Ciuperca pielea capului-adult.Remedii?

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns DARAEL spune:

iren
Fata frumoasa, nu poti sa inlocuiest borsul deoarece o sa pierzi toate vitaminele B si toate oligoelementele si celelalte principii active din bors – e ca si cand nu l-ai lua, caci aici nu urmaresti gustul ci calitatea produsului. Ia sa intrebam:

STIE CINEVA RETETA DE BORS DIN TARATE DE GRAU ???

Si, sa nu uit – cred ca o sa gasesc ceva si pentru fetita lui ruxi, poate si pentru macami – caci nizoralul si acidul salicylic sunt ca si frectia pe picior de lemn, iar cu “clinica minune” stiu deja prea multe cazuri care au dat degeaba banii… !!!

DARAEL


“A te invinge pe tine insuti este prima si cea mai frumoasa dintre toate victoriile.“ DEMOCRIT

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns coral spune:

Iren, tutunul pe care il foloseam in tara era de la tigarile Carpati si alte minuni de tigari ieftine si cind aveam drum in sud , cumparam de pe drum frunze. Aici mi-a aparut o singura data pe fond nervos si am tratat cu tutun de trabuc. Deci se face o infuzie concentrata si te stergi de 2 ori pe zi cu un tampon imbibat cu infuzie. In perioada de vara eu facem si bai cu frunze de nuc. O data la 2 saptamini imi fac o masca pentru par din galbenus de ou si vitamina E.
S-ar putea sa gresesc dar stiu ca o sursa de vit. B este griul incoltit.

There is a difference between knowing the path and walking the path.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DARAEL spune:

Pentru ruxi.
Se pare ca ai “pile undeva, acolo sus” caci am gasit un tratament pentru Clara si sper din tot sufletul ca o sa scape de cojite.
Ca diagnosticul este corect eu ma indoiesc, caci dupa un tratament corect cu acid salicilic si / sau cu Nizoral ar fi trebuit sa dispara leziunile in cea mai mare parte.
Dar nu ne intereseaza aici teoriile, ci o solutie practica – din cate spui, a aparut la o varsta foarte frageda, deci cel mai probabil este data de o scadere a imunitatii data de o cauza oarecare. Ca solutie logica de tratament ar fi ceva care sa ii creasca imunitatea si, in plus, un tratament local specific:
1. USTUROI – crud in mancare, pentru cresterea imunitatii, dar sa nu se exagereze ca sa nu fie respins de copil !!!
2. GUTUI – se face o pasta din gutui neprelucrate termic, cu mixerul, sau macar se dau pe razatoarea cea mai mica (ce super este ca se gasesc in aceasta perioada) iar apoi se aplica prin tamponare si USOARA masare1 data / zi pe pielea afectata pentru efectul astringent si cicatrizant (si nu numai !). Se tine minim 5 minute, apoi se spala zona cu apa special pregatita in felul urmator:
3. STEJAR (scoarta maruntita), OVAZ (nedecorticat din piata de la tarani), CIUBOTICA CUCULUI – se amesteca si se pun cam 3 pumni la 10 litri de apa. Se fierbe 5 – 8 minute, apoi, dupa strecurare se toarna in vanita de facut baie si se completeaza cu apa necesara pentru o baie potrivindu-se ca si temperatura. Se lasa fetita in vanita minim 3 minute acolo udand si pielea capului si, cu aceasta ocazie se indeparteaza si pasta de gutui. Se face aceasta operatie dupa baia obisnuita, ca o clatire suplimentara, fiind interzisa in aceasta etapa utilizarea sapunului, sampoanelor, etc. pentru a nu distruge principiile active !!!
Dupa cum se vede, punctul 2 si 3 se fac 1 data / zi, DUPA BAITA DE SEARA, ca o continuare, caci apoi este contraindicata acoperirea zonelor cu detergenti, sapunuri s.a.m.d.
4. Tratament local cu MARUL LUPULUI (se gaseste doar la cei cu plante medicinale din piata), infuzie 1 lingura / cana, fierbere timp de 3 minute, se aplica de 3 x/zi prin tamponare cu bumbac.

Va tin pumnii sa se insanatoseasca, sa creasca mare si frumoasa !

Pentru macami.
Am cautat ceva special si pentru ce descrii tu, dar…
Ce sa spun ? Totusi, ca sa incercam ceva, ma gandesc ca poti sa faci si tu aplicatii cu MARUL LUPULUI, de 3 ori / zi caci este un cicatrizant si are o actiune antiinfectioasa excelenta pe piele, asa ca ar trebui sa vezi macar o ameliorare…

SANATATE TUTUROR !
DARAEL

“A te invinge pe tine insuti este prima si cea mai frumoasa dintre toate victoriile.“ DEMOCRIT

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxi spune:

Darael, iti multumesc mult, mult de tot. Am sa fac exact cum spui tu, si dupa o perioada, iti voi spune si rezultatele. Sper sa fie bune!Multumesc!


Ruxi si Clara pisicuta, 1 an si 2 luni
Implinirea cea mai mare pentru o femeie este acea de a fi MAMA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DARAEL spune:

quote:
Originally posted by ruxi

Darael, iti multumesc mult, mult de tot. Am sa fac exact cum spui tu, si dupa o perioada, iti voi spune si rezultatele. Sper sa fie bune!Multumesc!


Ruxi si Clara pisicuta, 1 an si 2 luni
Implinirea cea mai mare pentru o femeie este acea de a fi MAMA




Fata frumoasa, nu ai pentru ce sa-mi multumesti - asa am primit si eu reteta si ar fi fost pacat sa nu o dau mai departe. Iar despre exactitate, este bine sa incepi cu ce ai la indemana si apoi sa adaugi ce gasesti ca sa nu pierzi timp... eu asa am facut si nu mi-a parut rau, vorba unui prieten: mai bine ceva decat nimic !!!

Multa, multa sanatate tuturor,
DARAEL

“A te invinge pe tine insuti este prima si cea mai frumoasa dintre toate victoriile.“ DEMOCRIT

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Celine spune:

quote:

Eczema seboreica

Sin.: dermatita seboreica, dermatita pitiriosporica.

Definitie. Este o eczema cu evolutie cronica, localizata in arii bogate in glande sebacee (scalp, fata, torace superior si uneori zonele pliurilor), caracterizata prin leziuni eritematoase, net delimitate, acoperite cu scuame grase. Apare la nou-nascuti si adulti. Predomina la sexul masculin. S-au onservat si cazuri familiale, dar modul de transmitere este neclar. In literatura este mentionata relatia eczema seboreica-psoziazis: se pare ca eczema poate initia psoriazisul la indivizii predispusi genetic.

Etiopatogenie. Nu se cunosc cauzele eczemei seboreice. SUnt implicati urmatorii factori:

1. Pityrosporum ovale. Se gaseste in numar crescut la indivizii cu matrata, rolul lui in producerea eczemei seboreice fiind aproape unanim acceptat. Matreata (descuamarea vizibila a scalpului), bogata in P. ovale, pare a fi un precursor al eczemei seboreice. Evolueaza spre eritem, descuamare accentuata si da nastere eczemei seboreice propriu-zise.

2. Seboreea. Este un factor predispozant. In primele trei luni de viata androgenii materni activeaza glandele sebacee si determina cresterea productiei de sebum, apoi glandele devin inactive pana la pubertate. Aceasta explica aparitia eczemei seboreice in perioada neonatala si la pubertate.

3. Afectiuni neurologice: boala Parkinson, polinevrita, siringomielie.
4. Afectiuni interne: obezitate, pancreatita, ischemie miocardica.
5. Infectia HIV. Eczema seboreica este o manifestare frecvent intalnita la pacientii infectati cu HIV , reprezentand chiar un marker al bolii. Este probabil rezultatul dezvoltarii exagerate a levurilor ca urmare a imunosupresiei.
6. Stress-ul emotional. Este incriminat in producerea si agravarea bolii.

Eczema seboreica a nou-nascutului

Debuteaza in primele trei luni de viata, afecteaza scalpul si zonele intertriginoase si se caracterizeaza prin placi eritematoase acoperite de scuame grase.

Patogenie. Nu este bine elucidata. Se incrimineaza o stimulare crescuta a activitatii glandelor sebacee de catre hormanii androgeni(transferati transplacentar de la mama sau de origine endogena).

Manifestari clinice. Debuteaza de obicei la nivelul extremitatilor cefalice (regiunea parietala si a fontanelei anterioare, partile mediane ale fetei) si se poate extinde pe toracele anterior si in zonele marilor pliuri (gat , axila, anogenital, perianal). Se caracterizeaza prin prezenta de scuame grase, galbui, groase, insotite de modificari inflamatorii minime la nivelul extremitatii cefalice, dar mai accentuate in zonele intertriginoase<(zonele ce prezinta pliuri)>. Pruritul este moderat. Folosirea excesiva a topicelor grase produce iritatie. Modificarile cutanate sunt favorizate si agravate de caldura si umezeala. Asemanarea manifestarilor clinice din regiunea fesiera cu psoriazisul a determinat folosirea termenului de "psoriazis de scutece". Leziunile se pot suprainfecta micotic(Candida albicans) sau bacterian.

Eritrodermia descuamativa
(Leiner-Moussous) este o complicatie severa a eczemei seboreice a nou-nascutului. Confluarea si extinderea leziunilor conduc la o eritrodermie cu scuame groase, lamelare, mai evidente pe scalp si centrofacial. Se insoteste de manifestari generale : febra, anemie, diaree, varsaturi. Suprainfectia bacteriana poate fi severa. In lipsa unei terapii intensive adecvate prognosticul este rezervat.

Diagnostic diferential: dermatita atopica(debuteaza dupa varsta de 3 luni), scabie, histiocitoza X.

Tratament. Masurile terapeutice generale sunt: pastrarea uscata a tegumentelor, reducerea inflamatiei, dieta echilibrata. Sistemic se administraza: a) pentru scalp: decapante(acid salicilic 3% in ulei de masline), uleiuri, antibiotice; b)pentru leziunile de pe corp: solutii antiseptice, dermatocorticoizi asociati cu antibiotice (cure scurte), antimicotice pentru suprainfectia cu Candida. Se va evita spalarea cu sapun, datorita riscului iritatiei.

ECZEMA SEBOREICA A ADULTULUI

Leziunile au originea in zonele paroase si afecteaza scalpul, fata, regiunea presternala, interscapulara si pliurile. Sunt eritematoase, bine delimitate, acoperite cu scuame grase. Exista diferente in morfologie, localizare si evolutie. Eczema seboreica afecteaza predominant:

Sclapul. Manifestarea precoce este descuamarea difuza a scalpului - matreata. In evolutie apare eritem perifolicular si apoi placi bine delimitate, eritemato-scuamoase, izolate sau confluate, care pot afecta o mare suprafata a scalpului. Leziunile se extind dincolo de interlinia paroasa la nivelul fruntii(corona seboreica), retro- si preauricular, laterocervical. In cazurile cronice pot conduce la alopecie difuza, reversibila odata cu rezolvarea inflamatiei.
Fata. Aspectul clinic este similar celui descris anterior. Leziunile se localizeaza in regiunea mediana a sprancenelor, in spatiul intersprancenos si in pliurile nazolabiale si coexista de obicei cu eczema seboreica a scalpului. Sunt exacerbate de stress, oboseala, expunere la soare. Unii pacienti prezinta blefarita.
Trunchiul. Manifestarile imbraca aspecte morfologice variate: leziuni inelare policiclice(pe toracele anterior si interscapular), leziuni pitiriaziforme(mimeaza pitiriazisul rozat, dar sunt mai extinse).
Flexurile(eczema seboreica intertriginoasa). Se caracterizeaza prin placi eritematoase bine delimitate, uneori fisurate, acoperite cu scuame grase. Suprainfectia secundara poate conduce la extinderea leziunilor dincolo de regiunea pliului.

Diagnostic diferential
: psoriazis, pitiriazis rozat, pediculoza scalpului suprainfectata, pemfigus eritematos sau foliaceu, boala Darier, eruptii postmedicamentoase(metil-dopa, clorpromazina), acrodermatita enteropatica.

Tratament. Eczema seboreica este o afectiune a carei ameliorare se obtine in timp indelungat(pot fi necesari ani de tratament regulat).

Matrata se trateaza cu sampoane medicinale care actioneaza pe P. ovale:ketoconazol, sulfura de seleniu, zinc piritiona, gudroane. Se vor evita preparatele alcoolizate.
In forma acuta de eczema seboreica a fetei si trunchiului se administreaza antiseboreice si dermatocorticoizi de potenta mica (ex.:hidrocortizon 1%) asociati cu antifungice (ketoconazol crema 2%) sau antibacteriene (ex.:clioquinol). Se recomanda spalarea frecventa pentru indepartarea filmului lipidic de suprafata, care este substratul dezvoltarii levurilor. Formele flexurale se trateaza ca un intertrigo.
Cazurile severe beneficiaza de ketoconazol oral(200 mg/zi, 21-28 zile) asociat cu topice cu benzoil peroxid. Formele generalizate, rezistente, necesita corticoterapie sistemica.

Sursa: "Compendiu de dermatologie si venerologie "- Dan Forsea, Raluca Popescu, Catalin Mihai Popescu



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Celine spune:

quote:
PSORIAZIS

Definitie.Este o afectiune cutanata inflamatorie si proliferativa, care se caracterizeaza prin prezenta de placi eritematoase, bine delimitate, acoperite de scuame groase , lamelare , stratificate, sidefii, localizate electiv pe zonele de extensie si in pielea scalpului. Are o durata variabila de evolutie si prezinta numeroase variante morfologice.

...

Psoriazisul scalpului. Poate imbraca aspect de placi eritemato-scuamoase circumscrise sau poate fi difuz, cu afectarea intregii calote. Leziunile sunt de obicei net delimitate de interlinia paroasa. Parul este indemn macroscopic, dar microscopic s-au constatat anomalii ale tijei. Psoriazisul eritrodermic este asociat cu alopecie difuza.

...
Sursa:"Compendiu de dermatologie si venerologie"- Dan Forsea, Raluca Popescu, Catalin Mihai Popescu.




Fetelor nu va tratati dupa ureche si nu neglijati problema pe care o aveti.
Precizez ca nu sunt dermatolog si v-am prezentat pe scurt aceste boli(mai mult dermatita seboreica) doar pt a va sensibiliza in a consulta cat mai urgent un medic dermatolog. Medicina prin corespondenta s-a inventat, dar in forma ei avansata de telemedicina, in care medicul VEDE pacientul.
Numai bine!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DARAEL spune:

quote:
Originally posted by Celine
Fetelor nu va tratati dupa ureche si nu neglijati problema pe care o aveti.
Precizez ca nu sunt dermatolog si v-am prezentat pe scurt aceste boli(mai mult dermatita seboreica) doar pt a va sensibiliza in a consulta cat mai urgent un medic dermatolog. Medicina prin corespondenta s-a inventat, dar in forma ei avansata de telemedicina, in care medicul VEDE pacientul.
Numai bine!


CORECT SI CINSTIT ! Problema este atunci cand acea consultatie la mai multi dermatologi sau alti specialisti nu determina vindecarea in ciuda dorintei si stradaniei pacientului de a urma tratamentul medicamentos recomandat, chiar de unele "clinici specializate" (vezi ce povestesc unele fete).

Poate de aceea s-a apelat la aceasta metoda... iar solutiile prezentate sunt destul de variate, de la spalatul cu tutun, la sampoane "made in US". Daca cineva poate sa ajute cu un sfat, iar acel sfat sa determine si rezultatele dorite de cei care posteaza un asemenea subiect, de ce nu ? Sunt sigur ca nimeni din cei care au recomandat ceva nu a fost rau intentionat si, dua cum se vede daca se citeste cu atentie, metodele au avut rezultate la cei care le propun sau macar la unii cunoscuti, in situatii asemanatoare !!!

Imi cer scuze daca am suparat.

Sanatate tuturor !
DARAEL

“A te invinge pe tine insuti este prima si cea mai frumoasa dintre toate victoriile.“ DEMOCRIT

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Porumbita spune:

Buna tutror!
am si eu doua intrebari:
-dermatita seboreica e influentata de cat e lung, des e paru? sau de cate ori pe sapt te speli pe cap?
-ce sampon ar fi mai bun pt uz curent pt ca am inteles ca Nizoralul trebuie folosit doar din cand in cand!

Multumesc frumos!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns macami spune:

buna

Mergi la inceput