaza la Moderator Mergi la inceput

alina06st
membru matur


Membru din:21/03/2009
 Romania, PITESTI
2058 Mesaje
3 Prieten(i)
Trimis la: - 18/03/2013 :  23:02:09 Link direct catre acest raspuns  Arata profilul Adauga semn de carte la raspuns Trimite alina06st un Mesaj Privat  Reply with Quote
Hm... greu de ales doar 2 retete, asa ca o sa le scriu pe cele pe care le-am facut azi. Daca stiam de concurs, faceam si poze...

Salata in trei culori (in 3 culori pt ca se poate face cu diverse legume, dar varianta asta e preferata noastra)

pt 4 persoane:
1 brocoli / 4 cartofi / 2 morcovi / maioneza / iaurt grecesc
Cartofii si morcovii se fierb in coaja, apoi se curata si se taie cuburi nu foarte mici. Brocoli se pune in apaclocotita cu sare, sa fiarba 5-7 minute descoperit. Apoi se scurge intr-o sita si se tine sub jet de apa rece vreo 3-4 minute. Astfel isi pastreaza o culoare verde frumoasa.
Eu fac maioneza dintr-un ou fiert si un galbenus crud, o lingura de mustar si ulei. Apoi o amestec cu 100 g de iaurt grecesc.
Pun sosul peste legume cand acestea sunt calde pt ca absorb mai bine aromele din sos. Si asta e!


Ciuperci aromatizate la cuptor

pentru 4 persoane: 2 caserole ciperci taiate mai mare si impartite i 4 parti egale/ 4 felii bacon / ierburi aromate (eu folosesc cimbru si patrunjel) / 4 coli de hartie de copt / 1 ouPe fiecare coala de hartie de copt se pune cate o felie de bacon, apoi se aseaza ciuperci taiate mai mare, o gramajoara, se sareaza, se pipereaza, se stropesc cu ulei de masline. Eu am ierburi din gradina si le leg manunchi cu o ata: patrunjel, cateva fire, cimbru, busuioc, cate o ramurica, le leg cu o ata si le pun langa ciuperci. Se impacheteaza coala ca un fel de plic, ungand marginile cu ou ca sa se lipeasca. Inainte de ultima indoitura se poate pune cate o lingura de vin in fiecare punga. Se pun cele 4 pungi in tava si se dau la cuptorul incins pentru 20 de minute. Se servesc direct din punga de hartie, pusa pe farfurie, desigur. Verdeata se arunca!
Pofta buna pt cine vrea sa incerce. Sunt 2 retete simple si gustoase. Si destul de rapide.


Mami de muschetar Luca (12.04.2011) si printesa (18.07.2012) Ilinca Maria
Cat de mare esti Doamne si ce minuni ai facut pentru noi... iti multumim!

Editat de - alina06st on 18/03/2013 23:04:39
      De acord (0 aproba) Dezaprob (0 dezaproba) | Raspunde la subiect | Raporteaza la Moderator Mergi la inceput

Anda08
Moderator


Membru din:26/10/2008
 Romania
1711 Mesaje
0 Prieten(i)
Trimis la: - 21/03/2013 :  09:28:09 Link direct catre acest raspuns  Arata profilul  Trimite mesaj yahoo luiAnda08 Adauga semn de carte la raspuns Trimite Anda08 un Mesaj Privat  Reply with Quote
Concursul continua - va asteptam retetele

Super Eva - Carte inteligenta de bucate - Jurnal de sarcina - Despre dragoste - Nume de Copii
      De acord (1 aproba) Dezaprob (0 dezaproba) | Raspunde la subiect | Raporteaza la Moderator Mergi la inceput

violeta29
mami de nazdravana


Membru din:14/03/2006
 Romania, Galati
1616 Mesaje
4 Prieten(i)
Trimis la: - 23/03/2013 :  04:32:15 Link direct catre acest raspuns  Arata profilul  Visiteaza pagina lui violeta29  Trimite mesaj yahoo luivioleta29 Adauga semn de carte la raspuns Trimite violeta29 un Mesaj Privat  Reply with Quote
Am vrut sa pun si eu retete, premiul e foarte tentant, insa nu ma dumiresc sub nici o forma unde pot gasi galeria in cadrul mesajului, ori eu nu am asa ceva ori sunt total pe dinafara
De obicei trimiteam pe mail pozele


O nastere cu prelungiri
Caietul cu retete



[b][red]Violeta ,mamica binecuvantata de -Alexandra Valentina(2.09.2008) si bebe Stefan (22.01.2011)
      De acord (0 aproba) Dezaprob (0 dezaproba) | Raspunde la subiect | Raporteaza la Moderator Mergi la inceput

violeta29
mami de nazdravana


Membru din:14/03/2006
 Romania, Galati
1616 Mesaje
4 Prieten(i)
Trimis la: - 23/03/2013 :  04:34:29 Link direct catre acest raspuns  Arata profilul  Visiteaza pagina lui violeta29  Trimite mesaj yahoo luivioleta29 Adauga semn de carte la raspuns Trimite violeta29 un Mesaj Privat  Reply with Quote
O reteta de inspiratie indiana:

Pui in lapte de cocos si curry

Ingrediente

1 piept pui
1 ceapa
4 catei usturoi
2 lingurite curry
250 ml lapte cocos
200 ml supa pui
1 limetta
2 linguri sos soia
1 lingura zahar brun

Mod de preparare

Taiem pieptul de pui cuburi si il prajum usor in cateva linguri de ulei. Il dam deoparte.
Calim ceapa taiata fideluta si usturoiul taiat felii. Cand s-au inmuiat adaugam praful curry si il prajim putin cu atentie sa nu il ardem fiindca isi va schimba gustul devenind amar.
Adaugam supa de pui, laptele de cocos si sosul de soia. Punem si bucatile de pui.
Acoperim cu un capac si lasam pe foc aproximativ 15-20 minute, pana se transorma intr-un sos foarte cremos.Merge foarte bine cu orez simplu.


O nastere cu prelungiri
Caietul cu retete



[b][red]Violeta ,mamica binecuvantata de -Alexandra Valentina(2.09.2008) si bebe Stefan (22.01.2011)
      De acord (0 aproba) Dezaprob (0 dezaproba) | Raspunde la subiect | Raporteaza la Moderator Mergi la inceput

violeta29
mami de nazdravana


Membru din:14/03/2006
 Romania, Galati
1616 Mesaje
4 Prieten(i)
Trimis la: - 23/03/2013 :  04:36:13 Link direct catre acest raspuns  Arata profilul  Visiteaza pagina lui violeta29  Trimite mesaj yahoo luivioleta29 Adauga semn de carte la raspuns Trimite violeta29 un Mesaj Privat  Reply with Quote
Gata m-am prins, pozele se incarca dupa ce dau send mesajului

O nastere cu prelungiri
Caietul cu retete



[b][red]Violeta ,mamica binecuvantata de -Alexandra Valentina(2.09.2008) si bebe Stefan (22.01.2011)
      De acord (0 aproba) Dezaprob (0 dezaproba) | Raspunde la subiect | Raporteaza la Moderator Mergi la inceput

violeta29
mami de nazdravana


Membru din:14/03/2006
 Romania, Galati
1616 Mesaje
4 Prieten(i)
Trimis la: - 23/03/2013 :  04:38:35 Link direct catre acest raspuns  Arata profilul  Visiteaza pagina lui violeta29  Trimite mesaj yahoo luivioleta29 Adauga semn de carte la raspuns Trimite violeta29 un Mesaj Privat  Reply with Quote
si o reteta clasica din bucataria chineza:

Porc dulce acrisor

Ingrediente:

500 gr pulpa porc
200 gr orez basmati salbatic
500 gr amestec legume (morcov,ardei gras, ceapa verde, muguri de bambus, ciuperci shiitake, muguri de bambus, germeni de fasole)
50 gr amidon
100 gr sos rosii
100 ml sos soia
50 ml sos worchester
3-4 linguri ulei de arahide
condiment 5 arome chinezesti
pasta 5 arome chinezesti
piper sichuan
2 linguri zahar brun
usturoi
ghimbir


Mod de preparare

Taiem carnea de porc cubulete mici (eu am cumparat carne de porc pt gulas care era gata taiata).
Punem carnea intr-un bol si punem peste ea 50 ml sos soia si 1 lingura sos worchester. Lasam 5-10 minute sa se marineze.
Cat sta carnea la marinat pregatim orezul. Il spalam apoi il punem la steamer (chinezii au un aparat special pentru orez, principiul de baza fiind tot fierberea la abur). Va fi gata in aproximativ 15 minute.
Tavalim bucatelele de carne prin amidon avand grija sa le scuturam de amidonul in exces. Rolul acestei operatiuni este de a pastra sucurile carnii.
Incingem wok-ul, punem uleiul de arahide (daca nu aveti folositi ulei de floarea soarelui) si rumenim usor carnea (cca 2 minute pe fiecare parte).
Punem 2-3 catei pisati de usturoi si 3 cm de ghimbir dat pe razatoare. Cantitatile pot varia in functie de gustul fiecaruia.
Adaugam legumele si le tragem rapid la wok. Nu trebuie lasate mai mult decat trebuie fiindca se vor inmuia prea tare.
Adaugam sosul de rosii, zaharul brun, piperul sichuan, condimentul 5 arome chinezesti, sosul de soia, sosul worchester si pasta 5 arome. Rolul pastei este de a da gustul acrisor, daca nu aveti puneti o lingurita otet.
Lasam inca 3-4 minute pe foc apoi dam deoparte. Legumele trebuie sa ramana crocante nu trebuie sa se inmoaie.
Servim pe pat de orez. De asemeni se poate servi alaturi de taitei sau fidea de orez.



O nastere cu prelungiri
Caietul cu retete



[b][red]Violeta ,mamica binecuvantata de -Alexandra Valentina(2.09.2008) si bebe Stefan (22.01.2011)
      De acord (0 aproba) Dezaprob (0 dezaproba) | Raspunde la subiect | Raporteaza la Moderator Mergi la inceput

violeta29
mami de nazdravana


Membru din:14/03/2006
 Romania, Galati
1616 Mesaje
4 Prieten(i)
Trimis la: - 23/03/2013 :  05:02:19 Link direct catre acest raspuns  Arata profilul  Visiteaza pagina lui violeta29  Trimite mesaj yahoo luivioleta29 Adauga semn de carte la raspuns Trimite violeta29 un Mesaj Privat  Reply with Quote
Multumim pentru concurs, succes tuturor!

O nastere cu prelungiri
Caietul cu retete



Violeta ,mamica binecuvantata de nazdravani-Alexandra Valentina(2.09.2008) si Stefan (22.01.2011)
      De acord (0 aproba) Dezaprob (0 dezaproba) | Raspunde la subiect | Raporteaza la Moderator Mergi la inceput

Anda08
Moderator


Membru din:26/10/2008
 Romania
1711 Mesaje
0 Prieten(i)
Trimis la: - 24/03/2013 :  15:01:51 Link direct catre acest raspuns  Arata profilul  Trimite mesaj yahoo luiAnda08 Adauga semn de carte la raspuns Trimite Anda08 un Mesaj Privat  Reply with Quote
ooo...suna interesant reteta ta violeta29

Super Eva - Carte inteligenta de bucate - Jurnal de sarcina - Despre dragoste - Nume de Copii
      De acord (1 aproba) Dezaprob (0 dezaproba) | Raspunde la subiect | Raporteaza la Moderator Mergi la inceput
Pagina: din 5 Subiectul precedent Subiect Subiectul urmator  
Pagina precedenta | Pagina urmatoare

 Subiect nou  Raspunde la subiect
 Versiune pentru imprimanta
Mergi la:
Forumul desprecopii.com © desprecopii.com - marca inregistrata La inceputul paginii
(c)




DESPRECOPII.COM - NAVIGARE
Preconceptie
Planificarea unui copil
Perioada conceptiei
Infertilitate
Ovulatie
Metode de tratare a infertilitatii
Conceperea unui copil sanatos
Alegerea sexului copilului
Adoptie
Sarcina
Sarcina la inceput
Calculul datei nasterii
Odiseea Sarcinii
Teste in sarcina
Nume de copii
Momente cheie in sarcina
Factori de risc in sarcina
Alimentatia in timpul sarcinii
Frumusete, sport si sex in sarcina
Pierderea sarcinii
Album: Miss Odiseea Sarcinii
Staruri+in+Odisee
Nastere
Pregatirea pentru nastere
Nasterea: modalitati si calmare a durerii
Pregatirea pentru nastere
Starea depresiva postpartum
Recuperarea mamei dupa nastere
Nasterea povestita de mamicile DC
Bebelusul 0-12 luni
Bine ai venit acasa!
Alaptarea bebelusului
Igiena & ingrijirea nou-nascutului
Sanatatea bebelusului
Dezvoltarea in primele 12 luni
Diversificarea si hranirea bebelusului
Bebelusii gemeni
Nou-nascutul: semne de ingrijorare
Copilul 1 - 3 ani
Bolile copilului intre 1-3 ani
Educatia unui copil inca bebelus
1-3 ani, varsta crizelor de independenta
Trecerea de la scutec la olita
Grafice de crestere
Dezvoltarea intelectuala intre 1-3 ani
Alimentatia intre 1-3 ani
Copilul 3 - 6 ani
Inteligenta emotionala a copilului
Educatia copilului intre 3-6 ani
Repere de dezvoltare fizica intre 3-6 ani
Sanatatea copilului intre 3-6 ani
Sportul intre 3-6 ani
Alegerea unui animalut de casa
Alimentatia copilului intre 3-6 ani
Copilul 6 - 10 ani
Repere de dezvoltare intre 6-10 ani
Sanatatea copilului intre 6-10 ani
Copilul de 7 ani
Copilul de 8 ani
Adolescentul
Pubertatea - pe intelesul parintilor
Scoala si notele
Sanatatea adolescentului
Dezvoltarea adolescentului
Siguranta copiilor pe internet
Utilitare: Calculatorul Ovulatiei | Calculul nasterii | Nume de copii | Dosarul bolilor | Doctorii raspund | Top 50 articole | Cele mai noi articole | Actiuni umanitare | Portalul taticilor | Viata de familie | Hai sa ne jucam | Concursuri | Carte de Bucate | Portalul Comunitatii Desprecopii | Galeriile Comunitatii | Toate Forumurile DC | Subiecte active | Mica Publicitate | Copilul tau pe coperta Revistei Desprecopii.com