Perfidul Albion - sau despre ipocrizie

Raspunsuri - Pagina 54

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Lali spune:

Citat:
citat din mesajul lui mamica11

De fapt in cazul de fata nici macar nu e vorba de semnare de tratate noi ci de mentinerea unora existente deja. Nu e nimic ilegal sau imoral.
Realitatea este ca au dreptul sa o faca.


Nu a vorbit nimeni de semnarea unor tratate noi, ci de respectarea celor existente, semnate deja.

Au dreptul sa ceara modificarea lor spre exemplu, dar pana atunci ceea ce e in vigoare trebuie respectat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Letitia1 spune:

Citat:
citat din mesajul lui mamica11


A, e in regula atunci.
Deci suntem de acord aici ca nu este nici o problema daca impun restrictii suplimentare romanilor si bulgarilor( nu suntem nici macar ipocriti :) dar nu suntem de acord cu generalizarile la nivel de natie in urma numarului mai mare de cazuri suspecte dovedite in cazul cetatenilor romani fata de cetatenii albanezi de exemplu.

Sunt de acord cu asta. Nu se poate generaliza dar se pot pune restrictii pana la proba contrarie.



Asta n-am priceput nici eu de ce sint ipocriti sau perfizi, ca nu-mi amintesc niciodata sa ne fi spus in fata cit sintem de minunati si pe din sparte sa ne injunghie cu poze "neadevarate" de tabloid. Ba in contra, au spus chiar de la inceput ca nu mai vor noi emigranti si noua ne-a sarit mustarul. Cred ca au dreptul sa-si exprime o opinie. Nu ne convine, nu avem decit sa nu citim presa britanica sau si mai rau, sa nu emigram sau sa-i vizitam niciodata ( asa cum au declarat plini de minie proletara unii pe aici).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lali spune:

Letitia, s-a scris pe primele pagini exact asta, ca pozele din unele articole nu mai erau de actualitate.

Deasemenea articolul despre tuberculoza de care ii vom imbolnavi noi pe britanici a fost facut prin rastalmacirea interviului unui cercetator. A spus chiar el asta la o zi dupa aparitia in presa britanica. S-a dat si aici link-ul in care omul (daca nu ma insel chiar englez era) s-a dezis de interpretarile aiurea ale vorbelor lui.

Edit: Dar sincer, eu nu mai vreau sa reiau discutia asta. Doar ca sunt un roman ce nu doresc sa emigrez, corect si platitor de toate taxele si ma simt oribil in fata unor asemenea generalizari. Si nu ma voi duce sa vizitez curand Londra, desi aveam asta in plan, doar pentru ca nu am chef ca pe banii mei sa se uite vreu britanic cititor de tabloide aiurea sau sa ascult vreo remarca ofensatoare atata timp cat n-am gresit cu nimic. Nu toata lumea gandeste insa la fel cu mine si asta este OK.



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ladyJ spune:

Citat:
citat din mesajul lui mamica11

Din nefericire, statistica a dovedit multe deja in legatura cu profitorii romani de dupa 2007.


Despre ce statistica vorbiti?




Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ladyJ spune:

Citat:
citat din mesajul lui Letitia1



Ba in contra, au spus chiar de la inceput ca nu mai vor noi emigranti si noua ne-a sarit mustarul. Cred ca au dreptul sa-si exprime o opinie. Nu ne convine, nu avem decit sa nu citim presa britanica sau si mai rau, sa nu emigram sau sa-i vizitam niciodata ( asa cum au declarat plini de minie proletara unii pe aici).


Sigur ca au dreptul la o opinie. Doar ca, vorba aia, cainii latra, caravana trece.

´´ne-a sarit mustarul´´ din cauza campaniei de denigrare, nu pentru ca si-au manifestat ei o opinie. Inteleg ca nu mai vor imigranti profitori de sistem la cate guri englezesti fara chef de munca hraneste sistemul . Sa fie romanii si bulgarii de vina pentru problemele financiare ale englezilor? Sa fie, daca asa dorm ei mai bine noaptea.
Dar de imigrantii aia ´´de joasa speta´´ au nevoie, caci mana englezeasca care sta intinsa sa captete de la stat e prea fina pentru muncile de jos.
Ce ti-e si viata asta, scapi de una, dai de alta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns coracora spune:

Citat:
citat din mesajul lui portocalia
disputa a pornit de la faptul ca nu mi se pare normal ca atunci cand ai intrat intr-un sistem nou fie ptr ca te-a vrut el (ptr ca esti genial, dar oricum, nu te-a vrut de dragul tau ci de dragul lui), fie pentru ca l-ai fentat sa te vrea (prin casatorie si azil, hint, drepturile omului, n-a avut incotro), sa devii peste noapte mai catolic decat papa si sa refuzi apriori altora sansa care ti s-a dat tie. pentru ca oricum ar fi, ti s-a dat o sansa, de care omul de rand nu se bucura.


Ce cauta termenul "apriori" in postarea ta?
Am scris clar, si inca de vreo cateva ori, ca grupul respectiv e format din azilanti care au trecut prin zeci de proceduri, carora li s-a analizat dosarul de catre zeci/sute de persoane, etc, sa, samd. S-au facut recursuri, apeluri, tot protocolul juridic.
Ce exact nu intelegi din toata povestea asta de vii aici si scrii ca se refuza "apriori" nu stiu ce sanse unor oameni?
Deja devine comedie tot schimbul asta de replici, si nici macar nu e una buna.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns A_Iulia spune:

Poate ca n-o fi fost corect sa generalizeze.

Dar nici ce citim aici...ne miram ca ei nu doresc sa absoarba masele de infractori ce vin de peste granite. Ca or fi din Romania, Bulgaria, ca vor fi din Croatia sau Macedonia...hai sa fim seriosi. Nici noua nu ne-ar conveni deloc, dar delo c sa ne trezim cu tot felul de hoti si borfasi peste noapte, ca cine stie ce intelegeri s-au facut din motive politice.

Ca pana la urma despre asta e vorba - revolta nu provine din faptul ca vin oameni de buna credinta care muncesc cinstit.

Sigur ca au avantajul sa beneficieze de mana de lucru ieftina din Est - dar tocmai pentru ca o si platesc si n-o iau gratis, au tot dreptul sa-si si-o selecteze, si nu sa fie obligati sa primeasca valuri de infractori. altfel, Estul ar fi bine sa-si plateasca cum se cuvine cetatenii, si atunci nu ar mai pleca prea multi.

Nu stiu de ce sa tot ascundem gunoiul sub pres.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ladyJ spune:

A Iulia, ai dreptate.
Insa, ca e un mare insa: un infractor este infractor in momentul in care e dovedit ca fiind asa de justitie. Pana atunci nu e.
Daca un catatean care a ajuns legal intr-o tara UE comite o infractiune, acesta se supune legii.

Cand au semnat pentru UE, nu cred ca au fost atat de creduli incat sa se astepte doar la capete luminate si cetateni cinstiti. Sa nu le subestimam inteligenta, zic.
Iar campania englezilor de denigrare a romanilor e jegoasa. Daca chiar le pasa, sa ceara socoteala reprezentatilor lor politici.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns A_Iulia spune:

Eu altceva nu inteleg, poate ma lamureste cineva.

De ce nu s-ar putea ca in schimbul ajutorului social pe care il primesc multi (nu numai in Vest, ci chiar si in Romania) sa nu se ceara sa presteze munca in folosul societatii?

Sigur, valabil doar la cei sanatosi.

Ma gandesc ca o fi un argument, dar habar n-am care ar putea fi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns A_Iulia spune:

LadyJ - furtul este acum usor de dovedit (camera video, etc). Drept dovada, multi hoti s-au dovedit a avea cetatenia romana, de unde si discutiile si concluziile (ok, generalizate pe nedrept) din subiect.

De ce cersetoria nu ar fi infractiune? (ca aici cred ca e mare parte din argumentatia vestului contra est). Daca ai nevoie de ajutor, te duci si ceri autoritatilor.

Mergi la inceput